La polizia chiede aiuto (1974) ☆ 👁

A rendőrség segítséget kér
What Have They Done to Your Daughters?

(Massimo Dallamano)

olasz krimi, thriller

?,?
 
5 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-06-09 20:03:09 tomside (4) #1

Fordulatos cselekmény, kiváló soundtrack, tökös kamerabeállítások, hihető akció. Krimi, thriller, akció és giallo metszetében: Massimo Dallamano: A rendőrség segítséget kér.

A magyar cím különösen onnan jó, ahol a film cselekménye folytatódik: a rendező a néző képzeletében feljebb küldi a játszmát az érinthetetlen(nek hitt) nagyjátékosok szintjére, akiknél az összes nagy lap ott van - ahogy az a filmben el is hangzik. Telitalálat a zárójelenet a keményen beszóló zsaru, a rögtön melléálló tökös nő és a felmondását nyomban széttépő "átlag" nyomozó hármasával, amolyan igazság ligája a mocskos és korrupt politikai bűnözéssel szemben, igazi, alulról kezdődő nagytakarításra szövetkeznek e kiváló karakterek. Az angol cím megteremti a kapcsolatot a rendező kicsit korábbi, legjobb filmjével, teszem föl, rá akartak picit játszani annak sikerére. Az ártatlan(?) iskolás lányok filmezésében a legprofibb Dallamano, legyen szó erről a filmről vagy a Solange-ről.

Ajánlom olyannak, aki kiszakadna picit a mókuskerékből. Nagyon izgalmas, fordulatos cselekményű nyomozásba kapcsolódhat be ezzel a filmmel, amely a mai tucatkrimikkel szemben... autentikus, ezt mondanám.