Terminator Salvation (2009) ☆ 👁

Terminátor: Megváltás

(McG)

amerikai-angol-német-olasz akciófilm, sci-fi

3,0
★★★☆☆
861 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

A rendező, McG a film megjelenése előtt egy nyilatkozatban azt találta állítani a rajongók többségét megnyugtatva, hogy James Cameron áldását adta a produkcióra. Nem sokkal később James Cameron ezt a kijelentést megcáfolta, és közölte, hogy semmi köze nincs a T4-hez. Nem is véletlenül...

Sam Worthingtont maga a Terminátor sorozat szellemi atyja, James Cameron ajánlotta Marcus Wright szerepére.

Sam Worthington bejutott a döntőbe a Casino Royale szereplőválogatásán.

Először Marcus Wright szerepét ajánlották fel Christian Bale-nek, de a színész meggyőzte az alkotókat, hogy neki John Connort kell alakítania.

Kate Connor szerepét először a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek választott Charlotte Gainsbourg-nak ajánlották fel, de egyeztetési problémák miatt végül nem tudott közreműködni.

A Helena Bonham Carter által alakított Dr. Serena Kogan szerepére eredetileg Tilda Swintont szemelték ki a készítők

Mikor Kyle Reese után kutatnak, John Connor trackerja ugyanazt a hangot adja ki, mint a Colonial Marines’ Motion Tracker az Alien-filmben. Ez tisztelgés az első két T-film rendezője, James Cameron előtt, ugyanis szintén ő rendezte az Alien-filmet.

ikor Marcus és Kyle Reese elhagyja Los Angelest, a Griffin Parkon mennek keresztül, itt szereznek kocsit is. Ez egy emblematikus hely, ide érkezett meg a jövőből a Terminátor az első T-filmben

Arnold Schwarzenneger fejét utólag montírozták rá az osztrák testépítő, Roland Kickinger testére, hogy bemutathassák a T-800-t.

Kyle néhány jelenetben hasonló Nike tornacípőt visel, mint amilyet anno Kyle hordot a T1-ben.

Az első T-filmben Kyle megkérdezi a rendőröket, hogy milyen nap van, és milyen évet írnak (“What day is it? What year?”). A filmben Marcus kérdezi ugyanezt Kyletó

Ez a harmadik film, ahol elhangzik a “Jöjjön velem, ha élni akar” (“Come with me, if you wanna live”) mondat:
Az első filmben Kyle Reese mondja Sarahnak a Tech-Noir klubban, a T2-ben a Terminátor Sarah Connornak. A harmadik filmben szó szerint nem így hangzik, hanem a “Do you wanna live? Come on!”-ként, ezt John mondja Kate Brewsternek a sírkertben.
A Terminator Salvationban Kyle mondja Marcusnak, mikor először találkoznak.

Michale Ironside játszotta a tengeralattjáró kapitányát, a történet szerint 2018-ban. Egy 1993-as sorozatban, a SeaQuest DSV-ben szintén egy kapitányt alakított egy tengeralattjárón, ott 2032-ben játszódott a sztori.