Crank: High Voltage (2009) ☆ 👁

Crank 2. - Magasfeszültség

(Brian Taylor - Mark Neveldine)

amerikai akciófilm

2,8
★★★☆☆
467 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-04-05 15:08:10 coles (5) #38

Ha megállsz, meghalsz! Felfokozott pörgés a monitorgenerációnak

VIGYÁZAT, MAGASFESZÜLTSÉG!

Chev Chelios él! Elpusztíthatatlan. Ki ő? Glenda elmondja: „Olyan volt, mint az a színész. A teazacskó. (…) Tudja, az a trainspotteres. Tökös macsó, kigyúrt testtel.” Alias Jason Statham. A többiek szerint: sörtearc, sz.rmágnes, hibbant állat, őrült gyilkos. Három évvel (a filmben három hónappal) ezelőtt átrohant Los Angelesen, elsöpört mindent és mindenkit, majd kizuhant egy helikopterből. Szörnyethalt? Ugyan! Csak a szívét távolították el, arra ugyanis szüksége van Poon Dongnak (David Carradine, nyugodjék békében), a triád legendás vezérének. A műtétnél Chevet el sem altatják, s mikor nemesb testrészétől is megszabadítanák, elszabadul a pokol. A szíve nyomába ered, találkozik is annak választottjával, miközben mindenki az útját állja: a görény (El Huron) és spanyol ajkú mészárosai, távol-keletiek, biztonsági emberek és zsaruk, boldog és boldogtalan. Nem elég az akcióhoz? Akkor itt van még a műszív is, melynek rendszeresen elektromos lökésre van szüksége ahhoz, hogy működőképes legyen. Még nem is említettem?!
Ki/mi maradt még ki? Csak sorjában. Adom a hozzávalókat, de ne ezzel lakjanak jól! Látni kell, felfalni, de egy pillanatig se vegyék komolyan, még megfeküdné gyomrukat. Nehezen emészthető a sok trágárság, a nők ábrázolása, a kaszabolások tömkelege, a langyos virslik, bimbómetszés, könyök-sushi, Godzilla-imitáció, retro hippy percek, szabadtéri pornó, s hol van még a sor vége… A cikázó kameramozgás és a vágóolló gyakori nyisszantása hazavághatja ugyan a sztorit, mely két és fél mondatban összefoglalható, de igencsak tágítja azt számos kattant mellékszereplő és számtalan abszurd helyzet. Egy elborult párbeszéd a képtelen mozgóképből:
- Mocskosul megmurdaltak.
- Csupa Durva Nulla?
- Kész Nirvána.
Az idézett dialógus Chev és Kaylo között zajlik, csipetnyi, lélegzetvételnyi szünet közben, két tájfunjelenet közé ékelődve. Az utóbbi az egyik pozitív (?) szereplő, aki segíti a főhőst. Illetve segítené. Az is kiderül, hogy miért lehet ismerős az előző részből. Eve kisasszonyt is láttuk már, Statham barátnőjeként villant nem egyszer, nem kétszer. Mutatós, tökös csaj, s a szájára sem tesz lakatot. Időközben lemorzsolódik a fő csapástól, melyet imígyen kommentál: „Utoljára hagyott ez a gyökér meztelen seggel a szélben!” Az igazak pártján áll Doc Miles is, akinek az exén végzett „elkúrt vaginafiatalító műtétje után” bevonták az engedélyét. Akadnak itt dalnokok is: Maynard James Keenan (Tool) kutyasuckértő szerepben tetszeleg, Chester Bennington (Linkin Park, R.I.P.) dörzsölt helyzetbe kerül (később egy egészen más súrlódásnak lehet fül- és szemtanúja), Geri Halliwell (ex-csípős csaj) pedig a fiatal Chev anyukáját játsza el egy fiktív reality showban. Az újjáalakult Faith No More frontembere, Mike Patton a filmzenét szolgáltatja. Johnny Vang dobozában meg ott a válasz minden további kérdésre. Hihetetlen recept, a végtermék kiveri a biztosítékot, az utólagos fűszerezés pedig…
Áprilisi mozi, nem tréfa. Kész csoda, hogy eljutott hozzánk. A büdzsé húsz millió dollárra becsülhető (low-budget?), s bár az biztosan megtérül - legkésőbb a következő, tékás fordulóban -, a mozipénztáraknál enyhén szólva sem szakított. Szomorú. Ne is készüljön több ILYEN film! Sorsát mégsem kerülheti el. Pár év múlva 3D-ben virít majd a trilógiává puffadó (remélhetőleg) utolsó rész. Addig biztosan az arcomra fagy majd ez az idétlen mosoly, mely átrajzolja az arcomat, valahányszor... Újranézném, de kedvem sincs már hozzá, vagy ahogy Miss Lydon mondja: „Ma nem vagyok erre hangolva!”

