Sliding Doors (1998) ☆ 👁

A nő kétszer

(Peter Howitt)

amerikai-angol dráma, szerelmi történet

3,6
★★★☆☆
285 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-04-28 13:50:08 BonnyJohnny (4) #9

Furcsa, hogy itt mindenki a sorsot említi. Én pont azt láttam a filmben, hogy két szálon fut, mondhatni két valóságban, amik között csak egy elhúzódó ajtó tesz különbséget. Magyarán, hogy a véletlen mennyire befolyásolja az ember életét. Ez pont a sorsszerűség ellentéte. Igaz, a végén visszakanyarodik a story, de én abban sem a sors elkerülhetetlenségét látom, hanem egy második esélyt.
Amúgy kiváló film, remek színészi alakításokkal, nagyszerű szövegekkel.
Imádom.

2012-08-22 23:44:53 winona (4) #8

Sorsok...
a nagyokosok azt mondják életünk fordulatos változásai már a nagykönyvben megvannak írva,csinálhatunk bármit,ha valakivel találkoznunk kell,ha valami nagy dolog fog történni életünkben,azt semmiképp sem kerülhetjük el,befog következni,persze kisebb dolgok történhetnek másképp,a filmben is volt különbség a két verzió közt,ám Az a Valaki,mindkét változatban ott volt,mert ha a sors kiszemel magunknak egy illetőt,az bizony előbb-utóbb az életünkbe csöppen,akár tetszik, akár nem.
Szép film volt,bevallom egy kis könnyed vígjátékra számítottam,ám kaptam valami mást,sőt sokkal többet,egy kicsit komolyabb,picit mélyebb alkotást.
Nagyon megragadott,hogy párhuzamosan vetítette le elém a film a két történést,mi lett volna ha?...ugye sok emberben megfogalmazódik ez:)Én is elgondolkodtam a mozi után kissé a saját életemen,és végül arra jutottam,még ha néhány dolog másképp is alakult volna az életemben,az igazi nagy fordulatokat,embereket nem kerülhettem volna ki,így sem-úgy sem. Hiszek a sorsban,és néha kifejezetten szeretem átélni meglepő csavarjait.
Gwyneth Paltrow érzékeny játéka nagyon megkapó volt,illett hozzá ez a szerep,sokan vitatják színészi képességeit,én viszont úgy gondolom, hogy ettől a hallgatagabb,lágyabb játékától,stílusától különleges színésznő Ő legalábbis számomra.John Hannah játéka ugyancsak tetszett,és bár nem egy szép férfi,mégis volt egyfajta lehengerlő kisugárzása és stílusa,ami megfogott,olvastam egy másik filmes fórumon,hogy, miért kellett egy ilyen ronda embert belerakni ,könyörgöm itt nem egy modellmagazin hasábjait láthattuk tökéletes emberekkel megspékelve,annál jóval reálisabb volt ez a film.John Lynch tesze-tosza,kissé balfék figurájától viszont olykor már göndör fürtjeimet téptem,annyira irritáló volt.

Összességében kellemes filmélmény részese lehettem,a soundtrack pedig még jobban emel az alkotás színvonalán.

2012-01-08 23:46:29 angel (3) #7

Aranyos humor néhol... Igen.
Viszont az író srác annyira idegesítő volt - vagy éppen ezért játszott jól a színész, mert egy pontosan ilyen bosszantó alakot ilyen jól hozott?!

Nem volt rossz... ... Egynek jó volt. :)

2011-10-21 23:41:36 Szilu (5) #6

Az egyik kedvenc filmem, jó színészek, számomra remek humor, sors, szerelem, mi kell még? :)

2011-10-16 23:36:08 dorothygale (4) #5

Jó dumák vannak ebben a filmben...

2011-10-15 17:20:46 berus (5) #4

Ez az egyik kedvenc filmem; remekül összehozták a több szálon futó cselekményt, s a filmbéli karakterekkel is könnyen tudtam azonosulni. Ráadásul nagyon szeretem a gondolatébresztő filmeket, úgyhogy nem is lehetett kérdéses az osztályzat: csillagos ötös! :)

2009-04-27 19:48:49 walter gábor (4) #3

Nagyszerű romantikus dráma, jó szinészekkel, egymásba fonódó, érdekes történettel. Bár csak több ilyen filmet láthatnék.

2009-01-20 06:12:50 Szatyor (5) #2

már megint másképp működöm:-))) bocsi.

Szóval ez az a film, amit egyszer értek, egyszer meg nem. Valójában tudom, hogy mindegy, hogy felszállok-e a metróra vagy sem, mert aminek meg kell történnie az megtörténik és akivel össze kell találkoznom azzal összefogok. Számomra fontosabb gondolata a sors, mint a szerelem. Tetszik ez a kétszálon futó esemény és az ahogy a végén egybeolvad. Ezt a filmet sem felejtem el, mert van benne eredetiség.
Hát csak ezt akartam elmondani.

2009-01-19 21:04:10 limupei (?) #1

Szerintem lehet ide írni...


(Bocs, csak Szatyor nevű felhasználónk szerint nem lehet ide írni.)