The Twilight Saga: New Moon (2009) ☆ 👁

Alkonyat: Újhold

(Chris Weitz)

amerikai dráma, fantasy, szerelmi történet

2,3
★★☆☆☆
669 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-08-18 15:09:08 Cassiopeira (?) #70

Vérszegény.Túl értékelt.Fantázia mentes, fantasy film. Vámpír Paródia.Kiábrándító.Ciki.

2015-05-10 14:58:37 BalaKovesi (1) #69

Te jó ég. Ne! Ezt ne! Hogy lehet valami ennyire nézehetlen? Minden szörnyű benne. Kristen Steward és Taylor Lauthner játéka, a zene, MINDEN!
Annyira nevetséges. PL amikor megkérdezi a Bella attól a Jákobtól hogy akkor te most vérfarkas vagy? Az meg azt válaszolja,hogy úgy tűnik. És ugyanerre a kérdésre egy csaj ugyanezt feleli. WTF? Szókincs level 99999. Az egyik jelenetben elkezd élet halál harcot vívni két farkas,aztán 2 perc múlva bemennek egy házba mosolyogva,és az egyik azt mondja hogy „bocsi”. és az RTL klub úgy reklámozta hogy „ez egy fantasztikus film”.

2012-05-30 19:23:39 BonnyJohnny (1) #68

Hát itt nem tudnék felhozni semmit, hogy melyik aspektusához képest nem rossz a film. Ez úgy rossz, ahogy van. Sőt, legtöbbször kifejezetten kínos. És ebben a részben már Lautner is többet szerepel, ami önmagában is nagyságrenddel rontja az amúgysem túl fényes színészetátlagot, amit sajnos Dakota Fanning sem dob fel. (Michael Sheen egy kicsit)

2012-01-14 16:17:43 morcosmedve (3) #67

Valahol ez egy érthető reakció a Transformers-re. Annál bespídezve normál a sebesség, ennél meg totál belassulva. És ebben a lassú tempóban is van feszültség, más kérdés, hogy merre terelik. Szerintem akad benne hatásos jelenet, és főleg nem az akciók. Valaki említette, hogy irodalmi előzményei is kimutathatók, és nem csak a ponyvában. (Rómeó)
Tudomásul kell venni, hogy kamaszoknál a szerelem témakör az élmények kimeríthetetlen tárháza. A bugyutaság pedig nem létező fogalom.

2011-09-30 08:06:54 ChrisAdam (1) #66

Nemhiszem el, h 2 órát szántam egy ilyen szánalomra! Annyira béna volt az egész történet, hogy ilyen lapos, egysíkú és primitív történetet nemnagyon láttam még, remélem nem is fogok. Ugyanaz játszódik le Jacobbel, mint Edwardal, elmegy, aztán jönnek a töménytelen nyálas monológok. Amikor a motoros fiúkkal elmegy a Bella, vártam vmire, de félbevágják az egészet és megy tovább az egész. Victoria vadászata is elmarad, amikor Alice elviszi Bellát a Volgurik városába, azt vártam, h legalább lesz egy izgalmas harc, vagy vmi de nem, otthagyják és áttérnek a Volgurikhoz, akikről 1:30nál hallunk először. Aztán Bella vámpír akar lenni és azthittem, h még ebben a részben lesz, de ezt is átteszik majd a köv. részre. Olyan volt, mint egy rosszappanopera. A történet, a szereplők, a helyszín jól ki van találva, de Meyer is meg a rendezők is annyira elcseszték, szval Nagy Ferót idézném: Ami jó, az jó, de ez sz@r volt!
0,1%
de csak azér mer tetszett a főcím:D

2011-06-15 18:33:05 critixx (?) #65

Én azt gondoltam, hogy Robert Pattinson a világ legfaarcúbb színésze, amíg nem volt "szerencsém" a Shiloh Fernandez nevű "tehetséghez" az első tvájlájtot jegyző néni farkasos filmjében.

előzmény: mchn (#64)

2011-06-15 18:02:32 mchn (1) #64

Nem ertem a problemat, siman van olyan jo mimikajuk mint egy szmajlinak, figyeld csak:
Twilight szeria mimika: :) :( : :'( :''''( :|
Bar lenyegesen fel lehetne dobni: :O

előzmény: Ptrskay (#63)

2011-06-15 17:59:00 Ptrskay (1) #63

Ez valami vicc lehetett.. Ezeknek a színészeknek van egyáltalán arcmimikájuk?

