Alice in Wonderland (2010) ☆ 👁

Alice Csodaországban

(Tim Burton)

amerikai fantasy, kalandfilm

3,1
★★★☆☆
885 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-05-25 12:48:37 critixx (1) #67

Alice CGI országban. A Dizni fogta Lewis Carroll karaktereit és beletette őket egy x-dik Star Wars / Harry Potter / Végtelen történet / Willow / Joseph Campbell: A hős utazása történetbe, amit szépen patikamérlegen írtak és gyártósoron szereltek össze, hogy minden pontosan a helyén legyen. Pont annyira akciódús és pont annyira félelmetes, hogy a nézők izgulhassanak, de a gyerekek még ne kakiljanak be tőle. Még giccses tanulságot is kapunk, miszerint hinni kell önmagadban, meg kell valósítanod az álmaidat, mindent lehet, csak elég elszántnak kell lenni, és persze girl power, a 40 kilós tinilány legyőzi a hatalmas sárkányszörnyet. Végtelenségig kiszámítható, unalmas.

Johnny Depp csuklóból hozza a szokásos "lökött, de szerethető" karaktert, azért jött, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel felmarkolja a nagy gázsit. Burton rendezése annyira jellegtelen, hogy bárki, egy egyszerű iparos is ledirigálhatta volna helyette a filmet.

A pozitívum, hogy ha ezt a filmet manapság csinálták volna, még sokkal sokkal rosszabb lenne. Lásd a Dizni nemrég világra okádott Pán Péter borzalmát.

2015-12-23 11:07:21 mokiszin (1) #66

Ez mi??!!
Milyen alapon használja Lewis Carroll regényének címét? Mintha írnék egy doktori dolgozatot a csigalépcsők fejlődéséről és azt adnám címnek, hogy "Szentivánéji álom"....
Depp megrendelte a filmet Burton-től? De még ezt sem tudja megcsinálni!! FOS!!

2013-10-30 15:41:34 Glasseye (4) #65

Sokak szerint nagyon nem jó film, sőt Tim Burton legrosszabb alkotásának vélik. Én azonban úgy vagyok vele hogy jó. Bár tudom sok klisé volt benne, és jobban is meg lehetett volna valósítani a karaktereket mert elég rajzfilmesre sikerült főleg a gonosz királynő, és az ikrek karakterei! Azonban vitathatatlanul látszik a filmbe pumpát 250 millió usd és a látvány valami fenomenális. Utoljára a Sm Raimi féle Óz a nagy varázslóban tapasztaltam ennyire szép grafikát és látványvilágot. Szóval már önmagában ez nagyon megemeli a film értékét szerintem.

Aliz karaktere is pont el volt találva, tetszett ahogy a bizonytalan kissé félszeg lányból a mese végére egy érett, határozott és önmagát megvalósító kisasszony válik. Ezt azt hiszem úgy hívják hogy karakterfejlődés!

Szóval mindenkinek ajánlom megnézni akik szeretik a rendező filmjeit és nem idegenkednek a fantasztikusabbnál is fantasztikusabb karakterektől, történetektől.

2012-06-04 20:10:52 Victor Vance (3) #64

"Ahogy hallottam,nem Tim hibája,hogy ez a film ilyen *** lett"

Az Éjsötét árnyék bemutatójáig én is ezt gondoltam :)

előzmény: Tetovaltlany (#63)

2012-06-04 17:55:03 Tetovaltlany (4) #63

Ahogy hallottam,nem Tim hibája,hogy ez a film ilyen *** lett,hanem a Disney nem tartott bizonyos külső-belső tényezőket helyénvalónak,pl a karakterek,történet,mert bár ö volt feltüntetve,mint rendező,szerintem nem sokat engedtek neki....s nem ez az első-utolsó Disney film,ami így ellett cseszve.Bár én ettől függetlenül ugyanúgy szerettem mint bármelyik más filmjét,mint a rendezőnek,mint a színészeknek ^^

2011-02-21 12:51:39 simijohnny (?) #62

Szomorú, hogy Johnny Depp neve lassan egyet jelent a ripacskodó over-the-top idiótákkal, Tim Burton pedig olyannyira érdektelenné vált az évek folyamán, hogy szóra sem érdemes. Régen még tudta, hogyan kell ízlésesen tálalni a giccset. Az Ed Wood pedig... hát igen.

