This Is It (2009) ☆ 👁

Michael Jackson: This is it

(Kenny Ortega)

amerikai dokumentumfilm, zenés film

3,7
★★★☆☆
143 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2010-02-17 08:14:32 Egy filmkritikus (5) #14

Illetve, nem is Moonwalk-ozott a Billie Jean-ben, de volt ott bőven abból a hangulatból. De valahogy tényleg érződött, hogy fáradt, nem mozgott annyira ki minden mozgulatot, nem énekelt ki minden hangot... Hát igen, ezen a videón már látszott, hogy nincs annyira úgy a topon, mint pár éve. Lehet, hogy ez sokmindennek betudható, lehet, hogy csak annak, hogy óvta magát, hogy nehogymár a próbáktól hulla fáradtan, vagy rekedten lépjen ki a színpadra élesben.

Utoljára még kaptunk belőle egy kicsit.

Mindenesetre szerintem élvezhető film, aki szereti az ő stílusát, akkor annak ajánlatos megnézni.

2010-02-14 11:49:48 Egy filmkritikus (5) #13

Nekem nem CSAK azért 5-ös a skála mert a Billie Jean jelenetben Moonwalk-ozott. Hanem

2010-02-14 11:49:27 Egy filmkritikus (5) #12

mert egy kis ízelítő Michael Jacksonból magából, a stílusából, a zenéiből, ahogy készül az előadásaikra. Az a helyzet, hogy vegyes érzelmeket tápláltam a Pop Királyáról azelőtt. Kétes hírneve, "agyonműtött arca" (mert ugye agyonműtöttnek jellemezte a sajtó), botrányos magánélete miatt. Aztán elgondolkoztam, hogy miért van rossz véleményem róla? Csak azért, mert a sajtó ezt táplálta belém? Nem is igazán ismerem a történetét, nem hallgattam egyszer sem semmilyen nyilatkozatát, semmit, csak a pletykákból ismertem őt, és igaz, ami igaz nagyon tévesen. Azt például szerintem nagyon kevesen tudták (tudják), hogy több betegségekben szenvedett (pl többek között ezért változott meg a bőre színe is). És ezekre még csak rátetőzött, hogy szinte mindenki rossz véleménnyel volt róla a sajtó miatt. Folyton megalázták, rágalmazták, aztán pedig jöttek a perek, a gyerekmolesztálások vádjával. Miért is? Talán azért, mert sebezhető volt, mert túl érzelmes, igazi művészember típus. (Egyébként a gyerekmolesztálásokkal kapcsolatban olvastam több véleményt, és tényt miszerint alaptalanok a vádak, és mindemellett be se tudták bizonyítani. Csak vádaskodtak.) És kedves KT-kollega, aki egy-két hozzászólással lentebb azt írta "a bolond a sok gyógyszerrel jól tönkrevágta magát", csak egy kérdésem van erre az egy mondatra felelvén: ha téged mindenki gyerekmolesztálónak kiáltana ki, közröhej és közmegbotránkozás tárgya lennél, mindemellett karriered is leívelőben lenne, vagy inkább már lent lenne, valamint több betegség is gyötörne, és ráadásul az alaptermészeted olyan lenne, hogy nehezen viseled a bántalmakat, vajon TE hogy élnéd életedet mindezek után?

Valóban egyszeri és megismételhetetlen személyiség volt, és méltán ott a helye Elvis mellett. Ő nem csak táncolt (nem is akárhogy) meg énekelt, hanem saját maga írt dalaival üzenetet is közvetített a világ felé. Pl: Heal the World, Earth Song, Black or White, Man in the Mirror és sorolhatnám még.
Dalaiban többnyire a fekete-fehérek közti békét, a ’ne gyilkold a földet’ eszmét, valamint a szeretetet hirdette.
A ’plasztikákról’ meg csak annyit, hogy már több helyen és módon említették már, hogy két műtéten esett át életében, az egyik még karrierje elején (az orra, de ha valaki látott róla képett ilyen 15-17 éves korában láthatja, hogy igen-igen nagy orra volt) és a második pedig egy balesett miatt (a 80’-as évek vége felé), de akkor olyannyira sérült az arcán a bőr, hogy muszáj volt műteni.

