The Young Victoria (2009) ☆ 👁

Az ifjú Viktória királynő

(Jean-Marc Vallée)

amerikai-angol dráma, életrajzi film, szerelmi történet, történelmi film

3,6
★★★☆☆
150 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-02-15 18:35:14 Havierez (4) #5

Szép film bár a közepe táján egy kicsit unalmas. Ahhoz képest hogy igen rövid mindössze másfél óra körüli alkotásról van szó a rendező Jean-Marc Vallée nem tette elég feszesség az alkotása tempóját ahhoz hogy igazán nagyszerűre sikerüljön. De a korhű jelmezek és a színészek elviszik a hátukon a történet hiányosságait. Egy erős négyes.

2014-02-20 22:57:23 Manómaszat (?) #4

Azért az eredeti V. rusnyább menyecske lehetett, mint megformálója. Ilyen ez a történelmi hűség.

2010-04-23 14:03:52 Gasz András (3) #3

Az ifjú Viktória királynő:

Igazi szokásos kosztümös darab.
A díszletek, a helyszínek, a kosztümök, a korhű ruhák ámulatba ejtenek. (nem hiába kapott Oscart) Emily Blunt is nagyon jól alakít és illik is hozzá a szerep. (nem gondoltam volna). A film íve és élvezhetősége viszont rosszul hat. Lassúsága és a történelem órai illetve a tv-s délutáni okító dokumentumfilmeket idéző sztorivezetés és vontatottság sokat ront az élményen. A kamerahasználat is furcsa. Olykor el-el tűnik a kép aztán hatásként gondolva visszatér vagy lelassul. Máskor kapkodóan ide-oda rángatják a kamerát illetve ki-be kapcsolgatják és váltogatják egyik helyszínről a másikra.
A 90 perces játékidő is csekély az Elisabethekhez képest. Úgy éreztem hogy még mutathatták volna Viktória egész életét is. (amely jó sokáig tartott szerencsére). Talán majd egy következő részben ala Elisabeth - Aranykor?
Egy kimért, szokásos lassú tempójú, mellékszereplőkben nem mindig jól dirigált, csodás látványvilágú és kellemes filmzenével rendelkező kosztümös film lett Vallée rendezése. Ha sok-sok pozitívum nem is mondható el a filmről az kijelenthető, hogy Emily Bluntra, játéka és szépsége okán biztos, hogy sokan felfigyeltek, mind a szakmában, mind a mozi/dvd nézők körében.

60%

2010-03-25 17:58:00 eastbat (3) #2

Egy kicsit "elnagyoltnak", felületesnek éreztem a filmet, de nem csalódtam benne.

2010-03-05 21:39:23 Daemiaen (3) #1

Emily Blunt királynői alapanyag, mégsem tűnt számomra Vikinek. A film tempója üdvözítő ugyan, ám így a fordulópontok is elbagatellizálódnak, az időbeli ugrások pedig elveszik a beleélhetőség esélyét. Azért pazarul néz ám ki.