Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler (2007) ☆ 👁

Mein Führer - A véresen valódi valóság Adolf Hitlerről

(Dani Levy)

német háborús film, paródia, vígjáték

2,6
★★☆☆☆
47 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-11-21 14:40:10 budaik (3) #4

Hiába. A németeknek nincs humorérzékük ... :)

2012-01-03 23:14:46 Szívtiproimi (1) #3

Az utolsó német vígjáték volt amit megnéztem. 4 osztályzattal van Chaplin: A diktátor c. filmje alatt.

2009-10-30 12:42:54 Livcsy (3) #2

Hogy őszinte legyek, valahol tetszett a film, bár sok helyen tele volt ízléstelen poénokkal. Nem is poénokkal, hanem szituációkkal, amiket vagy poénnak, vagy drámának szántak, de nem jött be egyik sem; szimplán kínosak voltak. Él bennem egy perverz állat, aki némely megközelítésmódot viccesnek talált, és él bennem egy jóérzésű ember, aki összességében gusztustalannak találja a dolgot. Hogy hasonlítsam valamihez: Hitler a pokolban: [link] Szóval ez az alkotás annyira gusztustalan, vagy vicces, vagy a kettő ötvözete, mint ez a karikatúra. Nem csodálkozom amúgy ezen. A német népet annyit sokkolják a bűntudattal, hogy nemcsoda, hogy ilyenek születnek. Valahogy fel kell dolgozni magát a tudatot, hogy ,,innentől MI mindnyájan felelősek vagyunk azért, ami x éve történt, tökmindegy, hogy éltem e akkor vagy sem". Mert most ezt sulykolják az átlag németbe. Nem kéne...
Hitler karaktere szerintem is túl lett parodizálva. Nagyobbat ütött volna, ha H-t nem ilyen bal****nak ábrázolják, hanem a dührohamaival meg mindennel együtt, és úgy karikírozzák. A karlengetések meg a bürokrácia tényleg top 10-es volt :D szegény Grünbaum a karlengetés -,,erdőben" :( :)

+ eddigi tapasztalataim szerint a németek nem igazán jók vígjáték készítésben. Vagy túl komoly lesz, vagy szánalmasan alpári. Bár ez az én személyes szubjektív véleményem :)

2008-10-14 14:21:29 nagype (3) #1

A film maga jól indult - mikor rámentek az átláthatatlan bürokráciára és a kacifántos megszólításokra. Aztán valamivel ki kellett tölteni a játékidőt. A vígjáték szempontjából sajnos Hitlert túlságosan irreálisan paródiára vették, magyarán egy totális idiótaként ábrázolták. Szerencsére elmaradtak a nagyon divatos fingós és elesős/leverős/beverős poénok.