2017-01-26 15:36:29 noresz02 (4) #37

Tökéletes folytatása az első résznek. Igazi akció-vígjáték. Nálam ennek a kategóriának ez a csúcsa. Ne gondolkodj, ne agyalj, ne érzelmeskedj (max. úgy ahogy Chev Chelios a lóversenypályán), csak a zúzás vazzze.

2013-12-28 17:48:35 Karesz84 (4) #36

Beteg cucc ez!

2012-10-28 21:39:27 Mindcrimewithin (1) #35

Minden idők legborzasztóbbja, én még ennél rosszabbat nem láttam. De ugyanolyan mértékben keresem az ilyen szennyeket mint a 10-es csodás hidegrázós élményeket. Mindenesetre engem ezzel vallatni lehetne és bevallanám h én vagyok Hitler, Bin Laden, Breivik és a móri kettős gyilkosság tettese egyszemélyben.

Mindezek ellenére ajánlom a megnézését, tudni kell mi az ami minden elemében rettenetes: ez

2012-10-22 20:21:30 Victor Vance (4) #34

Az első rész egy beteg, elborult agymenés volt – nos, a folytatástól se lehet várni kevesebbet. Statham persze akármennyire is látszott halottnak az előző epizód végén, most mégis „feltámasztották”, hogy megint őrjöngjön, zúzzon is verekedjen, mindezt 90 perc alatt. De amíg az előd cselekménye során egy pillanatig sem lehetett unatkozni, ez már nem lett olyan feszes és izgalmas. Bár most is vannak idióta, elvont, pszichopata dolgok, ismét láthatunk nyilvános szexet, ezúttal lóversenypályán, a tűzharcokban a lövedékek megint eltalálnak egy-két szerencsétlen civilt, még a szilikonbeültetéseket se kímélik – szóval megint egy tucatnyi olyan jelenet, amelyet élvezet nézni, és garantáltan szétröhögöd rajta magad.
Viszont a Neveldine/Taylor páros többször is átlibben a ló túloldalára. Vannak olyan pillanatok, amikor már annyira erőltetett lesz az adott dolog, hogy az már nem vicces, inkább csak felesleges, vagy gagyi. Ez itt megtörténik egy párszor, ámde Statham őrült arckifejezéseit mindig jó nézni, és a történet dögivel van abszurd karakterekkel. Azonban néha becsusszan egy-egy olyan elem, ami még egy ilyen filmben is túlzás, valamint oda nem illő.
Ettől függetlenül azonban szórakoztató, végig élvezetes agymenés, amely ugyan nem szárnyalja túl a nagyszerű elődöt, és mondhatni, nem is közelíti meg túlságosan, mégis nyújt egy olyasfajta hangulatot, amely vizuális, na meg akciófilmes szempontból bizony nem mindennapi.

2012-03-12 23:58:27 Lil Martin (5) #33

na írok ide is, csak hogy gyarapítsam a film mellett állók (nem túl népes) táborát. überfasza, nagyon klassz. az eleje is jó, a vége is jó. és közben egész végig visítva röhögés. én ha már megláttam a képernyőn a transzi (vagy miféle szerzet volt a tourettes csóka(vagy inkább nő..?)) fazont, már elkezdtem mosolyogni. sok jó ötlet, egyszóval tényleg nagyon fasza film.

2011-06-17 01:38:36 lizardking (5) #32

Meglestem másodszor is, és még mindig állati jó! Nem értem ezt a rossz átlagot. Más ugyanebben a stílusban készült filmeknek -mint Terrorbolygó, Golyózápor- egy egész osztályzattal jobb az átlaga. Pedig a Terrorbolygó ugyanennyire elborult, sőt az még undorító is, a Golyózápor meg hasonlóan idióta, csak lightosabb kiadásban. Szóval nem értem. Talán az első rész kicsit földhözragadtabb és sokan mást vártak második résznek... Pedig tényleg ugyanúgy önmaga paródiája mindhárom szóban forgó film, szinte nulla storyval, viszont látványos és vicces, abszurd akciókkal, jelenetekkel. Akkor is sziklaszilárd ötöst érdemel szerintem!

2010-04-06 15:09:35 DrSzolon (3) #31

Én is úgy gondolom, hogy az előző rész sokkal jobban fel volt építve a történet szempontjából. A finálé nélkül ötöst vagy négyest adtam volna rá, mert azt teljesen elrontották. Az utolsó percig nem is gondoltam, hogy ez a befejezés.