2011-02-21 12:50:11 JeszKar (3) #61

Miért ne? Sőt, ha te újra nézzed, lehet, hogy nálad négyes lesz :)

előzmény: Olórin (#60)

2011-02-21 12:31:15 Olórin (2) #60

Kérlek, ne nézd meg még háromszor:)

előzmény: terika (#59)

2011-02-21 12:09:33 terika (2) #59

Tetszik a szereplő gárda és már kétszer is végig néztem... 1+1=2 :D

előzmény: Rorschach (#58)

2011-02-21 12:07:52 Rorschach (1) #58

Akkor mire kapja a kettest? :O

előzmény: terika (#57)

2011-02-21 09:15:21 terika (2) #57

Egyszerűen botrányosan rossz ez a film. Ha nem lenne elég, hogy alul játszott gyenge karaktereket kapunk, ami már elve e bosszantó és elmarad a Burton-féle valódi groteszk világábrázolás is (bár ezért nem éppen Burton-t okolom, kellett neki a Disneyvel dolgozni), akkor a végén az öröm-tánc totálisan idiótává varázsolja a már amúgy is gyenge lábakon álló filmet. Egyszerűen felháborító.

Úgy vágytam volna egy kifordult, aberrált Alízt... :(

2010-12-03 20:26:46 Shakti (2) #56

Nekem több okból nem tetszett ez a film.
Először is, egy Lewis Carroll - Tim Burton kombitól sokkal nagyobb dolgokat várnék. Valami különlegeset, egyedit, meghökkentőt. Bár végül is meghökkentett, de leginkább azzal, hogy miért kellett egy nonszensz történetből emörikai közhelyfilmet csinálni.
Minden megvan ami tömegeket vonz a moziba: csinos fiatal lány, jók a rosszak ellen háború (már-már Narniás), orákulum (már-már Mátrixos) és még sárkány is. Na meg Depp, aki a Mad Hatter orosz akcentussal rendelkező lovagverziója. Csak szerintem ennek nem erről kéne szólnia.
Olyan katyvasz lett itt, hála a forgatókönyvnek, hogy csak na. De ahelyett, hogy valamirevaló értelmetlen katyvasz lenne, teljesen kiszámítható katyvasz.
Fájdalmat okozott. :(

2010-10-12 11:56:49 JeszKar (3) #55

A film, amit vállal, azt maradéktalanul teljesíti, mégis valami hiba van ebben a moziban. Burton-től egy elborult Alice várnék, de ez csak egy sima Disney film volt.
És még evvel együtt is megadnám neki a négyest, mert van egy Depp-ünk, az Alice játszó színész se rossz (ellenben Helena Bonham Carter ripacskodásával és Anne Hathaway illegetésével), szép a látványvilág (bár nagyon látszik mindenen, hogy CGI), és Elfman zenéje is igen jó, de a végén egy-két jelenetet igen csak ki kellett volna hagyni.
a nagy beszéd, vagy Depp tánca, ahol csak néztem, hogy mi van.

2010-08-01 15:12:25 gomez1000 (1) #54

Bevételi szempontból bizonyára elégedettek lehetnek a készítők. Ha ez volt a cél, akkor sikerült.
De jobb lett volna, ha nem a profit lett volna a fő cél, hanem a maradandó alkotás megteremtése.
Mert az nem sikerült.

2010-08-01 10:19:35 bali113 (2) #53

Nem tudom, ki, hogy van vele, de én Tim Burtontől sokkal többet vártam.

2010-07-29 00:05:53 Rorschach (1) #52

Hihetetlen film. Hihetetlenül rossz.

Őszintén szólva fogalmam sincs, mikor láttam utoljára ízig-vérig nézhetetlen filmet, amit szó szerint egyszerűen képtelen voltam végignézni. Az Alice in Wonderlandnek egy próba is elég volt, hogy tudjam, ebből bizony nem lesz végignézés. Borzalmas film - nem tudom, hol kezdjem, kéne valami sarkalatos pont, de nincs, egyszerűen minden sz*r, ami csak lehet. Színészi játék nincs, Depp - nem hittem volna, hogy valaha leírom ezt a mondatot - szörnyű, a főszereplő csaj szintén, a jelenetek mintha csak egymásra lennének dobálva, a történet értelmetlen - érthetetlen hülyeségek tárháza - , erre nagyon jó példa, amikor Alice háromszor változtatja meg a magasságát a szükséges egy helyett, hogy kinyisson egy ajtót, miért? Természetesen azért, hogy megcsodáljuk az animációt, más értelmét nem nagyon láttam. A látványvilágot folyamatosan átjárja a, hangsúlyozom, A tömény, átható, ömlengő giccs, és 35 perc alatt ennyit voltam képes megállapítani.

Szinte természetfeletti, hogy egy ilyen példás rendező, jó színészekkel, sok pénzből ezt volt képes alkotni. Ennél már csak az megmagyarázhatatlanabb, hogy volt képes ez a "film" nem kis nyereséget termelni...

