Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) ☆ 👁

Egy makulátlan elme örök ragyogása

(Michel Gondry)

amerikai dráma, sci-fi, szerelmi történet

4,2
★★★★☆
1301 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-07-27 19:48:49 Norbert Simon (5) #52

A rendezés, a sztori, az atmoszféra, a színészek alakításai mind mind külön öt csillagot érdemelnek. Bevallom őszintén nekem a Jim Carrey sosem volt kedvencem. De itt felejthetetlenül szép alakítást nyújtott. Közel úgy éreztem vele kapcsolatban a film után mint amikor a Truman show-t néztem meg. Igazából Ő egy nagyon is sokoldalú művész. A Kate Winslet pedig szerintem az élete legszebb és legkiemelkedőbb alakítását nyújtotta. Sőt Oscar díjat is érdemelnének mind a ketten. Zseniális az egész!

2017-07-21 21:38:25 ChrisAdam (5) #51

Kicsivel több, mint 5 éve láttam a filmet, zsenge 16 éves voltam körülbelül, s nem tudom, hova tettem a szememet akkor. Valószínűleg nagyon rossz passzban talált el akkor a film, meg még fiatal is voltam egy ilyen filmhez, s ezért állt öt éven keresztül kettesen. Sebaj, mindig van második esély, nekem is, a filmnek is, így újra szembenéztem vele.

Rossz rádobni bármilyen osztályzatot, mert több mint holmi négyes, vagy ötös, vagy bármi. Rendkívül különleges film, egészen más íze és hatása van, mint egy filmnek. Egész egyedi és feszült trip, ami pedig még inkább megjegyezhető a filmről, hogy rendkívül erős atmoszférája van. A készítők szándékosan figyeltek arra, hogy színes, napos, vidám képekkel ne szolgáljanak. És ez áll szemben azzal, hogy többnyire boldog emlékeket idéz fel. Ugyanakkor így tudjuk igazán átérezni a konfliktust.
Két hibáját tudom felhozni most csak a filmnek. Az egyik az, hogy nem igazán ismerjük meg a karaktereket. Ezt furcsa mondani, tudom, de összességében csak pillanatokat láttunk életükből, apró kis szeleteket, amikből nem igazán tudtam (legalábbis én) kirajzolni a főszereplők karaktereit, vagy ha igen, akkor az csak nagyon elnagyolt, sztereotip körvonalak. De persze lehet, hogy nem is kell, nem vagyok benne biztos. A másik pedig az, hogy kicsit a végén túl giccsbe hajlik, a doktor-titkárnő szálat újfent soknak éreztem, bár természetesen ez vezeti fel a végső tetőpontot, ami viszont esszenciálisan zseniális jelenet.
Öröm volt látni, hogy Jim Carrey mekkorát alakít, szinte beleivódik a film szövetébe, de Kate Winslet még így is messze lekörözi őt. Élete legjobb alakítását adja, azt gondolom. És hihetetlenül gyönyörű.

Huh, igazából őszintén szólva hadilábon állok a filmmel. Ha egy hosszú párkapcsolat végén lennék, valószínűleg még többet mondana a film. Lehet, még megélek pár évet, aztán ötös lesz és akkor tényleg katartikus élményt fog adni. Most érzem, hogy valami hiányzik. És gyanítom, hogy belőlem. A tapasztalat? Vagy az évek. Egy viszont mindenképpen biztos. Hogy Charlie Kaufman egy zseni.

2015-04-02 20:31:58 Leo_Stotch (5) #50

Szeretek úgy megnézni egy filmet, amiről semmit nem tudok, csak azt hogy jó! Régóta érett már..így pont megfelelő időben kapott el. Örülök, hogy nem tíz éve láttam és annak is, h a főcím után kitartottam, az ott nehéz húsz perc volt, de ráéreztem...

