Within the Rock (1996) ☆ 👁

Kőbezárt halál

(Gary J. Tunnicliffe)

amerikai akciófilm, horror, sci-fi

2,0
★★☆☆☆
17 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-02-21 15:55:05 Edwest12 (3) #3

Ahogy elnézem, jelenleg én vagyok az egyetlen, aki két csillagnál többre tartja ezt a "remekművet". :)
Jónak semmiképpen nem jó, de ha az ember épp rá van hangolódva az ilyen jellegű filmekre, teljesen nézhető. Amolyan egyszernézős szörnyfilm, ami a jól bevált séma alapján próbált egy kis profitot termelni. Van egy szörny, meg egy marék nem kimondottan szimpatikus, egyéniséggel még csak címkézés szintjén sem rendelkező szereplő, előbbi pedig elkezdi megritkítani az utóbbiakat. A szörnnyel szerintem nem volt gond. Ha pl. ma készítenék el ugyanezt a filmet... hát, ugyanúgy nem lenne népszerű, de a retrofanatikusok azért elégedetten elmosolyodnának, hogy "ó, végre újra egy szörnybábú, nem pedig CGI!". :)

2016-01-10 16:33:16 BonnyJohnny (2) #2

Hangulatos kis B movie lehetne, ha fél évtizeddel korábban készül. De '96-ban ez már a vicc kategóriának számított. Sőt, a kora kifejezetten hátrányt jelentett, mert erőltették az olyan vizuális effekteket, amire láthatóan nem volt pénz... A makett korban jobban járt volna. Aztán a story még hagyján (a film legerősebb része), a karakterek sem sablonosabbak, mint egy átlag B filmben, de a horror TELJES hiánya egy horrorfilmben szerintem elég nagy hátrány. Lehet, hogy az írónak nem kellett volna erőltetni a rendezést is.
Kegyelem kettes, de csak mert egy halvány gyerekkori emlékem volt róla, és az alapján találtam meg. (Ez nagyobb örömet okozott, mint maga a film... :P)

2011-11-10 21:43:35 manson84 (1) #1

1996-ból Alien és Armageddon keverék, bár az utóbbi még nem készült el Michael Bay-t akár ihlette ez a film is- amilyen kis ügyes. Sztori: Két millió évvel ezelőtt a Trillium bolygó elkeseredett lakói ellenségüket a hatalmas szörnyet - ki oly borzasztó, hogy még neve sincs - egy meteorba zárták. Az óriási kőtömeg az űrben siklott 2019-s évig, ekkor azonban pályája a föld felé vette az irányt. A földi kutatók kitalálták, hogy rászállva a meteorra sikeresen el tudják azt majd téríteni, csak a benne lapuló fenevaddal nem számoltak szerencsétlenek. A maradék játékidőben javarészt a szörnyeteggel fogócskáznak vagy meghal valaki. Unatkozó trash-fanoknak és maximum 1x.