Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) ☆ 👁

1564 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-04-01 21:50:33 Mizi (5) #74

Bármikor meg tudom nézni. Ötletes, fergeteges, torokszorító, szívmelengető, gyönyörű.

2022-11-08 13:48:13 Doktorúr (?) #73

Ezért nagyot fogok kapni, de.....szerintem ez a film egy kolosszális cukrozott giccshalmaz (pedig szeretem a francia filmeket, Párizsba meg szerelmes vagyok).

2020-05-29 14:24:35 Mikkey (5) #72

Amélie is belépett a KT 1500-as klubjába, a top 30 legnézettebb film közé <3

2019-11-11 23:22:55 Mizi (5) #71

Továbbra is csodálatos! Ritka az ilyen film, melyben ennyi remek ötlet elfér.

2019-03-09 16:36:44 Ugor (5) #70

Ja, hát üdv a klubban! :o))

2019-03-09 13:59:12 zéel (5) #69

Korrekt!:)
Amikor egy filmet minősítünk, akkor nem csak a filmet minősítjük. Sok más tényező is befolyásolja.
De ezt ritkán szoktuk elismerni.
Úgyhogy nagy öröm olvasni egy ilyen "beismerő vallomást".

2019-03-09 13:22:24 oscarmániás (5) #68

De most már helyre állt a világ rendje :D

2019-03-09 12:13:06 ChrisAdam (5) #67

Nem tudom, hova tettem a szememet két éve. Ez a film, bárhonnan is nézem, zseniális.

2017-02-12 01:09:56 ChrisAdam (5) #66

Aranyos, hangulatos, pörgős kis mese, tele bájjal, Audrey mosolyával, egy szeleburdi Párizzsal, minden adott, hogy tényleg oda-vissza legyek érte, de mégsem érte el a hatást, még csak gyenge négyest se tudok rá adni. Viszont már nem irritál Audrey Tautou!

2013-07-17 10:39:05 Szaracén (5) #65

Nem tudok normálisan ítélkezni a filmről. Én nagyon jól szórakoztam, de azért nem tudok normálisan ítélni, mert a zenéjén mindig elsírtam magam. Nagyon szeretem! :)

2012-08-23 12:17:57 Prüstü (3) #64

Jaj de nem nekem való volt......ez a fajta elvontság, frusztrált, nem tudtam azonosulni a szereplőkkel a kisded játékaik, pedig untattak. Maga az elbeszélés mód és megoldások rendben vannak, arra jár a pont, meg a képi világ is magával ragadó, részemről ennyi. 3

2012-08-09 19:23:38 JohnnyJohnny (4) #63

Magával ragadó, elbűvölő, bájos, modern mese. Számomra néha kissé vontatott volt a sokszor alkalmazott gyors snittek ellenére is. Audrey Tautou tekintetébe beleszerettem... nagyon jól alakította és formálta meg a látszólag magának való, szeretetre éhes lány karakterét, aki ha a saját gondjaival nem is tud megküzdeni, felméri a környezetét, és ott segít másoknak ahol a leginkább kell. Szeretem az elvont a filmeket és ez alól az Amélie csodálatos élete sem lett kivétel. Annyi negatívumot még had jegyezzek meg, hogy Amélie és Nino szerelmi macska-egér játéka kicsit el lett nyújtva, bár nem tagadom tökéletesen lett tálalva, csak nekem volt egy kicsit sok.