2011-05-07 21:04:39 dorothygale (4) #62

Tudom, hogy nem nagy szám a sztori, s sosem lesz igazán elismerhető az egész úgy ahogy van. DE! Aki bírja a fantasy-t, s hasonló esetleg mások számára gyermeteg dolgokat, pl. vámpírok, farkasemberek, x-men arcok, stb. azoknak biztosan nagyon tetszik ez a sorozat.Én pl. Imádom a Farkasembereket ... Vannak lapos részek, de vannak igazán jók, is , s megjelennek az elképzelt kultikus figurák, melyek csak " a mesékben" léteznek. Legalábbis a "felnőttek" ezt állítják.....

2011-02-27 21:12:36 [: Azuroo andrew :] (1) #61

Ez a film most tényleg arra épít hogy egy kreatin & tejsavóprotein kúra utáni 160 cm magas lapos de (és)orrú gyerek pózol minden második jelenetben ?

A farkasok cgi-je egyénként kiábrándítóan gyermeteg.

(10/1)

2010-10-17 13:06:01 Denice (3) #60

Jujj...Csakis az elejéért kap 3-mast. Nem tudom miért, de bennem egy olyan sokkhatást váltott ki, hogy én magam sem értem. E
gyébként nem volt jó ez a 2. rész, kár volt ezt egy egész filmen át húzni. Nem történt kb semmi, ami meg igen, arra elég lett volna 10 perc. Kíváncsi leszek a 3. részre...

2010-08-13 21:26:58 slipknot (2) #59

történet alapján leszaroztam mindkét részt de a barátnőm rávett hogy megnézzem és sajnos tényleg tetszett...lehet hogy elfajulok de ez van :(

2010-07-31 01:11:23 malemmu (2) #58

nem emlékszem, hogy láttam volna valaha giccsesebb, unalmasabb, üresfejűbb, bénább filmet - tehát számomra "páratlan" élményt nyújtott, igazán letaglózott :)

2010-07-10 01:33:28 sarkanyt (1) #57

...bocs, az irritálóbb jobb szó

2010-07-10 01:32:31 sarkanyt (1) #56

ezeket az Alkonyat filmeket szenvedéssel lehet csak végig nézni. Nézem, nézem, és mintha közben forró vasat nyomnának a bőrömhöz! Hogy ezért hogy lehet rajongani? Na meg az a Pattinson... Annál idegesítőbb alakot képernyőn még nem láttam.

2010-07-05 05:46:18 rezsoo1 (1) #55

Milyen filmeket szeretek? A jó filmeket szeretem -érted-
Nanáhogy a sárgaporsche-s kevésazidős az nagyon jó szerintem. Bármilyen sápadtnyikhajos megakarokhalni az jöhet! A szolis gyúrós szutyokanimációs, testépítős kiakeményebb?... Ha jó! szerintem.

2010-07-02 12:59:23 Ivan/ (2) #54

Nem sokkal, de elmarad az első rész nem igazán magas színvonalától. Sajnos hiányoznak belőle a „remek” párbeszédek, amik az előzőben megvoltak (pl. Pattinsonnak mikor Kristen Stewart teljesen átélve imigyen szólott: „Gyönyörű vagy!”) de a tök hülye depressziós emós feeling és a Farkasemberek megjelenése valamennyire kárpótolt azért. Mindenesetre egyre inkább úgy érzem ez a nagyívűen ábrázolt perzselő szerelem Edward és Bella között a filmtörténet egyik leghiteltelenebb és legnevetségesebb szerelmi drámája. Ettől függetlenül egyszer simán nézhető, de aztán el is lehet felejteni.

3/10

2010-06-20 08:30:09 Trashfan (2) #53

No hát, a vártnál sokkal előbb volt "szerencsém" megtekinteni az év egyik-mások által, nem általam-legjobban várt filmjét, az Alkonyat folytatását, az Újholdat. egy barátom dobott meg vele dvd-n, és este, a Gorkij Park megtekintése után bele is csaptam a megtekintésébe.
Köztudottan nem vagyok Alkonyat rajongó. Az első filmet közel nézhetetlennek tartom. A könyvet egy középszerű ponyvának. De ennek ellenére megnéztem ezt is, hiszen filmek terén igen nagyétkű vagyok, így aztán ezt is műsorra tűztem.