2014-08-20 22:25:04 BogZsu05 (5) #49

Pár nappal ezelőtt a Rambo megnézése után eredtek meg majdnem a könnycsatornáim, ebben megakadályozott a kedvesem. :)
Most pedig ez a többször nézős kategóriás film..
Egyszerűen zseniális..
A könnyek potyogtak..
Jól vagyok. :)

2014-01-14 20:11:06 Corso666 (2) #48

Egyet értek veled, fél órát bírtam és bealudtam (pedig nem szokásom), ami kimeríti a nézhetetlen fogalmát. Még egy esélyt sem fog kapni, nagyon unalmas volt számomra.

előzmény: gomez1000 (#39)

2014-01-03 23:23:58 rrGery (5) #47

Remek film. Az első fél órája olyan, mintha Kaufman kinyúlna a háttérből, megfogná az agyamat, beledobná egy turmixgépbe, majd ezt mondaná: "Tessék, akkor most ebből próbálj meg valamit kibogozni!".
Az érdekes az, hogy tulajdonképpen majdnem pont ugyanez történik a filmben is a szereplőkkel. Zseniális az a szál, ahogy veszti Joel az emlékeit, úgy fordítottan arányosan erődösik Patrick karaktere, de nem esik túlzásba a rendező úr. Ahogy körvonalazódik a film mondanivalója, úgy merül fel bennem egyre inkább a kérdés, hogy megtartanám-e csak a jó emlékeket. Nyilvánvalónak tűnik, hogy az unalmas életű főhősünk csak azért gondolja meg magát a törlés közben, mert addigra már eltűnnek a kapcsolatvégi idegborzoló memóriacikkek. Ez az ördögi kör, abszolút hozzátesz a filmhez, királyság. Az arckitakarásos visszacsatolás persze csak többedik megnézésre veszi ki magát igazán jól talán, de ezek a húzások szépen lassan kialakítják bennem az igényt az újranézésre. Ügyes, nagyon ügyes! :D
A mellékszereplők közül Elijah diszkréten meggyőző, Kirsten Dunst viszont inkább maradjon meg Pókember nője, ha lehet, mert ezekkel a szinte már kötelezőnek számító hisztikliséjeivel a világból is ki tud kergetni. Aki szerint ez a film unalmas, vagy kiszámítható, az most huppanjon le a kanapéra, tegye be az alkonyat-sorozat bármelyik műremekét, és feküdjön rá a replay gombra!:D:D
Ötös!

2013-10-07 16:25:56 o0o (3) #46

Ma is vállalható, bájos romantikus dramedy ez, bár kétségkívül egy elég nyomorult hangulata van neki.

2013-03-25 21:59:07 somogyireka (2) #45

..jézusom, ez nagyon fájt.Minek a dolgokat itt még tovább bonyolítani ezzel a se füle se farka üggyel, ami ez a film.Az jut eleve eszembe, az emlékeinket kukába, a múlt egy temető,de tudom,nem erről szólt a film, de nem is érdekel,mit akart..
Az ilyen kékzöldpiros hajú csajoktól meg ordítok.

A dramatikus mindenit

2012-07-26 19:37:51 BonnyJohnny (5) #44

A 2001 valamiért nem. Sőt, az űrhajón játszódó részt kifejezetten izgalmasnak találom.

előzmény: ChrisAdam (#43)

2012-07-26 19:33:28 ChrisAdam (5) #43

Meg az Élet fája, meg a 2001. Mondom, valszeg nem voltam olyan hangulatban, azért is kell újranéznem. Visszatérünk rá majd az újranézésem után! :))

előzmény: BonnyJohnny (#42)

2012-07-26 19:30:40 BonnyJohnny (5) #42

Örülök, hogy az egy hónapja írt hozzászólásomat elolvastad, de lehet, hogy a három órával ezelőttit sem ártana. Sajnos, ha a film stílusa nem jön be, akkor nem fog tetszeni.
De egyébként milyen durva, hogy ezt te tartod unalmasnak, én meg a Fanny és Alexandert... :)

előzmény: ChrisAdam (#41)

2012-07-26 19:17:15 ChrisAdam (5) #41

Én úgy örülök, hogy rávilágítottál sok mindenre, azonban nem tehetek róla, hogy unalmas volt. Visszagondolva nem volt rossz, de egy filmnél még nem szenvedtem ennyit. Sajnálom és képzeld, csak most olvasom az egy hónapja írt reakciódat.
Ezt a filmet újra fogom nézni, de már sürgetem is magam. Mert akkor nem voltam olyan passzban, nem tudtam volna figyelni. És ahogy a leírásodból olvasom, szerintem tetszeni fog. Remélem....

előzmény: BonnyJohnny (#37)

2012-07-26 16:47:14 BonnyJohnny (5) #40

Aki nem érez rá, annak nem tetszik. Ilyen szempontból hasonlít a Donnie Darkora, vagy mondjuk a Cashbackre, Kontrollra, talán a Requiem egy álomért is ilyen. Az is elég megosztó film, attól függően, hogy vevő vagy-e a stílusára vagy nem zseniálistól a nézhetetlenig osztályozható.

előzmény: gomez1000 (#39)

2012-07-26 16:32:01 gomez1000 (1) #39

Lassú, fájdalmasan nézhető, majdnem unalmas film, amit csak a kiválóan elismert színészek mentenek meg.Bár a film nagyon jó helyen áll a toplistákon, szeretném érteni, hogy mások számára mi ebben az élvezhető, örülnék, ha valaki elmagyarázná nekem.