2012-06-06 12:35:59 Lil Martin (3) #62

az is-em nem a szellemi atyára értendő, hanem a névre. ugye.

előzmény: Lil Martin (#61)

2012-06-06 12:35:15 Lil Martin (3) #61

ez mié jó..? az eleje tetszett, ahogy elmondja hogy ki mit szeret és nem szeret, aztán egy egészen unalmas, ámde annál lanyhatagabb filmet láthattam.
OFF: Kakimatyi, a neveden én úgy elkezdtem röhögni, eszembe jutott egy régi oldal, amit gyakorta látogattam [link] , itt is így hívták az oldal szellemi atyját :D

majdnem elfelejtettem: egy barátnőm mesélte hogy mikor párizsban jártak, ők is beültek ilyen fotózós cuccba, és a lábuk alatt találtak egy 4 darabba tépett képsorozatot. ahogy összerakták és megfordították, a hátuljára oda volt írva hogy Amélie:)

2012-05-01 09:48:41 BonnyJohnny (5) #60

Még mindig az egyik legszebb film a világon.

2011-07-30 20:16:18 Kakimatyi (5) #59

Hehhe, ráadásul ahogy ezt mondja, azzal a francia forradalmi-nyakazós virtussal, hát tényleg zseniális. És tényleg, ilyen kis ékszerdoboz, finom kis poénokkal egymás hegyén-hátán, amikhez talán többször is meg kell nézni a filmet, hogy élvezhetővé váljanak.

előzmény: terika (#56)

2011-07-30 20:12:18 Kakimatyi (5) #58

Hehhe, nagy szívszerelem, furcsa, hogy eddig itt nem is olvasgattam róla. Mikor először láttam, (nagyon rég, a moziban) azt gondoltam, Amélie valamiféle enyhe értelmi fogyatékos. Aztán ki tudja mi történt velem? Valahogy, az évek során újra és újra sikerült megnéznem, és mostanra valahogy a részemmé vált. Összeszoktunk. Kibújt belőlem Amélie. Elfogytak a világmegváltó terveim, és nem rohantam már annyit, mint korábban. Valahogy elkezdtem megérteni, szépen apránként változott át a szimpátiám, a ködös megérzésem valami mélyebb, az élet lényegi vonásait célzó megértéssé.
A képi világa: mintha álmaimból rakták volna össze, szerintem mind a Delicatessen, mind az Elveszett gyerekek városa, mind az Amélie témájához roppantul illik ez a meseszín-mesevilág, ami Jeunet sajátja. A zene: az egyik legcsodásabb, mit filmhez passzítani lehet. És nem, nem elcsépelt. És főleg nem giccs. Érett lélek kell hozzá, hogy valaki befogadja a szerelemről szóló őszinte alkotást. És mennyi mondandója van, amit oly gyengéden bont ki: a szerelem, a távolság az infantilizmus és a boldogság összefüggéseiről. Ősi elemeket használ, de modern köntösben.
És amiről még nem szólt senki, vagy csak utalásszerűen: az utóbbi időben, ha megnézem, könnyesre röhögöm magam. Mert van itt egy elengedhetetlen része a dolognak, ami nélkül nem lehet szólni se szerelemről, se életről: a humorról beszélek, ami végigkíséri az egész filmet. Itt fontos megjegyeznem, hogy eredetiben nézve (felirattal) sokkal viccesebb. Jó a szinkron is, de "élőben", pontosabb fordítással sokszor sokkal jobban kijönnek a poénok. Nagyon nehéz szavakba foglalni, miért is olyan lehengerlő, szívmelengető, "lelkimankó" ez a film sok embernek. Biztos vagyok benne, hogy aki szereti, az nem úgy szereti, mint egy másik "zseniálisnak" vagy "jónak" gondolt filmet. Szerintem ez egy olyan alkotás, ahol a megértéssel együtt elmaradhatatlan a nagyfokú lelki kötődés. Furcsa egy viszony: valahányszor megnézem, olyan érzésem támad, akárha régi, gyermekkori fényképeket nézegetnék, és valamely végtelen nyugalommal tűnődnék az élet végessége és szakadatlan múlása fölött. A Boards of Canada néhány zenéje vált ki belőlem hasonlókat, főleg az Everything you do is a balloon.

2011-05-16 00:28:36 mtgt (4) #57

Nekem tetszett ez a film, de szerintem ez az egyik legtúlértékeltebb valaha.