Sok jóra nem számítottam, és azt nagyon meg is kaptam. Már a rendező személye hagyott kétségeket maga után. Weitz úr a bőrületesen vacak Arany Iránytűvel már "bizonyított". Nem is értem, azután a vacakság után miért őt kérték fel ennek a filmnek a dirigálására. Na mindenesetre ismét bizonyította, hogy nem egy Scorsese, bár azért Boll mestert már közelíti.
Ami szintén gyengítette azon reményeket, hogy ez a film jobb lesz, hogy a színészgárda is maradt. Két főszereplőnk-említsük őket név szerint, no nem azért, mert megérdemlik, annyira jól azért nem alakítanak-Kristen Stewart és Robert Pattinson hozza az Alkonyatban hozott szintet. Azaz ismét elmondhatjuk, hogy színészi alakításuk konvergál a nulla felé, és az általuk megformált karakterek érzelmeit nagyjából annyira tudják közvetíteni, mint egy bronzszobor. Stewart kisasszony továbbra is csak az idióta szemmeresztésekhez ért, némi szájtátással és nyögdécseléssel karöltve, Pattinson úr pedig továbbra is csak azzal a "színészi" eszközzel él, hogy próbál nagyon csábosan pislantgatni. Nem is értem, Dakota Fanning mit keres itt, mert ő aztán tényleg egy tehetséges színészlány. No de hát ne is térjünk is át a film egyéb aspektusaira. Ott van például a remekbe szabott történet.

Szegény Bellánkat elhagyja ifjú szerelmese, hiszen a vámpírok közti élet veszélyes. Hogy miért, azt nem nagyon tudjuk meg, mert szegény vámpírjaink legalább annyira veszélyesek, mint azok, akikről mintázták őket, a kifent arcú emosok. No de hát Edward elhagyja kedvesét-biztos nehéz lehetett, annyira át jön az egész mély szerelem, ami köztük van, hahahaha-és innentől mintha ismét az első részt látnám. Magyarán Bellácska szenvedését, vágyát Edward után. Igen, a szerelem és a vágyódás ábrázolása arra emlékeztet, amikor tizenéves koruk elején járó lánykák ilyesmi verseit olvasom irodalmi oldalakon. De könyörgöm, Bella felnőtt nő, vagyis majdnem, ennek ellenére annyira bárgyú és érzelmi téren annyira szerencsétlen, mint egy 10 éves gyereklány.
Közben persze Edward szenvedéseit is nyomon követhetjük, akinek érzelmi érettsége vetekszik Belláéval. Ez még nem is lenne baj, ez kell a tiniknek, de az ábrázolása ezeknek nevetséges. Bella látomási komolyan mondom, fájdalmasak voltak, no de nem azért, mert a szerelem hiányának fájdalmát adja vissza. Hanem azért, mert látnod kell.

Bellácskánk közben megismeri a Farkasembereket is. Itt jegyezném meg halkan az Alkonyat rajongóknak, akik azt hiszik, a "mű" írónője mekkora eredeti dolgokat hoz össze, hogy A White Wolf kiadó World Of Darkness világában ezt már vagy 20 éve megtették, és az írónő igencsak nagy mértékben lopkod ebből a világból. Na de térjünk vissza a filmre.
Szóval találkozik a farkasemberekkel Bellánk. A farkasemberek megvalósítása igen gyenge. Vagy felnagyított farkasokat használnak, vagy igen csak gyér cgi-t. Természetesen a farkasemberek mind izmos, kockahasú ifjúk, hiszen ez kell a tinilánykáknak.

Az Edward szálat követve pedig rájövünk, hogy nem csak a Cullen család tagjai állnak emos, kifestett buzeráns vámpírokból, hanem a vámpír nemzettség vezetői is ilyen kis buzi emos kinézetű vámpírokból állnak. semmi félelmetes, nagyszerű, emberfeletti nincsen ezekben sem, hanem csak egy kiló festék az arcukra mázolva. Hol van ez egy Coppola féle Drakulában megjelenő Oldman alakította vérszopótól? Na persze itt vegetáriánus vámpírok vannak meg miegymás.

Összegzésként azt tudom elmondani, semmivel sem jobb az első epizódnál, még csak nem is másabb annál, valamint azt, hogy ez a film 2 óra 10 perc semmiről szól. Ezt a semmit romantikus és misztikus mázba csomagolva szervírozzák nekünk. Emberi fogyasztásra azonban nem igazán alkalmas, mert sótlan, íztelen, ennek hatására észre sem veszed, miközben fogyasztod, vagy ha kényes az ízlésed, a beled kifordul tőle.

Én 2 pontra értékelem, mert azért valljuk be, ennél is van lejjebb, lásd pl az Asylum stúdiós filmeket. Azonban ez csak annyival jobb azoknál, hogy több pénz van benne, mert egyébként egy közel nézhetetlen film ez is.

