Immortel (ad vitam) (2004) ☆ 👁

Halhatatlanok
Immortal

(Enki Bilal)

angol-francia-olasz akciófilm, dráma, sci-fi

2,9
★★★☆☆
125 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-01-11 15:38:00 Ehun69 (3) #14

Emese álma jutott eszemben...de nem adott semmire választ ez a film és sajnos értelmes kérdéseket sem generált. A hangulata viszont nem rossz...

2019-09-22 19:34:47 Random Komment (1) #13

Ritka fos.
Komolyan, KERESNI kell az ilyen szintü fost.
A film arról szól, hogy egy istent leengednek a földre.(mert nincs jobb dolguk) Aki gyereket akar. (mert nincs jobb dolga) És csak egyvalaki tudja a gyereket kihordani.(nincs indoklás) És ennyi. Erröl szól a film. Ezenkívül a látványvilág is kritikán aluli.
Ezt a filmet a leggonoszabb ellenségemnek se ajánlanám.

2019-08-26 22:19:56 Doc (1) #12

Hát ez az izé nagyjából semmit nem produkál abból amitől egy film jó lehetne. Se mondanivaló, se történet, se látvány. Végig bizonytalan voltam, hogy nem fog-e a végére összeállni valami ütős lezárás, ami valami kerek történetet eredményez, de sajnos semmi hasonló nem történt. Nem derült ki hogy ki a nő, azon a banalitáson túl, hogy csak ő tudja megszülni Hórusz gyerekét. Nem derül ki hogy ki a John, hogy ki a Nicopol - persze, a börtönből szabadult, mert túl sokat tudott - de hogy miért is érdekes?! Semmi a Zónáról, semmi az istenekről, semmi a Eugenicsról. Semmiről nem derült ki semmi és semmiről nem mondott semmit. A látványvilág egy tragédia, kb. egy elfuserált steampunk. Még az istenek feje sem csatlakozik jól a törzsükhoz.
Kritikán aluli.

2012-11-07 21:30:13 simijohnny (1) #11

Minősíthetetlen.

2012-04-02 22:29:52 Karesz84 (4) #10

Ötletek szintjén felfedezni vélem benne "Az ötödik elem" hatásait.
Érdekesnek és izgalmasnak találom a film világát,
csak szintén elég kidolgozatlannak érzem a sztorit.

2010-01-13 16:49:29 terika (4) #9

Tegnap este volt a televízióban, nem tudom már melyik csatornán. Belelestem. Szóval az nagyon bánt, hogy a két világ alig vagy szinte sehogy sem lett "bemutatva". Nagy hiányossága ez a filmnek. Érdekelt volna pár dolog, mind az Istenekről, mind az emberekről.

2009-12-07 00:53:32 terika (4) #8

Horus azt mondta a lányt kereste, mert azt nem tudja, hogyan, de képes a halhatatlanoktól/istenektől/akármiktől gyermeket kihordani. Horus azért jött a Földre, hogy továbbörökítse magát. Lásd a kis kék madár a végén.

John elmondása alapján Jill valamilyen lény, de nem dayak, John lénye, aki emberré válik.
A dayakokra azt mondták a filmben, hogy földönkívüliek. Most néztem , bár ez csak a magyar szinkron szerint van így...úgyhogy passz. :)

A film mellesleg meg nagyon tetszett. Azt hiszem megnézem majd újra.

Szerintem annyira nem volt béna a tömegközlekedés. Elvégre csak vannak szabályok, vannak rendszerek. Van kötött pályás autóút, ha így jobban tetszik, de szabadon is repülhettek. Számomra ez tökéletesen elfogadható volt.

A technika meg külön érdekes. Főleg hozzátéve a történetet. De minden furcsasága ellenére nagyon tetszettek a megoldások. Az Éjszakai őrség nézésekor volt ilyen érzésem, mint most. Abszolút szokatlan látványvilág még is jó.

előzmény: limupei (#4)

2004-12-19 23:36:16 cucu (5) #7

Hát, ez egy király film volt! Tény, h sok utalás van benne olyan dolgokra, ami a filmből nem derül ki (gondolom a képregényből igen), de ez a Gyűrűk Urára is igaz.
Ki az a John? Egy "vándor", aki mindenfelé bejárja az univerzumot (erre van a Zóna). És kik azok a vándorok? Passz. Legalábbis a film alapján.
(Ki az az Aragorn? Egy vándor. És kik azok a vándorok? Passz. Legalábbis a film alapján. Amúgy a númenoriak leszármazottai.)

Jill vedlő fejbőréből azért lesz haj, mert fokozatosan emberré alakul, mint ahogy a szervei is szépen a helyükre kerülnek. Ebben segít neki John, h ne legyen "displaced", azaz hamár véletlenül a Földre került nem emberként ("valakik", akik az egész világot teleszórják élettel, teremtették, legalábbis John vmi ilyenről beszélt), váljon emberré.