2011-03-18 17:17:27 terika (5) #56

Megnéztem újra a filmet (mivel tegnap este félálomban néztem a filmet), ki akartam deríteni, hogy tényleg ilyen jó vagy csak álmodtam. De tényleg. Annyira lehengerlő, minden percnek van valami mondanivalója, van valami plusz mindenütt. Igazi kis csoda.
"Ha Amélie jobb szeret az álmaiban élni és továbbra is a világtól elforduló nő akar maradni, hát szíve joga, mivel életünk elrontása elidegeníthetetlen jogunk."

2011-03-18 09:35:12 terika (5) #55

Lenyűgöz a film egyszerű szépsége. Igazi élmény volt megnézni, teljesen kiragad a hétköznapi világból. Nagyon jó volt. :)

2011-01-04 15:12:36 uccse (5) #54

Hogy Jeunet valakinek nem a rendezője, vagy mégis, szerintem nem meghatározható dolog. Én eddig két filmjét láttam ezt és az Elveszett gyerekek városát, de amíg ez zseniális, addig az Elveszett gyerekek városa borzalmas, én nem bírtam végignézni.

előzmény: jesi (#53)

2011-01-04 14:59:24 jesi (5) #53

Ezek szerint Jeunet nem a te rendeződ, szerintem nagyszerű film. Érdekes a rendező képi világa...

előzmény: Marianne Renoir (#52)

2011-01-04 14:54:24 Marianne Renoir (?) #52

Nekem ez az Amélie-világ nagyon nem jön be, pedig bolondulok a francia filmekért, és nagyon nagy várakozással kezdek bele mindegyikbe... :(

2010-12-30 22:45:38 Bowman (4) #51

Nekem nagyon tetszett.
Elsőre.
Társasággal megnézve másodszorra(vagy ekkor már sokadszorra?) már láttam a hibáit, hogy néha kicsit sok a film...mértéket ide.
De szép.

2010-08-11 06:19:00 ronin07 (?) #50

Szerintem mindenkinek van lelke, és az Amélie olyan film, ami a hangulatával képes akár egy szörnyetegből is gyönyörűséges pillangót változtatni.

előzmény: Rocky (#48)

2010-08-11 02:00:55 gomez1000 (4) #49

Ez a mondatod telitalálat Rocky. És tényleg így van. Csak az tudja értékelni, akinek lelke van, és érzékeny ember. Csodálatosak Amélie nagy és ártatlan szemei. Megható, ahogyan kezeli a dolgokat.
A filmben van néhány nagyon jellegzetes francia képkocka, és számomra a francia stílus nem tetsző. Nem tehetek róla. De a film mindenképpen hatásos lesz arra nézve, akinek lelke van.

előzmény: Rocky (#48)

2010-08-09 16:19:14 Rocky (?) #48

Ezt a filmet csak a lélekkel rendelkezőknek ajánlom.Anélkül nem megy.

2010-05-10 19:00:54 zeddi (4) #47

Olyan... jó. Pont négyes - egy estére leültet, vannak unalmas részek. A maga műfajában tipikus.

2010-04-23 17:29:11 simijohnny (4) #46

Ez sajna spoLIer lett. :( Egyébként erre nem is emlékeztem...

előzmény: acidphase (#45)

2010-04-23 17:24:17 acidphase (4) #45

h sikerult elqrnod ezt a spoileres szoveget :D

2010-04-23 17:10:28 WinstonTaylor (1) #44

Nagyon ajánlották, nagyon akartam hinni, hogy tényleg jó és erre tessék... Művészfilm ide vagy oda, mégcsak azt sem érzem, hogy valamit nem értek, nincs semmi története az egésznek. Ez a film kéremszépen a király új filmje (A király új ruhája után szabadon).
Ismertek ugye olyat akinek nem tetszett és rámondták, hogy mert ez művészfilm és nem érti? :D Nem mindenre lehet azért válogatás nélkül elsütni, hogy azért SZ.A.R. kategóriás, mert művészfilm és nem értik.