Ui: Kezdem azt hinni ennek a megtekintése után, hogy a rajongók egy kupac szart is sikongatva megtapsikolnának, ha Alkonyat lenne ráírva.

2010-06-15 10:07:03 mrbaly91 (1) #52

Ez is SZAR.

2010-05-31 23:34:06 grafikusTibi (3) #51

Nem olyan rég láttam, de Kirsten Stewart szerepel az Út a vadonba című filmben is és hát bevallom ott kellemes csalódást okozott. Abban a filmben egy derűs, vidám fiatal lányt alakított és szerintem lehet beszélni már színészi játékról is. Könnyed volt. Itt tényleg bamba fejet vág végig, de úgy tudom a könyvbéli Bella egy depresszív, visszahúzódó csajszi. Ha úgy nézzük lehet megfelel a bamba fej a karakterhez, de mégis rosszul jön le. Csak akkor mért van, hogy az Út a vadonba c. filmben tudott teljesen más érzést átadni? Lehet a rendező az oka, mert elvégre annak a feladata a színészek irányítása.

2010-05-09 18:17:20 Maidx (1) #50

Még moziban láttam a filmet, csak most mertem írni ide, azóta minden formában kerülöm a filmet.
A moziba úgy kerültem, hogy a barátnőm mondta, hogy úgyse tuduk végéignézni egy "nyávogós, szerelmes, amerikai tucatfilmet", anélkül, hogy teljesen némán végigülöm, és semmilyen megjegyzést nem teszek hozzá. Mondtam neki, ha már lúd, legyen kövér, Twilight. - És nyertem. Nyertem, mert a filmben az ég világon semmi nem történik, egyszerűen képtelen voltam hozzászólni. Csak hátradőltem, szenvedtem, és küzdöttem, hogy el ne aludjak, mert a végén még érvénytelen lesz a fogadás, illetve az igéretem.
Nevetségesnek tartom, hogy a mai fiatal lányokat, le lehet nyűgözni, egy ilyen szegényes filmmel és természetesen egy kigyúrt fiúval, aki indokalatlan okok miatt, egy órán keresztül félmesztelenül mászkál. A filmben semmi értékelhető nincs, a párbeszédek, monológok szánalmasok és olcsók, rendezés értékelhetetlen, az operatőr semmi pluszt nem ad hozzá, a forgatókönyv unalmas, és a színészek tragikusak.
Amikor hazajöttem a moziból, és értékeltem a filmet, szinte csak nézhetetlen volt mindegyik szavazat, alig volt, aki zseniálisra szavazott volna, természetesen volt sok 2-es és néhány 3-as 4-es.(Kb, 2 volt az átlag). Számomra érthetlen, hogyan tudta magát így felhúzni a film.
Lehet, hogy most nagyon bunkó leszek, de sajnálom azokat az embereket, akik erre zseniálist adtak.

u.i.: Szerencsére, a barátnőmnek se tetszett, pedig a regényt szereti.
M.

2010-05-08 10:12:39 virag1025 (1) #49

Azt hallottam, hogy a New Moon rosszabb a Twilightnál....hát nemhittem , hogy a Twilightnál lehett rosszabb film, de úgylátszik még is van.... a New Moon

2010-05-06 20:32:29 virag1025 (1) #48

Sztem ez is ROSSSZ!!!!

2010-04-03 09:28:55 Gasz András (2) #47

Én már sajnos tudom hogy a 3. könyv még szarabb és még 'sötétebb' mint Bella agya kb. :D Egyik ismerősöm ugyanis végigszenvedte (hatodszori nekifutásra sikerült kiolvasnia) a 3. részt és még annyi akció sincs benne mint a 2.-ban és még nagyobb szenvedés és semmittevés tehát még szarabb. Szóval már a regénnyel is baj van. :) Pedig a nagy fanok szerint az sokkal jobb. :D

2010-04-03 04:02:13 KatiCZa (1) #46

Te szent habakukk... most néztem meg, azaz szenvedtem el ezt a filmet, ami szarabb, mint szar. Nem tudom,h olvasta e valaki Goethétől az Ifjú Werther szenvedéseit, ha igen akkor az jó, s érteni fogja, amit írok... itt ugyanis, ebben a filmben mindenki szenved... nagyon-nagyon szenved, csak abszolút nem tudom,h mitől és mért ennyire... de ez még hagyján...de hogy milyen lassan... milyen csigalassúsággal, az már echte hajmeresztő :/
Szerencsére nem volt szerencsém a könyvet olvasni, de vagy a könyv a béna, vagy a rendező, vagy a forgatókönyv, vagy a színészek....vagy mindezek együtt véve... soha, soha, soha többet... az első rész se volt vmi zseniális, de aránylag élvezhetőbb volt, mint emez...szinte látom a harmadik részt magam előtt... hogy milyen izgalmas lesz és mennyire, mennyire, de mennyire lassú :/ :/ :/ kegyetlen... ember kínzó egy film...

