Twilight (2008) ☆ 👁

Alkonyat

(Catherine Hardwicke)

amerikai fantasy, szerelmi történet

2,7
★★☆☆☆
996 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2018-08-18 15:05:41 Cassiopeira (?) #131

Vérszegény.Túl értékelt.Fantázia mentes, fantasy film. Vámpír Paródia.

2013-12-29 19:41:02 Lil Martin (2) #130

van erre valami faékes hasonlat is, amit néha lejtővel is szoktunk helyettesíteni. egyébként azt hittem, trollkodja. ez egy olyan film, amire még a nagy alkonyatkönyvek rajongó húgom sem használt a szarnál szebb kifejezéseket soha.

előzmény: GeryFlash (#129)

2013-11-01 02:20:33 GeryFlash (?) #129

Ha tudnád hány embernek kell itt visszafogni magát, hogy ne személyeskedjen erre a kommentedre... De látom te egyike vagy azoknak a bűnösöknek, akiknek Adam Sandler legesleggyengébb filmje (grown fucking ups 2) is megér egy 4-est, azt hiszem eleget láttam.

előzmény: Glasseye (#121)

2013-06-24 18:08:13 Ninety-Four (2) #128

Komolyan mondom, annyira felkeltette az érdeklődésemet ez a franchise, hogy ha sírva és akár ólomért könyörögve is, de végignézem a szériát. Előbb azonban nagymennyiségű töményvásárlásba kezdek, mert ide a sör nem lesz elég, érzem előre.

De hogy ne legyen teljesen off: számomra az volt a fő probléma a filmmel a forgatókönyv mellett, hogy egyenesen úgy éreztem, a színészek direkt lettek úgy összeválogatva, hogy még a listára nézve is elboruljon az agyam. Robert Pattinson rendelkezik valami iszonyatosan antihím megjelenéssel/kisugárzással, ami elviselhetetlenné teszi és ez (későbbi kipattintottsága ide vagy oda) szerintem Taylor Lautnerre is teljes mértékig igaz. Aztán ott van Cam Gigandet, aki amellett, hogy pocsék színész, még meglehetősen irritáló fejjel is rendelkezik. Azóta az utálatom Kellan Lutzra is kiterjedt az Arena című pokoljárás miatt.

Emlékeim szerint csak Burke volt igazán vállalható, illetve talán Kristen Stewart kapcsán sem volt bajom (bár az dereng, hogy irtó szürke volt). Mondjuk őt kedvelem az Adventurelandbeli alakítása miatt, úgyhogy előbb talán megnézek pár filmet tőle, mert látok benne némi potenciált.

előzmény: BonnyJohnny (#126)

2013-06-24 17:34:12 McCl@ne (2) #127

Szerencsére az agyam önvédelmi rutinjai többnyire a film írmagját is kipucolták mostanra a szürkeállományom legsötétebb bugyraiból, de az azért rémlik, hogy a főszereplők első néhány találkozását egy az egyben végigröhögtem, pont a színészi játék miatt! Az az erőlködés ott a suliban, azok az arckifejezések: elnézést, de tipikusan olyan szenvedő fejet vágtak, mint akiknek szarniuk kell, de még nem lehet kimenni, mert óra van, viszont már alig bírják visszatartani. És aztán valahogy ez az arckifejezés állandósul, kitart a film végéig, biztos odaüvöltött ez a világlegeslegjobbéslegnépszerűbb rendezőnője a lakókocsijából, hogy "gyerekek, most lesz a jó!!!"

Ami még kiemelendő, hogy utána megmutattam öcsémnek, hogy mennyire tragikusan és nehezen körbeírhatóan rossz a film, és ehhez a YouTube segítségét hívtam, ahol fent volt (van?) az egész szinkronizáltan is... Hát az apa szinkronja az fergeteges, azt a térdcsapkodós sírvaröhögést - amit ez a fényesre csiszolt, trendteremtő klasszikus akkor kiváltott - a mai napig emlegetjük :D

előzmény: BonnyJohnny (#126)

2013-06-24 14:08:33 BonnyJohnny (2) #126

Akkor, ha nem probléma, újra beírom a nagytakarítás áldozatául esett hozzászólásomat, mert amúgy szerintem érdekes vitaindító. (Vita, és nem háború!) Pláne, hogy kettes-egyes értékeléseim ellenére talán pozitívumokat próbál megragadni a véleményem.

A sheriff szerintem jobban játszott, mint egy sózott bundáskenyér. Robert Pattinsonon meg az látszik (vagy csak én képzelem bele), hogy tudja, hogy fos amiben játszik, de de ha már így alakult, akkor nagyon fos lesz. :D Ezt a hozzáállást a folytatásokban Michael Sheen is hozza, csak az ő szerepe hálásabb, a ripacskodása látványosabb, pedig Pattinson is ripacskodik, csak ő nyálas szenvelgésben, ami nem annyira látványos, mint a megalomán őrült. Szegény Dakota Fanningen meg az látszik, hogy ő fosban is jól akar játszani, de sajnos fos marad így is. Kristen Stewarton is az látszik, hogy akar, csak ő nem tud. De még így is jobb, mint Taylor Lautner, aki szemlátomást komolyan gondolja magát, de még csak meg sem próbál játszani, csak pózol (többségében félmeztelenül). Ha meg mégis próbál játszani (és ez az eredménye), akkor nagyobb a baj, mint hittem. :D

