Drag Me to Hell (2009) ☆ 👁

Pokolba taszítva

(Sam Raimi)

amerikai horror, thriller

3,2
★★★☆☆
448 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-06-17 01:54:18 GothMan (3) #56

Ha lehagyták volna a vígjátéki elemeket és a hányós poénokat, egész pofás film lehetett volna belőle.
5/10

2016-11-01 09:07:38 BonnyJohnny (4) #55

még le is járat minket!
Szerintem inkább megtisztel. Talán Lugosi Béla filmjei miatt (amikbe szintén szokott némi magyarságot csempészni).
Bár az is lehet, hogy a stábban volt magyar, és azért lett sumér mambo jambo (alá Evil Dead) helyett magyar szöveg.

előzmény: The Cortez (#54)

2016-10-31 23:31:52 The Cortez (2) #54

Horrornak szar, vígjátéknak még szarabb. Ami az Evil Deadnek jól állt, az itt rohadtul nem működik. Akad 1-2 ijesztőbb jelenet, de mindet sikerült lelőni a félrevezető trailerben. A Pókember mozik után, Raiminak volt képe ezt az amúgy jó alapsztorit is elcseszni.
Érdekesség: A film angol szinkronjában magyarul mondja ki az átkot az öregasszony. Tehát nem elég, hogy Raimi mindenkit átvert a trailerrel, és egy rakás szart rakott le az asztalra, még le is járat minket!

2013-01-18 23:53:53 BonnyJohnny (4) #53

Kellemes meglepetés volt, nem is értem miért maradt ki annak idején. A legtöbb jelenetére illik az ijesztő, undorító és vicces jelzők közül kettő valamilyen párosításban. Helyenként elég ijesztő volt (nekem), és úgy általában is jól szórakoztam rajta. De összességében valami hiányzik ahhoz, hogy igazán jó filmnek tartsam. Valamint sem horrorként, sem vígjátékként nem nő fel a nagy elődökhöz. Persze a jó osztályzat ettől még evidens, csak nem annyira jó. Ahogy valaki írta lentebb, a régi Sam Raimi nem tért vissza, csak beköszönt.

2012-05-03 14:03:14 Kalti (4) #52

Ilyen műfaji vagy közönségfilmeknél igen, ott nem igazán szokott nagy eltérés lenni, ahogy észrevettem :).

előzmény: Umberto (#51)

2012-05-03 13:18:24 Umberto (4) #51

Látod-látod, érdemes az én osztályzataimat figyelni! ;-)

előzmény: Kalti (#50)

2012-05-03 13:02:18 Kalti (4) #50

Ez a film az egyik legjobb példája nálam, hogy nem annyira az átlagot érdemes figyelnem egy filmnél, hanem a kedvenc fórumozóim osztályzatait, ugyanis utóbbiak többsége jóval magasabbra értékelte, mint az átlag, és nem is kellett csalódnom.