2010-04-01 14:08:16 Gasz András (2) #45

Alkonyat - Újhold:

Először a színészi játék fogott meg a filmben. (Lautner, Pattinson, Stewart istenien szarak :D ) Jó párszor elröhögtem magamat az alakításokon szóval egy hatást azért kiváltottak. :D Ha a sokak által horrorként, fantasyként pozicionált Alkonyat sorozat(egyébként ez egy modern Rómeó és Júlia vámpír/vérfarkas legendával és egy rakat vígjátékra való jelenettel megspékelt szappanoperás stílusú tiniregény) elmehetne vígjátéknak is. A nemrég látott Superman4-hez képest és a Batman és Robinhoz képest legalább az elmondható, hogy sokat lehet rajta röhögni és semmilyen drámai elemet sem lehet komolyan venni. :D A filmzenéje viszont tényleg nem lett olyan rossz és semmilyen mint az első részé. (így már valamelyest örülök a HP7. zeneszerzőjének) Másodjára a B filmekben talán zseniális CGI effektek fogtak meg azok a farkasos átalakulások a csihi-puhik a törmelékek, ahogy minden széttörik,, szétesik, hát csodásan szar volt. A farkasemberek/vérfarkasok pedig nagyon 'ötletesen' lettek kitalálva az írónőtől az egyébként szőrös farkasok mintájára 100%-ig csupasz felső testtel és izmos kockahassal lettek megáldva a nap 24 órájában, fedetlenül. Hát mi többet kívánhatna még Bella a kis vámpírja mellé kettesben? :D a 3. dolog ami megfogott a vágások a színészek irányítása úgy az egész rendezetlenség. :D A nálam viszonylag egész jónak titulált Arany iránytű után megismert rendező belenyúlt gondolom a zöldhasú kondérba és véletlenül úgy keverte meg, hogy sok zöldhasú, de kevés csiszolatlan gyémánt jött ki belőle, így a film minősége a mocskos lepedőket juttatta eszembe. :D Azt is bírtam hahotával társítva, hogy a film első 1 órájában teljesen olyan mint az első rész, a kis izmos csupasz farkas Lautnerrel kiegészítve. (voltak teljesen ugyanolyan kamerabeállások is talán). A vámpírcsalád és az évek múltán picit fejlődő Dakota Fanning és Michael Sheen akik még valami pozitívat tudnak hozni ebbe a tini sorozatba. Amit még bírtam, az az hogy szerintem ezeket a filmeket kb 2 hét alatt leforgatják legalább is ez jön le a gyors mozis premierekből és a film minőségéből. Azért ez szép teljesítmény, így a hogyan csináljunk leggyorsabban Boll típusú filmet rekordra esélyes jelölt lett legalább.
A 3. részt már sötétebbnek mondják igaz erre is azt mondták aztán az a szirupos szappan(opera) és a tini love story végigsöpört az egész filmen megint... Tetszett még az a tipikus amerikai angol akcentus illetve szórövidítéses/mondatrövidítéses beszédstílus amit pl a 4000 IQ-val (azok a motoros/farkasos jelenetek hmm egy Einstein ez a nő) rendelkező Bella kisasszony elénk tárt, na és azok a sikolyok és szenvedések atyám, régen láttam már ilyen pokolian fájdalmas jeleneteket.
Végezetül elmondható hogy a készítők által 'akciódús' 2. rész után a 3. részt pedig sötétebbnek mondják, így én egy várhatóan a következő sötét agyú, gyatra és bamba rendezéstől sem fogok megijedni se premierre felkészülni, hanem maximum csak sírva nevetgélni, a dvd-n és az elvakult egyéneken. (= youtube Twilight fan 'sztárjai')

30%

2010-03-28 01:21:24 mchn (1) #44

Sirvarohogos :DDDD

2010-02-05 23:51:44 paradox (1) #43

pfejjj.