2013-06-23 17:55:47 critixx (1) #125

"Hollywood egyik legelismertebb és legjobb rendezőnője"

Melyik párhuzamos univerzumban?

előzmény: Glasseye (#119)

2013-06-23 17:42:10 Ninety-Four (2) #124

Pár részletet én is láttam abból a filmből és valóban nem tűnt rossznak, ezzel a darabbal viszont szépen elindult lefelé a lejtőn. És ahogy a jövendőbeli projektjeiről olvasgattam, nem is valószínű, hogy egyhamar javul ez a dolog (úristen, Cam Gigandetet hogy utálom, erre rögtön két filmet is tervez vele).

Bár Hardwicke-t annyira nem szoktam szidni eme mozgóképcsoda kapcsán, hiszen ezzel a színészgárdával (Billy Burke talán a kivétel, vele nem volt bajom), illetve forgatókönyvvel még egy félistenjellegű rendezőzseni se nagyon tudott volna mit kezdeni.

előzmény: McCl@ne (#123)

2013-06-23 17:20:30 McCl@ne (2) #123

Kíváncsiságból megnéztem, és meg is lepődtem: a hölgy azért rendezett egy nem éppen rossz filmet, ez a 13 c. tinidráma, amit még tévében kaptam el néhány éve és egészen lekötött, mintha a kritikai értékelése is a "jó" környékén mozogna.
De ezt a kijelentést magam sem értem, a topik tárgya után még összeizzadta a Lány és a farkast, aztán végleg száműzték a televízió világába, és legjobb esetben néhány év múlva már csak esküvői videókat fog újravágni, vagy szalag mellett 3-műszakozik valahol :)

előzmény: Ninety-Four (#122)

2013-06-23 15:35:46 Ninety-Four (2) #122

Főleg Edward és Bella szerelme alkotta a film gerincét

Abszolút semmiféle mélysége nem volt a nagy szerelmüknek. Ilyen esetekben, ha a forgatókönyv kidolgozatlan, még az mentheti a dolgot, ha a két főszereplő közti kémia működik. Azonban ennek az állítólagos szerelmespárnak a két tagja közt annyi kémia volt, mint egy ipari mennyiségben termelő konyha egymással szemben lévő falainál elhelyezett mélyhűtőkben leledző két darab döglött hal között (ezzel pedig még a színészi játékukat is elég jól jellemeztem).

Az Alkonyat sikere után a rendező Catherine Hardwicke joggal lett Hollywood egyik legelismertebb és legjobb rendezőnője!

Nem lett az.

előzmény: Glasseye (#119)

2013-06-23 15:22:04 Glasseye (5) #121

Nem veszem sértésnek és nem vagyok lány/nő!!!
te viszont ne személyeskedj mert itt azok nem sokáig szoktak fórumtagok maradni.

előzmény: Ptrskay (#120)

2013-06-23 15:13:00 Ptrskay (2) #120

Ne vedd sértésnek, de ugye lány/nő vagy?

előzmény: Glasseye (#119)

2013-04-24 20:48:51 Glasseye (5) #119

Nem hiába teremtett kultuszt! Itt nem a minnél látványosabb CGI technológián van a hangsúly, nem azon mennyi vér fröcsköl benne (mint Tranatino "alkotásainál") Hanem valami mélyebb, nehezebben megfogható dolog teszi ki a filmet. Főleg Edward és Bella szerelme alkotta a film gerincét, viszont nem lehet szó nélkül elmenni a mellékszereplők (Carlisle és Emmett)játéka mellett sem, ami szintén fenomenális volt!

A könyvből eddig csak az Újholdat és a Napfogyatkozást olvastam, azokat is rendkívül jól adaptálták vászonra! Kíváncsi leszek hogy a könyv milyen hatással lesz rám! Azt hiszem ezek után után el fogom olvasni a könyvet is az elkövetkezendő hetekben, és bővebb összehasonlítást tudok majd írni a könyv és film különbségeiről, eltéréseiről stb..

Viszont azt nehezen hiszem hogy ezt a filmet űberelni tudná a könyv! ;)
Az Alkonyat sikere után a rendező Catherine Hardwicke joggal lett Hollywood egyik legelismertebb és legjobb rendezőnője! Remélem még sok filmet csiszol ilyen fényesre mint tette Stephenie Meyer leghíresebb regényével, az Alkonyattal!

2013-02-17 22:49:55 Moky (5) #118

Azt hittem szar lessz, ezért halogattam eddig, de tévedtem. Imádom ezt a filmet!!! Másfél órányi tömény szórakozás. Rég nevettem ennyit egy filmen!

2012-11-24 09:38:08 sfefe (2) #117

Ezt még azért csak végigszenvedtem, folytatni ezt a sagát semmi pénzért sem akarom. Felejtős!

2012-11-18 21:45:38 manuva (?) #116

Ennek még a szinkronja is szar.

