Nine (2009) ☆ 👁

Kilenc

(Rob Marshall)

amerikai-angol-olasz dráma, musical, szerelmi történet

3,0
★★★☆☆
225 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

"Színház a moziban."

PG

14 tonna homokot szórtak a szinpadra a forgatás során.

PG

John DeLuca, producer:
Amikor Kate Hudson bejött, akkor szinte berobbant, elképedve néztük, milyen a megjelenése és milyen nagyszerü táncos.

PG

A táncosok britek voltak.

PG

John Myhre, látványtervezö:
Három változatot kellett csinálni a diszletböl a különbözö stilusú táncjelenetekhez és állandóan váltanunk kellett a felvételek során.
Az elsö az általános képet adta, a másodiknál volt a kifutó, a harmadik pedig a homokszórásos jelenetekhez kellett, de mindegyiknél voltak egyedi változatok is.
Gyakran egész éjjel dolgoztunk, hogy másnap minden felvételre készen legyen, különösen, amikor a harmadikról kellett visszaállni másra.

PG

[[Fergie]]:
A rendezönek mindig a kezében volt a mikrofon és igy mindig mindenki hallotta, mit beszél. Folyamatosan kért és amikor kritizált, akkor is udvarias volt, soha nem volt ideges.

PG

Penélope Cruz:
A jelenetem felvétele után három napig folyamatosan sirtam, mert rájöttem, hogy még egyszer nem tudnám eljátszani ezt a szerepet, annyira magas volt a mérce. Tudomásul kellett vennem, hogy vége.

PG

Sophia Loren:
A rendezö mindenkire figyelt és nagyon harmonikus környezetet teremtett és mindenkit reflektorfénybe állitott.

PG

Sophia Loren:
Amikor megláttam a kiválasztott gárdát, hogy Penélope Cruz és Nicole Kidman és mind ott álltunk a szobában, hogy együtt kell dolgoznunk azt hittem, hogy le fogjuk gyilkolni egymást, és nem, teljesen családias hangulatban forgattunk.

PG

Rob Marshall:
Kate Hudsont évek óta ismerem, de amikor eljött a meghallgatásra és elkezdett énekelni, csak néztem, hogy miért titkolta eddig a hangját, és kiderült, hogy nagyszerü táncos is egyben.

PG

John DeLuca, producer:
Egyértelmü volt, hogy Claudia szerepét Nicole Kidman fogja eljátszani, és hihetetlenül örült, amikor megkerestük, ez a szerep valóban rá volt szabva.

PG

Sophia Loren:
Rob Marshall hivott, hogy Sophia, nélküled nem fogom leforgatni a filmet.

PG

Rob Marshall:
Judi Dench is az én választásom volt, azonnal beleképzeltem a filmbe, nagyszerü szinésznö.

PG

Rob Marshall:
Az elsö gondolatom a föszerepre Daniel Day-Lewis volt és reméltem, hogy sikerül rávenni, hogy visszatérjen a szinpadra.

PG

Daniel Day-Lewis
Amikor Rob Marshall az üzenetrögritömön hagyott egy üzenetet, szkeptikusan fogadtam, és mindenféle kifogást kitaláltam és közöltem, hogy nem térek vissza, de amikor elkezdte sorolni a szerepeket és a részleteket, akkor kezdtem megérteni, mi a film célja, és hogy ez egy felejthetetlen mü lesz.

PG