2010-02-05 11:33:39 headydream (4) #42

Hááát :D Én legjobban a véleményeket szeretem itt olvasni :D ebből látszik, milyen sokfélék vagyunk :) Szerintem például jobb volt, mint az első rész :D abban egyet értek, h EZ a film soha nem lesz OLYAN nekem, mint pl. a Forest Gump, de egynek jó... :)

2010-01-07 20:50:16 merula (3) #41

Rákészültem (a VOX alapján), hogy nagyon gyengus, ez valszeg befolyásolt... Nos, én élveztem.
Az tény, hogy enyhe bűntudatom volt az előttünk ülő lány miatt, akinek szétröhögtem pár jelenetet, ami NEM szándékosan volt vicces; és az is tény, hogy a film élvezetéhez kell az a képeség, hogy egyik pillanatról a másikra tudjak váltani aközött, hogy épp komolyan veszem a filmet, vagy paródiának veszem (pár dolgot egy csöppecskét eltúloztak az alkotók). De Kristen Stewart szerintem jó színész, vannak benne jó benyögések (szándékosan is), a kamera mozgása és a technikai megoldások néha kifejezetten kreatívak voltak, szóval szerintem nézhető.

2010-01-06 12:46:12 sár meg kavics (?) #40

Valóban, kritikán aluli látatlanban szarozni. Gondoljátok át.

2010-01-05 16:34:48 Ilith (4) #39

Utóbbi "hozzászólás" gusztustalan és sértő.
Nem vagyunk egyformák, valakinek ez, másnak az tetszik.. ha valakinek ennyire a bögyében van ez az alkotás, annak azt ajánlom, hogy ne töltse drága idejét annak szapulásával (ha egyáltalán vette a fáradtságot és megnézte, hiszen e film méltatóinak többsége ezen az oldalon nem is szavazott rá, vagy simán beírta az 1-est...).
Tény, hogy nem az akciódús élmények adják a film erejét... a könyv második része (és egyébként a stílusa is) egyszerű. Ez nem horror, ez szerelmi történet szimbólumokkal.
Csak annyi, hogy először nézzéték meg, és aztán mondjatok véleményt!

2010-01-04 09:28:52 critixx (?) #38

Tömören és velősen:

2009-12-27 22:24:06 grafikusTibi (3) #37

Egészen tűrhető alkotás. Nem kell csodákat várni, de véleményem szerint nézhető film volt. Akadtak unalmas jelenetek, viszont olyanok is voltak, ahol egészen beleéltem magam és a színészi játékot is normálisnak találtam azokban. Itt nem az akció jelenetekre gondolok. Nem emelkedik az Újhold a filmművészet gyöngyszemei közé, de talán jobb lett, mint az első rész. 10/4

2009-12-10 09:56:24 Gasz András (2) #36

Nemrég hallottam a rádióban egy csodás hírt: Az Új Hold-al kapcsolatos természetesen. :) A fanatikus rajongók odáig merészkedtek hogy nem elégedtek meg Robert Pattinson csak vásznon alakított testével, nekik a poszteres teste és csókja is kellett. :D Így hát megcsókolták a poszteren többször is, amit viszont az amerikai hatóságok nem toleráltak, mivel H1N1 elterjedését így növelni nem akarták. :)

2009-12-08 18:12:53 matykom (1) #35

Undorító film. Nyálas szenvedős, mindenkinek rossz, de vajon kinek a legeslegrosszabb típusú romantikus förmedvény. Csak kínos mosolyt lánni benne, de azt is nagy ritkán. Szerintem azért az élet ennél sokkal vidámabb:). Itt meg azt kell lessem, hogy jaj kit sajnáljak a legjobban. Olyan mint az első, de még annál is rosszabb. Ennyit ér tovább nem is érdemes...

2009-12-07 08:50:33 goromba (2) #34

Nem nézhetetlen, de még az elsőnél is gyengébb.
Vámpírfilmnek meg nem is nevezném.
Romantikus izé, amibe kellett pár vámpír, meg farkas, hogy a srácok könnyebben rámondják az igent a moziba menésre.
Csak ennél -az elsőnél sokkal jobban-úgy tűnt nekem, hogy a vámpíros vonal már csak nyűg az alkotók nyakán.
Van benne látvány(összesen kb.4-5 perc.)van benne egy nem túl ronda KS.Meg egy hype-király Robert Pattinson, akire egyébként a Harry Potteres megjelénese után a kutya sem volt kíváncsi.Még a tinilányok sem.
3/10

2009-12-03 12:35:10 bali113 (?) #33

emőke ez a kép komoly. Szerintem messziről elkerülöm ezt a filmet.

2009-11-30 10:18:51 Balint (1) #32

a ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsőből idézve: mi a f.sz volt ez??

2009-11-28 09:33:06 Csenki Réka (2) #31

Semmi struktúra! Látszik, hogy csak a rajongóknak készült, mert más csak szenved rajta. Unalmas és feledhető.