2012-06-26 22:00:35 BonnyJohnny (5) #38

Újranézve mégjobban felértékelődött a szemeben. Itt jegyezném meg, hogy nekem kifejezetten tetszett, ahogy felépíti a film a történetét. Ahogy lassan állnak össze a dolgok. Ennek része, hogy egy-egy arcot, dolgot az elején még gondosan kitakar valami a képből. Most már a legelejétől kezdve észrevettem az apró utalásokat, meg persze a kitakart dolgokról is tudtam, hogy micsodák. Nagyszerűek az összefüggések, és remek ezek tálalása. Az emlékek egymásba fonódása (teret és időt átírva) fantasztikusan lett megcsinálva, az eltűnő emlékek is (van olyan jó, mint az Inception).
A színészek nagyszerűek, egytől egyig. Persze szerintem is Kate Winslet viszi a prímet, de Jim Carrey-nek sem kell szégyenkeznie.
A film pedig először a reménytelenül küzdő, majd a mindenáron bekövetkező szerelem gondolatával erősebb romantikus filmnek hatott, mint az általam tegnap megtekintett Notebook (pedig eme két aspektusában hasonló is a két film). A kapcsolat elmesélése a végétől a kezdetéig is ritka és tetszetős. És a film vége felé a jelenet remekül érezteti azt is, milyen az, mikor nélküle szétesik a világ, miközben azon bánkódsz, mit kellett volna másképp.

2012-06-26 18:32:40 BonnyJohnny (5) #37

Normálisan, érthetően nem tudja elmondani a rendező, hogy pontosan mi történik, csak egy fél órán belül tudhatjuk meg.
Nem attól lesz elgondolkodtató, hogy csak fél óra után jössz rá a dolgokra?
(Ha már visszautalhatok a Prometheusra, nem attól lesz elgondolkodtató a film, ha feldob egy csomó dolgot, aztán támpontok nélkül hagyva otthagyja őket, hogy a néző gondolkodjon, mert akkor csak teóriákat gyárt, a fórumos tapasztalat szerint tucatnyi különbözőt, de értelmes érvvel senki nem tudja alátámasztani a sajátját, mert a film nem ad a kezébe érvet.)

A doktor és az alkalmazott szálat olyan fölösleges volt betenni, hogy az tényleg csak azért volt, hogy ne legyen egysíkú a vége.
Szerintem nem. Ez kiterjeszti a dolgot, hogy azok között is lehet ilyen, akik ezt csinálják. Ennyi erővel bárkinek/mindenkinek lehet ilyen, anélkül, hogy tudná. Meg a véget is eleve ez a szál indítja el.

kiszámítható
Azért annyira nem. Ma néztem meg a Rock of Agest... na az kiszámítható. Erre filmre ugyanazt a jelzőt elég fura használni.

Jim Carrey meg menjen vissza a vígjátékszakmába.
Jim Carrey három kritikailag legjobban elismert filmje (élén ezzel) nem vígjáték.

És direkt nem hozakodtam elő szubjektív érvekkel, mert majd ma este meg nézem meg újra. Csak általános dolgokba kötöttem bele. (Mint reggel a Thingnél is.)

2012-03-09 16:10:29 ChrisAdam (5) #36

Ja, egyébként kifelejtettem a forgatókönyvet, mert az rendkívül jó volt. 'Valentin nap... A képeslapgyártók ünnepe.
Vapiti film... Jaj! (Winsletnek jár!)

előzmény: ChrisAdam (#35)