2010-07-15 21:31:12 yuriko (?) #51

"mint a McGee féle Alice játék, na egy olyat vártam volna Burtontől"

Mélyen egyetértek, messze az a legjobb Alice adaptáció, amit eddig láttam! (Szorosan követi Svankmajer elgondolása). Ez szerintem nagyon nagy szemét lett talán még a Pee Wee-nél is rosszabb Burton film.

előzmény: Gatyamadzag (#50)

2010-07-15 11:49:43 Gatyamadzag (4) #50

Tetszett a film, a látványvilág, a történet, szerintem rendben volt. A kalapost megformáló Depp zseniális volt, ahogy a Vörös Királynő és Alice is jól játszottak. A többiek is rendesen végezték a szerepüket, a CGI állatkák szerintem igenis rendkívül jól néztek ki, tökéletesen visszaadták az érzelmeket. Sajnos a film a vége felé kicsit "elfárad". (Az a tánc... teljesen kirántott a hangulatból.) És igaz, hogy az Aliceből lehetett volna egy sokkal eredetibb történetet is kihozni (mint a McGee féle Alice játék, na egy olyat vártam volna Burtontől) de a megtekintése továbbra is javasolt, táncmentes verzióval :)

2010-06-29 18:39:23 Hannibal Lecter (2) #49

Beállva a viszketeg, tenyérdörzsölő 3D-mániákusok sorába, Burton is prostituálódott, ahogy kell. Az Alice Csodaországban nem is igazán rossz, nem is igazán jó film: mérnöki precizitással készített, popcornmajszolós, steril iparosmunka, amelyen csak nyomokban érzékelhető a rendező sajátos vizuális és karakterológiai eszközhálójának hatása. Johnny Depp természetesen zseniális (ő mikor nem az?), néha-néha a mellékfigurák is megvillantják sziporkázó egyéniségüket, de a nyersanyagból ennél - főleg Burtonnek - sokkal kompaktabb, rétegzettebb, hangulatosabb, vagy ha úgy tetszik, "felnőttesebb" fantasztikumot lehetett volna érlelni. De hát a Disney mindig Disney marad, sajnos ezúttal nem is várhattunk csodát a tarka fantazmagóriák és megbillent karakterek specialistájától: rendesen beadta a derekát. Az Alice Csodaországban ezzel együtt is szórakoztató (sokkal inkább, mint Csupó Gábor tavaly baklövése, a förtelmesen, undorítóan szar Holdhercegnő), de aki a mester kézjegyeire számít, az csalódni fog.

2010-06-02 00:13:46 gomez1000 (1) #48

Ha ennek a filmnek nem ALice Csodaországban lenne a címe, akkor nem lenne ekkorka bevétele sem. Pocsék film, érdekes látványvilággal. Olyan, mintha minden szereplő rögtönözne valamit a csodás díszletek között, de a forgatás még nem kezdődött volna el. Mert semmi maradandó élményt nem nyújt. Legfeljebb negatív oldalról. Hatalmasat csalódtam.

2010-06-01 20:32:21 myke7 (4) #47

A Mester és Margaritát igazán leforgathatná Burton, akkor felvenném a kedvenc rendezőim közé.

2010-05-27 12:35:22 slozi (2) #46

Azt gondolná az ember, hogy Burton a tökéletes választás arra, hogy Alice Csodaországbant rendezzen, ezt most mégis piszkosul eltolta. Persze csillog-villog a film ahogy kell, a látvány tényleg káprázatos, és jobbnál-jobb színészek sertepertélnek a színen, akik ráadásul most sem játszanak rosszul, de mégis, az egész film úgy ahogy van teljesen sótlan és totál érdektelen. Nincs benne semmi lélek, és sehol semmi varázs, és még az az egyébként se valami fantáziadús története is kidolgozatlan. Burton a Batman idején még piszkosul szenvedett a stúdió nyomás alatt, de úgy látszik mára kifejlesztette magában a Hollywood-kompatibilis énjét, és ha kell bármikor gond nélkül előhúzza. A leggyengébb Burton film címéért nálam az Alice és a Majmok bolygója verseng, igaz a Charlie és a csokigyár se áll olyan nagyon messze tőlük, de annak legalább még van valamiféle egyénisége. Ezzel szemben az Alicenek semmi.