2012-05-30 19:23:11 BonnyJohnny (2) #115

Na, hosszú ideje érlelődő tartozásomat pótoltam.
Ha eltekintünk attól, hogy egy jellegtelen, unalmas, nyálas tiniromantikus film, ami megerőszakolja a vámpírkultuszt, nem is olyan rossz. A vámpír baseball szerintem gagyi volt, de ami utána következett az közepes. Így összességében egy erős kettesre értékelem.

2012-05-22 09:30:16 Henriett (4) #114

Szerintem egyáltalán nem rossz ez a film. S én nem vagyok 15 éves rikácsoló rajongó.
Van egy egyedi hangulata,ami magával ragadja az embert: a zene,a táj,a színészek játéka.
Én a könyveket is olvastam(igen,mind a 4-et),és egyáltalán nem tartom ezt a szériát rossznak. mert nem lenne vele baj.sokan csak divatból utálják,pedig nem rossz ez. én speciel pont akkor láttam az első részt(2009-ben),mikor az első párkapcsolatom is volt,így maradandó élmény volt a film.
azért nem kell utálni,mert "divat",sőt utóbbival nem is kell foglalkozni,azért,mert,valami rajongást vált ki,és a tábora meglehetősen fiatalokból áll még magát a filmet nem kell elítélni,mert nem rossz. A kritikusok meg szeretnek mindent amúgy is lehúzni.
U.I: egy kis személyes észrevétel az alkotóknak: anno Catherine Hardwricke könyvében olvastam,hogy az eredeti koncepció az lett volna,hogy a régi stílusú vámpír filmek jelmezeit öltik magukra a színészek... hmm.... nem lett volna rossz ^^ sőt ^^ azt hiszem,még egyedibb lett volna ^^ (amúgy lehet a DVD extrák közt volt a nyilatkozat,nem biztos,hogy a könyveben)

2012-02-05 18:12:40 Marla Singer (2) #113

Én nyitottan kezdtem el nézni ezt a filmet és az utolsó percig türelmes voltam vele, hátha jön egy nagy jelenet, valami ami megfog. De nem jött :( Edward..inkább meg se szólalt volna, de az, hogy csillog...ezen nem tudok napirendre térni.

2011-07-03 00:38:40 gerbence (1) #112

Nagyon gondolkotam, hogy megadjam-e a kettest, hiszen végig bírtam nézni, tehát nem nevezhetem szó szerint nézhetetlenek, de aztán arra jutottam, hogy egy olyan filmmel, ami ekkora sikerhullámot generált, hogy ha csak kinyitom az ablakot, biztosan valami twilightosat fúj be a szél, embereket emelt az égbe (színészek, író, stb), ráadásul normál költségvetésből is ennyire szégyellnivalóan amatőr bír lenni, nem kell elnézőnek lennem. Márpedig ez a film minden ponton bukik (történet, forgatókönyv, dramaturgia, színészi játék, látvány, effektek, rendezés, vágás). Nem gúnyból vagy jópofizásból, hanem halál komolyan írom azt, hogy folyton úgy éreztem, mintha egy Jóban-rosszban epizódot látnék, annyira egypálcás az egész. Képtelen vagyok rá akár két pontot is adni.
A könyv állítólag jó, én nem olvastam, de biztos forrásból tudom, hogy az azt szerető szemével nézve is szar ez a film.

2011-03-10 17:03:56 arylacee (3) #111

Össze kéne üljünk egy rakás fiú sok sörrel és megnézni mind a hármat egy plazmán, mit szóltok?:D

2011-02-24 14:31:15 Stanley (?) #110

Nem, azt hiszem az unalams-t még nem mondtad :D

2011-02-13 22:19:05 slawter (1) #109

Unalmas, hihetetlenül gyengék az effektek, a színészi játék botrányos, hihetetlenül unalmas, tömérdek gyenge jelenet, ja és mondtam már, hogy unalams?

2011-02-02 19:23:40 bodzasfanta (3) #108

a zenek jok amugy nezhetetlen

2010-12-25 22:36:22 arylacee (3) #107

(Ezt mondta valakim erre és perfekt igaz)
Bugyibaélvezős film.
(fiúknak erőssen nem ajánlott, csajok meg csak ha győzik a sok bugyicserével)

2010-11-11 23:59:25 Ágó (2) #106

Bepótoltam ezt a hiányosságomat is. Kár volt.

2010-08-15 17:22:52 slipknot (3) #105

igazából valahogy magamtól kértem az elnézést :D

2010-08-13 22:54:09 carmine (3) #104

Nehogy már elnézést kérj. :) Azért nem kell szégyellni, hogy valami tetszett, mert a többség lefikázza. Pláne, hogy sokan szerintem max az előzetest látták csak. Szerintem sem olyan rossz, mint amilyennek elsőre tűnik. Mondjuk szerintem részről-részre esik a színvonal.

előzmény: slipknot (#103)

2010-08-13 21:24:53 slipknot (3) #103

bár a képpel egyett értek...azt kell hogy mondjam...szégyellem de a film annyira nem volt szar...sőt lekötött...bár Edward buzi még embernek is...mégis jól játsza a buzeráns műsznobb vámpírt...szerintem a vámpírok alapjáraton idegesítő, sznobb pöffeszkedő alakok és ez a film tökéletesen megmutatja ezt....valahogy egész jó lett...nemtudom hogy vetemedhetek ilyesmire de ez nekem tetszik a második meg még jobban :S bocs :'(

2010-08-12 18:57:20 copeland (1) #102

Amennyire reklámozták annyira pocsék lett. Rengeteg volt benne a holt tér, unalmas volt és a vámpírok is elég érdekesen néztek ki. Nem tudom ebből hogy lett siker széria.

