The Soviet Story (2008) ☆ 👁

Padomju stasts

(Edvins Snore)

lett dokumentumfilm, történelmi film

3,9
★★★★☆
18 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-10-20 02:42:21 grozsa11 (5) #2

A teljes film, magyar felirattal:
http://www.youtube.com/watch?v=QJQtES56cqA&feature=share

2009-08-11 20:17:09 Gasz András (4) #1


A szovjet sztori:

Egy igazi érdekes és izgalmas történelem órát kaphatunk ha megtekintjük ezt a filmet. Végre megismerjük lényegesebben jobban, részletesebb módon a másik 2 világháborús rossz oldalt is. Emellett kapunk természetesen a náci tevékenységekből is tanórát.

A történetről/ismertető:
Röviden a történet lényege, hogy megismerjük a nácik és az oroszok kapcsolatát, alkuját a 2 vh. kapcsán, és hasonlóságaikat illetve megismerjük mindkét oldal (de legfőképp az orosz a cím alapján ugye :) )bűneinek elbagatelizálásának, elhallgatásának teljes és valós létét mindmáig feszegető kérdéseket, kérdőjeleket.

A film mindenképp csakis 18 éven felülieknek ajánlott, mert a képek és videók 80%-ban áldozatokat, holtesteket, kínzásokat, kivégzéseket, és az áldozatok gyászoló családjait láthatjuk. A többi 20%-ban pedig valódinak nagyon is tűnő dokumentumokat és archív eddig talán soha és sehol nem látott videókat, képeket láthatunk. (melyeken olykor egészen meglepő találkozásokat, kézfogásokat és partykat tekinthetünk meg a 2 vh. előtt közvetlenül és a 2 vh. közben))
E dokumentumfilm annyira részletes, hogy nem nagyon kételkedem az elmondottakban és látottakban racionális és ésszerű logikus láncolatok követik egymást és felvetések, tények, cselekvések melyek jó része megtörténtnek hihető nagyon is. Nem kapjuk meg a Michael Moore féle néhol fura, áldokumentarista módit itt, hanem reálisabb és ésszerűbb illetve valós dokumentumokkal bizonyított 'oknyomozást/felderítést, felvilágosodást' kapunk.
A filmmel kapcsolatban negatív úton mindösszesen 2 észrevételem lenne. A narrátor nagyon monoton előadása illetve a film rövidsége (93 perc), a téma ennél többet kívánna szerintem. A téma pedig a mai Magyarországon is nagyon adja magát. De ez már csak holt a tortán hogy sajnos a filmhez akár szó szerint is stílusos legyek. A film kezdete és vége igazán megrázó, de egyben ütős felütést és végszót is takarnak.

82%