2010-05-22 20:35:45 Gasz András (3) #45

Alice Csodaországban:

Hát nem csoda hogy Tim Burton is képes az eddigi művészibb látványvilágát és karaktereit lecserélni a szövegkönyvvel együtt egy csillogóbb Disney emblémára és jellemzőkre? Csak a Danny Elfman által sokadjára írt filmzene segített neki legyűrni a kritikus sárkánygyíkok hadát illetve a főszereplő Mia Wasikowska meglepően jó játéka ha így kezd mi lesz később? :) Johnny Depp számomra felemás nem rossz de ő ennél tudna jobbat is főleg ha nem Disney szlogenek hagynák el a száját sokszor é az a filmvégi tánc húha, sokért adták azt a szerepet azt hiszem... A látvány nem rossz látszik azért az a 200 millió még ha egy-két háttérvetítéses baki illetve mozgás animációs hiba fel-fel tűnik is. Sajnos Helena Bonham Carter (Burton felesége) szerepe is elég egysíkú lett és szinte csak a lefejezni szófordulat hagyta el a száját, igaz az mindig hatásos volt és vicces. Nagyon sok jelenet látszott, hogy a gyerekeknek szól, mind a humor terén, mind a 3d-ért kiáltó jelenetekben kikristályosodott ez. Egyébként szó se róla hogy a gyerekeknek elég tetszetős lehet ez a film igazi tipikus mesefilm, egy kicsit sötétebb tónussal néha, mondanivalókkal, tanulságokkal és a jó és gonosz örök harcával. Kár hogy annyira sablonos lett illetve tipikusan Disney mázzal átitatott. Pedig milyen jó lenne a mozivásznakon egy sötétebb tónusú és felnőttesebb Alice mint pl. amilyen a 2001-es American Mcgee féle számítógépes játékkal megreformált Alice. Egyrészt egyedibb lenne és élvezhetőbb is a nagy közönségnek.
A film eleje tetszett még mert annyira tipikusan angolos volt és ezt én még nem láttam Tim Burtonnél ennyire a klasszikus módon prezentálva. (nem az ő gótikus kellékeivel).
Egy mesedélutánra tökéletes eredményt hozott elő a kalapos kalapjából Burton apó de semmi többet sajnos gyorsan elfogjuk ezt feledni. Majd legközelebb már megint a Tim Burtonesque győz remélem a PÉNZ helyett.

55%

2010-05-15 21:51:52 Ivan/ (1) #44

Sajnos Alice történetét mindig is meglehetősen utáltam és ez ezúttal se változott meg. A képi világ ugyan nagyon eredeti és valószínűleg rengeteg munkája volt benne a készítőknek, de nekem nagyon nem jött át. Egyszerűen túl színes és elvont volt az én ízlésemnek. A színészi játék sajnos nem a legjobbak közt említhető. Az Alicet alakító leányzó szimplán a válhatatlan kategória és sajnos a többiek se sokkal jobbak. Különösen fájó ez egy Johnny Depp esetében aki franc se tudja miért váltja aprópénzre a tehetségét. A rendezés megint csak fájdalmas pont. Halálunalmas és vontatott az egész produkció, ezt így ilyen szinten egy gyenge közepes rendező is megrendezte volna, felesleges volt ehhez egy Tim Burton. A zene talán az egyetlen, ami még elmegy, hogy pozítivat is mondjak. Nem egy nagy eresztés az se, de legalább a beton közepes színtett hozza, ez azonban még édeskevés akárcsak egy szimplán rossz filmhez is.

2/10

2010-05-15 17:55:59 Brumi (2) #43

Sajnos ez egy Tim Burton nevével eladott Disney-mese és nem egy Disney-logóval ellátott Burton-film. Az egeres stúdió hathatós közreműködésének köszönhetően a végeredmény nem más, mint egy csapnivalóan megírt, borzasztóan unalmas, de legalább lélektlen CGI-maszlag, amit kizárólag Mia Wasikowska és Helena Bonham Carter játéka ment meg a nézhetetlen minősítéstől. Kár is rá több szót vesztegetni.

2010-05-12 17:16:15 HejjaX (3) #42

folytatás? mondjuk Alice tükörországban?
esetleg Alice vs Róbert Gida (AvRG)?
bármi lehet, meg az ellenkezője is.

előzmény: critixx (#41)

2010-05-12 14:12:31 critixx (1) #41

Nyugi. Disneyéktől kitelik. Ők megcsinálták a Pán Péter folytatását, ami a II. világháború alatt játszódik...

előzmény: BonnyJohnny (#39)

2010-05-12 12:50:16 Ágó (?) #40

Ott a pont! :)

előzmény: BonnyJohnny (#39)

2010-05-12 12:48:57 BonnyJohnny (2) #39

Az durva lenne, mivel gyakorlatilag már ez is egy folytatás...
Mi lenne ennek a folytatása? Alice nagymama? :P

előzmény: Ágó (#38)

2010-05-12 12:47:41 Ágó (?) #38

Te jó ég, ennek is hol tart a bevétele! Hihetetlen!
Lehet, hogy készítenek hozzá folytatást? :D

2010-05-09 17:28:31 kiDDny (3) #37

Tim Burton összeállása a Disney studióval az utóbbi idők egyik legnagyobb baklövése volt filmes téren.
Csalódás, csalódás, csalódás, egyedül a színészi alakítások miatt érdemes megnézni.

