Kiraware Matsuko no isshô (2006) ☆ 👁

Memories of Matsuko

(Nakashima Tetsuya)

japán dráma, musical, vígjáték

4,5
★★★★☆
21 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-05-10 21:07:44 mimóza (5) #5

Az elvont filmek kiválóbbjait kértem tőletek, amin azt értettem: legyen az alkotás formabontó, kísérletező, formailag és cselekményét tekintve is szokatlan, szürreális; mégis intelligens, üzenetet hordozó.

Nos, kaptam.

Elsőként Matsuko történetének ültem neki.
Fekete, városi tündérmese ez, hihetetlenül furcsa, váratlan fordulatokkal, amiben a kegyetlen tényeket színes, szélsőségesen túlzó megjelenítéssel társítja a rendező. Ez ijesztő kontrasztot ad.
Elhangzott, hogy talán hiteltelen a történet... Én nem éreztem annak.... Túl sokan vergődnek elfogadó, őszinte szeretetre éhesen a meg nem értés, kihasználás, értetlenség, eltaszítottság csapdájában, és jutnak el - gyakran nem egyszer! - addig a pontig, hogy úgy érzik: vége az életüknek; ám aztán valahonnan megkapják az erőt a továbblépéshez.

Minden kegyetlensége ellenére összességében fényt sugárzó történet ez, az üzenet nagyon ott van!
Az életed nem attól értékes, hogy mit kapsz, hanem attól, amit te adsz - pfújjjj, persze, ez irtó elcsépeltnek hangzik, de szánj rá egy kis időt, és merülj bele ebbe a filmbe! A klisészerű mondat tartalommal fog megtelni, és valamivel... valamivel gazdagabb leszel.

(Még valami fontos... az idézetek fül alá írtam.)

2015-04-30 08:55:50 Mizi (3) #4

Nem nagyon tudom hová tenni a filmet. Mesének túl durva, drámának túl komolytalan, vígjátéknak nem vicces, keresztény propagandafilmnek pedig túl zavaros. A sztori egyúttal teljesen hiteltelen, nem kicsit el van túlozva szegény lány vergődése, de mégis helyenként igen megható tud lenni, bevallom, majdnem megkönnyeztem a végét. Viszont hihetetlenül irritált az ízléstelensége és a kajlasága. Kb mindenki egy dühöngő őrült a filmben, így hamar eljár a kezük. Többek között ez is zavart.
Összegezve: Nem az én világom ez. A negatívumokról már írtam, az egyetlen pozitívum igazából, hogy helyenként tényleg kreatív tud lenni.

2015-03-12 15:32:15 flake (5) #3

S még mindig milyen kevesen látták :(

2013-09-15 12:25:26 kt (5) #2

Bizony bizony.. zseniális!A japán Amélie.. :D

2012-12-11 20:04:22 flake (5) #1

Mintegy figyelemfelhívásként írom ezt a kommentet. Megérdemli, hogy sokkal több filmszerető ember lássa!