Dante's Peak (1997) ☆ 👁

Dante pokla

(Roger Donaldson)

amerikai akciófilm, dráma, kalandfilm, katasztrófafilm, thriller

2,8
★★★☆☆
467 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-04-16 08:31:17 Horváth Szabolcs (3) #3

Az elmúlt napokban újranéztem több filmet a nyolcvanas, kilencvenes évekből. Ghost, Rambo, Országúti diszkó és most a Dante Pokla. Tudom a nosztalgia is erős faktor, olyannyira, hogy egy ponttal feljebb is emeltem a filmet, viszont ami nagyon erősen tudatosult bennem, az a filmekbe befektetett munka értéke 20‐30 évvel ezelőtt. Hatalmas erőfeszítéssel készült MOZIFILMEK, amik sajnos mára szinte teljesen eltűntek. Megváltozott a film nyelvezete, főleg az elmúlt 10 évben. Egyrészt a streaming lehetőséget ad a kisebb vállalkozásoknak is, ami lehetne jó, de ezzel párhuzamosan csökkent az igény is a Nagy Mozira. Influenszerek, kis költségvetésű horrorok, üres vígjátékok korát éljük. A remake remake‐je, érzékenyítés és üresség. Steril filmek tucatja. Százra , ha jut egy értéket képviselő alkotás. Én nagyon bízom benne, hogy egyszer újra magára talál a FILM. Az a valami , ami üzenetet hordoz, példát mutat és rengetek alázatos munka együttese. Ami miközben szórakoztat, lenyűgöz. Ami hat az empátiánkra és ahol a karaktereket igazán szeretjük. Nekem nagyon hiányzik a Mozi. Persze a régi korszak nagyjai még velünk vannak, ezért nagyon bízok az új Ben Affleck moziban is. Ő már egy újabb generáció, de még a régi érték képviselője. Őszintén remélem, hogy mindig marad hely a film világában ennek az értékrendnek és a FILM nyelvezete nem íródik át az aktuális trendeknek köszönhetően. Vagy ha át is íródik, marad hely a réginek is. És most nem a némafilm kontra fejlődésre gondolok. Új technikával is lehet értéket alkotni, ha az alkotói szándék megvan.

2021-01-11 15:49:56 Norbert Simon (3) #2

Engem mindig elfog a nosztalgia érzés amikor előveszek egy-egy kilencvenes évekbeli klasszikust. Most is így tettem. Megnéztem újra a Dante Poklát. Már több mint húsz éves film. Szórakozni, illetve emléket felidézni jó volt vele még most is. Habár szerintem az eredeti fénye már sokat halványult más nem a nosztalgia végett megérdemli az értékelést. Anno kisgyerekként engem lenyűgöztek a katasztrófafilmek. Ez és a Pokoli Torony nagy élményt jelentett.

2013-12-08 15:11:53 Danesz99 (4) #1

Bár már 16 éves, de még mindig abszolút megállja a helyét. Látványos és izgalmas. Egyik nap adta valamelyik csatorna és azon kaptam magam hogy hoppá végig néztem.