2009-11-28 00:03:04 Brumi (2) #30

Kristen Stewart az amerikai Keira Knightley, ő is "egyarcú lány". Minden filmjében ugyanazt a szájharapdálós, esetlen, furcsa csajt játssza, ráadásul még nem is jó nő. A többiekkel nincs gond, a filmmel viszont annál inkább...

előzmény: mchn (#28)

2009-11-27 23:51:32 emőke (?) #29

Ez mindent megér, remélem szabad! :$

2009-11-27 23:48:27 mchn (1) #28

Egyebkent 1 pozitivum a szereplogardat illetoen: nagyjabol olyan koruak mint a megformalt karakter (Patiszon idosebb ugyan, de sok filmhez kepest hatareset. A +1 pozitivum meg az, h KS ugy egyebkent nem rossz szineszno.

2009-11-26 20:07:38 critixx (?) #27

A Vatikán elítéli a vámpírsorozatot

Ez nem lep meg, az utóbbi tíz évben minden valamennyire népszerű ponyvát elítéltek. :D

Viszont azért ezt erős túlzásnak érzem: "Az alkotás eddig kiemelkedő kritikákat kapott, különösen az Edward Cullent alakító Robert Pattinson játékát dicsérték."

Ismét csak a már általam idézett kritika: "Míg Pattinson színészi képességei továbbra is csak a pókerező zombik és az antik márványszobrok szintjét ütik meg, Kristen Stewart az Újhold-ban képes még komolyabban zihálni, szomorkodni, duzzogni és kétségbeesni, egy szóval szuperemózni." :DDDDDDDDDDDDD

2009-11-23 20:03:43 limupei (?) #26

Akkor már én is nyomok egy linket:)
Egyes pont

2009-11-23 19:57:51 sAnyi (?) #25
2009-11-22 19:20:00 Zalaba Ferenc (?) #24
2009-11-22 12:33:21 Gatyamadzag (2) #23

Hogyne lenne horror? Horror végignézni...

2009-11-22 00:08:20 opposition (2) #22

Az első rész annyra gyenge, hogy ennek nem merek esélyt adni. Majd a film+-on megnézem... :)

2009-11-21 22:34:16 Gasz András (2) #21

Az első rész horrornak is volt nyilvánítva sajnos akkor már ez is gondolom. Habár kb 0,1 % köze lehet hozzá. :)

2009-11-21 22:00:44 Sántha Orsolya (2) #20

Ismét igazolták a véleményemet, miszerint elenyészően kevés a jó vámpír-történet és még annál is sokkal kevesebb a jó vámpíros film. És egy kérdés: horror?!

2009-11-21 17:17:10 critixx (?) #19

"Twilight fans are officially the dumbest people on Earth." :DDDDDDDD

Ez a videó nagyon kemény. Gratulálok a készítők elszántságához, hogy mindezt megcsinálták. Mondjuk én a helyükben, ha már kibéreltem a termet, akkor levetítettem volna a Lugosi-féle Drakulát vagy valamelyik Nosferatu-t és köteleztem volna őket, hogy végignézzék.

előzmény: mchn (#18)

2009-11-21 16:51:03 mchn (1) #18

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=100808735

Twilight fans got soooo owned :D

2009-11-21 16:34:47 simijohnny (2) #17

Itt a fórumon kb. 2,4-es átlagra számítok, kifutnak a Twitard-ok, aztán az oldal rendszeres látogatóinak nagy része bevési az egyest, vagy jobb esetben a kettest.

2009-11-21 16:20:42 critixx (?) #16

"Azért imdb-n 4,2 az elég ciki :D."

Pedig az imdb tele van Twilight rajongókkal. Nézd meg a fórumot. Az egyik topik arról szólt, hogy közösen visszaszámoltak hány óra és perc van még a premierig! No comment.

előzmény: Kalti (#15)

2009-11-21 16:10:35 Kalti (1) #15

Annyira elképesztően taszító ez az egész Twilight jelenség, hogy az szavakba önthetetlen, még életében nem nyitotta ki a könyvet az ember és nem látott belőle egyetlen másodpercet sem, mégis akaratán kívül tud róla mindent, mert a csapból is ez folyik.
Szomorú, hogy itt tartunk, ennyire alacsony az ingerküszöb, hogy a tinilánykákat néhány meztelen férfi felsőtesttel meg lehet hülyíteni.
Az meg pláne szánalom, ahogy lentebb is említette valaki, hogy valaki csak azért regelt, hogy a Twilight-ra rányomja a zseniálist, nem egy ilyen van, ez már beteges. Nyugodtan ki lehetne őket törölni, bár engem nem zavar, hogy felfelé tolják az átlagot, ha ebben lelik örömüket... attól még én nem nézem meg.
Azért imdb-n 4,2 az elég ciki :D.