2010-07-30 16:29:54 aero2zero (?) #101

Túlhype-olt sz.. széria, a még újabb Harry Potter. Ami még rosszabb, hogy trendet teremtett: divatba jött más irók által is ontani a lightos horrorkeretekbe csomagolt szerelmi történeteket, Hollywood meg úgy cuppan mindenre, mint... bah.

2010-06-26 17:27:18 simijohnny (2) #100

Tuti hogy az enyém, mert nem értek a photoshop-hoz és ilyen gagyi, paint-es, piros betűket használtam. :D

2010-06-26 17:25:13 uccse (2) #99

Ha te csináltad akkor minden elismerésem. Tömören elmondja a véleményem a filmről.

2010-06-26 17:22:24 czeppelin (2) #98

Igazán gratulálok hozzá! : D Ave Béla! : D

előzmény: simijohnny (#97)

2010-06-26 17:19:09 simijohnny (2) #97

Ezt a képet én csináltam és töltöttem fel a blogomra. :D Megtisztelő itt viszontlátni.

előzmény: uccse (#96)

2010-06-26 17:18:16 uccse (2) #96

2010-06-25 15:22:11 critixx (1) #95

Ezt a képet most láttam, gondolom megosztom veletek:

:DDDDD

2010-06-15 12:46:08 critixx (1) #94

Tömör és velős összefoglalása a tvájlájt-jelenségnek. :DDD

előzmény: mrbaly91 (#93)

2010-06-15 10:06:19 mrbaly91 (1) #93

Ez egy SZAR.

2010-06-09 22:18:33 Rituska (1) #92

Egész ügyes volvo reklámfilm. Csak kár hogy piszkosul hosszú. Ebből másfél perc bőven elég volna. Nem kellett volna így elnyújtani.

2010-06-02 20:34:42 simijohnny (2) #91

Dolgozik az internet hate-machine.

előzmény: critixx (#90)

2010-06-02 20:28:30 critixx (1) #90

Ami valamennyire vicces, hogy Facebookon már alakulnak a "Lugosi egy vámpír, Pattinson egy buzi" csoportok. :D

előzmény: virag1025 (#89)

2010-06-02 20:06:03 virag1025 (1) #89

Annak a pattogo Pattensonnak megalvad a vér a szájában

2010-05-06 20:19:10 virag1025 (1) #88

Egy szóval kilehet fejezni: ROSSSZ!!!!! Nem olvastam a könyvet, de azek után nem is akarom, a film számomra egy nézhetetlen,csöpögős,unalmas film.
Barátnőm erősködött hogy zézzem meg ,csak az ő kedvéért néztem meg és hát majdnem elaludtam rajta.
A a Kristen S. olyan bamba, azt se venné észre ha egy légy belerepülne a szájába. A Robert Pattinson.....fujjjjj...hát rolla inkáb ne is beszéljünk.
Nagyon felkapták most...bár sztem ebbe semmmi izgalom, semmi érdekesség, semmi extra nibcs.
Ha a szinészek jobbak lettek volna, vagy a karaktereket mások játszották volna sztem ez a film akkor sem ért volna semmit! :S :/

2010-03-08 19:06:23 terika (1) #87

Megnéztem a filmet. Igazából úgy érzem, hogy rendesen el lett rontva. Csomó lehetőség lett volna, de a pózolás elvette a rendezők eszét. Szerintem. Meg kicsit úgy éreztem, hogy könyv ide vagy oda, de iszonyat mód hajazott az Interjú a vámpírral című filmre, ahol is Louis tényleg gyönyörű és tényleg "ragyog" és film végére értjük, hogy mitől is olyan csodálatos. Nem úgy mint itt. Ezen a napfényes dolgon kifeküdtem. Hát miezmár? XD Értem, hogy újra lehet értelmezni a vámpír lét értelmét és jellemzőit, de akkor is (nem vagyok rugalmatlan, csak szarul volt előadva). Nagyot nevettem, amikor kiállt a "fiú" a napfényre. LOL
Meg nem derült ki egy csomó minden, ki, mi hogy miért, csak úgy vannak a dolgok oszt kész, meg ájlávjú. Hát nem tudom. Ennyire öreg lennék, hogy nem tudom ezt értékelni? :(
Jameg, láttunk zéró darab vámpír képességet...
Olyan ponyvairodalomnak tűnik a könyv is, a film sem ereszkedett fölé ennek.

