Le fils de l'épicier (2007) ☆ 👁

A provence-i fűszeres
The Grocer's Son

(Eric Guirado)

francia dráma

3,2
★★★☆☆
54 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-02-12 05:16:42 -senki- (4) #6

Követi a hagyományos, csendesebb, reálos francia filmeket. A végefelé van egy ütősebb konfliktus, a vége így adja. Az operatőri munka a film egyik erőssége: közelik a folyó festékről - "remarkable".

2010-09-16 22:05:14 hhgygy (4) #5

Most adta a Duna tévé. Az előttem szólókkal szemben éppen eleget mutattak a provance-i tájból, jó volt a zene, emberi történet, a karakterek is érdekesek, a családi élet is megfelelően feszültségekkel teli. Szóval jó kis könnyed melodráma.

előzmény: Il Matto (#4)

2009-10-04 21:28:16 Il Matto (2) #4

Ivan véleményét megerősítve, nálam az elnagyolt karakterek és a semmiből bekövetkező események, (ez különösen a befejezésnél fájdalmas), illetve logikátlanságok jelentettek súlyos minusz pontokat. Az operatőri munkáról annyit, hogy a francia vidék varázsából, ami személyesen megélve, meg még a dilettáns fotóimon is azonnal átjött, ebben a filmben (pedig az operatőri munka az ilyenre ráerősít) semmit nem lehetett észlelni.

2009-08-06 13:16:11 agydonor (3) #3

mindenben teljesen egyetértek az előttem szólóval.

2009-08-03 22:37:47 Ivan/ (2) #2

Az elpuskázott lehetőségek filmje A provence-i fűszeres. Ugyan a történet csöppet se eredeti, láttunk ilyet már többször is, de ettől függetlenül simán működhetne és egy egészen kellemes film kerekedhetne belől. Amin elbukik az viszont több dolognak tudható be. Legnagyobb problémám a forgatókönyvvel volt, ami hihetetlen gyenge anyag lehetett. A karakterek (az idős nénit kivéve) erőltetek és kidolgozatlanok, pedig tipikusan olyan környezetben játszódik a film, ha erősebb karaktereket kapunk könnyedén egy jó film lehetett volna a végeredmény. A másik gondom, hogy tök hirtelen történek az események, minden felvezetés nélkül. Pl. a testvér öngyilkossági kísérlete, és utána hogy kiderül, hogy régóta gyógyszereken él, de mondhatnám a hazatért fiú pálfordulását, aki egyik pillanatról a másikra válik segítőkész kedves és figyelmes emberré. A színészek játéka se dob sokat sajnos a filmen. Nem rosszak, de olyan teljesen átlagos kategória vagy még rosszabb egy fokkal. Az operatőri munka is elég harmatosra sikerült. A csodálatos tájon játszódó film adta volna a sok szép képet, ehhez képest ezzel nagyon nem akart élni az operatőr véleményem szerint. Ezek után zárásként még a zenét is jól lehordanám. Ennyire rossz filmzenét ritkán hallani. Semennyire nem képes illeszkedni a filmhez, az meg egy vicc, amikor a vége felé angol nyelvű dal is felcsendül. Nem volt bajom a dallal csak nagyon nem illett oda, ellenben valami francia dal lehet még jól is működött volna ott. Szóval röviden ennyi. Nem igazán tudtam sajnos mit kezdeni ezzel a filmmel, de ettől függetlenül szenvedés nélkül végignéztem, bár picit se élveztem. Ezért jár a három pont.

3/10

2009-07-18 23:47:09 maguska (5) #1

nagyszerű film .. laza kikapcsolódás