És ahogy lentebb is írták zenéi, üzenete tovább él, és meg fogják ismerni a következő nemzedékek is, mint ahogy Elvist is.
Rest in Peace Michael!

2010-01-03 17:51:15 Majvaldo (5) #11

Csak azért 5alá, mert a KING of POP nem csinálta a Moonwalk-ot a Billie Jean közben.
Fantasztikus!

2009-12-29 14:35:13 yesname (5) #10

Ez egy az új koncertsorozat előkészületeiről és próbáiról készült felvételek, remekül összevágott és nagyon jó térhatású hangminőséggel összerakott mondjuk úgy félkoncertfilm.
Mert ugye - és én nagyon sajnálom, - a megtartására már nem került sor, mert a bolond a sok gyógyszerrel jól tönkrevágta magát.
Ha valaki szerette Jackson zenéjét és elismerte munkásságát, akkor nem mondhat egy rossz szót sem a filmre. Élvezet volt hallgatni és nézni ahogy dolgozik. Az biztos, hogy ott a helye Elvis mellett, mert megismételhetetlen ember. Még egy ilyen nem lesz, zseniális.
Egyedül szerezte a zenéit, írta a dalait, készítette nagyrészt a koreográfiáit és ebben a filmben 50 évesen, roncsbetegen is úgy odateszi magát, mintha nem is hagyott volna ki 1 évtizedet a szakmából. Eszméletlen ahogy érzi a ritmust, időzít és táncol. Szerintem ez az ember így született. A végefelé Billie Jean próbáján a szám végén táncol 1 percet, a többi kiválasztott profi táncosa meg a hatása alatt lentről nézi tátott szájjal és örömmel.
Lehet ha nem hal meg ott lennék Londonban az egyik koncerten.
Megtartós film lett, ha Jacksont akarok hallgatni inkább ezt rakom be.

(Túl ömlengős lett? ;) )

2009-12-18 23:57:09 bali113 (3) #9

Én valahogy többet vártam ettől a filmtől. A stílusa, a Rolling Stone-os Shine a light-ra hasonlít. Nekem az a film sem nagyon tetszett és ez sem volt túl jó. Én jobban kíváncsi lettem volna az életéről szóló történetekre, a zenéjével vegyítve. A számai persze nagyon tetszenek, viszont az erős kezdés után ellaposodik számomra ez a film. Tudom, hogy ez a film nem annak indult eredetileg, mint amire használták később. Talán nem ezt kellett volna a búcsúztatására kiadni.

2009-11-12 22:45:33 Brumi (5) #8

Nem kell, de elég egyoldalú a bulvármédia által generált plasztikázott pedofil-kép, most végre láthattunk egy kicsit magából az emberből is. Nyilván nem a leggázabb jeleneteket válogatták össze, hanem megpróbálták a királyt utoljára visszaültetni a trónjára és ez így van rendjén. Annyi sérelem érte őt az elmúlt másfél évtizedben, hogy egyszerűen muszáj volt árnyalni a róla kialakult képet, egy hozzá hasonló ikonnak kijár egy ilyen búcsú. De erről még fogok hosszabban értekezni...

előzmény: bajszom4 (#4)

2009-11-12 17:09:03 deathcode (?) #7

Ezekből nem mutatnak semmit?