2012-02-06 23:37:32 Victor Vance (5) #49

Az utóbbi időben kicsit jobban belevetettem magam Sam Raimi életművébe. A rendező filmről-filmre tiszteleg kedvenc rendezői előtt, a Pókember-trilógia után azonban visszatért a kaptafához, visszakanyarodott ahhoz a műfajhoz aminek ő az egyik legjobb művelője, vagyis a fekete humorral rendelkező horrorhoz. A történet viszonylag egyszerű, leginkább Stephen King úr Sorvadj el! című írására hasonlít, s Friedkin Ördögűzője is inspirációként szolgálhatott, azonban Raimi a katyvaszba belekeverte saját egyéni és ütős stílusát is, ennek eredményeképp pedig egy olyan filmet hozott össze, amelyet joggal nevezhetünk az utóbbi évek egyik legjobb (sőt számomra a legjobb) horrorjának.
A mai nézőközönségnek nehéz olyat alkotni, amitől igazán megrémülnének, vagy legalábbis kirázná őket a hideg, jómagam is röhögök már az ilyen mozikon, de eme film láttán néha bizony a hideg futkosott a hátamon. Raimi szokásához híven nagyon jól mozgatja a kamerát, sosem tudjuk hogy épp melyik pillanatban fog a frász a szereplőkre törni, melyik pillanatban tűnik fel a gonosz, itt viszont sikerült elérni hogy a nézőnek legalább egy dobbanást kihagyjon a szíve, mindezt úgy hogy közben nem is nagyon veszük komolyan amit látunk. Ugyanis a fekete humor ugyanúgy jelen van a cselekményben mint a Gonosz halott-filmekben, bár nem olyan mértékben mint a későbbi folytatásokban, de a legelső rész humoros adagján is jóval túlmutat. A néhol direkt gagyi részek (verekedés az autóban) és a vicces szegmencsek, mint például a vér túlzott használata és a béltartalmak kiürítése biztosítanak minket a felhőtlen szórakozásról, ritkán van az hogy egy horrorfilm láttán egyszer a szőr áll fel a hátunkon, mássszor halálra röhögjük magunkat, majd grimaszolunk a gusztustalan képek láttán, végül pedig csak bámulunk magunk elé, hogy ez a mozi bizony ütött, nem is kicsit, mégha az edzettebb néző már negyed órával a film vége előtt kitalálja milesz az utolsó jelenetben.
A színészek végre nem csak össze-vissza sápítozó és sikítozó díszletbábuk, a női karakternek végre lelke van, hús-vér karakter, aki fél, retteg, s mindezt jól is tudja eljátszani.
Részben visszahozta a Gonosz halott filmek feelingjét, de a mai trendeknek is megfelelt, valamint plusz pont jár a jópofa utalásokért (a '73-as Oldsmobile, a temetős jelenet, stb.) Rég szórakoztam ilyen jól egy horrorfilmen. Csont nélkül zseniális.

2012-02-05 21:02:16 slawter (3) #48

Jókat röhögtünk afilmen, főleg mikor megnyikordult a vas a csaj házán és benyögtem, hogy jönnek a cigányok lelopni a rezet :D. (a cigány banyára visszautalva ;).

2011-05-11 20:42:30 Ubul (3) #47

a tegnap megnézett Insidious után nálam ez erős közepes ahhoz képest...viccesnek akart lenni,de én valahogy nem nevettem...alapból 4est adtam neki az utolsó 2 percig,viszont ott lehúztam 3asra,pedig tudtam ,hogy ilyen végkifejlet lesz,már akkor mikor a kocsiban
elveszik a boríték a sok többi papír között
egyszerűen kiszámítható volt.
Ugyan igaz ez a fent említett másik filmre is,de az legalább hatásosan teszi nálam.

2011-01-07 14:15:34 manson84 (4) #46

Sam Raimi gonosz halottai a kedvenc horrorfilmjeim között stabilan állnak. A Pokolba taszítva ezért is érdekelt, de elég vegyesek az érzéseim így a megtekintés után. A cigány átok igen súlyos dolog, ezt már a Sorvad el! óta tudom, így nem lepődtem meg, hogy szegény Alison (Christine Brown), egy rakás gusztustalan szenvedésen megy át, miután megátkozza az öreg cigányasszony, akinek elutasítja a kölcsön kérelmét. DE!!!!, nem fér a fejembe, hogy miért nem lehet szinte egy jelenetet se számítógépes effektek nélkül felvenni, mert ezzel úgy csapja agyon a hangulatot, mint a kofa a piaci legyet. Én naiv, abba a hitbe ringattam magam, hogy a kis költségvetés miatt, majd az ötletek lesznek a dominánsak, de rá kellett jönnöm, hogy ezek az idők már elmúltak. Most a legegyszerűbb, géppel rajzolni valami baromságot, ami a mostani filmdömpinget látva, úgy látszik csak nekem (meg még pár régi, szar, film rajongónak) probléma. A comjúter effekteket, ha figyelmen kívül hagyom (ez igen nagy erősfeszítésekbe kerül), akkor elmondható, hogy egy elég jó horror-komédiát hozott össze, a Pókemberek után a gyökereihez visszatérő rendező. A szereplők kiválasztása mindenképp dicséretre méltó, mert nagyon szimpatikus és „szerethető”, mindenki a produkcióban. Christine Brown a főszerepben üdítő színfolt, akárcsak a pasiját játszó Justin Long is. Az öreg cigányasszony meg pont annyira gonosz és kretén, mint amennyire ezt megkívánja tőle a történet, így mondhatni elég karakteres gonosz. Ha a 80-as években készült volna a film, biztos a kedvenceim között lenne, de így erősen középszerű.