2012-03-09 16:08:10 ChrisAdam (5) #35

Nos, úgy álltam neki a filmnek, hogy csak azt tudtam csupán, hogy Vapitit nyert. Ezt tudván úgy gondoltam, lesz egy jó kis dráma, elgondolkodtató film, ami ráadásul még két remek színésszel is büszkélkedik.
Aztán ahogy haladt a film, rájöttem, hogy ez eddigi életem legnagyobb filmes csalódása. Egész jól kezdődik, de aztán olyan rossz lesz a főcím után, hogy az valami förtelmes. Normálisan, érthetően nem tudja elmondani a rendező, hogy pontosan mi történik, csak egy fél órán belül tudhatjuk meg. A doktor és az alkalmazott szálat olyan fölösleges volt betenni, hogy az tényleg csak azért volt, hogy ne legyen egysíkú a vége. Vontatott, unalmas, kiszámítható, egysíkú. Csalódtam.
Csak Kate Winslet!!! alakításáért kaphatja meg a 2-est, mert az önmagában zseniális, csak ő tornászta fel a kegyelemkettesre. Jim Carrey meg menjen vissza a vígjátékszakmába.
kegyelemkettes... :( Kár érte!
35%

2011-06-10 19:50:09 k3pl3r (?) #34

Most sokkal jobban tetszett mint 4 éve.:) Kate Winslet elképesztően jó. Talán ez eddige legjobb alakítása, pedig neki aztán van pár.

előzmény: k3pl3r (#1)

2010-08-22 17:29:15 copeland (3) #33

Nem tetszett annyira,nagyon vontatott volt. Nem a megszokott Jim Carrey film volt. A történet sem volt valami hű,de nagy.

2010-05-08 17:39:08 JeszKar (5) #32

Mi ebben a filmben az undorító?

előzmény: bajszom4 (#31)

2010-05-08 16:49:48 bajszom4 (2) #31

hmm. gamat. Csíkszeredai szakkifejezés, nagyjából undorítónak lehetne fordítani, de ez nem pontos. van pár (kevés) jó mondat, de ez sem menti meg.

2010-02-27 22:04:12 limupei (5) #30

Sajnos nem tudom.

2010-02-27 21:56:42 zéel (5) #29

Kösz! És ki a fordító, ill. hol olvasható a TELJES fordítás?
(Ja! Nagyon megfogott a film!)

előzmény: limupei (#28)

2010-02-27 21:53:00 limupei (5) #28

Van, de te már rég rég kimerítetted a floodolás fogalmát.

Mily boldog az, ki feddhetetlen.
A világ is feledi, ki elfeledte már.
Ez a makulátlan elme örök ragyogása!
Az ima meghallgatásra lel, s a kívánság lemondásra.

2010-02-27 21:50:08 zéel (5) #27

Alexander Pope: Eloisa to Abelard

...
How happy is the blameless vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot.
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray'r accepted, and each wish resign'd;
Labour and rest, that equal periods keep;
"Obedient slumbers that can wake and weep;"
Desires compos'd, affections ever ev'n,
Tears that delight, and sighs that waft to Heav'n.
...


Van a fentieknek magyar (mű)fordítása?

2010-02-27 16:23:56 zéel (5) #26

Gyors egymásutánban megnéztem másodszor is. Most még jobb, mint elsőre. (Meg jobban is érteni.) Csillagos ötös!

2010-02-26 19:54:00 zéel (5) #25

"A film a legközelebb áll álmainkhoz, a tudattalan nyelvét beszéli, az érzelmek, az emlékek, a vágyak és félelmek nyelvét" - mondja dr.Stark András, pécsi pszichiáter és filmrajongó. Ez jutott eszembe. (Talán nem véletlenül.)
Szóval...határozottan jó film! Sőt, igazi mozi!
(Én ugyan nem vagyok szinkron párti, de itt kellett. Ráadásul jó is!)

2010-02-26 17:15:18 zéel (5) #24

Lehet kicsit érni kell hozzá...lehet, hogy eljött az ideje a név-változtatásnak?
A nevem: senki helyett Valaki!

előzmény: -senki- (#23)

2010-02-26 13:34:26 -senki- (5) #23

Még az Adaptációban szerettem meg Charlie Kaufmant, de sajnos ez a filmje valamiért nem nagyon tetszett amikor először láttam, túl zavarosnak találtam. Tegnap belenéztem a Dunán és megfogott! Ma újra néztem és abszolút rendben van a sztori és pár momentumáért és mondatáért kijár az 5-ös. Lehet kicsit érni kell hozzá, meg kell egy bizonyos érzelmi érzékenység.

2010-02-12 10:14:19 Szőke Dávid Sándor (5) #22

Engem lenyűgözött.

előzmény: Il Matto (#18)

2010-01-10 18:58:16 kocz (3) #21

A két főszereplő játéka valóban kifogásolhatatlan, de a film szerintem röviden és tömören: szar. Még a történet jó is lenne de a megvalósítás nem tetszik. Ezért 3!

