Első csalódásom Jeunet-től. A történet kőegyszerű gyermeteg (mondjuk a rendező ebben sosem volt valami erős, kivétel persze a Hosszú jegyesség, de az nem ér, mert az egy regényadaptáció), az üzenet persze szép, de ez önmagában édeskevés egy jó filmhez. Nincs az a meseszerű, kicsit morbid, kicsit steampunkos hangulat, amely a Delicatessentől a Hosszú jegyességig jellemezte a rendezőt. Megoldások itt is vannak, de valahogy olyan érdektelenek, és meg is mondom miért. Fájóan hiányoznak a karakterek, Bazil szó szerint semmilyen, a többi haverjának van egy-egy érdekes jellemvonása, de ezek is olyan rajzfilmfigura szerűen sematikusak, még a gonosz karakterek is mérhetetlenül sótlanok. Egyedül a vége miatt (amikor eljátsszák, hogy a két gyárost a Szaharába viszik) kap tőlem egy kegyelemkettest, mert az tényleg egy szellemes megoldás, de egyébként kimondom, szép üzenete ellenére is meglehetősen idegesítő egy film.
A karakterek egyszerüen zseniálisak, de hiányzik az élvezhető történet. Az alap rendkívül jó, de a fűszerezés nem az igazi. Kár érte, mert ötletes volt, csak hiányérzetem maradt.
számomra ez a film "zseniális".
Miért?
Mert boldog voltam miközben néztem. Ennyi. Ennyit adott, de ennél több nem kell.
ennyi.
23 percig néztük. Ha 4 emberből egyet sem érdekel a folytatás nem modhatok sok jót a filmről.
Unszimpatikus, idegesítő szereplők (már a főszereplő is "gáz".) Szürke story, szürreális jelenetek, de minek.
Hol van a régi jó kis francia humor? És (hol van a Csabagyöngye?)
Bár lenne egy olyan fantáziavilág a fejemben így felnőttként is,mint amilyen Jeunet-nek van. Néha elképesztő miket talál ki.
az elején nagyon húztam a számat,hatalmas csalódásnak tűnt,aztán szép lassan beindult és élvezhető lett.azért szerintem a többi filmjéhez képest gyengébb.
Többi filnjéhez képest nekem is kicsit gyengébb...no de attól még! (nem az Alien 4re gondoltam)
Kikapcsol és magával ragad, ha nem láttam volna az Elveszett gyermekeket még ötöst is adnék rá.
Jó film, de Jeunet-től valamivel többet vártam, valahogy hiányzott belőle valami, pedig a karakterek remekül el voltak találva (mint J. többi filmjében is szerintem), talán picivel jobban kellett volna használni őket. A "sivatagi" jelenet viszont baromi nagy :D
20 évvel ezelőtt még értették is!:)
előzmény: critixx (#14)
Ezt a poént a Markos-Nádas duó már húsz éve elsütötte. ;-))
előzmény: zéel (#13)
Szerintem inkább bizarr, mint idétlen!
Pl. apja a fiához: Rimbaud! Nem Rambo!
ez inkább idétlen, mint bizarr. Pedig a rendező bizarrsága tetszett. A vége már egész jó a filmnek, meg a trükkök jópofák.
Delicatessen a legjobb, Amélie jobb, Elveszett gyerekek városa érdekesebb, Hosszú jegyesség....rosszabb. (Alien 4-et nem láttam)
Jó film volt, végre nem az általános humorral. Inkább ilyet gyártsanak, mint nevetségessé vált, hétköznapi Amerikai tucatfilmet.
Nagyon jó karakterek, kedves humor, egyedi stílus. Végig lekötött.
M.
Nekem a Delicatessen sokkal jobban tetszett. Ez valahogy nem kötött le, pedig próbált nagyon ötletes lenni.Önmagában megállja a helyét, de úgy érzem Jeunet a többi filmjéhez képest nem alkotott újjat.
Jeunet, te beteg állat:D De ezért szeretünk...
Ilyen komoly témáról, ilyen "marhaságot"!:)
Kétségtelen, igen eredeti figura a film rendezője. Nem szereti a bevált sablonokat.
Én sem!
Ez előtt a film előtt láttam az Egy lányról c. teljesen hagyományos (hogy ne mondjam: sablonos!) filmet. Az, a maga (sablonos) műfajában hibátlan volt.
De én jobban kedvelem az eredeti figurákat, az eredeti megoldásokat. (Mint amilyen ez a film.) Már csak ezért is jár az ötös!
Az Alienen kívül semmim sincs tőle, úgyhogy majd egyszer. :)
előzmény: Zalaba Ferenc (#5)
Akkor most jöhet az AMÉLIE-újra? :)
Nem kimondottan kedvelem Jeunet-t, de a Micmacs egy rendkívülien megkomponált, amúgy szokványos Jeunet-trip, ugyanakkor műfaji játékossága révén igencsak magával ragadó.
Moziba vonzó cím :/.
előzmény: Zalaba Ferenc (#1)
(Bemutató: április 22.)
Magyar cím (kapaszkodjatok meg):
MICMACS - (N)AGYBAN MEGY A KAVARÁS.
A Jeunet-féle, egészen egyedi képi világ pipa, de már a 25. perc környékén elkalandoztak a gondolataim, ami azért nem jó jel. A második felére végül valamelyest összeáll a kép, felerősödik a film, ha lehet így mondani. A karakterek egyénisége és a cselekmény is egyre jobban kibontakozik, így végül megérdemel egy közepest. Persze bármiféle realitást ne várjon senki.
5/10