Los abrazos rotos (2009) ☆ 👁

Megtört ölelések
Broken Embraces

(Pedro Almodóvar)

spanyol dráma, szerelmi történet, thriller

3,8
★★★★☆
312 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2020-05-06 13:11:27 The Cortez (4) #10

Érdekes, nagy részt 2 idősíkon játszódó történet, erős hangulat. A vak alfahím karaktere elég hiteltelen, viszont a félrebaszást, féltékenységet, bosszút meg a női ösztönöket jól kezeli a mozi, aminek a legnagyobb húzása a forgatókönyvírás-rendezés folyamatainak bemutatása. Almodóvar itt egyébként a saját múltja előtt is tiszteleg, mivel a filmben látható filmben, megidézi az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélént.

2016-01-11 19:55:27 ryood (4) #9

a történet nagyon érdekes, de egy kicsit túl van tolva (igen, sajnos művi) meg néha nekem már nagyon érzelgős volt (bár az almodovár féle giccsre azért vevő tudok lenni...)
na de viszont, ahogy el van mesélve, az teljesen lenyűgöző. (persze ez nem meglepő, almodovar talán a legjobb élő "mesélő-rendező") úgyhogy meg is kapja tőlem a négyest!

2013-05-26 22:57:32 Dynast Grausherra (4) #8

Ez a második filmem Almodóvartól, és nagyon tetszett, mind a kettő, bár a Bőr, amelyben élek jobban. A Megtört ölelések összességében sokkal szebb, mint a másik, viszont mégsem volt olyan lehengerlő. Inkább csak élvezetes és kellemes. Nem tudom, ilyen-e a többi filmje is, de nagyon tetszik, ahogy in medias res belevág valamibe, és szépen, darabonként a végére minden összeáll. Másik nagy pozitívum, hogy meglepően igényesen vannak elhelyezve a filmben az orvosi jelenetek, a kórházi helyzet bemutatása az elején nagyon jól sikerült. A röntgenképes rész is nagyon tetszett.
Arra a vámpíros filmre pedig, amelynek elkezdték tervezni a forgatókönyvét, nagyon kíváncsi lennék.

2012-01-22 11:14:00 Jereváni Rádió (5) #7

Tökéletesen egyetértek veled. Ugyanúgy nem tökéletes, mint a Volver, de a befejezése mind az utolsó csók kimerevítése, mind pedig a "filmeket be kell fejezni..." jelenet miatt megérdemli az ötöst.

előzmény: zéel (#6)

2010-10-24 20:09:56 zéel (5) #6

Ritka szép film.
Penelope elragadó, a képek (Rodrigo) bravúrosak. A történet sok szálon fut, de hibátlanul összeáll.
Művész film, lila ködök (és brutalitás!) nélkül.

2010-02-03 18:06:41 Ilith (2) #5

Nekem főleg a készített film kapcsán jutott eszembe az Asszonyok... (bőrönd).

Egyébként valami nagyon hiányzott ebből a filmből, talán a lendület, a feszesség. Egyszerűen alig tudtam végignézni, nem volt miért, nem hajtott a kíváncsiság.
Az utolsó 5 perc nagyon tetszett, de ennyi, s annak sem volt sok köze a film előbbi részeihez, "csak" a korábbi Almodóvar életműhöz. Persze a vak rendező újravágta a régi filmet, és kiderült az "igazság" is, ennyiben kapcsolódik a film elejéhez, de a hatást a végre elkészített film tette rám. Azt sokkal szívesebben megnéztem volna, még ha az egy változata is egy korábbi alkotásnak./Persze ezért a hatásért küzdöttek, és ezért halt meg Magdalena, mégsem pótolja az unalmas előzményeket/
Összességében Nagy Csalódás.

előzmény: areka (#2)

2010-01-02 22:29:07 arylacee (4) #4

Nem volt olyan meghokkento mint korabbi filmjei, de mindig is jo volt a sztori vezetesben. ;)
Jo film mint mindig!

2009-12-15 10:00:08 "L" (4) #3

Penélope (az egyik legszebb és legtehetségesebb kortárs színésznő) ismét egy magával ragadó történetben, a "mentor" rendezésében.

2009-11-04 21:09:35 areka (4) #2

sziasztok!
nektek is feltűnt a kapcsolat az Asszonyok a teljes (...) filmjével való kapcsolat? ugyanazok az események/tárgyak?

előzmény: Kremy (#1)

2009-09-30 21:31:09 Kremy (4) #1

Mivel elfogult vagyok ezért nem is írnék különösebben semmit..:) Nagyszerű,mint mindegyik filmje,szemet gyönyörködtető képek és hangok vannak benne.Apropó hangok,nagyon meglepődtem,hogy megszólalt benne az egyik kedvenc,mellesleg angol nyelvű számom:http://www.youtube.com/watch?v=TPmuD3-36dM

Talán annyi,hogy nekem az előzetesekből teljesen az jött le,hogy Penelope Cruzról kiderül,hogy mégsem halt meg,vagy valami ilyesmi. Eléggé benéztem,de így legalább meglepetés volt a vége.
A Corvinban néztem,ahol közölték,hogy a nyereményjáték keretében kisorsolásra kerülő csészék elfogytak,így sorsoltak mozijegyeket,ami végül is jófejség volt a részükről. A csészéket amúgy webshopon keresztül is meg lehet venni ha valakit érdekel.(http://espressoshop.hu/dnnespresso/Shop/tabid/37/Mode/ItemDetails/ItemCode/2950/Default.aspx)