My Boy Jack (2007) ☆ 👁

Édes fiam, Jack

(Brian Kirk)

angol dráma, életrajzi film, háborús film

3,7
★★★☆☆
29 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2008-09-21 12:21:27 Gasz András (4) #1

Édes fiam, Jack:

Mindjárt az elején leszögezném, hogy miért is Jack a John. :) Az idősebb öreg úr Kipling mindig így hívta a fiát, pontosan nem tudni miért.
Azt viszont tudom miért olyan jó ez a film a tv moviek között.
A a vágy és vezeklés hangulatát adja át részben tv-film stílusban csak az 1 vh.-ban és nagyon jó epizód, illetve ismertebb angol szereplők játszanak benne. Néhol nagyon elnyújtottak érezhetjük a filmet, óriási hatással, újítással nem rendelkezik ugyan e stíluson belül de erősen átjön, átérezhető Kiplingék sorsa a nézőnek. A hazaszeretet-kontra észérvek, vállalás-félsz, önsanyargatás, dicsőség keresése, a haza szolgálata, a tétova útkeresés ezek mind mind mutatják Kipling és Jack jellemét, akaratát, nézetét a filmben.
A csata jelenetek mivel nem egy Ryan költségvetésű film lett, nem hagynak nagy nyomott az emberben de az előkészületek a csatába rohanás előtt elég hatásosak lettek.
A film inkább dráma és aztán egy történelmi vázlat az 1. vh-úról.drámának remek, háborús filmnek közepes, életrajzi filmnek is csak közepes már csak az időkeretek (92 perc) miatt is.
Eredetiben talán még jobban élveztem volna de a szinkronjáért se kell csalódnunk, bár Radcliffe hangja mintha az elején még Harry lenne aztán már más adja neki a szinkronját. Ha már Radcliffe elégég helyt áll de Harry szerepe még mindig összeségében jobban áll neki mint a bajszos 18 éves bakáé. :)

78%