2010-02-19 22:59:17 gaga (3) #45

Csak kettest akartam adni, de végül hármas lett

mikor a banya zsebkendője megtámadta a csajt. Szegény még fel is nyiffant, amikor kitaposták a "belét". :D

2010-02-06 15:58:31 whiteman 01 (4) #44

...és így is lett:) fasza kis film. Jól tette Raimi, hogy nem egy tipikus horrort forgatott, de még csak nem is tipikus horror-vígjátékot.

előzmény: whiteman 01 (#22)

2010-01-06 17:59:17 Kalti (4) #43

A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése, főként úgy, hogy abszolút nem vártam tőle semmit, igazi bűnös öröm, visszakanyarodva a horror/vígjátékok legszebb hagyományaihoz. Sokan értetlenül állnak a műfaj előtt, vagy a humorból sok nekik, vagy a vérrontásból, Raimi sztem majdnem tökéletesen vegyítette az összetevőket, nálam betalált.

2009-12-20 19:24:38 narancs77 (1) #42

Unalmas film számomra. Gyenge poénok, gusztustalansággal operál... - szánalmas.

2009-11-12 14:32:05 Gasz András (4) #41

Igazi édes, csöpögős, cuppanós csók jelenetek voltak azok. :D

2009-11-12 13:46:32 Gidus (3) #40

Rég láttam már ekkora beteg állatságot, de valami hihetetlen oknál fogva mégis "tetszett". Lehet kezdek rákapni a stílusra :) Jók voltak a "csók jelenetek" :)))

2009-11-08 11:52:29 Gasz András (4) #39

Pókember ottan a szó s nem
Superman, habár Sam Raimi szerint biztos szuper filmek. :)

2009-11-08 09:20:34 Gasz András (4) #38

Pokolba taszítva:

Sam Raimi ténylegesen visszatért oda ahova az ő igazi rendezői zsenije és helye van. A horror/vígjátékokhoz. Igaz ebben a filmben számomra is érződött a horror túlsúlya a humor ellenében, ennek ellenére mégis csak egy keverék műfaj áldozata lett a film.
Sokszor megijedtem néha néha működtek a hanggal való félelemkeltések de a közepe fele már előre látható volt jó pár akkor már nem rezzent meg a hátam. :). Gunash alakja nagyon telitalálat egyszerre idézi a régi klasszikus boszorkány archeatípusokat illetve ős magyar nyelvünk szédítő és félelmetes oldalát is. :) Alison Lohman félő tekintete és szinte nyuszi édes nézései félénk őzgida effektusa jól hat a filmben, emellett dögösen is néha. :) Sokszor látszik az erőltetés hogy már kicsit túlzásba vitték a humorig tart szakasz halogatását.
A zene meg ér még pár szót. Isteni az Ördögűző szerű téma a film elején végén és néha még a játékidő felénél is elő-előjön. A borzongató taktusok is dicsőítőek.
A film végi csattanó jó ötlet volt és frappánsan bevégeztette amit a cím alapján várhatnánk, de a már sokat említett leveles résznél előjön a 'most már tuti már a film vége' effektus sajnos.
Tetszettek a szociálisabb részei is a filmnek Clay szüleinek vegyes fogadtatása Christinet illetően, a kölcsönök szerepének mutatása, persze ezek nem merítenek ki egy szocio-problémás témákkal operáló másik filmet nem is ez e mű feladata.
Hanem az undorító eltúlzott dolgokon való röhögés (hányás és társai), a félelemkeltés, a bizarr és sötét hangulatkeltés, érdekes karakterek bemutatása. Sokszor emlékeztetett a Hullajóra, sajnos nem a humorfaktor magas foka miatt de egy két jelenetre csettintettem ezt vajon onnan lesték?

Kár, hogy Raimi visszatér a már régóta pátyolgatott Superman sorozatához. Már előre félek mit hoz majd ki a 4. -részből is. Egy értelmes újrakezdő Kezdődik kéne oda is de gyorsan. Azért szeretettettel várom a Warcraft (3. rész sztorijával?) filmet és a Gonosz Halott 4-et (forg. könyv előkészítő fázisban).ű

A végére pedig annyit mondok, a KT pólója szálljon rátok!!! :D

75%

2009-11-04 01:14:36 rezsoo1 (1) #37

Erre nem tudok mást mondani csak hogyGAGYI!! Alig bírtam végignézni inkább néztem volna valamilyen filmet helyette...

