Nagyon izgalmas politikai thriller, az utolsó egy óra folyamatos feszültség.
Hollywoodi középszer. Hackman rutinból hozza a rá osztott figurát.
Will Patton remek alakítást nyújt; ha két évvel korábban mutatják be a filmet, szerintem bekerül a legjobb férfi mellékszereplők jelöltjei közé az Oscaron - '85-ben ugyanis ebbe a kategóriába kis túlzással találomra szórták be az embereket. Nem mintha sajnálnám Don Ameche-től a szobrot, de amúgy Eric Roberts vitte azt az évet és ez sokat elmond.
A film maga egyébként mikor végre egyről a kettőre lép, izgalmas marad a befejezésig. Csaknem negyed évszázados, így az olyan momentumokat, mint a printelés, akaratlanul is megmosolyogja a 21. századi ember, ám érdemes megnézni, mert ma már úgyse gyártanak ehhez hasonló, jó kis "mezei" krimiket.
Tegnap láttam először ezt a filmet - videón. Egész érdekes volt, a vége szerintem egy kicsit hirtelen jött, mondjuk a szalag se új már, ha jobb változatban láttam volna, biztosan könnyebben megértem. Egyes részek nagyon kiszámíthatóak voltak, de ennek ellenére jó kis film.
Amikor végre átlendülünk az első 45 (!) percen, ami egy idilli kis szerelmi történet és nem kellett volna azért ilyen sokáig bemutatni, remek kis krimi/thrillerré alakul. Izgalmas, feszült.
Külön plusz pont a számítástechnikai nyomozás, mint is a "lista ott van a gépben, írok hozzá egy programot, hogy leszűkítsük a keresést" és a társai.