L'auberge espagnole (2002) ☆ 👁

Lakótársat keresünk...
The Spanish Apartment

(Cédric Klapisch)

francia-spanyol dráma, szerelmi történet, vígjáték

3,6
★★★☆☆
323 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-03-12 22:06:26 Raul (4) #10

Nem vártam sokat a filmtől, mert afféle eurokolhoz-multikulti propagandának gondoltam, de egyrészt van itt kritika is bőven, másrészt nem is igazán erről szól. Hanem hogy milyen rohadtul jó (volt) egyetemistának lenni (mégha nem is Barcelonában, "csak" Pécsen). Amikor minden nap egy új kaland, igazi felelősség nélkül. Szóval visszahozta egy kicsit életem öt legszebb évét, ezért jár egy gyenge négyes.
7/10

2021-08-03 09:51:21 sptt (3) #9

Kedves, szerethető film, igazi történet nélkül. Mégis jó volt egy kicsit ebben a társaságban lenni, akik vitatkoznak, civakodnak, de mégis együtt döntik el, hogy ki csatlakozzon hozzájuk és együtt segítenek annak, aki bajba kerül. Bár mély nyomot nem hagy bennem (nem történt semmi olyan, ami hagyott volna), én fiatalodtam 20-25 évet, amikor néztem, és hálás vagyok ezért. 6/10

2014-05-26 10:06:31 Ugor (4) #8

Köszönöm, te mindig elvezettél eddig az arany forrásához, még nem csalódtam az útmutatásodban! ))

előzmény: zéel (#7)

2014-05-26 10:00:16 zéel (?) #7

Ha ez tetszett, ne hagyd ki a Kínai puzzle-t sem! (Ez a film eredeti címe.)
...és feliratosan is vetítik!
(Én meg majd, visszamenőleg, ezt is megnézem.)

előzmény: Ugor (#6)

2014-05-18 01:55:08 Ugor (4) #6

Ne vegyük el senki kedvét, tök kedves kis film volt. Na jó, nem öltek meg senkit, nem volt erőszak meg kínzás, meg tányérszemű japán gyerekek sem hajigáltak egymásra csipogó páncélos plüssállatokat. )) Csak egy kis nemzetköziség, csajos-srácos bonyodalom, világlátás, egyfajta életmód. És irtó jó ilyen nemzetközi csapatban bulizni egy évig valahol. Nekem is volt és ma is hálás vagyok érte. Egy kicsit visszahozott valamit a kalandok éveiből.

2013-02-02 21:57:30 skoda120 (1) #5

Aki szereti a dögunalmas filmeket, annak ez tökéletes választás.

Ha nyelvleckét szeretnél és nem érteni, mi a film mondanivalója, akkor tökéletes választás.

Nézhetetlen

2011-01-27 15:22:44 Enzo Cortello (4) #4

Egyszer nézhető...kissé unalmas, de valamiért nem a "rossz" kategóriába sorolnám.

2010-11-04 16:44:48 Livcsy (1) #3

Amikor láttam, elfelejtettem értékelni. (Ez talán jelzi, mennyire hagyott mély nyomot bennem) Számomra olyan szinten unalmas és semmitmondó volt, hogy nem is emlékszem a végére. Pocsék film. Ebben az alkotásban vagy nincs humor, vagy nekem nincs humorom, vagy az itt fellelhető humor nem kompatibilis az enyémmel, vaaaagy rosszul álltam hozzá. (mert nekem azt mondták, hogy ez egy halálvicces film, haláli humorral és húúúú) Hát nem hú....

2008-07-17 10:57:28 Sógorod (3) #2

Reklámfilm (vagy inkább látlelet?) arról, hogy ez az Evrópai Júnijónak nevezett globalizációs katyvasz milyen jó buli is akkor, ha húszéves vagy, és szüléid elküldenek külföldre "tanulni". Csak hát nem mindenki húszéves. Ennek ellenére a film "szódával elmegy". Audrey Tautou (ebben is) az agyamra ment...

2006-08-10 01:05:51 Jereváni Rádió (3) #1

Az abszolút közepes film, szánalmas befejezéssel. Ami nézhetővé teszi az az, hogy abszolut hitelesek a szereplők, a sztori, a szituációk, stb. Nem lennék meglepve, ha mondjuk a forgatókönyvíró vagy a rendező élményein alapulna a film. A film címe lehetne az is, hogy : a sztereotíp külföldi cserediák tipikus történetei egy idegen államban. De ettől ez még lehet unalmas is, mert unalmas életek ugyebár vannak. Az én életem sem túl rózsás, de legaláb nem készítenek belőle filmet.