2009-10-29 20:45:09 Hazafi (3) #36

3-as de csak azért, mert
a végén a főszereplő a pokolra jut

2009-10-23 17:55:49 deviant (2) #35

ritka nagy marhaság. közel van a ketteshez. egyszerűen a sztori egy zagyvaság, a rémisztő faktor néha működne, de így "humor"-ral tálalva általában rosszul sülnek el a dolgok.

2009-10-07 01:14:55 vadPINGvin (3) #34

Ja és az olyan marhaságok, mint amikor a mami bezúzza az ablakot az autón, mert nem tud bejutni, majd kívülről lazán kinyitja, szintén sokat rontanak az élményen.

előzmény: vadPINGvin (#33)

2009-10-07 01:09:03 vadPINGvin (3) #33

Gondoltam Raimi majd újra megmutatja, hogy tud filmet rendezni. Hát, tudni valamit még tud, de ilyet minek? Egy ennyire átlagos ijesztgetős horrorszösszenetet sokkal kisebb nevek is összehoznak. Persze volt benne néhány hangulatosabb rész, de semmi maradandó.

2009-10-04 19:01:41 slozi (4) #32

Szerintem is a horroré volt a markánsabb íz, ezért a filmet hangulatát tekintve valahol az első és a második Gonosz halott között helyezném el. Az első résznél valamivel több benne a humor, de a második szintjét azért nem éri el. Imádtam azokat a jeleneteket, amikor a kamera lassan, szinte lábujjhegyen bejárja a helységet, vagy épp egy helyben áll és a hősnő mozdulatait lesi, baljós hangok a ház minden szegletéből, közben szól Christopher Young fenyegető horrorzenéje, és valahol teljesen kiszámítható az egész, mert mind tudjuk hogy nem sokára az arcunkba ugrik valami rémség, de azt nem tudjuk, hogy mikor, nem tudjuk, hogy meddig feszül még a suspense, és így az időzítéssel mégis képes meglepni a film. Raimi többször is megeteti a nézőt ezzel az egészen egyszerű és régimódi trükkel, de nálam minden alkalommal működött a dolog. E mellett a bizarr humor már csak a hab a tortán és a gusztustalansága ellenére sem fekszi meg a gyomrot, mert tökéletesen működik együtt a horror elemekkel.

2009-10-03 20:22:35 Dió (4) #31

Na, ez betalált! Sam Raimi akkorát alkotott, hogy a film után mindössze bambán magam elé bámulni és aztak*rvázni tudtam... egyszerűen tökéletes!
Hozza ugyanazt, mint az Evil Dead II, avval a különbséggel, hogy itt szerintem kevesebb a humor, ami egyáltalán nem baj, mert így talán még vérfagyasztóbb. Ami humor pedig van benne, kifogástalanul működik. Elsőosztályú a sztori, elég jól működik a főszereplő páros is, sok az emlékezetes jelenet, a finálé pedig bár simán kitalálható,
Borítékkal a kezében ül az anyósülésen a csaj, satufék, a boríték becsúszik a többi száz ugyanolyan közé. Hát persze, hogy nem a jót veszi ki, innentől meg már...mégis úgy meg van csinálva, hogy még így is szétszed.

2009-09-20 13:25:30 Semprini (3) #30

Számomra azért ez inkább horror volt mint vígjáték, persze a végletekig eltúlzott gusztustalanságot találhatja valaki viccesnek, másnak meg pont attól válik nézhetetlenné (ld. még: Hullajó). Az utóbbi évek horrorterméséhez képest azért elég ütős kis darab lett ez, bár a végső csavar nekem már nem hiányzott (bár számítottam rá...) és nem tetszett a női főszereplő sem, nem volt se túl bájos, se igazán szimpatikus, nincs kisugárzása, olyan semmilyen volt, nem főszereplőnek való.
Mindent összevetve gyenge négyes.
10/7,5

2009-09-20 08:06:21 deathcode (4) #29

Igen, pont ott kell nagyon röhögni, ahol abbahagytad meg az ahhoz hasonló részeknél.. :P
Szerintem alig gusztustalan. A vénasszony összes húzása inkább vicces, mint undorító. Gondolok itt a koporsós vagy főleg az üllős jelentre.

előzmény: ilozka (#27)

2009-09-20 00:39:27 dvcs (4) #28

"Here, Kitty, Kitty." ahh marhajo :D

2009-09-16 19:48:58 ilozka (1) #27

Óóóó hát ez nagyon "olcsó"... IMDB pontszáma alapján valami Eden Lake-színvonalra számítottam. Gusztustalanság kipipálva, az eleje még izgalmas is, de röhögnivalót nem találtam.A vénasszonyal való első harcig bírtam :)

2009-09-09 16:49:20 HejjaX (3) #26

nem értem ezt a nagy őrületet a film körül. totál átlagos, majdnem unalmas.
a 70-es, 80-as évek stílusa valahogy a film hátrányára vált - raimi nem tud vagy nem akar újítani? pedig nem ártana.

