The Guns of Navarone (1961) ☆

Navarone ágyúi

(Alexander Mackendrick - J. Lee Thompson)

amerikai-angol akciófilm, dráma, háborús film, kalandfilm

3,9
★★★★☆
174 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-11-14 20:30:29 Norbert Simon (5) #4

Gyönyörű! Két és fél órás izgalommal, meseszép helyszínekkel, és remek szereposztással a Navarone ágyúi az egyik legkiemelkedőbb háborús dráma film mely valaha is elkészült. Egy igazi klasszikus mestermű. Nem szenvedünk hiányt drámai pillanatokban sem. Ízig vérig izgalmas, kalandos, eseménydús film. Nekem a Navarone Ágyúi személy szerint a kedvencem. A három színész alakítása is nagyszerű. Főként a Peck és a Niven nyerte el a tetszésemet. De Quinnt is hamar megtudtam kedvelni. A kedvenc jelenetem benne amikor megmásszák a sziklákat. Olyan érdekes amikor szoktam háborús filmekről beszélgetni néhány szintén filmkedvelő barátommal a Navarone Ágyúi csak keveseknek jut elsőre az eszükbe. ( Konkrétan csak én említettem meg) Elismerem és aláírom a Halál ötven órája, Piszkos tizenkettő, Híd a Kway Folyón talán jobbak, izgalmasabbak de nekem valahogy ez a háborús film nagyon hamar kedvencem lett a műfajon belül.

2017-04-15 17:40:10 csabaga (4) #3

Újranézve,egy osztályzat vissza.Felnőttem...

Tényleg túl hosszú (150 perc) és sablonos.David Niven alakítja az egyetlen többrétegű karaktert.Pecket régen karakánnak találtam,most egyre ellenszenvesebb lett.

Egy korábbi kérdésre válaszolva,a mélybe akarja vetni magát,csak amikor utolérik nyúl a pisztolyhoz

2011-06-17 23:20:32 Bruce94 (3) #2

Hát, nem a legizgalmasabb háborús filmek egyike, de azért engem elszórakoztatott. Gregory Peck jól játszott, de számomra mégis Anthony Quinn pillanatai voltak a legjobbak [csak ne rontották volna el a szinkronhangját, kedvelem Vass Gábor orgánumát, de ide nem illett]. Kell egy kis idő is, amíg a cselekmény kibontakozik, a 135 perc játékidő erős túlzás. A jelenet, amit senki említ pedig egyvalamivel magyarázható: Ez a film 50 éves, így ezen nem is lehet meglepődni.
Háborús filmek kedvelőinek ajánlom.

10/7,5

2009-01-24 16:06:36 -senki- (2) #1

Hát elnézést, biztos bennem van a hiba de majd nem 2 órán át néztem és egyszerűen halálosan unalmas volt. A dialógusok sokszor elég gagyik, nem tudok sok mindent írni róla.

Ami tetszett a sziklamászás-jelenet ami nekem ránézésre úgy lett megoldva hogy látványosan könyökölnek és kúszva fetrengenek egy vízszintes kőfalon ami mögé tengerpartot vetítettek :D.

Még érdekes volt hogy miért mászik ki a hóra egy törött lábú hogy fejbe lője magát... :D

ennyi.