2010-05-06 19:24:50 Nellory (2) #36

Nos. eléggé meglátszik az, hogy Burton barátunk igencsak lepaktált a mikiegeresekkel mindössze a látványért. Hiba volt. Nagy hiba. Ha valamiért, nem ezért néztem meg, hanem mert azt vártam hogy ez a történet és Tim Burton zsenialitása ha össze kerül... De kicsit sem kaptam abból amit vártam, mert a történet át lett szabva, az őrület kicsit eltörpült és őszintén ha ezt egy ötéves végig élvezni tudja akkor... borzasztó. DE Johhny Depp alakítása ismét zseniális.

2010-05-02 18:18:47 Viktória0312 (5) #35

ez tök jó, amúgy nekem nagyon bejött ez a film!!!

előzmény: depositum (#8)

2010-04-25 14:35:37 Starsky (3) #34

Hatalmas csalódás! Többet vártam mind Burtontől, mind Johnny Depptől. Az hogy a köddéváló macsek a legérdekesebb karakter a filmben mindent elmond a többiek laposságáról. Depp kicsit Wonka, kicsit Sparrow, és Anne Hathaway is szörnyű. A látványilag nem rossz, de olyan mintha egy másik rendező próbálta volna burtonösre csinálni, ebben az esetben nagyon jó munkát végzett volna, de hát ugye nem ez a helyzet. A történet unalmas és kiszámítható, talán kicsit kapkodó is, és helyenként kusza visszautalások vannak hogy aztán semmi komoly jelentőségük ne legyen. Néhol kicsit Gyűrűk Ura, Alice kicsit Jeanne d'Arc és egyáltalán nem érdemes 3D-ben nézni, sőt egynél többször talán máshogy se.

2010-04-10 12:06:21 jesi (3) #33

Volt egy-két élvezetesebb perce, de ez már tényleg messze alulmarad A halott menyasszony vagy az Ollókezű Edward szintjétől. Igaz volt egy borzalmas Majmok bolygója de szerintem azt is azért csinálta meg, hogy pénzt szerezzen A halott menyasszony-ra. Lehet, hogy kapunk még egy zseniális stop-motion mozit az Alice bevételeiből?

előzmény: tamas.1 (#32)

2010-04-10 12:04:02 tamas.1 (1) #32

A film legnagyobb baja, hogy közönségül a 10-12 éveseket célozza meg, amikor néztem a moziban akkor is megfigyelhető volt ez az átlag korosztály...

Mr. Burton pedig lassan elmehetne nyugdíjba, a Big Fish és Ed Wood színvonalát az utóbbi filmjei közül egy sem közelítette meg.

2010-04-10 11:57:18 adam924 (3) #31

sajnos csalódás volt a film, és mikor kijöttem a moziból az első észbekapásom ez volt: "jaaa, mert Walt Disney Pictures..."
egyébként ami nagyon nem hiányzott hogy a végén elkezdjen Avril Lavigne vinnyogni... pattantam is a moziszékből hogy köszönöm szépen de ennyi

2010-04-01 07:41:34 JeszKar (3) #30

Ha türhető, akkor miért egyes?

előzmény: Valér (#29)

2010-04-01 00:29:41 Valér (1) #29

Ma megnéztem Tim Burton (általam is elismert rendező) új fantasy filmjét. Természetesen sokat vártam, hiszen ez a rendező elkészítette az egyik legjobb gyerekeknek szóló groteszk mesét (Charlie és a csokigyár) valamint a történelem legjobb musical-jét. Ezekben a filmekben végig benne volt a Burton-feeling. Viszont ebből a meséből hiányzott az őrült rendező.

Burton helyett Disney: A történetet nem kell ismertetni, tehát a lényegre térek. Az első 5-10 percben nem történik semmi, de nem unartkozunk, mert kell az a bevezetés. Beindul a sztori, és egyre inkább látszik a jeleneteken a Disney bélyege. Burton csupán néhol bukkant fel, amik miatt 12-es korhatárt is kaphatott a film (Ó, jesszus) és a legtöbb kritikában felnőtt filmnek titulálják. A látvány meg semmi különös. Ha nem IMAX 3D-ben nézem, akkor összesen 2-3 3D jelenetet láttam volna. Így ez tipikusan az a film, amit az ország legnagyobb vásznán kell nézni. Az IMAX tehát megmentette a filmet, de ez csak szerencse... Ez nagyon Disney-film...