2009-08-29 20:17:37 korig (3) #25

A viccesen undorító, vagy az undorítóan vicces eseményeket leszámítva tipikus horrorfilm. Asszem ezt már mind láttam.

A síri csend után, hirtelen felbukkanó "ijesztő" dolgok nálam már rég nem hatásosak.

Az Evil Dead-nél még én is paráztam, de ez a film ijesztgetés terén számomra nagyon gyenge.

2009-08-27 16:34:13 Mikkey (4) #24

Justin Long-ot én nagyrészt az Aki bújt aki nem horror tini színészeként ismertem meg, azt itt meg már kész fiatal/felnőtt emberré vált. csípem ezt a gyereket :D

2009-08-21 17:04:12 "L" (3) #23

Valahogy whiteman 01 véleménye körül jár az enyém is, mert örvendetes az újítás (nekem az, mert se Evil Dead, se Hullajó nem volt meg anno...), de mégis túl undi és a francnak kell a szívinfarktust rám hozni kb. minden 5.percben. Persze, ha nincs para az a baj, na itt van, de az is baj. :) Legyen egy közepes, de az a fajta amikor elismerem, hogy jó film, de a franc se nézné újra...

2009-08-20 02:09:09 whiteman 01 (4) #22

A fő gondom az, hogy iszonyatosan gusztustalan ez a film. Jó persze, a horror-vígjátékok általában nem a visszafogott képi világukról híresek, de míg van, ahol annyira túlzásba viszik a trancsírt(pl. Hullajó) hogy azon röhögjük szarrá magunkat, addig itt egyáltalán nem sikerült megtalálni a harmóniát a 2 műfaj között. Szóval vígjátéknak abszolút gyenge, a film nagy része inkább undorító, mint vicces, konkrétan egy jelenetre emlékszem( Milos tánca:)), amikor hangosan röhögtem. A horror-része nem lenne rossz, csak ez is a mai trendnek megfelelően főleg a hangeffektekkel operál, szóval inkább csak ijesztget, de legalább nagyon hatásosan teszi. Csakhát pl. a Gonosz halotton féltem, ezen nem.
Kétségkívül egy merész, cool film, de ez nekem csak egy erős hármas. Mondanám, hogy egyelőre, de nem valószínű, hogy lesz gusztusom újranézni... talán majd ha kijön egy unrated ;)

2009-08-14 16:01:46 ronin07 (?) #21

Akarni akar. Januárban 9 oldal elkészült a Gonosz halottak negyedik részének forgatókönyvéből. Lehet, hogy azóta irt még hozzá, de az elképzelhető, hogy áll a munka. Nem tudhatom.:) A Pókember negyedik és ötödik részét viszont a hirek szerint egyszerre forgatják, ráadásul a mesternek közbe jött a Warcraft-projekt, igy lehet, sok viz lefolyik még a Dunán, mig újból visszatér a gyökereihez. És Bruce Campbell se lesz fiatalabb, bár szerintem ez aligha jelent gondot.:)

előzmény: Hannibal Lecter (#17)

2009-08-14 14:24:14 teebchee (1) #20

Hova tűntek az igazi horrorfilmek?Ezt a filmet leültem úgy megnézni,hogy talán végre visszakapok valamit abból az érzésből,amit anno a Rémálom első része,Omen,Péntek 13,vagy az újabbak közül a Kör,az Átok,vagy a 28 nappal/héttel nyújtott nekem.Ezt a filmet úgy nyomatták az NBA döntő alatt az amcsi csatornák,és olyan látványos volt a beharangozója,hogy már alig vártam hogy megnézhessem...erre mit kapok?Egy idétlen horror-komédiát,pulzusemelkedés nélkül...idejét sem tudom,mikor láttam utoljára parázós horrort.