2010-03-06 00:25:11 ThomYerk (1) #86

belenéztem, annyira szidták, de nem tudtam végignézni, kb fél órát bírtam belőle...komolyan, sajnálom. azt hittem h azért egy nézhető dolog, de nem úgy néz ki. talán könyvben jobban fog tetszeni

(btw hallottam már "nem szokványos vámpíros" sztoriról, de ez a film alapján egy iszonyat, nem pedig történet)

2010-02-28 20:45:44 [: Azuroo andrew :] (2) #85

Kristen még milyen kisfiús volt a Pánikszobában...2008-ra meg brutálisan szexy kis nő lett belőle

2010-01-23 16:26:58 VVega (1) #84

Egyet kell értenem, valóban nem szokványos harapdálós vámpír film. Ez az alkotás a napon csillogós vámpíros alműfaj megteremtője.

előzmény: tnikoca (#83)

2010-01-23 15:25:43 tnikoca (5) #83

Szerintem nagyon jó a történet, nem a szokványos harapdálós vámpír film. Nagyon tetszett!

2010-01-09 12:42:33 Denice (3) #82

Nemtom, én sokkal rosszabbra számítottam, meg voltak előítéleteim is. De tetszett :)

2009-12-14 09:14:56 headydream (4) #81

Nem hiszem, hogy ennek a filmnek célja volt az, hogy "megváltsa a világot", egyszerűen csak a tinikre pályázott :D Mindent egybevetve szerintem nem olyan rossz... Mondjuk lehet, hogy a könyv mondatja ezt velem. Azt is a maga már-már puritán egyszerűségéért kedvelem.

2009-11-22 23:24:40 myke7 (1) #80

Miért üres fejjel könnyű diskurzust folytatni.

Azt hittem a Hana Montanatól, már nincs lejjebb. De van.

előzmény: simijohnny (#78)

2009-11-22 00:06:35 opposition (3) #79

Pontosan; gyenge tini-hulladék...

2009-11-20 10:13:56 simijohnny (2) #78

De tini izé, a rosszabbik fajtából, az agymosósból. Bevallom az se nagyon fér a fejembe, hogy hogy tudtatok erről komoly diskurzust folytatni.

előzmény: JeszKar (#77)

2009-11-20 10:01:32 JeszKar (?) #77

Esküszöm, hogy most már meg fogom nézni, mert eddig azt hittem, hogy ez valami tini izé, de szavaidból nem ez jön le.

Egyébként én kétfajta vámpír szenvedés sztorit különítek el. Az egyik, ahol a vámpír nem kapja, meg a szerelmet, mert ő maga egy vámpír, és ezért szenved. A másik, hogy megkapja a szerelmet, de ő nem olyan, mint a szerelme, és saját természete ellen kell küzdenie, ami szenvedés számára.
(Kétféle tragédia létezik az életben. Ha nem kapod meg, amit akarsz vagy ha megkapod.)

előzmény: limupei (#76)

2009-11-20 00:00:04 limupei (3) #76

Aha, értem. Az egészben egyedül a csaj tini, a csávó kábé 100 éves, csak egy tizenéves testében:) A csajt meg Kristen Stewart alakítja, ő meg nem az a plázából szabadult vihogós tinilány típus. Igazából a történet megélne úgy is, ha 30 évesek lennének (abszolút nem releváns). Egy-két helyszínt és történeti elemet kéne megváltoztatni és kész. De ettől nem lenne se jobb, se rosszabb...csak kevésbé eladható.

előzmény: JeszKar (#75)

2009-11-19 23:52:13 JeszKar (?) #75

Nézd, én tisztába vagyok, hogy léteztek korábban ilyen sztorik, és nem is ezzel van a bajom. Vannak ilyen témában is remekművek. A vámpír, aki megpróbál önmaga ellen küzdeni, mert szeret valakit aki nem vámpír, ez egy olyan jó alapszitu, Banpaia hantâ D nevű anime ugyan erről szól, amit nagyon kedvelek. Nekem az a bajom, hogy az egész ilyen tini romantikázás lesz (legalábbis sejtem, mert mondom nem láttam a filmet, így érdemben nem tudok róla beszélni.)

2009-11-19 23:50:57 critixx (1) #74

Ja, bocsi. Elnézést. De amúgy a Herzog-féle Nosferatu is lényegében arról szól, hogy a vámpírnak kínos a "vámpírlét", és ezért egy nyomorgó, magányos, depressziós kis patkányszerű valami.

előzmény: limupei (#73)

2009-11-19 23:48:00 limupei (3) #73

Ezért írtam, hogy Amúgy semmi új nincs benne:)

előzmény: critixx (#72)

2009-11-19 23:46:45 critixx (1) #72

"Van a lány, szereti a fiút. De a fiú örökké él, a lány meg nem."

Hegylakó - 1986
Star Trek TOS: Requiem for Methuselah - 1969
J. Bixby: The Man from Earth - 1960-as évek (a novella, nem a film)

Eredeti ötletek sorjáznak ebben a Twilight-ban....

előzmény: limupei (#71)

2009-11-19 23:39:43 limupei (3) #71

Most már nem értem, hogy alapvetően mi a bajod? Az, hogy ez egy olyan vámpírtörténet, amiben nem az a lényeg, hogy minél több vér távozzon a lánykák testéből? Tényleg nem az. Amúgy semmi új nincs benne. Van a lány, szereti a fiút. De a fiú örökké él, a lány meg nem. A lány fontolgatja, hogy ő is vámpír lesz (és ő is örökké él), de a fiú nem akarja. Közben meg vannak gonosz vámpírok akik a halandó lányon keresztül akarják kifüstölni a "vega vámpírokat". Csak azért írtam le, mert ez elsősorban nem horror, hanem egy szerelmi történet...csak vámpírokkal. Esze ágában sincs ijesztgetni.