Ja és a végén a komornyik a gyilkos. ;-D

2009-12-25 20:52:25 izziee (5) #43

sokan rámondják a filmre, hogy gagyi meg hogy nézhetetlen....és egy ilyen filmre nem bírom rámondani, hogy jó, mert ez nagyon nagyon jó!!nem aza fajta amiből 12 egy tucat, kellemes francia 'íze' van. nem mindenkinek jön be ez a fajta elvontság. audrey tautou játéka és a filmzene is kiválóra sikeredett-szerintem

2009-11-19 21:10:34 mzsofi (5) #42

elbűvölő...

2009-10-12 09:16:37 deathcode (?) #41

Először hármast akartam adni.
Tegnap hozzávetőlegesen hatodszorra álltam neki a filmnek, mert eddig képtelen voltam befejezni. Most már 10 perc után émelygek a cukortól. Elbukott a film, pedig szép is a szerelem meg a mese meg a giccs az egészről, és bár végignézni nem tudtam, gondoltam, oké/elmegy. Meh, de hát erre jó a nézhetetlen minősítés, nemdebár.
Amélie hátborzongató minden egyes pillanatban!

2009-10-04 00:03:53 fatbastard (5) #40

Elnézve pl. ennek a filmnek a szavazatait (még a nagy "mumus" is kettest adott rá...:),érdemes lenne még egy toplistát összeállítani,a legtöbb "zseniális" szavazatot kapott filmekből,vagy a "legjobb filmek" kategóriáknál súlyozottabban figyelembe venni a szavazatok számát is.

2009-08-01 22:34:40 kakukkka (4) #39

Tetszik,mint nagy altalaban a francia filmeknek van egy ugymond tipikus izuk...ami nagyon megkulonbozteti pl az amerikai filmektol...kedvenceim.

2009-07-20 20:52:59 eperci (5) #38

különleges film,kitűnő zenével....és a férfi főszereplő félig magyar!!!én abszolút rajongója vagyok a filmnek!!!!

2009-06-04 07:08:09 kulcsar03 (2) #37

Teljesen megértem azokat akik imádják ezt a filmet. Az ő ízlésviláguknak ezekszerint tökéletesen megfelel. Valóban csodás a képi világa, meg a hangulata meg minden... De engem sajnos valami eszméletlenül idegesített. Nem csak a főszereplő, hanem szinte mindenki. Talán az üvegkezű festőt kivéve. lehet, hogy belőlem lett kiölve ez az optimizmus vagy nem is tudom minek nevezzem, de nagyon gyermekdednek tűnt az egész film. kár...

2009-01-12 00:29:15 osi (5) #36

Nagyon szép film. Szép a szemnek és szép a léleknek egyaránt. Amélie egy angyalhoz hasonlatos, végtelenül jószívű teremtés, aki repked szürke világunkban és azt megszinesítve, a maga módján megpróbál mindenkivel jót cselekedni. Remek dialógusok közé ültetve roppant érdekes emberek mindennapjaiba kapunk betekintést, közben derülünk a finoman elhintett poénokon és a film végére egy megfogalmazhatatlan boldogságérzet hatalmasodik el rajtunk. Ez az a hatás, amit nagyon kevés romantikus-vígjáték tud kiváltani belőlem.
A zene és a képi megjelenítés csak megerősít, hogy egy különleges világ, különleges szereplőinek különleges történetével van dolgom.

