Brideshead Revisited (2008) ☆ 👁

Utolsó látogatás

(Julian Jarrold)

angol-marokkói-olasz dráma

3,2
★★★☆☆
50 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2014-11-16 10:42:28 Gina_88 (?) #3

Egyetértek veled, a minisorozat jól visszaadja azokat a gondolatokat, amelyeket az író a könyvben feszeget. Kicsit balladisztikus, az első résznél elgondolkodtam, hogy biztos, hogy kell-e ez a film nekem, de utána már fel sem merült ez a kérdés.

előzmény: terika (#2)

2010-01-19 14:19:26 terika (?) #2

Részemről ma láttam a sorozat utolsó részét, merthogy ebből a műből készült egy 11 részes angol sorozat is 1981-ben. Próbaképpen írtam be a KT keresőjébe csak a címet, de úgy látom az azonos című egész estés mozit nem érdemes megnézni. A könyvet magát nem olvastam, a sorozatot viszont érdekesnek találtam. Főleg a vallási részét. Tudom ajánlani, hátha jobban tetszene ennél.

előzmény: depositum (#1)

2009-05-11 08:45:07 depositum (2) #1

Amikor először láttam a filmet, azt gondoltam, hogy a filmalkotók - gondolva elsősorban a forgatókönyvírókra és a rendezőre - biztosan csak Evelyn Waugh regényének egy szerkezeti vázlatát olvasták, vagy pedig, ha olvasták is, egyszerűen nem értették meg a könyv fő, alapvető lényegét (amiért Waugh megírta ezt a remekművet). Aztán amikor másodszor is megnéztem, az egyes jelenetek abban erősítettek meg, hogy itt talán szándékosságról van szó, azaz fogták Waugh - az angolok és a katolikusok között igencsak népszerű - történetét, de az író üzenetét és fő mondanivalóját egyszerűen kiforgatták és a visszájára fordították. Az eredmény egy lebutított, kommersz dráma lett, mintha a fiatal, Brideshead-be éppen betoppanó Charles Ryder írta volna meg a filmet, aki csak néz, csak néz ki a fejéből, de nem ért meg semmit. Vannak a filmben jó jelenetek, és kidolgozások is - pl. Charles és az apja közötti kapcsolat, vagy Hayley Atwell bájos játéka - de a film alatti fészkelődéseimet és fejvakarásaimat összeszámolva nem éri el a közepes szintet se.