2009-11-21 12:40:51 ronin07 (?) #14

:DDDDD

Birom én a hősies fotográfiát, de fenntartásokkal. Ha a rendező több időt szán arra, hogy főszereplője sérüléseit, illetve elszántságát kiemelje, kilóra meg vagyok véve. De mikor nem létezik más, csak egy poszterarc heroizálása - kizárólag lassitottan -, az idegesitő. És nevetséges. Keanu Reeves is CG-ként létezik az Újratöltve felében, amely ugye nem rozsdás való világ, hanem a hiperrealista akciótér epizódja.

előzmény: critixx (#13)

2009-11-21 12:28:40 critixx (?) #13

"Igaz, Robert Pattinsont néha félmeztelenre vetkőzteti a rendező, és ami még szórakoztatóbb: Edward szinte kizárólag lassított felvételben létezik. Így közlekedik, belassulva, fájdalmas arccal. Az arca helyére igazából nyugodtan odaköthették volna a fényképét a Bravo címlapjáról, mert azon legalább a fény csúszkált volna; lett volna rajta valami mozgás, valami élet."

:DDDDDD

2009-11-21 12:23:18 LipitlotY (?) #12

"Elérkezik Bella 18. születésnapja, ami borzalmas esemény számára."
Azt hiszem számunkra is az. : D

2009-11-21 02:01:03 kulcsar03 (1) #11

Az a durva, hogy van aki csak azért regisztrált, hogy a Twilightokra 5öst adjon... :D

2009-11-20 23:00:15 myke7 (1) #10

Amúgy ilyen olcsó kis filmmel, le lehet nyűgözni a mai fiatalságot?

2009-11-20 20:21:58 daesu (1) #9

engem is mélyen megrázott.

2009-11-20 17:39:15 critixx (?) #8

Az origo kritikusa ismét megmondta a tutit:

"Valójában ez egy élettelen, sápatag, érzelmes zongoraszóval aláfestett románc, amiben a szereplők sokszor és hosszú percekig fuvarozzák egymást haza, hogy aztán a motort leállítva egymás szemében elmélyedve sóhajtozzanak tovább. Aki szeret ilyesmit moziban, több mint két órán át megfigyelni, elégedetten bólogat majd az Újhold alatt. Ez az ő filmje."

"Míg Pattinson színészi képességei továbbra is csak a pókerező zombik és az antik márványszobrok szintjét ütik meg, Kristen Stewart az Újhold-ban képes még komolyabban zihálni, szomorkodni, duzzogni és kétségbeesni, egy szóval szuperemózni."

"A rendező, Chris Weitz, aki annak idején olyan vérbő klasszikussal kezdte a pályáját, mint az Amerikai pite, legutóbb a vértelen, hosszúra nyújtott Az arany iránytű-vel untatta a nézőket és ezt a belassult vonalat viszi tovább az Újhold-ban is."

2009-11-20 13:41:32 daesu (1) #7

szóval nem csak én vagyok akkora hülye, hogy férfi létemre ott szenvedtem éjfélkor. :D

előzmény: "L" (#6)

2009-11-20 09:29:37 "L" (1) #6

Pedig az Alkonyat még elmegy kategória volt, de ez egy vicc.Az agyon ajnározott szereplők nem színészek, a dialógusok szánalmasak, egyszerűen förtelem.
Persze a több 100 rajongót ez cseppet sem zavarta tegnap éjjel, sem a több millió másikat nem fogja világszerte, én viszont köszönhetek neki egy álmatlan éjszakát és egy fárasztó pénteki munkanapot. :)

2009-11-20 02:55:56 maráczi fanni (5) #5

én pontoztam először! most jöttem haza. jobb volt mint az első ha arra 4est adtam akkor erre 5öst.

2009-11-16 22:09:58 myke7 (1) #4

Huh, ma láttam az ajánlót. B kategóriásnak tűnik az egész.

2009-11-16 18:59:04 carmine (3) #3

Hát igen. Vélhetően a port-os leírás jobban bemutatja a filmet.

2009-11-16 18:37:54 Gasz András (2) #2

Úristenem ez tényleg szinte már kész merénylet a nézők egy (nagyobb? ) részének!

2009-11-16 18:07:41 simijohnny (2) #1

Már az ismertető is fájdalmas.