Triangle (2009) ☆ 👁

165 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2021-02-22 14:45:27 Benny Bug (3) #16

Egy adott hangulatot elég jól átad, de inkább csak erős hármas. Viszont semmiképp sem egy felesleges film, egyszer érdemes megnézni, vannak benne érdekes dolgok. Melissa George pedig igencsak kellemes a szemnek, sőt az alakítása sem volt rossz.

2021-02-17 21:31:10 The Cortez (3) #15

Nagyrészt a tengeren játszódó, mindfuck misztikus horrorthriller.
A főhelyszínt biztosító parahajót viszonylag eltalálták, a felületesen nézve nehezen értelmezhető, szimbolikus, görög mítosz alapján készült sztorit (az eredeti műre még egy utalás is elhangzik a filmben) szintén, a véres jelenetek hatásfokozóak, viszont az elvont módon viselkedő főszereplő csaj, sokáig kőkeményen idegesítő. Később persze elkezd fejlődni a karaktere, és a vége fele megmagyarázzák elfuseráltságának, fárasztóságának okát, ám addigra már igencsak késő. A történések időnként kiszámíthatóak, ráadásul teljesen közepes az egész mozi megvalósítása, rendezése, valamint színészi előadásmódja.
Gondolkodós darab, de láttunk már 1000-szer jobbakat, ütősebbeket is a témában, vagyis a metaforikus történetű mozik világában.

2020-07-26 20:49:24 Charlie O'Brian (2) #14

Nagy ötlet, gyenge kidolgozással. A végén gyorsítva kellett néznem, annyira kiszámítható volt. 99 perces a film, de az ötlet jó ha 45-60 percre volt elég. A mítosz miatt adok egyáltalán hármast. Eléggé durva logikai hibák vannak a filmben és végtelenül bosszantott, hogy a főszereplő csaj (aki egyébként nagyon jó nő, ez dobott a filmen kicsit) gyakorlatilag egy szörnyeteg. Ha az ember időhurokba kerül, akkor az még egyáltalán nem indok arra, hogy módszeresen megsebesítse, gyilkolássza a társait. Akkor sem, ha teszem azt "újabbak" jönnek. Attól még elkövette a gyilkosságokat és a borzalmakat. Irritáló volt, hogy a jócsaj főszerelő értelmileg nem túl bútorozott karaktert játszik. Ha egy csöpp esze lett volna, akkor nem mondja a többieknek, hogy kettő van belőle és nem bujkál, mert egy csak egy totális idiótának fog tűnni. Ehelyett azonnal odamehetett volna a hajóra felszálló saját magukhoz. Akkor mindenki értette volna, hogy nem ő a hülye, hanem valami durva anomália van. Persze úgy se nem véres se nem hosszú a film... Másrészt ha egy csöpp esze lett volna, akkor nem beszél a társának a saját haláláról, mert őrült gyilkosnak tűnik. Igaz lényegileg az is. Értem én, hogy a film ennél nagyobb ívű időhurkot mutat be, meg hogy Sziszifusz, de akkor is egy gyenge értelmű fölöslegesen gyilkolászó főszereplőt kapunk. Ha már ismételnem kellene valamit, legalább önszántamból nem tennék borzalmakat, hogy ne azt kelljen már ismételni. Akkor sem, ha nem is valódi gyilkosságok és nem is valódi emberek ezek.

2019-12-31 17:19:52 DevilTakeU (3) #13

Hangulatfilm - értem ezalatt hogy nem a vaslogikán vagy a hentelésen van a hangsúly,sokkal inkább egy hangulatot,érzést ad át,egyfajta élményt próbál közvetíteni. Természetesen van mögöttes mondanivalója (igazából elég sok dolgot bele lehet látni,mondhatni vitaalapnak tökéletes mozi!),sőt a filmben el is hangzik egy bizonyos mitológián alapuló okfejtés (Sziszüphosz),ám szerintem nem kell feltétlenül mindig mindenre pontos választ adni illetve kapni,esetünkben bizony a legutolsó utáni pillanatig több a kérdés mint a válasz.

Én megrögzött Melissa George-rajongóként vállaltam be,és remekül szórakoztam,szeretem az időhurkos témát,egyik hatalmas kedvencem az Időbűnök című zseniség,ami bizonyos elemeiben (a MASZK!) meg is idéződik. Horrornak nem nevezném,sokkal inkább sci-fi és pszichothriller ötvözése némi klausztrofób szósszal megspélelve,abból is egy igen kellemes darab,ugyanakkor a zsánerben azért vannak sokkal jobbak is. (Geometria fanoknak: A gömb,Kocka,Spirál. ;) )

Ajánlani elsősorban The Twilight Zone-The Outer Limits-illetve X-Akták (esetleg The Fringe) rajongóknak tudám a leginkább,és nem véletlen a sorozatok idecitálása: ez a sztori 50-70 percben sokkal jobban működött volna,kicsit soknak érzem az egész estés terjedelmet. (Páran ugyanakkor szerintem félreértik a címet: hőseink vitorlásának neve,a Triangle (Háromszög) finom utalás ugyan,illetve kapunk egy "elektromos viharszerűséget",de ennyiben ki is merül a párhuzam,a filmnek innentől semmi köze a Bermuda-háromszöghöz még említés szintjén sem.) A vége ha nem is kiábrándító,de csak egy szimpla elvágása a történetnek,ráadásul létezik egy alternatív befejezés is,ki tudja azzal a véggel most hány pontos lenne a Triangle.

