Én rengeteg vélemény elolvasása után sokkal élvezhetetlenebbnek hittem a filmet mint amilyen volt. Bizonyos jelenetek kellemesen megmaradtak az emlékeimben, ahogy a remek színészi játék is.
Erőtlen és unalmas, ugyanakkor van egy sajátos bája.
Szeretem Coco Chanelt, néhány éve olvastam Henry Gidel róla szóló regényét. Az egy egyszer olvasható könyv volt, ez egy egyszer nézhető film. Többet vártam, de valahogy ismét előkerült a francia filmekre jellemző "nagyonművésziakaroklenni" attitűd.
Unalmas történelemóra.
nemtudom mit vártam és azt se tudom hogy mit kaptam...nem vagyok divatszakertő de coco chanel-rol előtte azt se tudtam hogy milyen állagú...a film meg eléggé egyszerü semmi erdekes pillanat nincs benne, inkabb mutathatták volna a karierrjének a felépülését ez helyett. egy dologgal nem voltam tisztaban, hogycoco szajha volt-e mert érdekesnek tünt hogy csak ugy kölcsön-adogatták egymásnak, sőtt alig volt valamennyi feltekenyseg a ket ferfi között...
Tényleg, furcsa is volt, hogy a moziban főleg öreg nénikék gyűltek össze a filmre.
Audrey Tautou alakításai azokban a filmekben, amikben eddig láttam, nagyon tetszett, és jó színésznőnek tartottam, de kb a film közepéig azt gondoltam, hogy ez valahogy nem neki való szerep.... Szerintem gyengén alakított, mondhat bárki bármit.
Aztán valamelyest belerázódott, és utána oké volt.
De ahhoz képest, hogy ezt a filmet vártam egész évben, csalódás volt.
Nézhető film, de közel sem olyan hatalmas durranás, mint amire számítottam.
Anyám elaludt rajta mellettem...:D
előzmény: maguska (#3)
jó volt ,de ennyi többet nem lehet róla írni...
Audrey Tautou miatt néztem meg mert őegy csodálatos nő és egyet javított is a filmen
egyébként meg ez az anyám kedvence típus
Eddigi életem legunalmasabb filmje volt a Coco Chanel. A felénél még csak fetrengtem a székben de a háromnegyedénél pár percre el is aludtam,amit eddig egyetlen filmnél sem sikerült,pláne nem moziban.
Mivel ,területem' a divat,a film előtt is olvasgattam már Coco életéről,a munkásságát is ismerem.
A film azonban semmit sem mutat meg ebből. Főleg nem Audrey Tautou által aki egész végig egy szürke kisegér,holott Coco pont hogy nem az volt.
Idegesítő,hogy az egész a szerelmi háromszög/négyszög/x szög köré van felépítve. Nem tudjuk meg,hogy lesz férfiinges kalapos lányból kosztümös rúzsos tervezőnő,csak bevágnak pár képet és már ott is vagyunk. Hol? A film végénél,ahol karrierje el sem kezdődött még igazán. vagy csak nem vettük észre.
Ha fizetnének sem nézném meg még egyszer és sajnálom,hogy ilyen emléket állítanak egy ekkora névnek,mint amekkora ő volt,és ma is az.
Elmegy!
(Bár női nézőknek lehet, hogy sokkal jobban bejön!:)
a két érszes olasz-francia verzió hobb, sőt nem hittem volna, h ilyet mondok, mert Tautou fan vagyok, de Shirley MacLaine alakítása jobban tetszett, ettől függetlenül rajta volt a Tautou-s báj.