Fakó Csodaország: Na ez a legnagyobb problémám. Hazafele végig a film járt az eszemben, és gondolkodtam: Mi az ami nem tetszett? Mi volt benne gyenge? És rá is jöttem. Nem annyira fogott meg Csodaország, mint mondjuk az Avatarban Pandora, vagy a Parnassusban a tükrön túli világ. Semmi. Csodaország egy erdő... El kell azonban ismernem, hogy a két kastély, és a karakterek nagyon jók voltak. A hernyó, a macska és a dagadt testvérek felnyomják az osztályzatot, de nem ők az igazi megmentők...

A felmentősereg: Tim Burton pedig, hamár hagyta, hogy a Disney diktáljon, egy valamihez ért. A szereplőket megint zseniálisan választotta meg. Itt volt a szuperhármasa, Helena Bonham Carter (a gonosz buborékfejű királynő - zseniális) Alan Rickman (csak szinkronhangként, így őt nem tudom értékelni) valamint a legnagyobb: Johnny Depp (Az Őrült Kalapos). Mellettük még ott volt Anna Hathewey, aki a jó királynőt játszotta. Mia Wasikowska megoldotta, amit várunk tőle! Tehát azt kell mondanom, hogy ezt a filmet a szereplőgárda húzta ki a gödörből.

Összességében azt kell mondanom, hogy az Alice csodaországban egy tűrhető film, főleg ha IMAX-ben nézzük, de sajnos a Burton-varázs már elveszett. Kövezzetek meg...

10/6
Valér (www.mozihir.gportal.hu)

2010-03-25 23:52:10 gringo (3) #28

átverés :(

2010-03-23 08:45:24 unfamous (3) #27

Nagyon szivesen megneznem ezt a filmet valami Adult verzioba [nem,nem pornosra gondolok:)], ahol nem fogom ugy erezni, hogy tul steril, es tulsagosan nagykozonsegnek szant. Lehet Tim Burton lett az ido alatt annyira profit orientalt, mint Cameron, es az egyik legfontosabb celja neki is a legnagyobb celkozonseg megszolitasa. Gondolom a Disney is nagy nyomast gyakorolt ra, ezert lett belole egy tizen evesek szamara is emesztheto mozi!

3D:
Mar az avatarnal is ruhelltem, nem rossz dolog ez a 3D, de nem kene majd 2 oran at eroltetni. A legfarasztobb benne az allando es radikalis melysegelesseg valtozas, a legnagyobb hibaja pedig a gyors jeleneteknel a folyamatossag hianya.

Le kene forgatattni ezt a filmet Terry Giliammal is, vagy Guilllermo del Toro-val Disney befolyaltsag nelkul!
A leirtak miatt 3ast adnek neki, de a forgatokonyv es a helyszinek 4esre billentik...nalam

2010-03-21 22:52:05 a1fakher (4) #26

Nem rossz a film. A látványvilág zseniális, és gyönyörű. A 3D néhány helyen nagyon ott van, de viszont nagyrészt élvezhetőbb és szebb lett volna 3D nélkül. Igen zavaró volt, hogy néhány gyökér még számozott ülésrend mellett sem találta a helyét, és előttem mészkáltak, közben már 20 perce ment a film. Nagyon bosszantó tud lenni, hogy 15 perces késéssel is érkeztek nézelődők, és minde előttem flangált. Film közben ne akarják nekem átszervezni az ülésrendet,a közel két rugós jegy mellett nem szimpatizálok az ilyesfalyta kezdeményezésekkel. Jah, meg a karcos szemüveget kiszelektálhatnák mielőtt a kezembe adják.

2010-03-19 22:01:54 Szőke Dávid Sándor (5) #25

Szerintem a film zseniális. A forgatókönyv parádés dialógusokkal tarkított, az effektek kiválóak, az alakítások úgyszintén. Aki nem járatos Carroll könyveinek világában, annak valószínűleg kevésbé lesz érthető, még inkább szerethető, de nekem a film maga volt az intellektuális orgazmus!