Nem világmegváltó,de egyszer simán nézhető kis film.

2018-11-30 20:35:26 tomside (4) #12

Leosztályozni sem kötelező. Ezzel sem kellett volna fáradnod. :)

előzmény: unrealnoise (#11)

2018-11-30 18:59:39 unrealnoise (1) #11

Ez valami tragédia. Fél órát bírtam kb, vagy kicsivel tovább...

A színészek csapnivalóak. A látvány tök mű, steril, inkább ne mutatták volna a vihart sem... a kevesebb néha több... A karakterek kidolgozatlanok, nem is tudom kiért kellene izgulnom. A főszereplő csaj még érdekes is lenne, de most azért izguljak, hogy jajj, mi is lesz, van a totálisan érdektelen többiekkel? Nem mintha a csaj nagyon érdekes vagy szimpi lenne...

Zene, hangulat nulla, az sem érdekel, hova akar az egész kifutni, erre én nem áldozok másfél órát...

2014-01-28 08:13:05 BonnyJohnny (3) #10

Egy kisebb szar filmek marathon keretein belül tekintettem meg, és meglepetéssel nyugtáztam, hogy nem az. Bár maga az ötlet és a több lehetséges megoldáson való gondolkodós része erősebb, mint maga a film kivitelezése, de igazából azzal sincs semmi baj.
Nekem a Black Death jobban tetszett az illetőtől (ott jobban bánt a karakterekkel, itt csak sablonokra futja, amaz erősebb hangulatilag és kivitelezésben is), de szerintem ez is abszolút vállalható. Erős közepes.

2013-06-16 15:15:39 tomside (4) #9

kicsit sótlan, meg helyenként azért jóelőre beláthatóak a következő kanyarok, de legalább összeáll. AZ egyik kedvenc mítoszom, témám adaptációja.

2011-12-02 00:51:06 useless (4) #8

A film megoldókulcsa a

Sziszüphosz-mítosz

2011-01-30 10:24:59 Dibon (5) #7

Mivel ez egy szimbólikus történet, nem igazán van jelentősége a logikai hibáknak. Akinek tetszett a Mulholland Drive/Lost Highway vagy a Star Trek sorozat (nem a mozifilmek), az feltétlenül nézze meg.
és egyáltalán nem biztos, hogy a nő meghalt...

2010-05-12 13:21:47 Mikkey (4) #6

jókis film ez. nincs persze új az ég alatt, láttunk már hasonló skizós-múltat megváltoztatni próbálós filmeket. (pillangó hatás, időbűnök, etc..)
szerintem nincs mit túlmagyarázni rajta.
a balesetben elhunyt nő, véget nem érő lelki tusáját ábrázolja, amit a gyermeke halála okozott benne és szellemkénti örök bolyongását a bermuda háromszög időcsapdájára vetítve...

2010-04-19 21:46:05 Zalaba Ferenc (2) #5

A pokolból.

2010-04-19 19:25:55 Bodnanszky (2) #4

Ez a film ... nincs eleje, se vége ... csak közepe van! Hogy az a hajó honnan jött amelyikre felszálltak ... !!!!!!
Semmi értelme. Nagyon rossz volt.

2010-03-10 14:52:48 Zalaba Ferenc (2) #3

kár az ügyetlen befejezésért. viszont az olyan produkciók, melyek képesek még valami újat mutatni egy jól kikoptatott zsánerben, kellenek, mint egy falat kenyér.

2010-01-10 01:31:13 Karin (4) #2

Pontosan milyen logikai buktatóra gondolsz?

Nekem sem volt világos sokáig, hogy

mi a francért megy vissza a hajóra a nő, ha már egyszer megszabadult végre,

de annál a jelenetnél, mikor elvitte a gyereket a suliba, megértettem.
Újabb dolog, amit jóvá kell tenni.

Egy King regényben olvastam, hogy a pokolban mindent ismétlünk.

Mindenesetre eléggé szürreális, hogy ronccsá törik a kocsid, halott kissrác az úton, te pedig egy karcolás nélkül kiszállsz, egy csomó ember odacsődül, és mit ad isten, pont hozzádlép egy taxis, megkérdezni, hova vihet.
Talán a balesetben meghalt a nő is, és most az élete legszörnyűbb napját ismétli újramegújramegújra. Egészen addig, amíg képes lesz túllépni rajta.

Nem logikai buktatónak, inkább hiánynak nevezném, hogy
nem sikerült tisztázni, mi történt a frufrus hosszú sötéthajú nővel, aki eltűnt a viharban.

2009-12-28 00:36:43 HejjaX (2) #1

az ilyen történeteknek az a baja, hogy olyan (és annyi) logikai buktatót vetnek fel, amit (és amennyit) csak erőltetett és gagyi magyarázatokkal lehet kiküszöbölni. itt is van jó pár kiizzadt, gyenge megoldás. (egy kicsit nagyobb agymunkával jó is lehetett volna.)