Wonder Woman (2009) ☆ 👁

A Csodanő

(Lauren Montgomery)

amerikai akciófilm, animáció, fantasy

3,5
★★★☆☆
51 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-24 14:06:14 The Cortez (4) #7

Jól összerakott eredettörténet, ami sokban hasonlít a 2017-es mozifilmre. Wonda Woman itt egy hisztis, dühöngő feminista, tehát ellentéte Gal Gadot verziójának, de a végére szerencsére elengedi a hülyeségeit, ezáltal megtörténik a karakterfejlődés. Az alkotók faszán kezelik a szereplőket, az érzelmeket és a poénokat. Akadnak véresebb jelenetek, az akciók dinamikusak + látványosak, a darkos finálé pedig több tekintetben a Thor: Ragnarok végjátékára hajaz.

2016-05-05 22:14:14 BonnyJohnny (3) #6

Oké, Hephaisztosz karperece, Hesztia lasszója, meg a kutya füle... De a láthatatlan repülőt honnan szerválták az amazonok? :D

Ja, és az ókori görög amazonok vajon miért az újangolt választották a szigetük hivatalos nyelvének?

2014-05-13 14:56:09 Simpleton Larry (3) #5

És még valami, ami így szálka maradt, magyarázat nélkül igencsak:
Másnak tűnik-e az alábbiak közül bármelyik kakukktojásnak?
amazonok, kardok és lándzsák, íjak, harckocsik, minotauruszok, íj és nyíl, varázslasszó, láthatatlan vadászrepülőgép

2014-05-06 08:43:53 Simpleton Larry (3) #4

Nagyon vegyes érzéseket adott, főként azután, hogy alaposabban elgondolkozik az ember. Alapból a legfeministább szuperhőst vették kézbe, ehhez képest veszélyesen anti-feminista a végkicsengés (minden nő eljut oda a végére, hogy "tévedtem, rosszul gondoltam", pedig baromi sok dologban nem). Elnézést, hogy ily közel kanyarodok a szabályzathoz, de fontos szerintem ez, mert így kevertek egy egyébként egész jó rajzfilmbe (persze a Fehér Ház melletti csata kicsit nevetséges) egy rosszul kidolgozott forgatókönyv magvait, s így lesz a végeredmény nagyon vegyes.

2013-06-28 21:13:12 Victor Vance (5) #3

Meglepően jó, az utóbbi évek egyik legjobb DC-rajzfilmje. Wonder Woman karakterét rendesen bontották ki, szerethető lett, a történet pedig rengeteg elemet kölcsönvesz, és átment a képregényekből, kis túlzással egy jövendőbeli élőszereplős mozifilm is lehetne ilyen.
A jelenetek dinamikusak, görög mitológiával és fantasy-elemekkel fűszerezve szórakoztatóan eladják a filmet, a rajzok terén is szép munkát végeztek az alkotók, akárcsak a párbeszédekkel, melyek egy átlagos, gyerekeknek való alkotásnál magasabb szintre emelik az alkotást. A néhány véres, brutális jelenet is ezt bizonyítja, komolyabban veszi magát, nem a 10 éven aluli gyerekek a célközönsége, és ez kifejezetten jót tett neki, humor terén is, tele van szexista, finom poénokkal, ahol mindkét nem megkapja a magáét.
A szinkronhangokat nagyon eltalálták, talán zene terén ráfért volna még némi simítás, lehetett volna epikusabb, de még ígyis durván kiemelkedik a DC-s alkotások közül, az egyik legjobb munkája a stúdiónak.

2010-12-21 13:02:33 elmouse (2) #2

Elég sok DC rajzfilmet megnéztem mostanában, és sajna egyértelműen ez a leggyengébb közülük. Ez valószínűleg Csodanő karakteréből adódik, aki - megint csak sajnos - semmilyen. Így a köré szőtt sztori is teljesen érdektelen. Grafikailag teljesen jó és az akciók is rendben vannak.

2009-03-14 12:40:34 Olórin (4) #1

Wonder Woman karakterét nem igazán ismerem, de ez talán a legjobb szuperhősös (bár ez inkább fantasy, mint klasszikus szuperhős cucc) animációs film, amit láttam. Jó kis sztorija van, látványosak az akciók, jók a hangok, és még a finom humor is a helyén van. Kellemes szórakozás.