2010-03-15 20:43:40 Kremy (2) #24

A 3Ds filmekkel mindig megjárom,ideje lemondanom róluk. Az Alleeban néztem,remélve,hogy ott nem lesznek sokan,hát voltak,tele terem,nem kifejezetten szeretem. Na de mindegy. Ami nem mindegy,az az,hogy egyik moziban sem kényelmes a szemüveg így egész film alatt tartanom kellett.Lehet,hogy nem az agyonműtött orromra tervezték. Emellett a 3Ds kép szerintem csapnivaló volt,iszonyatosan elmosódtak a kontúrok,nem jött át semmi az egészből. (a barátomnak sem,így nem én vagyok vaksi).
A filmről: a látvány,t a karaktereket,a ruhákat nagyon eltalálták. A sminkeket kevésbé. Aliz feje 3 árnyalattal világosabb volt mint a teste többi része (,,floating head" effekt a sminkelésben),Anne Hathaway pedig egyszerűen ijesztő(en csúnya) volt.
A látványon kívül viszont nem sok dolog van benne amiért érdemes megnézni,a zene nem tetszett,a történet vezetése és a forgatókönyv borzalom.
A szinkron is förtelem volt (feliratosan csak napi 2szer van általában,akkor amikor nem érek rá..:) , Aliz magyar hangjában annyi élet nem volt mint egy darab fában.
Összességében csalódás ez Burtontől,sokkal jobbat vártam.Egyetlen pozitívum a látvány mellett Helena B. Carter,dehát ez nem meglepetés.

2010-03-15 19:12:35 Rea (4) #23

Nekem tetszett a film.
Egy dolog nem igazán jött be, az pedig Anne (Fehér királynő) sminkje. Szebbnek is megalkothatták volna, így borzalmasan nézett ki.
Pécsen láttam, és tele volt a terem. Szombat délutáni adás volt.

2010-03-14 11:58:57 czeppelin (3) #22

Ejhaj. Nagy csalódásra számítottam, és lehet, hogy ezért nem koppantam olyan nagyot. A történet várhatóan gagyi volt, jobb lett volna megtartani az eredeti könyv történetnélküliségét. Vagyis igazából a végső csatáig (amiben kihasználhatták volna, hogy sakktáblán játszódik, és máris jobb lett volna) nem is volt annyira rossz, de az nagyon a Gyűrűk urára és klónjaira emlékeztetett. A Bolond Kalapos is jól meg volt csinálva és nagyon jó lehetett volna, ha nem Johnny Depp játsza, mert ő egyfolytában Willy Wonka és Jack Sparrow karaktere között ugrándozott. A Fehér királynő végig nagyon idegesített, az új szereplő, a kutya pedig szerintem nem illett bele. A Cheshire Cat azonban mindent visz a vigyorával, ő a film csúcspontja. Vannak benne tipikus Tim Burton elemek, de ez mégis inkább egy Disney film. A CGI animált figurák nekem nem kompatibilisek Burtonnel, de vannak benne nagyon szép képek, amiért megérte. Valahogy úgy vagyok vele, mint mások a Sherlock Holmes-szal: ha nem Tim Burton rendezi és nem Alice Csodaországban a címe, akkor egy nagyon jó fantasy lenne. Így is az, de érzi az ember, hogy lehetett volna sokkal jobb is. Hármas vagy négyes?
A másik, hogy nem értem, a fordítók miért nem tudták megtartani Kosztolányi névfordításait.

2010-03-14 11:27:17 Nenna (4) #21

Tetszett,bár kár volt 3D-ben megcsinálni az egész filmet.Pár jelenetnél volt csak igazán jelentősége a látványnak.
Johnny Depp nekem itt nem hozta a formáját,leginkább a főszereplő csajt+Helena Bonham Carter szereplését emelném ki.
10/8

2010-03-14 10:33:24 zsolti09 (3) #20

ááá nagy csalódás volt, pedig nyár óta vártam:( a kép világ rendben, még így 3D vel kap egy csalódásos 3ast:( szegény depp

2010-03-13 20:17:17 Balint (2) #19

Tim Burton's Secret Formula

[link]

:D

2010-03-13 19:46:14 Suhok (2) #18

Tim Burton megcsömörlött. Kialakított egy sztereotíp látvánmyvilágot, melyből semmi áron se akar engedni, egy kedvenc szereplőt (Johnny Depp) és egy kedvenc zeneszerzőt (Danny Elfman), gondolván, hogy ez elég a sikerre. De nem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezte. Kaptunk egy látványvilágban gyönyörű, de unalmas gyerekmesét, 18 év fölött kifejezetten tiltott sablonos maszlagot. Csalódás, a 3D pedig szinte semmit se dobott az egészen.

2010-03-12 22:47:05 carmine (5) #17

Azért legyen itt dicsérő komment is. :)
A látványvilág lenyűgöző. Tim Burton megint megmutatta, hogy a legnagyobb vizuális fantáziával megáldott rendező. De emellett a történet és karakterek is rendben voltak. Kellően vicces, kellően izgalmas és kellően érzelmes. Pont mindegyikből a megfelelő az adag. Örülök, hogy már márciusban adhatok egy filmre zseniálisat.