Egy kicsit még futtatom a DVD változatot is:
- bár eredeti hang párti vagyok, a szinkronba beletekergetve meg kell állapítanom, hogy nagyon hozzáillő szinkronszínészeket válogattak az egyes karakterek mellé
- több mint 40 percnyi extra is felfért a korongra
(felvételek a forgatásról, többek között az orgazmusok felvételei ;interjú a rendezővel a film elkészüléséről, fogadtatásáról; storyboard; felvétel a szereplőválogatásról; előzetes)
szerencsére a szokásos tiszteletkörök elmaradnak
- egy darab ezrest igazán megér, ha csak kicsit is tetszett a film, bár joglejárat miatt már nem kapható, de itt-ott lehet találni még eldugott darabokat.

2008-07-17 19:37:55 Kinga (5) #35

Imádom.:)

2008-03-23 17:50:00 sucre (5) #34

az első kedvenc művészfilmem!!!!12évesen még nem tudtam, hogy ilyet is lehet csinálni, és nem csak olsenikres csodákat:)))

ja mellesleg még mindig imádom

2008-02-09 16:11:11 Baris (5) #33

Évek óta készültem, hogy megszerezzem, és a múlt héten végre hozzájutottam. 3 nap alatt, háromszor sikerült megnéznem. Még mindig imádom! Ez egy nagyon jó film, mind képi világban, szövegben, színekben, nem beszélve a zenéről. Mindenkinek ajánlom, aki vonzódik a furcsa és meglepő, vagy akár meseszerű történetekhez... :)

2008-01-29 11:36:31 K.Doglegy (5) #32

Tokeletesen egyetertek veled,en azt nem ertem,hogy,hogyan nem tetszhet valakinek,egy ilyen szep es kedves film,(most nem akarok evvel senkit sem megserteni,mert ahogy mondjak "izlesek es pofonok")ami tele van kedvesseggel,segitokeszseggel egyik ember a masik irant,es nagyon szepen es otletesen van bemutatva a szerelmi szal is. Szerintem egy ilyen vilagban,ahol egyre tobb a kapzsisag,az irigyseg,gyulolet,ezert szerintem tobb ilyenfajta filmre lenne szukseg,mert ki tudja hozni az emberbol a Jot,es megtanitja szeretni az apro dolgokat is az eletben,amik nagy oromok is lehetnek. Az Amelie nekem az egyik legnagyobb szemelyes kedvencem,csak szeretni tudom.

előzmény: Umberto (#3)

2008-01-29 09:30:07 Ivan/ (2) #31

miért lenne irritáló, idegesítő, girhes vagy antipatikus ez a lány

Erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok. Engem speciel idegesített, de elfogadom ha mást meg nem.

2008-01-29 08:32:42 otouto (5) #30

Én már vagy hússzor láttam, nem tudom megúnni, és nem értem, miért lenne irritáló, idegesítő, girhes vagy antipatikus ez a lány. Persze, ha az értelmező szótárból kivágjuk ezeket a szavakat, majd a fecnijeiket ráragasztjuk az 'ártatlan', 'őszinte', 'kislányosan nőies' és 'jólelkű' címszavakra, abban az esetben valóban helytállóak lehetnek. Szerintem egyébként ez a film mindenkinek annyi szépséget ad, amennyit megérdemel, vagyis, amennyit a lelke érzékenységével fel tud fogni.

2008-01-23 00:28:45 Gaby (5) #29

Eszter!Én veled vagyok-szerintem is aranyos!

2008-01-22 23:40:02 deviant (5) #28

hát, aki stella speeden nőtt fel... :)

előzmény: Ivan/ (#27)

2008-01-22 22:19:03 Ivan/ (2) #27

Én csak szimplán irritálónak mondanám:) De ízlések és pofonok...

2008-01-22 22:15:15 lip (4) #26

Igen de ezt lehet úgyis mondani, hogy girhes és antipatikus...

előzmény: Farkas Eszter (#25)

2008-01-22 20:30:35 Farkas Eszter (5) #25

ez a személyiság!!hihetelenül bájos és aranyos!!!(L):D

2008-01-05 14:49:24 Ágó (4) #24

"kavicsokat is gyűjt meg minden"
- ez nagyon tetszett, aranyos volt!
A Lecsót kérlek nézd meg újra, mert bármily hihetetlen, de az is nagyon-nagyon jó! :-)

előzmény: zsuzso (#23)

2008-01-05 14:21:38 zsuzso (5) #23

régen nem tetszett. most nagyon. kavicsokat is gyűjt meg minden.