2009-11-19 23:32:34 JeszKar (?) #70

Hol írtam, hogy bajom lenne az önön természete ellen küzdő vámpírral (pláne abban a hozzászólásban).

előzmény: limupei (#69)

2009-11-19 23:29:42 limupei (3) #69

Az embervért elutasító vámpír ötlete sem Meyer kisasszony találmánya, ott van mindjárt Anne Rice "Louis" nevű karaktere.

előzmény: JeszKar (#67)

2009-11-19 23:16:03 critixx (1) #68

Csodálom, hogy Thomas Harris nem kapott még rá az ötletre és írta meg a Hannibál ébredés előtt című regényt, ami az ifjú Dr. Lecter tinédzserkori szerelméről szólna, még "vacsora előtt"... :DDD

előzmény: JeszKar (#67)

2009-11-19 23:05:43 JeszKar (?) #67

Oké, de azért te se örülnél, ha olyan film készülne, ahol Jason nem legyakja, hanem "romantikázik" a fiatalokkal.

2009-11-19 22:53:10 limupei (3) #66

Ha a nagymamás vámpírkönyvekből lehetne eladni 200 millió példányt, akkor abból írna 40 író/írónő 10X40 kötetet és készülne belőlük film:) Ilyen egyszerű. Nem kell elolvasni, nem kell megnézni.

előzmény: JeszKar (#65)

2009-11-19 22:44:23 JeszKar (?) #65

Más, ha valami romantikus és más ha valami "tini-romantikus."
A romantika önmagában nem árt tekintve, hogy azért a leghíresebb vámpír történet mégis csak a Drakula, amely a romantika korszakába született. (Ott can például az előbb említett Bardham féle Drakula, amit szeretek és igenis romantikus a szó klasszikus értelmében.)
De nem akarok ítélkezni látatlanba a filmről, csak azt állítom, nem biztos, hogy tinisnek kéne lennie egy vámpír történetnek.

előzmény: limupei (#64)

2009-11-19 22:30:59 limupei (3) #64

Először is leszögezem, hogy nekem sem tetszik ez az egyre nagyobb hullám ezekkel a bugyinedvesítő vámpírmaszlagokkal (meg a Vérfarkas szupermodellel), de...

Azért az figyelembe kell venni, hogy nem véletlenül született meg a "vámpírromantika" kifejezés. A kezdetektől ott van az erotikus felhang ezekben a történetekben, csak voltak időszakok, amikor ez háttérbe szorult és felerősödött a puszta horror.

Másrészt, hogy a Twilight-nál maradjak: Bella még akkor beleszeret Edwardba, amikor még nem tudja, hogy a fiú vámpír, ezt ne tessék elfelejteni. Mint ahogyan azt se, hogy Edward nem akarja, hogy Bella is vámpír legyen, ezért....de ez már a második rész (amit elmeséltettem magamnak, így nem kell megnézni:)).

2009-11-19 22:00:23 JeszKar (?) #63

Úgy tünik jó filmet vállaszottam estére, tekintve, milyen beszélgetés kezd kibontakozni :) Az Engedj be, és az ott megnevezet mű is érdekes ebben a témában. (Felírni magamnak, Chonos-t pótolni.)
De azért vannak jó vámpírfilmek, azok között is, melyek nem erre a témára koncentrálnak: Murnau Nosferatuja, vagy a kevésbé ismert Badham féle Drakula, vagy a Hellsing sorozat.

Hogy ne legyen teljesen OFF, a Twilight-ot nem láttam még, bár lehet, hogyha egyszer nagyon unatkozok, megnézem. De nem tudom, hogy miért kell tini-romantikát vámpír köntösbe ölteni. A vámpír az élőholtak királya, igazi klasszikus horror alak, mely igen nagy mitológia múltra tekint vissza. Én értem, hogy többféle képen hozzá lehet nyúlni a témához, de talán így mégse kéne.

2009-11-19 21:38:53 ronin07 (?) #62

tudnám

2009-11-19 21:38:01 ronin07 (?) #61

Tökéletesen egyetértek veled. A vámpírlét tragikumának témaköréből én még a Cronos című Del Toro-filmet tudném ajánlani.

előzmény: critixx (#60)

2009-11-19 21:35:08 critixx (1) #60

Minden Alkonyat rajongónak kötelezővé tenném Werner Herzog Nosferatujának megtekintését, több szempontból is, például hogy lássák milyen a JÓL megcsinált feszültség és misztikus/gótikus hangulat, illetve hogy a vámpír-lét nem egy cool dolog.

2009-11-19 21:31:47 simijohnny (2) #59

Engedd meg hogy belinkeljem a blogom egyik legjobban sikerült képét. :)

előzmény: RAPtile (#58)

2009-11-19 20:57:01 RAPtile (?) #58

Emlékszem, amikor láttam a trailer-t még a bemutató előtt, nagyon vártam - aztán megnéztem...
Röviden: könyveben jobb sokkal (azt hallottam), és Én egyébként 'rajongok' a vámpír filmekért, de ez a romantikus-horror valami azért számomra kicsit "gyalázza" a műfajt :( De az őrület körülötte azt bizonyítja, a kemény horrornak szánt dolgokat divat kinevetni mostanság, és mindenképp kombinálni kell, egy eddig idegen kombót létrehozva; ez a siker kulcsa?!

