Tetszett, jók a szituk, a konfliktusok, a színészek.
Viszont: szégyellje magát, aki a plakátot összehozta. Értem én, hogy úgy érezte, kell egy olyan jópasi is a képre, mint Nagy Zsolt, de abban a szituban nem ő a főszereplő (nem ugrik be a neve, a plakáton asszem a jobb alsó sarokban az ő fotója ott is van), viszont így, h őt (N.Zs-t) beerőltette, kihagyta a négyből az egyik történet főszereplőjét, Gáspár Sándort. Gyalázat. (Bírom én Nagy Zsoltot, tök jó színész, csak épp itt epizódnyi kis szerepe van, és a plakáton egyébként a konfliktusok fő szereplői vannak, akik - egyébként - később mind beesnek a sztriptízbárba. Nagyon nem volt korrekt szerepeltetni 3 főszereplőt, egyet meg kihagyni).
Különösebben nem tudott megérinteni, de a maga nemében korrekt kis párkapcsolati határhelyzet-körkép. És ami még fontosabb, végre szinte nyoma sincs felesleges modorosságnak a színészi játékban - ilyet sem láthatunk mindennap magyar filmen. Hármas.
Íme egy kiváló magyar film, remek karakterekkel, történetvezetéssel és még a rövidsége sem zavart. A színészek jól játszanak és bár kicsit tévés szagú volt, a technika sem volt olyan rossz. Bár a hang és a kamera néha igen-igen... khmm.
70% Kellemes csalódás.
Itt a magyar Almodóvar! Extrém és bizarr szituációk egymás hegyén hátán. De összességében jó film.
Jó kis film lenne, de nem hiszem, hogy egy kezdő filmrendezőnek kapkodó kamerával, meg "naturalista" képekkel kellene kezdeni. Itt ugyanis inkább amatőr érzete van , mint sem egy művészi elemnek tekintsem. Amúgy a történetvezetés és a hitelességgel nincs gond.
Élvezetes, tehetséges film. Mégis, a dialógok sokszor erőltetettek, a tempó meg nyugodtan lehetett volna lassabb, mert ez a kapkodás elég könnyen röhejessé tudja alakítani az amúgy elég súlyos szituációkat.
Meg tudja valaki mondani, hogy mi az a nóta, ami a sztriptíz bárban szól?
Szívemből szóltál.
előzmény: ThomYerk (#5)
Szar, valószerűtlen a történet, semmitmondó. (Majdnem megerőszakolta, de 2 perc múlva már haverok, 3 perc múlva pedig már Tomi józan...)
grat Szajki Péternek, hogy sikerült egy olyan (magyar)filmet összehoznia, amire adhattam egy 3ast.
nemcsodálom, hogy győző összeroppant :D
de azért a dialógusokon még mindig van mit csiszolni a magyar filmeknek
OK és kösz! (Persze én még februárban láttam, a Filmszemlén!:)
előzmény: Ivan/ (#11)
Pedig egyszerű. Az Álom.netnek a bemutatója áprilisban volt, ennek meg egy hete.
Az Álom.net-nek 21 nézője a KT-en! Ennek a (qrva jó!) filmnek 9! Komolyan: nem értem!
A vágy és a halál összefonódásainak mélységét mily lapidárisan fejezi ki! :DDD
Kíváncsi vagyok erre a filmre - már a figyelemfelkeltő cím okán is.
Mindenesetre a címe sokat sejtető... :D
előzmény: Hannibal Lecter (#6)
"bár már valamit fejlődik a magyar filmszínészi mesterség, ennek jelei itt megvannak"
Akkor megnyugtattál: csak én vagyok vak. :)
előzmény: ThomYerk (#5)
technikailag borzalmas, de ha ettől eltekintek még akkor se egy nagy durranás ez a film, közhelygyűjtemény és hiteltelenség, bár már valamit fejlődik a magyar filmszínészi mesterség, ennek jelei itt megvannak, de amúgy még mindig rémes.
A legpozitívabb kritika az origóról: http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20090202-szex-hazugsag-het-milliobol-szajki-peter-intim-fejloves-kritika.html
Nagyon pozitív benyomást tett rám a film. Egy jó párszor mosolyt csalt az arcomra. :) Aki nem látta a Filmszemlén, az bepótolhatja: február 7. - Odeon LLoyd - 15:00 óra
Ezt olvassátok: Filmtett! Ez a kritikus határozottan tehetséges!:)
Jegyezzük meg a rendező (és forgatókönyv-író) nevét: Szajki Péter! Határozottan tehetséges!
Én tényleg fejlövésként éltem meg ezt nem hiszem most már hogy létezik normalitás beteg világunkban