2007-12-29 00:05:17 amelie. (5) #22

na, meg a zene.. es a szinek..ahh.:)
igen, abbahagytam.:)

2007-12-29 00:04:57 amelie. (5) #21

amugy meg a szereplok bemutatasa..!:) hat az valami egyedi.:)

2007-12-29 00:03:53 amelie. (5) #20

egyszeruen imadom es kesz.
gyonyoru vilagba visz teged.. ahol bosszut allhatsz azokon, akiket nem szeretsz.. ahol lehetsz barki.:)
imadom amelie naivsagat. imadom, hogy almodik.
az egyeduli dolog, ami idegesit benne az a hatalmas segitokeszsege. az mar egy kicsit tulzott.
amugy fantasztikus.. ugy vagtam le a hajamat, mint o:), annyira fantasztikus.;) imadom hatalmas szemeit.

2007-12-13 19:49:34 Kremy (4) #19

A zenéje egyszerűen telitalálat!

2007-12-03 15:35:28 k3pl3r (?) #18
2007-12-01 13:19:39 Mikkey (5) #17

Audrey Tautou legjobb alakítása. annyira illik a jelleméhez ez az aranyos, ártatlan kedves lány szerep. bűbájos film!

2007-11-25 23:29:12 Dió (5) #16

Meglepődéssel olvastam a lentebbi két véleményt, mert ez azok közé a filmek közé tartozik, amiket nem értem, h lehet utálni. Először volt szerencsém hozzá pár napja, és máris a szívembe lopta magát, biztos, h meg fogom még nézni, mert ebből egy nem elég.
Rég láttam filmet, aminek ennyire jól állna egy ennyire abnormális és banális stílus, amiben ennyire elbűvölő lenne egy főszereplő (Tautou hihetetlen szép, és hihetetlen profi), és aminek a lényege ennyire a szívbe találna: mindannyiunkban ott van az Amelie-hez hasonló kisgyerek, ezért olyan könnyű belemerülni a filmbe, főleg a szerelmi szálba, amely kiteljesedésekor már teljesen megszűnt körülöttem a külvilág. Hihetetlenül aranyos film, kár, h nem moziban láttam.

2007-11-25 22:26:04 k3pl3r (?) #15

„Nekem a film azt nyújtotta a bő 2 óra alatt, hogy értékeljem az élet apró örömeit” És ahogy ezt bemutatja, az csodálatos. Minden pillanata egy csoda! Az egyik személyes kedvencem, hogy bármerre jár, ha talál egy szép lapos követ (ugye kacsázni nagyon szeret), elteszi zsebébe. Minél több idő telik el, annál jobban imádom a filmet.

2007-11-25 22:06:55 Kremy (4) #14

Nekem éppen ez a képi világ tetszett a filmben.És a hangulata az ami igazán megfogott..A zenéről nem is beszélve,egyszerűen zseniális...
Nekem a film azt nyújtotta a bő 2 óra alatt,hogy értékeljem az élet apró örömeit,és ne hagyjam elsuhanni mellettem a pillanatot...Nem tudom elképzelni,hogy van olyan ember akinek nem mond semmit..Megértem ha nem tetszik,mert ízlések és pofonok,de azt nehezen hiszem el hogy nem nyújt az égvilágon semmit..
A szereplőket játszó színészeket pedig nagyon eltalálták..Imádom Audrey Tatou arcjátékát,és magát a lényét is...
Egyik kedvenc filmem és valószínűleg életem végéig az is marad..