2009-11-15 12:27:04 Venes (3) #57

Szerintem a 3-as osztályzat pont igaz erre a filmre. Nem annyira rossz, hogy felüljek a székből, s igazán megbocsájtható, hogy hajaz a mai kamaszokra. Igazából még jobb is, mint a legtöbb mai vámpíros film.
Sajnos szembesülni kell azzal, hogy több Interjú a vámpírral film nem készül majd mostanában. Egyszerűen más a célközönség.

2009-09-24 13:58:09 ediTM (3) #56

Mirrmurrnak: Tudom tőlem meglepő, hogy hármasra osztályoztam, de olvastam a könyvet és sztem jobb mint maga a film... :)

2009-09-06 13:54:46 limupei (3) #55

És miért sértődnek meg? Az olvasók kilencven százaléka abból a korosztályból kerül ki, ez tény. Ugyanakkor nem jelenti azt, hogy abból a korosztályból mindenki.

előzmény: critixx (#54)

2009-09-06 13:51:43 critixx (1) #54

Igen. Szerencsére én ismerek középiskolás lányokat, akik ki nem állhatják és megsértődnek, hogy a korosztályukat általánosítják, hogy mindenki ilyet olvas.

előzmény: limupei (#53)

2009-09-06 13:46:50 limupei (3) #53

Annyira nem, inkább középiskolásnak tűnő fiúknál láttam (ilyeneknél és ilyeneknél), de az arány nagyjából 9 lány:1 fiú.

előzmény: deviant (#52)

2009-09-06 13:28:31 deviant (1) #52

légy nyugodt, tarisznyás bölcsészfiúk is olvassák.

előzmény: critixx (#50)

2009-09-06 13:05:25 limupei (3) #51

Az átlag vásárlók életkora 16-18 év, szóval ne gondold, hogy csak kislányok olvassák. Azt meg végképp ne, hogy csak egy szűk réteg (emósok).

előzmény: critixx (#50)

2009-09-06 12:58:27 critixx (1) #50

Nembaj, a 13 éves emós kislányoknak is olvasni kell valamit (a Bravo és hasonló magazinokon kívül).

előzmény: mchn (#49)

2009-09-06 12:31:08 mchn (1) #49

de biztos,hogy nem egy olyan nyálas tini helyesfiús vámpírsztori,mint amit a filmen lefestenek
Sokkal inkabb az. Elkepeszto mertekben az.

előzmény: Kremy (#48)

2009-08-23 13:03:47 Kremy (2) #48

Már egyszer megpróbálkoztam ezzel a filmmel,de akkor a 40. percnél kikapcsoltam. Most elölről kezdtem és sikerült végignézni,de bevallom beletekertem néha az üres,felesleges beszélgetéseknél.
A könyvet nem olvastam,de biztos,hogy nem egy olyan nyálas tini helyesfiús vámpírsztori,mint amit a filmen lefestenek.
Ha az embernek nincs jobb dolga,meg lehet nézni,de felejthető.
A zenéz illetően megjegyezném,hogy voltak benne szép számok (nem a Linkin parkra gondolok),azokat előszeretettel hallgatom ha nyugalomra vágyok.

2009-08-06 14:20:26 Alexandra4891 (5) #47

A filmet láttam először, utána következett a könyv. Nézhető volt, mondhatni tetszett. Tini l'amour vámpírfogakkal megspékelve: úgy szeretlek, majd megeszlek...:-) Aztán egy véletlen folyamán kezembe nyomták a könyvet, hogy olvassam el. Egye fene, nekiláttam. Mire végeztem, rájöttem, a film elég gyenge lett... sajnos... Általában sosem szokott 100%-osan sikerülni egy könyvadaptációból készült film, na de ennyire melléfogni... A filmzenét illetőleg vannak nagyon frankó számok, úgyhogy annyira mégsem csüggedtem el. Lényeg a lényeg, a 2. részt biztos megnézem, hisz kíváncsi vagyok arra, hogy új rendezővel mit sikerült kicsikarni a New Moon könyvből. Ja, és a színészekről még annyi: kifejezetten örültem a nem felkapott, nem full extrás, nem milliós gázsis szereplőknek. Kedvenc karakterem nem Edward, nem bizony, hanem Dr. Cullen (talán mert nem a tizenévesek közé tartozom? Lehet.). Az én kritikám ennyi lenne, tanácsom, akit érdekel a sztori, a könyvet lapozgassa, nagyobb élményt fog nyújtani!

2009-08-01 23:21:48 hogyi (2) #46

Az a baj ezzel a filmmel, hogy nem akart sem romantikus film, sem horror, vagy akció lenni. Nem is az. Jónak nem mondanám. A rendező asszony kicsit jobban kidolgozhatta volna a vega- vámpír világot. Persze ez utánajárást igényelt volna.
Kár érte.

