The Final (2010) ☆

(Joey Stewart)

amerikai dráma, horror, thriller

2,9
★★★☆☆
27 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-12-04 02:42:52 Umberto (4) #4

Ez a film körülbelül annyira tinihorror, mint amennyire az Eden Lake az. Nyomasztó, lélektani horror ez, ahol a szerepek úgy vannak leosztva, hogy az ún. sztereotípiák valójában tükrei a tinédzsereknek. Maga Stephen King is megmondta: a legnagyobb gonoszság bugyrait a középiskolákban találod.
A film ennek hű és épp ezért félelmetes lenyomata.

2012-03-27 17:05:34 ChYga (2) #3

Joey Stewart első mozija kimondottan gyengére sikeredett. Persze ez nem egyedül az ő érdeme. Először is adott egy igen gyengécskére sikerült forgatókönyv, ami külön zavaró, hisz a sztori többet érdemelt volna. Lássuk be, egész jó kis trancsír mozit, vagy még inkább psycho-thrillert lehetett volna összehozni egy ilyen alapanyagból. De Jason Kabolati forgatókönyvírónak sikerült elbaltáznia az egészet azzal, hogy teletömte a filmet a már jól ismert tini mozis klisékkel és sztereotípiákkal. Van itt kérem szépen a népszerű focistáktól, a dögös pompon lányokon át, egészen a lelkileg meggyötört, iskola lúzeréig minden.
Továbbá ott vannak a borzasztóan gyenge aktorok. Amit ebben a filmben a színésznek nevezett akárkik művelnek, az valami siralmas. Pedig lennének a filmben igazán eltalált szövegek, de ezeket sajnos el is kéne tudni úgy mondani, hogy azok emlékezetesek maradjanak. A Dane-t alakító srác gesztikulációi pedig erőltetettek és túljátszottak. Egyszerűen nevetségessé teszik a jelenetek többségét, így a tervezett feszültség elveszik.
Persze vannak azért jó dolgok is a filmben. A képi világ rendben van, olyan amilyet egy hasonló mű esetében elvárnánk. A suli „bombázói” is szépek, de sajnos nem láthatjuk őket annyit, hogy esetleg megemeljék a film színvonalát. És akkor még az apró bakikról nem is beszéltem, melyek egy idő után elég idegesítőek tudnak lenni.
Összességében a The Final bőven a tini-horrorok alatt teljesített, ami azért elég szomorú, hisz a műfaj kevés alapanyaggal is jól tud működni. Azt hiszem jobban jár mindenki, ha messzire elkerüli.
3/10

2010-11-15 15:07:02 ernest (4) #2

Valahogy azért át tudom érezni a gyűlöletüket.. Bár lehet, hogy túl hentelős lett a megvalósítás..

2010-03-22 20:58:43 Hazafi (2) #1

borzalmasan gyenge