2007-11-25 22:05:48 Kremy (4) #13

Egyik kedvenc filmem és valószínűleg életem végéig az is marad..

2007-11-17 00:12:04 emőke (2) #12

Talán soha nem fogom megérteni, hogy miért ez a nagy felhajtás körülötte. Nézhető, de őszintén szólva, semmit nem nyújtott nekem bő két óra alatt. Tautout rendesen megutáltatták velem, rendkívül idegesít a filmbeli karaktere is. Már eltelt pár év amióta láttam, de nem is tudom, hogy mivel tudna valaki rávenni, hogy még egyszer megnézzem. Talán sehogy.

2007-11-16 21:28:25 jesi (5) #11

Audrey Tautou remek, és minden a helyén van.

2007-11-06 01:27:46 k3pl3r (?) #10

Csodálatos, fantasztikus! Most hírtelen csak ennyi jut eszembe. Jean-Pierre számomra minden idők egyik legjobb európai filmjét készítette el. Az operatőri munkáért külön dicséret jár az operatőrnek, na meg persze a zeneszerzőnek a csodálatos zenéért! Audrey Tautou színészi képességeiről nem sokat tudok (eddig 1 filmben láttam), de Amélia neki lett kitalálva! Úgy, mint Slynek Rocky, Schwarzeneggernek Terminátor, vagy Peter Mayhewnek Chewbacca. :-) Fantasztikus film!

2007-08-11 09:36:35 oscarmániás (5) #9

okés a film.a diszlet képeiről szász endre festő jutott eszembe,ő is állatfejü portrékat festett.akinek tetszett a film ajánlom a hukkle-t

2007-05-29 10:20:41 csombi20 (5) #8

szerintem csodaszép a képi világ,és iszonyatosan ötletes,ahogy bosszút áll Amélie a gonosz zöldségesen!

2007-01-29 19:18:09 Jereváni Rádió (5) #7

Erre a szerepre Audrey Tautou egyszerűen tökéletes volt, az egy más kérdés, hogy más filmben alakítása messze nem ütötte meg a szintet (kivétel a szintén Jeunet-film, a Hosszú jegyesség).

előzmény: Golyo (#6)

2007-01-28 22:59:59 Golyo (5) #6

Engem megfogott a szereplők bemutatásával, és nem engedett el a végéig. El tudom képzelni, hogy valakit idegesít a főszereplő, de én itt még bírtam. Az, hogy más filmekben is ugyanezt az egy arcát tudja csak mutatni, már gáz. De itt teljesen rendben volt ez a mindenkire és mindenre hatalmas szemekkel rácsodálkozó Amélie.

2005-12-09 17:05:01 Daemiaen (2) #5

A Delicatessen Jeunet egyetlen jó filmje.

2005-12-09 16:45:58 Ivan/ (2) #4

Delicatessent nem láttam még, de azért reménykedem ennél csak jobb lehet!:)

Amugy örülök, ha tetszett neked az Amélie, de én egyszerűen képtelen voltam picit is kedvelni. Ráadásul a korábban leírtak mellett baromira hosszúnak is tünt nekem.

előzmény: Umberto (#3)

2005-12-09 16:39:48 Umberto (3) #3

Ha ezt idegesítőnek találtátok,akkor gondolom,még nem láttátok Jeunet egy másik filmjét,a Delicatessent.Az tényleg idegesítő,de ez a filmje viszont igenis szép,érzelmes darab a szerelemről,és arról,hogy hogyan talál valaki értelmet az életének.

2005-09-13 11:03:03 Daemiaen (2) #2

Szívemből szóltál, Ivan/! :)

2005-09-10 11:49:34 Ivan/ (2) #1

Esküszöm nem értem, hogy sokan mit esznek ezen a filmen, pedig tényleg komolyan érdekelne. Szerintem ugyanis rémesen unalmas és Audrey Tautou feletébb idegesitő, a képi világal egyetembe.

3/10