Az autók, mint trolik. Hát, egyrészt a retrofíling miatt (nem metro, retro), ugyanezért van, h nem futurisztikusak, hanem kifejezetten régiesek az autók. A másik, h miért vannak sávok az úton, amikor az autók bármerre tudnak kanyarodni? Hát, h biztonságosan lehessen rajta közlekedni sok millió kocsinak. Ugyanerre jó a drótpálya, olyan, mint egy rögzített légifolyosó. Ahol nem néhány képzett pilóta vezeti a repülőket, hanem milliónyi csak sima jogsival rendelkező ember, ott jobb lehet ez a megoldás.

A dayakok gondolom azért olyanok, mint a pörölycápák, mert így kellően félelmetesek. (Szinte) minden földönkívüli vagy az emberre, vagy egy földi állatra hasonlít, nem? (Ezzel nem állítom, h a dayakok földönkívüliek lennének. Lehet, h a pörölycápából fejlesztették generikai úton (mondjuk "keresztezték" egy emberrel).)

A Eugenics (nem véletlen a neve: eugenika = embernemesítés) mögött gondolom simán tőkések állnak, akik "gátlástalanul csak a profitban érdekeltek, áthágva az emberi jogokat és az erkölcsöt" (idézet bármelyik tőkeellenes propagandából)

Aki megtalálja az eredeti képregénytrilógiát neten, küldjön légyszi egy linket!

2004-09-30 13:34:52 limupei (3) #6

Igazad van, tényleg összekevertem.
Akkor viszont passz. John csak úgy van, a csaj barátja. Szerintem idegen (vagy valami másik dimenzióból jött a Zónán át) és a Zónát is ő hozta létre.
Az emberek szerintem azért halnak meg a Zónában, mert van bennük mesterséges (ezért nem hal meg Nicopol.

2004-09-30 12:45:05 elmouse (2) #5

Kevered John-t Nikopollal. Nikopol a csávó akibe beleszáll Hórusz, és aki 30 évet kapott. John meg a csaj csuklyás mentora. Na az érdekelne, hogy ő kicsoda.
A csaj is dayak? Ez nem esett le.

"A Zónát a kék csaj haverjai hozták létre, azon át távoztak volna, csak a csaj nem ment velük."
Hogyan került ő a Földre? Kik a haverjai? A dayakok idegenek vagy genetikai kisélet eredményei?

"A piramis miért pont ide jött?"
Azért, mert ezt a világot Hórusz teremtette és még utoljára ide látogathat. Az nekem sem derült ki, hogy miért ítélték halálra.

Még kérdés:
Mi van a Zónában ami megölte az embereket?

2004-09-29 14:07:01 limupei (3) #4

Kis kiegészítés:

A csaj is egy dayak, de alakul át, ezt mondják is a filmben.
A genetikai cég a rabokkal kísérletezik.
Az autók meg tényleg troliként közlekednek, ez baromság.
Az emberek azért akarnak bejutni a Zónába, mert valami istenségnek hiszik, ahogyan a piramist is.

Nekem is lenne egypár kérdésem:
A piramis miért pont ide jött?
Mi volt a baj a halálra-ítélt istennel? Ez lehet, hogy elhangzik, de nem emlékszem.

2004-09-29 14:00:49 limupei (3) #3

Hú, mennyi kérdés!:)
Szóval John egy lázadó volt, ezért került börtönbe.
A genetikások ellen lázadt, akik ellen még mindig folyik a harc (van egy csomó ellenük szóló tábla).
A jelenlegi hatalom is mellettük áll, ezért a sok lövöldözés és engedély a pörölycápa-szerű dayakok elengedésére.
A Zónát a kék csaj haverjai hozták létre, azon át távoztak volna, csak a csaj nem ment velük.
Johnnak semmi köze az istenekhez, csak az ő teste képes befogadni a sólyom-istent, mivel teljesen természetes (hiszen a genetikusok ellen harcolt)

Én így értelmeztem.

2004-09-29 12:45:55 elmouse (2) #2

Nekem a történettel is voltak bajaim. Bocsánat, de idézek magamtól a feliratok.hu fórumról. Csúny szó is van benne. :)
A csajnak az elején kék bőr van a fején amit levedlik, miért és mikor változik át ez hajjá? Egyáltalán ki ez a csaj és honnan jött? Ki a faszom az a John? Valami isten? De akkor miért nincs kapcsolatban az egyiptomiakkal? Az autók miért troliként közlekednek, amikor tudnának rendesen repülni is? Miért hasonlítanak a dayakok ennyire a pörölycápákra? Hogyan jött létre a Zóna a Central Parkban, és mi a jelentősége? Miért akarnak az emberek bejutni a Zónába? (Ez nem a Sztalker bameg!) Miért kapott Nikopol 30 évet? És mit csinál a genetikás cég az elitéltekkel? (Mert csinál velük valamit az biztos, nem véletlenül lövik le a kiérkező rendőröket mikor lezuhannak a börtönkapszulák.) Ki áll a genetikás cég mögött?

2004-09-23 11:31:11 limupei (3) #1

A történet nem lenne rossz, csak a kivitelezése rosszabb, mint egy tíz éves számítógépes játéknak.
És ez marhára idegesítő.