2009-12-28 15:16:54 Il Matto (2) #20

Igen ezeket így is meg tudtam figyelni és tetszettek is. Az időben való helyretevéshez az autó bal oldali ajtaján levő sérülés is sokat segít, ha az ember kiszúrja és megjegyzi már a film legelején. Elhiszem, hogy nem rossz film, nekem talán az atmoszférája az, ami nagyon idegesítő.

előzmény: nejmed (#19)

2009-12-27 23:41:38 nejmed (5) #19

Ha bírod még cérnával, ajánlom, hogy még egyszer nézd meg. Vannak elég jó mankók az időbeli sorrendezéshez. (Clementine hajszíne pl.)

Aztán ha összeraktad a mozaikokat (ami nem lesz nehéz, mert nincsenek ellentmondások a filmben, csodálatosan kitalált film), akkor lehet figyelni olyan apróságokra, mint például
hogy fakul a törlésnél az emlékezete. Van egy olyan jelenet, ami a könyvesboltban játszódik: először csak a könyvekről a betűk tűnnek el, majd a színek fakulnak ki, a végén pedig fehér az egész könyvespolc, majd el is tűnik.
Azt hiszem most néztem meg ötödjére, és még most sem tudtam ráunni. Nagyon szép szerelmi történet, okos sci-fi, kiváló film! :)

előzmény: Il Matto (#18)

2009-12-27 23:19:40 Il Matto (2) #18

Alig vártam, hogy vége legyen, borzasztóan idegesítő és fárasztó volt.
Szürrealista vizionálást úgy is lehet folytatni a mozivásznon, hogy az lenyűgözze a nézőt (o.k. a nagy többséget lenyűgözte). Amellett számomra teljesen kisiklatta a filmet, hiszem bár annak célja egy fiatal pár kapcsolatának emlékeken keresztül való bemutatása és az abban való mélyreásás volt, mégis úgy tűnt, hogy egy skizofrén vizionálását látjuk, arra kényszerítve a nézőt, hogy kirakós játékot játsszon és a különböző jelenetekből próbálja kitalálni, hogy mi is a valóság, mi mikor történt, az emléktörlés e egy skizofrén elme paranoiás agyszüleménye, vagy a szereplők egy része is. A film közepére egy egész pofás elméletet állítottam össze, míg végül kiderült, az emléktörlés valóság és Patrik is létező személy nem Joel skizofrén alteregoja.

2009-08-22 16:02:08 Moky (5) #17

Mostanában volt szerencsém jónéhány szerelmi történethez:Igazából szerelem,Micsoda mő, A szerelem hálójában, 2 nap Párizsban, Hölgyválasz, Túl a barárságon :-) stb...
És úgy ültem le ez elé a film elé hogy egy lessz ezek közül. De nem így lett, észre se vettem hogy az egész film alatt mosolyogtam. Kedves, szeretnivaló történet. Valóságos jellemekkel, jó színészi játékkal és zseniális rendezéssel.
Az egyik legjobb film amit valaha láttam.

2009-03-05 21:23:54 Kuz (5) #16

Érdekes ahogy ezt a filmet láttam:), valamikor bejelöltem mint 'meg akarom nézni' itt KT-n, aztán pedig láttam egy remek filmet a TV-ben (nagy szó, ritkán fordul elő h TV-hez jutok, és éppen ez ment benne).
Igy mindenféle Prekoncepció nélkül ültem le megnézni, és szenzációs volt. Bárcsak így lehetnék minden filmmel!!!

2008-09-13 00:25:08 ThomYerk (5) #15

ezt a részt még mindig nem értem: "Nem is tudom, mit vártam tőle. Talán azt, hogy egy kicsit hasonlít majd az Egy csodálatos elme c. filmhez". Kérlek cáfolj meg abban a gondolatomban, hogy a címbéli egyezés miatt gondoltad ezt! Ha mégis, úgy áldásom a kettesre.

előzmény: Rea (#8)

2008-06-19 20:30:42 cucu (4) #14

Az utolsó két sor üt! :-)

előzmény: Paul Ricard (#13)

2008-06-17 18:51:09 Paul Ricard (5) #13

Jól van, örülök neki, hogy nem tetszett :)
Ennek örömére írtam egy négysorost:

"Két elme nem fér meg egy csárdában,
hisz csak a Csodálatos makulátlan.
Óóó,szegény Gondry, szegény Kaufman,óóó
kibabrált velük a prekoncepció!"