2010-03-12 17:18:35 jesi (3) #16

A majmok bolygója és a Támad a Mars mellett az egyik leggyengébb Tim Burton film, túlságosan kevés a burton-i elem, amely jellemző akár az Ollókezű Edward-ra vagy a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélyára

2010-03-08 21:13:20 Il Matto (3) #15

Amennyire kellemesen beteg a díszlet, sajna éppannyira lapos és semmitmondó a történet, melyhez a keretet adja. Az a táncot pedig végképp megspórolhatták volna.

2010-03-07 22:30:32 gaillard (3) #14

Én pont az Avataron untam el magam a végére, s bár az Alice sem kevésbé kiszámítható, ebben legalább volt pár üdítő (női) alakítás ami mindig feldobta a hangulatot.

2010-03-07 19:29:05 Balint (2) #13

szeretem tim burton filmjeit, de ez valahogy nagyon nem tetszett. végig unalmas (3d ellenére is untam magam). a képi megvalósítás tetszett, a karakterek megjelenése is jó volt, de a sztori elég 0.
muszáj kicsit avatarhoz hasonlítanom, ott sem a sztori vitte a filmet, de ott nem untam el magam a film végére, pedig jóval hosszabb. az egész moziban a film előtti montázs tetszett legjobban (sugár mozi), ahol egy jó kis válogatás van híres filmekből:)

2010-03-05 19:06:52 gaillard (3) #12

Csak nekem tűnt úgy, vagy Johnnynak és Crispinnek is Nagy Ervin volt a magyarhangja?

2010-03-05 13:14:12 Hannibal Lecter (2) #11

Sajnos diznisnek tűnik az egész, úgy ahogy van. Különösen szomorú, mert ha valaki, akkor Burton aztán igazán kifacsarhatta volna az originalitás citromlevét, és saját képére formálhatta volna a klasszikus történetet. Persze ettől még meg fogom nézni, de az eddigiek alapján csalódással számolok...

2010-03-05 08:45:31 Daemiaen (2) #10

Persze, teltház volt, de minek???

előzmény: Zalaba Ferenc (#7)

2010-03-05 08:35:00 Zalaba Ferenc (3) #9

a SHUTTER ISLAND csütörtöki nézettségben szíjat hasított burton 3D-s hátából. ouch.

2010-03-05 07:53:53 depositum (1) #8

Ez kész borzalom...
Burton mint harcos feminista Gruffacsór szépen kiherélte Carroll Alice-át, s majd

Állt felhergült eszmék között,
s ím Gruffacsór - a szeme láng -
hussongva és mortyogva jött
a kuszmadt fák iránt.

Egy! Kettő! Egy! Kettő! - csihant
a döfke penge nyisz-nyasza!
Metélte szét, kapta fejét
s diadalgott haza...

Nézsonra járt, nyalkás brigyók
turboltak, purrtak a zepén,
nyamlongott mind a pirityók,
bröftyent a mamsi plény.

2010-03-04 22:30:36 Zalaba Ferenc (3) #7

amúgy teltház volt?

2010-03-04 22:29:43 Zalaba Ferenc (3) #6

on second thoughts...

2010-03-04 22:09:01 Daemiaen (2) #5

Burton még sosem volt ennyire rossz. Csodaországa híján van érdekes karaktereknek és legfőképp életnek. A CGI döglött és unalmas, de legalább az IMAX kópia teljesen kitölti a vásznat.

2010-02-26 20:54:01 Zalaba Ferenc (3) #4

nagyon egyben van a látványvilág, viszont a sztori csak alibi és ha nem akarjátok teljesen tönkre vágni az élményt, akkor a bolond kalapos tánca előtt befogjátok szemetek, fületek...

2010-02-25 20:23:25 sAnyi (3) #3

Lehet hogy egyedül vagyok vele, de a napvilágott látott trailerek alapján kicsit tele van a nadrág, hogy mégsem olyat fogunk látni, amilyet szeretnénk. Jövőhéten kiderül..

2010-02-19 15:46:53 Mikkey (3) #2

Már előre befoglalva az IMAX 3D jegy az első vetítési napra. biztos ami biztos :D

2010-02-19 15:39:22 czeppelin (3) #1

Már alig fél hónap van a bemutatóig. Igazából várom, de félek is tőle. Chris Lebenzon operatőr szerint rajta kívül csak Tim Burton utált jobban green screen előtt forgatni. Meg kijött egy soundtrack-album, ami remélem csak promóciós célokat szolgál, és nem fogják felhasználni a filmben.
More on the New World of Wonderland