The Good Girl (2002) ☆ 👁

Jóravaló feleség

(Miguel Arteta)

amerikai-holland-német dráma, szerelmi történet

3,1
★★★☆☆
205 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-08-15 21:36:27 The Cortez (3) #4

Alig ismert, európai stílusú, félrebaszós komédia, több ismert arccal a szereplőgárdában. A filmnek van egy lassú sodrása, illetve egy igencsak depresszív hangulata, de ezeket a rendező meg a színészek ügyesen oldják groteszk humorral, ütős beszólásokkal és sírva röhögős poénokkal-vicces jelentekkel. A cselekményben minden karakter kivétel nélkül hülye: ki kisebb, ki jóval nagyobb beütéssel van megáldva, viszont akadnak teljesen abszurd figurák is. A mozi főként a monotonitásról, a 7köznapok unalmáról, a befásultságról meg a kilátástalanságról szól, viszont az eltorzított happy end kibaszott káros üzenettel rendelkezik, kivéve akkor, ha az alkotók szimplán csak a valóságot akarták bemutatni vele.

2013-12-30 10:08:52 zsandar filip (2) #3

Érdekes a téma, de annyira hitelten lett a kibontás, szinte untam.
Az a "gyenge nő", aki nap mint nap kínlódva él IQ nulla, böfögő, ám nagyszívű párja mellett, belesodródik / legalábbis a rendező ezt kívánja ránk erőltetni/ cafka és rüfke megoldási módokba, miközben nekünk kellene szegény, egyszerű ámde bájos teremtést sajnálnunk és megértenünk...
Szenved a hétköznapokban, sután, darabosan mozog a körülötte lévő világban, eljátszva nekünk a naiv középszerűséget. A párbeszédek színvonala nulla munkában, szerelemben és otthon, ám költői és műveltségre utaló választékossággal festi alá a történetet közben szavaival. Aki ilyen gazdag lelki életet él, nem köti össze sorsát sem a kisfiúval sem pedig a jóságos debillel.

Áh! További szóra sem érdemes, csak bosszankodom az elvesztegetett időn...

2012-01-20 16:19:31 dézi (4) #2

pedig ez egy jó film.

2011-04-17 09:58:21 csimbuszkulcs (2) #1

ez az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam.