Csiribiri (2009) ☆ 👁

(Rózsa János)

magyar zenés film

3,6
★★★☆☆
23 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2010-03-10 12:29:28 Ágó (5) #3

Az év magyar filmje! :)
Szerintem a gyerekeknek pont megfelelő hosszúságú volt, ezt még végigülték. Néhány kedvencet én is hiányoltam, de beláttam, hogy ez most a fiatalabb generációt célozza, és jogos, hogy őket célozza, mert nekik kéne többet hallgatniuk ezeket a dalokat. Az animációk is nagyon jók voltak, tele ötlettel, vidámsággal. A vágás valóban vérprofi, plusz nagyon jó pillanatokat sikerült elkapni. A szociográfiai körkép pedig érdekes volt, de hát ez van... Így néz ki most az ország, aminek nagy szüksége van ezekre a dalokra! (De az Ismeretlen ismerős és a Helikoffer nekem is nagyon hiányzott! :)) Ettől függetlenül ezt a filmet bátran merem ajánlani családoknak, és ilyen is régen volt már.

előzmény: Ivan/ (#2)

2010-01-24 14:15:22 Ivan/ (4) #2

Remekül megvágott, időnként nagyon vicces, olykor meg igazán megható kis koncertfilm, amit csak néhány bosszantó hiba miatt nem tudtam maximálisan élvezni:
- Nekem ez nagyon rövid volt, ráadásul a három nagy kedvencem (Kalózdal az almaszószról + Ismeretlen ismerős + Helikoffer) lemaradtak, ami azért csalódással töltött el.
- Kurvák mutatása az útszélen (miközben Judit néni koncertre megy az autójával) szerintem „érdekes” elképzelés volt.
- Minden rosszindulat nélkül mondom. Ahhoz képest, hogy a romák a kisebbség, a koncertfilm alatt többször úgy éreztem ők a többség ha a közönséget néztem.

8/10

2009-10-07 21:49:58 Ágó (5) #1

Az egyetlen kötelező programom a hétre! :-) Nagyon várom már!