Pontypool (2008) ☆ 👁

Pontypool – A zombik városa

(Bruce McDonald)

kanadai dráma, horror, thriller

3,0
★★★☆☆
100 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2014-04-23 23:27:27 Peti887 (5) #5

Nekem tetszett!Nem egy klasszikus zombis film (Romero-style) hanem inkább egy gondolkodóbb. S növelte számomra a feszültséget az is, hogy nem tudtam mi van a rádióállomáson kívül. A végével egyetértek,én se így zárt volna le. De vegyük azt is figyelembe, hogy alacsony volt a költségvetés,tehát szerintem ahhoz képest nem rossz a film.

2014-01-28 08:03:05 BonnyJohnny (2) #4

Nem csak értelmetlen, hanem szerintem túlhúzott is. Sokadik olyan horrorfilm mostanában, amiről azt gondolom, hogy negyed órás rövidfilmként jobban működne. Vagy méginkább, csak akkor működne. Mert amúgy, marciluval egyetértve idézem őt: a főszereplő karizmatikus "b" kategóriás, és jól hozzák a feszültséget a nő szereplők rémült arcai, a telefonhívások....

előzmény: marcilu (#3)

2010-06-26 15:10:10 marcilu (3) #3

Mi a fene volt ez? Tényleg, az ötlet remek, a főszereplő karizmatikus "b" kategóriás, és jól hozzák a feszültséget a nő szereplők rémült arcai, a telefonhívások... Ezzel pedig vége is. Teljes értelmetlenségbe fordul a film, és végül már olyan értelmetlen, mintha pont ez lenne a célja.

2009-12-31 10:56:50 Zalaba Ferenc (3) #2

ogy a kanadai Bruce McDonald eddig leginkább a QUEER AS FOLK epizódrendezőjeként jeleskedett, már némi gyanakvásra adhatott volna okot, ám a nehezen megjegyezhető cím mögött rejlő ígéret (Orson Welles után szabadon egy rádióadó élőben közvetíti a világvégét) miatt bizalmat tápláltam iránta. Eleinte úgy tűnt, hogy végre jó anyagba fektettem: a honnan-ismerem-ezt-a-fazont szerepkörből valószínűleg soha ki nem törő Stephen McHattie csak annyira játssza túl a rádiós szerepét, amely egy magáról túl sokat képzelő figurától elvárható, s a felvezetés is feszült, ám idővel kiderül, hogy a rettenetesen félrevezető és buta magyar cím (A ZOMBIK VÁROSA) ellenére a világot ezúttal nem az élőholtak támadják meg, hanem egy nehezen komolyan vehető módon terjedő vírus, ugyanakkor a stáb tagjain is valami furcsa betegség vehetett erőt, ugyanis a film második fele rondán széthullik és a hézagokat a műfajtól egyáltalán nem elvárt köldöknézegetős elemek töltik ki. Így kell elbarmolni egy kiváló ötletet.

2009-12-02 21:58:06 nagype (3) #1

"egyenes adásban tudósítsanak a világvégéről" ez az alapszituáció nagyon jó, érdekes és hangulatos is
DE
sajnos nagyon nagyon el van szúrva a befejezés és az okfejtés
ugyanis: elhangozó szavak hatására betegednek meg emberek. ez egy nagyon buta elmélet :)

egyébként: a végén a fekete-fehér jelentnek mi értelme van?