2009-08-14 13:21:16 Daemiaen (4) #19

Amúgy végül idehaza is csak 16-os karikát kapott.

2009-08-13 20:26:42 Mikkey (4) #18

Sam Raimi hu de jóó vagy!! az ilyen alkotásaidért szeretlek!! :) nagyon dögös kis film, igazi élményt nyújt moziban nézve! főszereplő csaj is cute :) csak így tovább, még ilyeneket!!

2009-08-13 16:37:26 Hannibal Lecter (?) #17

Mindenképp örvendetes, hogy Raimi azért nem felejtette el a gyökereit két CGI-mamutfilm között, persze más kérdés, hogy tud-e még újat mutatni. Ha akar egyáltalán. :)

2009-08-05 18:18:40 Zalaba Ferenc (4) #16

jaj, hát az ügyes forgalmazók mindent meg tudnak magyarázni, de azért az se mindegy, honnan, hová és milyen szituációban folyik az a genny. :)

2009-08-05 18:15:27 ronin07 (?) #15

Mit értesz a "graphic violence" alatt?

2009-08-05 18:09:53 Olórin (4) #14

Belegondolva lehet, hogy határeset, de végülis semmi igazán un. "graphic violence" nincs benne. A vérspriccelés inkább komikus, a gennyfolyás ilyen szempontból nem durvább, mint egy hányás bármilyen tinikomédiában.

2009-08-05 18:06:11 Zalaba Ferenc (4) #13

vasrudat? ugyan, csak egy vonalzót. :)

2009-08-05 17:55:19 ronin07 (?) #12

Én se értem, hogy kaphatott ez PG-13-at. Egy jelenetben spriccel a vér, másutt genny folyik a szájból, valahol meg egy vasrudat döfnek az egyik karakter szájába.

2009-08-05 17:40:15 gaillard (4) #11

Ma az Evil Dead is annyit kapna :)

2009-08-05 17:39:47 Zalaba Ferenc (4) #10

megnéztem. nem hiszem el. durvább és gusztustalanabb, mint az elmút 15 év amerikai horrorjainak legjava.

2009-08-05 17:38:41 Zalaba Ferenc (4) #9

ez a film PG13-at kapott?!

2009-08-05 17:30:54 Olórin (4) #8

Hű, nagyon cool hozzáállás tőlük... Valaki esetleg szólhatna nekik, hogy a horror nem feltétlenül attól jó, hogy ömlik benne a vér. Ez pl. simán zsebre vágja a legtöbb R-es szemetet, amit Hollywood mostanában kiizzadt magából.

előzmény: limupei (#6)

2009-08-05 17:24:15 Zalaba Ferenc (4) #7

raimi visszatért a gyökerekhez. vicces és rémes, félelmetes és kellemesen gusztustalankodó. (ugyanakkor itt-ott egy hangyányit nyugtalanító.)

2009-06-19 15:32:58 limupei (3) #6

Azért az amerikai horrorajongók összeesküvése sikerült:) Már hónapok óta más se szajkóznak a horroros oldalakon, mint hogy nem nézik meg moziban, a PG13 incidens miatt...és tényleg nem nézték meg.

2009-06-19 13:58:41 ronin07 (?) #5

Az ördög tudja, miért, talán azért, mert hónapokon belül 50 lesz, de Raimi-től ezúttal sem kell Gonosz halottak dózist várni. Vérbeli old school, szórakoztató horrorfilm ez, amelyben az okkult elemek és a zajok generálják a legtöbb félelmet, de azért a humor mellett sem szabad elmenni. Igaz, pengeélen táncolós fajták, de nem buknak el, a vége pedig váratlan és sokkoló, amilyennek lennie kellett.

2009-06-18 23:54:07 Zalaba Ferenc (4) #4

hozzánk viszont csak augusztus 13-án jön. :(

2009-06-18 23:46:38 gringo (4) #3

ja és tessék szavazhatóvá tenni, hogy adjak rá egy jó nagy... négy és felest :)

2009-06-18 23:41:17 ichi (4) #2

Kb. ugyan ezt tudtam volna írni :)

2009-06-18 23:33:30 gringo (4) #1

Nagyon fasza! Talán a vége lehetett volna kicsit még meglepőbb, még durvább, de ezenkívül öröm látni, hogy Raimi két Pókember között vissza-visszatér az Ívöldedek undorító, gamat, jópofa, ijesztő, térdcsapkodós világához.