előzmény: Rea (#12)

2008-06-17 18:31:31 Rea (1) #12

Az Egy csodálatos elme sem habkönnyű, de az jobban tetszett.
És egyáltalán nem baj, ha egy film komoly.
CSak mást vártam. De mindekinek nem tetszhet... :)

előzmény: Paul Ricard (#9)

2008-06-14 18:58:54 yuriko (?) #11

Bizony! Amúgy nagyon kíváncsi lettem volna, hogy ha a Millió dolláros bébi is 2004-ben ér el hozzánk, akkor melyik nyeri a Vapitit. De ezt már soha nem fogom megtudni:) Én erre szavaztam volna, hihetetlen eredeti történet, óriási Kate Winslet, csodás képi világ, remek rendezés és még sorolhatnám. Nincs mese

100%

2008-06-14 18:37:21 nejmed (5) #10

Mielőtt megnéztem volna, nem tudtam semmit erről a filmről, csak annyit hogy vapitit nyert:D És ezt teljesen megérdemelten tette! :P

2008-06-14 18:03:57 Paul Ricard (5) #9

Miért az Egy csodálatos elme-a maga skizofrén főhősével, aki képtelen beilleszkedni a világba és semmivé foszlik az élete- olyan habkönnyű film? Mondjuk, azt nem is értem, hogy miért baj az, ha egy film komoly, de hagyjuk...nekem ez magas.

előzmény: Rea (#8)

2008-06-14 15:04:49 Rea (1) #8

Nem is tudom, mit vártam tőle. Talán azt, hogy egy kicsit hasonlít majd az Egy csodálatos elme c. filmhez, vagy azt, hogy olyan tipikus amerikai filmként csinálják meg. Csak az ismertetőjét ismertem, semmi mást nemt utam róla. Nagyon komolyra sikeredett a film, talán emiatt se jött be annyira..

előzmény: Paul Ricard (#6)

2008-06-13 00:25:45 Gaby (5) #7

Na igen...még legalább tíz filmnél ezt akarom látni,és akkor elgondolkozom,én vagyok hülye, vagy mások ilyen okosak???

2008-06-12 21:14:18 Paul Ricard (5) #6

Hát igen...mit is lehet erre mondani...nem mindenkinek jön be Kaufman stílusa.
Azért kiváncsi lennék, hogy tulajdonéppen mit is vártál "tőle"? (a kérdés költői)
(Amúgy nem az időben mentek vissza, hanem a fickó emlékezetében.) :)
Ezek az "előre tudtam,hogy így lesz..." kezdetű "hőbörgések" meg kezdenek kikészíteni. (Ezt nem neked szántam, hanem általánosságban jegyzem meg.)

előzmény: Rea (#5)

2008-06-12 21:01:37 Rea (1) #5

A minap volt a tv-ben, gondoltam megnézem, érdekelt, milyen JC egy komolyabb filmben. Csalótam.
Nekem egyáltalán nem tetszett a film, vontatott volt, rossz volt, ahogy visszafelé mentek az időben (tutam, h így lesz). Egyáltalán nem hozta azt, amit vártam tőle.
Csak kegyelemből 2-es.

2008-03-29 00:18:58 Szőke Dávid Sándor (5) #4

Winslet tényleg lemossa Carrey-t a vászonról, ez vitathatatlan! Azonban a film is zseniális!

előzmény: k3pl3r (#1)

2007-10-10 20:48:12 revkri (5) #3

Életem legmeghatározóbb filmje, és pont.

2007-10-06 22:41:01 Ernestina (5) #2

Nos, én elég kellemesen csalódtam a filmben. Illetve Jim Carrey-ben... Amikor megnéztem ezt a filmet, már elkönyveltem magamban az idióta vígjátékok állandó főszereplőjének, és be kell vallanom abban a műfajban sem tartozott soha a kedvenceim közé, nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen hitelesen tud hozni egy komolyabb szerepet. Nagyot nőtt a szememben.

2007-07-16 03:35:38 k3pl3r (?) #1

Kate Winslet-nek már kijárna egy Oscar. Napjaink egyik legjobb színésznője. Érdekes volt nézni, ahogy lemossa Jim Carrey-t. Carrey sem volt rossz, de Winslet mellett teljesen eltörpült. A film egyébként nagyon gyenge, csak Winslet zsenialitása miatt a 3-as.

45%