2010-03-18 21:04:12 Hannibal Lecter (3) #30

Kár, hogy az egész dramaturgia olyan, mint amikor egy hosszútávfutó nagyon megerőlteti magát: idővel - akarva-akaratlanul - kifogy a szusz. Itt is ez történik.

2010-03-18 17:08:40 lizardking (5) #29

szerintem kurva jo ez a film:)en mondjuk birom az ilyen elborult,beteg,morbid,groteszk,egyedi hangulatu filmeket(pl.:Terrorbolygo,Golyozapor).a morbid fekete humoran en jokat nevettem,a veres,kegyetlen,durva jeleneteket mindig csipaztam es porog megallas nelkul.jo a a magyar szinkron is,foleg a japo v kinai v milyen kiscsaj:Damugy meg stathamet is karmolom.es persze feltunk benne chester bennington linkin parkbol,nekem ez is pozitivum.ez a film szurrealis,nem kell komolyan venni.es mivel nem is torekednek arra h realis legyen,ettol olyan szorakoztato es vicces.beteg film,beteg embereknek:D

2010-03-01 09:15:10 Tams (2) #28

Én szeretem a rossz filmeket(Armageddon, Pizzás) bármilyen stílus. De ez már nekem is sok! Mikor néztem, egy kérdés zakatolt a fejemben: Minek nézek végig másfél órányi videóklippet, ami egy nagy rakás...! De azért elröhögtem rajta 2szer, de köszönöm szépen, elég volt!

2009-11-28 23:33:54 Gatyamadzag (2) #27

Az előzőre adtam egy jót az eredeti ötletért, és a vicces megoldásokért. A második film ezzel már nem ért el semmit, alapvetően is hülyébben lett az egész megoldva, ez így rossz

2009-11-28 10:34:09 Balint Reka (1) #26

Hat eleg könnyen összefoglalhatjuk annyiban , hogy futtak, löttek, dugtak ... Szerintem hadifogoly kínzásra fejlesztették ki .

2009-11-22 08:38:19 ali (2) #25

hát bizony kell hozzá, egy olyan idegállapot amiben meg lehet nézni ezt a filmet. nagyon abszurd, nagyon beteg. azért elviselhető. a legnagyobb bajaim a filmmel: 1. a film 2/3-ánál már nagyon idegesített a kamera rángatás. mintha az operatőr epilepsziás rohamot kapott volna (vagy minimum egy olyan teljes testi tourett szindrómás rohamot, amitől az egyik mellékszereplő is szenvedett). 2. a kínai rikácsoló prosti ki tudna kergetni a világból. 3. jó néhány mellékszereplő. 4. a szinkron. sajnos csak így tudtam megnézni, de mondjuk sokat nem ront a filmen. úgyis csak káromkodnak benne nagyrészt.

2009-11-12 12:05:56 Daywith (1) #24

eletem legrosszab filmje, sokkolt, nezhetelen, valamilyen folytogatas kerulgetett, nem is ertem miert nem kapcoslatam ki, es zuztam porra dvdt, nem csak h 10bol de 1000 is NULLA szegyenletes

2009-11-11 18:50:46 Enzo Cortello (5) #23

Kibaszott kemény,Tarantino-s beütésekkel!! (:
(Talán pont ezért tetszik!)

2009-09-20 13:36:27 Semprini (2) #22

Minden bizonnyal ez volt a legelmebetegebb, legvalószerűtlenebb, legidiótább sztorijú és legidegesdítőbben megvágott akciófilm amit valaha láttam. A mellékszereplőgárda ráadásul karikatúra volt egytől egyig, hozzájuk pedig társult egy Steven Seagal fapofaságát is túlszárnyaló főszereplő, Jason Statham, aki gyakorlatilag semmivel nem volt szimpatikusabb mint a rosszfiúk (ez volt a bajom a Halálfutammal is).
Végignéztem becsülettel, mert kíváncsi voltam, mit hoznak ki belőle de ahogy ment előre a cselekmény, a film egyre idiótább, egyre blődebb, egyre elborultabb lett.
10/3

2009-08-16 01:17:56 Hannibal Lecter (3) #21

De nem is karót nyelt, kőkemény akcióoperának. :-) Morbid humora ugyan üde színfolt a nyári blockbuster-szezon tarkás egén, de igazán nagy ötletek nincsenek benne, csak az ésszerű határokat hágják át néha önfeledten az alkotók (lsd.: Godzilla-imitációba öntött csihipuhi.).

előzmény: délkúper (#20)

2009-08-15 20:20:41 délkúper (4) #20

hát én szétröhögtem magam ezen a filmen. bár szerintem nem vígjátéknak szánták. :))))

2009-08-12 23:57:25 maráczi fanni (1) #19

Nézhetetlen.

