The Secret of Moonacre (2008) ☆ 👁

Holdhercegnő

(Csupó Gábor)

angol-francia-magyar fantasy, kalandfilm, szerelmi történet

2,9
★★★☆☆
149 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-01-04 19:46:31 Nimue29 (4) #7

Kicsit meglepett a sok negatív vélemény, Miss Heliotrope emésztési problémáit (amit olcsó és szánalmas poénnak tartok) leszámítva szerintem egy nagyon szuper film. Nem bonyolult, de szép és nem megszokott történet, egy kivételével mentes az olcsó amcsifilmes poénoktól. Engem nagyon megfogott az egész légköre, képei. A "kíváncsi gyerek" jelenséget mondjuk sose fogom megérteni, de ez általános könyves-filmes érthetetlenség számomra, nem csak erre az egyre vonatkozik, hogy ha valahova azt mondják, be ne tedd a lábad, akkor miért megy valaki mégis oda, akár többször is. (én sose tenném, meg hát evolúció, na). és azt se értem egészen, hogy miért kell egy abroncsos szoknyát félig nyitottá tenni hogy látszódjanak az abroncsok, inkább ciki lesz tőle mint eredeti vagy steam punk. de különben a jelmezek, képek is mindenestül nagyon rendben voltak, ezek csak apróságok.

2013-08-29 23:35:29 Glasseye (2) #6

Iszonyatosan gyenge film! A látványvilága, a színészek játéka és maga a történet is unalmas, semmitmondó. Kín szenvedve néztem végig ezt az alkotást rengeteg üresjárat volt benne. Egyedül talán hogy Magyarországon forgatták és sok ismerős helyszín tűnt fel benne mentette meg a nézhetetlentől!

2012-07-02 17:42:55 Rea (3) #5

Többet vártam tőle...

2009-12-16 00:25:54 vadPINGvin (1) #4

A vége után az első dolog, hogy utánanéztem az IMDb-n nem valami agyoncenúrázott, vágott verzióhoz volt-e szerencsém, amiből esély sem lehetett, hogy összeálljon valami. Sajnos nem. Akkor egyszerűen csak a stáb volt nonstop tökrészeg, mert azt nem akarom elhinni, hogy ennyi fogalmuk legyen csak a filmforgatásról.
Pedig ha ezt az összes kínos sablont, pocsék alakítást, a kaotikus "történetet", a randomizált vágást és bűnrossz zenét vegyítik egy kis humorral, állati jó paródia kerekedhetett volna belőle.

2009-11-17 16:09:01 Hannibal Lecter (1) #3

Szinte minden szempontból csalódás Csupó Gábor sablonhegyekre épített, tartalmatlan fantasy-je. Az első etap még csak a "kellemesen jellegtelen" kategóriába tartozik (Ioan Gruffudd színészileg annyira rossz, hogy szinte már jó), de a folytatás sótlanul halmozza a műfaj legégetőbb sablonjait, és hiába alakítja tökéletesen a gonoszt Tim Curry, hiába szép Natascha McElhone, ha a szüzsének nincs egyetlen eredeti gondolata sem.

2009-11-14 18:31:48 carmine (3) #2

Alulról súrolja a közepest. Valahogy nincs a történet jól felépítve (háromnegyed óra után derül csak ki miről is fog igazából szólni a film) és hiányzik egyfajta atmoszféra, ami szerintem elengedhetetlen egy ilyen típusú filmnél. Viszont nem tartom kizártnak, hogy a fiatalabb korosztálynak tetszeni fog. Egynek elmegy, de ahogy Gasz András is írta, azért az előző filmje Csupónak jobb.

2009-07-16 20:03:13 Gasz András (3) #1

A Holdhercegnő:

Csupó Gáborunk következő 'nagy' költségvetésű filmje elvisz minket Hungária országba, ezáltal is hozva egy különös bájt mely ezt a történetet körüllengi. A zene is elég bájos és káprázatos. A film leginkább talán az Arany iránytűhöz hasonlítható (bár sztoriban persze nem ugyanaz) és sajnos minőségben is közelít felé.
az effektek talán nem oly parádésak mint más hasonszőrű filmben és a színészgárda se egy *5-ös, viszont jó volt látni Dakotát abban a sok csodaszép magyarok által alkotott és tervezett ruhában, emellett elég jól játszott itt is. Már az Arany iránytűben is egész jó volt pedig első szerepe volt egy ilyen filmben. Mellette még Tim Curryt kell kiemelni szokásos gúnyos mosolya :) és szerepe miatt. (még mindig Richheliou bíborost és az ördögöt is látom benne :D )
A cseszneki vár Pilisborosjenő, Pilisi dombok és hegyek, Pest mind mind felismerhető. Juliet Stevenson és a szakácsot alakító olasz/vagy magyar színész hozza el a humort a filmbe néhol elég merész módon. :) (van 1-2 altáji hátsó humor is egyébként) A filmben szereplő technikailag egész jól megalkotott de színészileg langyosan vett olvasós emlékezős, jeleneteket feledném még.

A sztori maga nem egy nagy szám egyébként, többet vártam egy ilyen regénytől azért.
a hossza filmnek kellemes másfél óra nem is kell ehhez se több se kevesebb.
Délutáni szórakozásnak egész jó a család számára főleg ha járunk a forgatások valamely helyszínén. :)
Semmiképp nem ér fel viszont Csupó előző meglepően + csalódottságokat előhozó filmjéhez.

60%