2009-11-11 14:57:29 Gasz András (4) #6

Michael Jackson: This is it:

Ennyi volt? Igazából nem hinném. Jackson nagyszerű slágerei révén tovább fog élni még jó pár évtizedekig.
A filmet se szólhatjuk hogy csk k ennyi volt? Hisz ez a koncertfilm-dokumentumfilm stíluson belül nagyon szépen teljesített mind a pénztáraknál mind minőségben. Hatalmas meglepetések ugyan nincsenek és a háttérbe se mindig látunk bele pl. Jacko úgymond nehezebb napjaiba. De itt a ZENE a lényeg kérem.
A film nehezen indul a szokásos néhol már giccsbe forduló sablont kapjuk meg a rajongói és táncos köszöntéseken keresztül. Aztán beindul a sajnos már nem látható buli. A They Really Dont Care About Us még acélosabb és rockosabb változatzával mely a komputer látványvilágával egészül ki 1300 katonaruhás táncos képében. Aztán jött az érzelmi dalok csúcspontja talán a filmben, a lágyabb még romantikusabb és lassúbb Human Nature új változata. Aztán a The Way You Make Me Feel latinosabban, jazzesebben induló változata nagyon megfogott, utána pedig igazi mozisztárrá avanzsálhatott kompúter segítséggel persze Jackó a Smooth Criminal 'mozisabb' s pergősebb változatában. A 2. érzelmi töltetet a I Just Can't Stop Loving You c. szám lágyabb változata adta Duettben nagyon szép volt gratula érte. Utána pedig a Jackson five 2-3 számából hallhatunk részleteket. Az Earth song valahogy kicsit mintha halkabb lett volna a kelleténél én erőteljesebben vártam volna a refrént is pl.
A felújított Black and White is nagyon jó nosztalgiát adott nékem.
A Billie Jean még zúzósabb pörgősebb száma aztán megint padlóra lökött meg a Thriller még zombisabb, ( a mai fejlettebb maszk technika ugyebár) 3d-s változata is. a Man in the mirror lezárásnak nagyszerű választás volt a film végére viszont nem volt annyira jó mint a többi nagyszerűen újított szám. A stáblista pedig a This is it-tel zárult nagyon szépen.
Jackón ugyan külsőségeben látszott a nehéz életmód és egyes betegség előjele de hangjában és táncában mit sem változott szinte 15-20 évvel ezelőtti énjéhez. Kicsit hosszabbnak vártam a filmet mert 115 percet írtak azt volt vagy 101-102 több színfalak mögöttet és még több felújított számot pl Dirty Diana, Leave me Alone,Remember the time, You rock my world. De úgy érzem mivel 100 órányi anyag lapul a háttérben ezért lesz itt még a dvd-n majd anyag. :)
Összességében elmondható koncertfilmnek szinte tökéletes.

85%

2009-11-10 10:08:03 Zalaba Ferenc (?) #5

ez a film nem fogja elcsendesíteni az ellenlábasokat, ugyanis ez nem nekik szól, hanem a rajongóknak. ugyan még nem láttam (ilyen "kiszerelésben" nem is akarom látni jacksont), viszont olvastam, hogy az örökösök kérésére a dokumentumfilmből kihagytak mindent, ami egy kicsit is árnyalhatná a figurát. szóval valószínűleg nem egy "some kind of a monster".

2009-11-10 09:28:32 bajszom4 (?) #4

hmm. de miért is kén' elcsendesíteni a személyét támadókat? csak halkan és zárójelben kérdem...

2009-11-01 21:40:03 Brumi (5) #3

Idén már ez a második doksi, amiben egy szebb napokat is megélt, a média által szétcincált sztár puszta jelenlétével és őszinteségével elcsendesíti a személyét támadókat, Jacko utolsó utáni fellépését mindenkinek látnia kellene. Siessetek, mert már csak két hónapig lesz műsoron. :)

2009-10-31 20:13:47 mrszpp (5) #2

Az egész film nem másról, mint a zenéről szólt! Amit ez az ember művelt a színpadon, azt senki más nem tudta utána csinálni. Egyedülálló!

2009-09-20 11:27:50 Gasz András (4) #1

[link]

Új kis próbás részlet a filmből.