2009-08-05 14:34:25 carmine (3) #18

Hát nehezen tudok dönteni az osztályzásról. Igazából a 2-es és a 3-as között mozog. Voltak benne jó részek, de véleményem szerinte ékes példája, hogy fordulhat át egy film önmaga paródiájává. Ha volt is rész amikor elmosolyodtam, az is inkább kínos mosoly volt. De egyelőre egy gyenge közepest megítélek neki, a pörgős akciójelenetekért és nem utolsósorban Amy Smart szépségéért. Majd ha kijön dvd-n egy második megtekintésnél eldől megérdemli-e a hármast.

2009-07-27 23:17:56 hemill (3) #17

sztem a végét jobban összehozhatták volna!
mind1

2009-06-30 18:29:44 Hannibal Lecter (3) #16

Posztmodern, cinikus, vérben fürösztött műanyag akciófilm-imitáció abszurd humorral, videoklipes rendezéssel, nagy csöcsökkel és őrült tempóval. A meleg nyári hónapokban (meleg nyári hónapok?? hol??) ideális kikapcsolódás lehet, de csodát ne várjunk.

2009-06-29 17:16:07 Brumi (4) #15

Kellemesen beteg folytatás, ami hozza az elvárt színvonalat, igazi agyeldobós kikapcsolódás. Bővebben majd a napokban valamikor...

2009-06-27 23:43:09 gellert01 (?) #14

Rájöttem, nagyon sokat számít az, hogy az ember milyen hangulatban néz egy filmet.Az első részt szalonspicces, viszonylag felüdült állapotomban volt szerencsém megnézni, és visítva röhögtem végig.Ha egy depis búvalbaszott unalmas délután nézem meg akkor tutira lehordom itt. De így jó volt. Remélem a folytatás sem okoz majd csalódást.

2009-05-11 20:43:38 Laacko (4) #13

Nem lehet és nem is kell komolyan venni. Ez egy vicc egy jó vicc :) nem csalódtam benne, de az "uborka"harc nem tetszett :D

2009-05-10 21:24:51 JuhG (2) #12

4-es átlag? Akkor úgy néz ki, csak én találtam erősen gyengének és inkább idegesítőnek, mint viccesnek... Pedig az első, meg a Golyózápor tetszett, nagyon is, de ez... hát ez nem. Nekem már sok.

2009-05-04 11:38:55 goromba (5) #11

Marha jó, mint az első.
Habár, én nagyon komolyan mondom, hogy epilepsziások, esetleg szívproblémások ne nézzék meg.

2009-04-27 22:37:57 Rorschach (2) #10

Hát ez jó volt, és ezt úgy mondom, hogy nem nagyon bírom az efféle humort. A végével mindenki ki van békülve? Szerintem kissé összecsapott lett.
A legnagyobb poént szerintem rögtön a film elején lőtték el, mikor Johnny Vang a felnyitott Chevvel szórakozik.
Egyébként is végig tiszta beteg a film.

2009-04-22 15:20:26 metal_face (4) #9

Sőt, még Crank 3 is lesz, elvileg 3-D-ben.

előzmény: whiteman 01 (#4)

2009-04-22 00:32:12 Cornelius (4) #8

Okos..., bár ennek a filmnek elnézhető, nem ezért fogjuk szeretni.

előzmény: gyilkosvirus (#7)

2009-04-21 18:31:45 gyilkosvirus (5) #7

Nagyon frappánsan úgy oldják meg, hogy, de túléli a zuhanást :)

2009-04-21 17:09:49 limupei (4) #6

Mondjuk mielőtt kinyírod más szórakozását, használhatnád a SPOiLER jelzést. Nem dísznek van!

előzmény: Cornelius (#5)

2009-04-21 16:58:00 Cornelius (4) #5

Statham feltámad vagy hogy jön vissza? Tekintve, hogy az első részben meghalt, és sehogysem volt esélye túlélni a zuhanást, na meg a mérget.

2009-04-21 14:07:22 whiteman 01 (3) #4

Igen már látom, köszi! Én úgy vagyok vele, hogy jó film mindig van, szal nem olyan nehéz kibírni :)

előzmény: gyilkosvirus (#3)

2009-04-21 14:04:45 gyilkosvirus (5) #3

Elvileg július 2. de nem bírtam ki addig. Szerintem azért moziban is majd megnézem, bár a felvételen amit láttam is érződött kicsit a moziélmény :D

2009-04-21 01:35:07 whiteman 01 (3) #2

magyar bemutatóról esetleg valami info ha szépen kérem? :)

előzmény: gyilkosvirus (#1)

2009-04-21 01:02:04 gyilkosvirus (5) #1

Pont, mint az első rész. Agyatlan, öncélú és 100% akció. Kicsit sok benne az előző részre épülő poén, de az ötös jár.