2009-07-10 12:44:41 superboo (4) #45

szerintem nem olyan borzasztó ez a film. persze rengeteg banális jelent van benne. a kameramozgás néhol pedig borzalmas. van egy jelent amit mindenki figylemébe ajánlanék, amikor a csajszi megkapja a kocsiját, iszonyatosan gagyi az egész, a színészi teljesítmény a 0-val egyenlő. persze ez nem igaz az egész filmre, mindent összevetve nekem bejött, bár lehet h ez csak a könyvnek és Robert Pattinsonnak köszönhető=)

2009-07-08 22:06:14 grafikusTibi (3) #44

Én hezitálok, h milyen kategóriába soroljam. Nem mindent nézek meg, de az alkonyatot kétszer láttam, sztem nézhető, de a főszereplő lány nagyon rossz színész. Olyan semmilyen, idegesített néha. A baseballos jelenet a legjobb, feldobja a filmet. A végén döbbentem meg, mikor látom, h nő rendezte. Nem a szebbik nemet akarom bántani. :D Valahogy a nők által rendezett filmek, mindig érzelmesebbek és az alkonyat néha átcsap nyáltengerbe. Erősebb filmet is csinálhatott volna, de nem agresszióra gondolok itt.

2009-07-07 10:22:33 Ninety-Four (2) #43

Szerencsére pár pohár bor elfogyasztása után láttam, azért a hármas. Tiszta fejjel belenéztem... inkább otthagytam. :)

2009-07-07 10:11:21 simijohnny (2) #42

Angst és emo vámpír, emo film, a sok kis hülye emonak. ^^ A baseball jelenet pedig egyszerűen fáj, jobban mint a vámpírok harapása.

2009-07-07 02:48:32 mchn (1) #41

Azt hiszem ez mar az emberiseg elleni buncselekmeny kategoriaja. Erosen elgondolkodtat, h vajon szoritsak-e neki helyet a topfos5omben.

2009-07-04 11:53:56 lordgubanyi (?) #40

Hát mikor megnéztem néha nem tudtam hogy sirjak e vagy nevessek... Ilyen filmet hót részegen a nokia n73-masommal csinálok bárhol, bármikor, és ilyen kap díjat hát a haggyál lógva vászka jobb film volt xD

2009-06-24 09:30:19 czeppelin (2) #39

Nagyon élveztem a filmet. :D A szemközeliek (a'la Dracula 1931) tökéletesek. Edward jellemfejlődése is fantasztikus. A film első felében szenved, györtődik; elmennek az erdőbe, a napfényen gyémántosan megvillan (mert ugye a vámpír nem ég el), és hirtelen már nagyon menő sráccá válik.

2009-06-21 17:14:02 vita (2) #38

Elsőre tetszett aztán egyre kevésbé. Egy jelenet jó benne, de amúgy nem nagy szám.

2009-06-04 14:31:16 drav (2) #37

Ez a film döbbenetesen pocsék volt. Köszönöm, hogy elmondhattam.

2009-06-03 22:07:34 czeppelin (2) #36

Jé, most nézem, hogy a főszereplő srác a Harry Potteres Cedrick. Alig várom, hogy láthassam ezt a művet. XD

2009-06-03 22:03:08 morcosmedve (2) #35

így azon gondolkodom, tetszett volna-e ez nekem tini-kicsi koromban (ez a film a téma most a gyerekek körében), meg hogy milyen filmekért voltam én akkor oda. az biztos, ilyen pocsék dramaturgiája még a legnyálabbnak se volt. sokszor azon voltam, h nem bírom tovább, és kikapcsolom a faszba ezt a hülyeséget. azért van rosszabb is...

2009-06-03 21:53:51 morcosmedve (2) #34

emo. majdnem 5-ös: kettes.

2009-06-01 11:01:06 Gasz András (2) #33

Alkonyat:

Nemrég sikerült megnéznem ezt a csodát, hát ne, ajánlom másoknak csak a szerelemre áhítozó tiniknek és a Robert Pattinson-Krtisten Stewart imádó emberkéknek. Iszonyat gatyi ez a film. Már a megvalósítás terén is mintha egy B film lenne A filmesen hypeolva, reklámozva gatyi effektek és fényképezés, csodálatos álló közelképek sorozata a várt 2 tinisztár egymásnak mondott szerelmi egysorosaival. Az ellenségekről nem is beszélek inkább viccesek minthogy félelmetesek. ahogy ez az egész tini vámpírosdi reggel délben este szinte. No ez nem az én műfajom, ízlésvilágom.
Ahogy már többen írták ez tényleg egy tini korosztálynak készült filmecske és a regény is egy tini naplója, gyakorlatilag leegyszerűsítve. (mivel az írónő saját tinikorszakából merített kicsit átfantáziálva)

40%

2009-05-19 08:13:22 hvcs (2) #32

Amolyan cukormázas tinifilm. Nem, semmiképp ne azért nézzétek, mert vámpírok vannak benne, ugyanis nem vámpírok vannak benne hanem fehérre meszelt trendi középiskolások :) kettőt kapott az ötből, de kizárólag a gyönyörű főhős miatt. Különben nézhetetlen lenne szegény.
Jajj, ne értsetek félre, aki őszintén élvezi a cukormázas tinifilmeket, az szeretni fogja ezt is. Kicsit igazságtalan voltam asszem, műfaján belül ugyanis teljesen rendben van ez a darab.

  • 1
  • 2