My Sister's Keeper (2009) ☆ 👁

A nővérem húga

(Nick Cassavetes)

amerikai dráma

3,7
★★★☆☆
156 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-10-17 15:38:44 Killjoy (5) #6

Először azt hittem, hogy egy újabb, sablonos rákos film lesz. De már a felütésnél, a "donornak születtél"-nél éreztem, hogy ez most valami más lesz. És egy nagyon szép filmet kaptam testvéri szeretetről, önfeláldozásról, a család küzdelméről. Szirupos? Igen. De szerintem ez egyáltalán nem baj. De lehet, hogy az miatt szerettem, mert közelebbről érintett a probléma. Nem tudnám megmondani, de ha egy ilyen típusú filmnél értékmérőnek veszem, hogy férfi létemre megkönnyeztem-e, akkor ez a film ott van a legjobbak között.

Abigail Breslin nagyon jó volt a főszereplő kislány szerepében, Cameron Diaz pedig remekül hozta a lányáért mindenen és mindenkin (még ha az a saját lánya is...) átgázoló anyát. Nick Cassavetes egy újabb filmmel bizonyította, hogy figyelnem kell rá. (Nálam még 4-es alá nem ment, pedig majdnem minden filmjét láttam.)

2014-01-05 12:41:07 ooli (?) #5

hazug film elnagyolt beállításokkal. addig volt érdekes, amíg azt hittem, hogy arról szól, mint ami a leírásban van. az ötlet jó, de akkor az sem saját.

nézhetetlen.

2013-03-09 19:40:45 Glasseye (5) #4

Végigsírtam a filmet!!

Elolvastam a regényt is, de ez valahogy valósághűbben adja vissza a történetet!!!

2012-09-14 20:01:20 #NULL (?) #3

Kedvenc filmem! :)
Egy kis löket:
Cameron Diaz tőle szoktalan szerepet vállalt egy igencsak fajsúlyos filmben: háromgyerekes anyát alakít, aki a legkisebb gyermekét azért szülte, hogy az később segítsen leukémiás testvérén. Ám a kislány a saját életét akarja élni és ügyvédet fogad. Íme néhány kulisszatitok a filmről.

Tudtad?

A film Jodie Picoult amerikai írónő 2004-ben megjelent azonos című regényén alapul. A könyv magyarul is megjelent még 2004-ben, az Athenaeum Kiadónál.

A nővérem húga Picoult tizenegyedik regénye. 2011-ig tizenhét regénye jelent meg összesen, ebből hat kapható magyar fordításban: A nővérem húga (My Sister's Keeper, 2004), Elrabolt az apám (Vanishing Acts, 2005), Tizenkilenc perc (Nineteen Minutes, 2007), Szívtől Szívig (Change of Heart, 2008) Törékeny (Handle With Care, 2010) és Házirend (Sing You Home, 2011).

Az írónő műveiből négynek készült filmváltozata, de A nővérem húga az első, amelyikből moziváltozat készült. A többiből tévéfilmet forgattak.

A 2009-ben készült film rendezője Nick Cassavetes, aki a híres színész-rendező John Cassavetes és Gena Rowlands színésznő fia.

Nick Cassavetes olyan filmeket rendezett A nővérem húga előtt, mint az Alpha Dog és a Szerelmünk lapjai. Színészként is dolgozik, legutóbb a Másnaposok 2. részében láthattuk tetoválóművészként.

A középső gyereket, a leukémiás Kate-et Sofia Vassilieva alakítja, aki a Médium című sorozatból lehet ismerős, ahol a főszereplő Allison Dubois legnagyobb lányát, Arielt alakítja.

A filmhez le kellett borotválni a színésznő haját és szemöldökét. Mivel a tévésorozat forgatása is zajlott, a saját hajából készítettek parókát Vassilievának.

A legkisebb gyereket, Anna Fitzgeraldot Abigail Breslin alakítja. Ő a Család kicsi kincséből és a Zombielandből lehet ismerős. Az előbbi filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték alig 10 évesen, 2006-ban.

A pletykák szerint Elle és Dakota Fanning játszotta volna a testvérpárt, de Dakota visszaadta a szerepet, miután kiderült, hogy le kellene borotválnia a haját.

A filmben egyszer a Kate-et Sofiának szólítják, ami a színésznő, Sofia Vassilieva valódi neve.

A filmben Cameron Diaz leborotválja a haját, majd egy fotófülkébe megy, hogy a lányokkal fotókat készítsenek magukról. Amikor belép a fülkébe, tisztán kivehető a sapka, amit a hajára rakta, hogy kopasznak látszódjon.

Amikor a család a tengerparton pihen, Kate oxigénmaszkot visel, amely az orrába van dugva. De az oxigénpalackot nem látni sehol.

Emily Deschanel a Bones, azaz a Dr. Csont című sorozat címszereplője is játszik a filmben, egy orvost alakít.

Amikor Kate az első randevújára megy Taylorral és hazaérkezik, a szülei a Pleasantville című filmet nézik a tévében.

2010. június 22-én az amerikai Legyen Ön is Milliomos című vetélkedőben a filmre vonatkozott a 15 ezer dolláros kérdés.

A film 2009-ben a Teen Choice Awards-on a legjobb nyári dráma díját nyerte el.

2012-08-14 11:04:26 Loretta (3) #2

4-es lett volna, ha a végét nem változtatják meg a könyvhöz képest.

2011-02-17 10:08:22 yahooboi (4) #1

Ahhoz képest,hogy Cameron Diaz drámai szerepben csillogtatja tudását egész jó kis darab. Persze a végéről nem hiányzik a szirup,meg a közepébe is locsoltak,de ettől még megható.