Village of the Damned (1960) ☆ 👁

Elátkozottak faluja

(Wolf Rilla)

angol horror, sci-fi

4,1
★★★★☆
88 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-03-14 10:38:16 Xuja (4) #5

Lassan indult be, de aztán egész pofás kis sci-fi horror lett, és biztos vagyok benne, hogy ez inspirálta a későbbi "It's a Good Life" Alkonyzóna epizódot. Az UFO-gyerekek nem kicsit parák, tényleg döbbenetes, hogy milyen egyszerű effektekkel is milyen hatást tudott elérni néhol a mozi. Sanders ismételten bebizonyítja, hogy remek színész (igazából ő az egyedüli, aki játszik is), a befejezés pedig tökös és megrázó is egyben..

2011-08-05 20:50:51 Hannibal Lecter (3) #4

Carpenter borzasztóan vérszegény feldolgozásánál jobb, de azt nem nehéz túlszárnyalni. Önmagában viszont a Village of the Damned (egy-két hatásosabb pillanatát leszámítva) maga a bántó középszer. Csalódás.

2011-04-05 20:28:03 Gasz András (4) #3

Elátkozottak faluja:

Számomra nem volt annyira hátborzongató ez a film mint sokaknak nálam inkább a lelki a pszicho thrilleri része emelkedett ki. Ahogy a fiatal 11-12 éves gyerekszínészek rezzenéstelen arccal és alakítással bemutatkoztak itt ma is sok fiatal színész megirigyelhetné. Ahogy tekintélyt parancsolnak, ahogy felnőttesebben viselkednek és örökös veszélyforrások ezt igazán jól adták vissza a gyerekek. Azért a kor látszik a filmen és a rendezés se mindig csillagos 5-ös, a forgatókönyv viszont tényleg egyedi és jól nyúlt hozzá ehhez a scifis-horroros témához, nem látványfilm lett hanem elgondolkoztató mozi. Ma már sajnos a horroroknál thrillereknél inkább az átlagos vagy azon aluli szintre mennek a minél olcsóbb s gyorsabban elkészülő forgatókönyv reményében. A film zárása tényleg erős frappáns és gyors nem szaroztak már bocsánat. Így e filmbe raktak egy kis ' hétköznapi de hős aki akármit képes feláldozni' motívumot, s egy kis drámát is.
Viszont a felnőtt színészekkel nem voltam megelégedve Michael Gwynn-n, és Laurence Naismith-n kívül.
A háttérzene is szuper főleg amikor a gyerekek rá fókuszálnak a dolgokra. :)
Szóval meglepetés volt, mivel egy horrorban ritkán látni egyediséget, elgondolkodtató képsorokat és átgondolt forgatókönyvet. Mindemellett nem estem le székről azért a film megtekintése után.

75%

2010-08-17 14:09:54 HejjaX (5) #2

ilyen zseniálisan felépített forgatókönyvhöz ritkán van szerencsém. valóban intelligens film, príma alapötlettel és izgalmas fejleményekkel. nem tudom, ez mennyire a forgatókönyvíró érdeme és mennyire kiváló az alapjául szolgáló regény, de mindegy is. (most olvasom, hogy a regény 2009-ben megjelent "Szemünk fényei" címmel - a sztori pedig végig ugyanaz, mint a filmben, apróbb eltérésekkel).
korát jóval meghaladó horror, főleg ahogy a "gyerek" témához nyúl, és ahogy bátran lezárja azt. a remake-et még ne láttam, de megvizslantom, hiszen most már van viszonyítási alapom is.

2007-01-07 01:50:42 Olórin (5) #1

Intelligens, hátborzongató sci-fi horror, remek forgatókönyvvel, profi rendezéssel. Leszámítva egy gagyi effektet a végén, egyáltalán nem érződik rajta a kor, és van benne nem egy jelenet, ami simán rám tudta hozni a frászt. Gyereket még nem nagyon láttam ilyen félelmetesnek eddig egyetlen filmben sem, Ómen ide Ringu oda. Most valami hülye késztetés rámjött, hogy megnézzem a Carpenter-féle remake-et is, pedig tudom, hogy feleilyen jó sem lesz...