Max Payne (2008) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2020-03-20 17:28:43 metal_face (2) #94

Én rengeteget játszottam vele annak idején, de ezt a filmet már több, mint 10 éve láttam. Annyit elmondhatok, hogy egy fikarcnyit sem ad vissza a játék zseniális noiros atmoszférájából, maximum erőltetett próbálkozásokra futja, amennyire emlékszem. Egy lebutított, megalkuvó szar lett. Az én kettesem sem tudom már nagyon mire ment...
Érdemelne már egy méltó adaptációt a játék, főleg így, hogy mennyire az adaptációk/remakek korát éljük. Egyszer csak meglépi valaki:)

előzmény: Ivan/ (#93)

2020-03-20 17:01:15 Ivan/ (1) #93

Nos a játékot nem ismerem, de ez bizony egy minősíthetetlen nagy szarkupac minden téren! Egész egyszerűen egyetlen egy értékelhető pillanatot nem tudott felmutatni a másfél órás játékidő alatt, ami azért gáz.

1/10

2018-11-22 17:34:08 The Cortez (3) #92

Max Payne-adaptációként egy rakás szar, mivel kevés az akció, kevés a lassítás, még kevesebb a bullet time, nem ülteti át a játék atmoszféráját, ráadásul még csak fél percre sincs megidézve benne a híres rémálom pálya. Ja meg Marky Mark is borzasztó választás a címszerepre.
Viszont ha az alapanyagtól eltekintünk, akkor egy közepesen korrekt mozit kapunk. A darkos képi világot- és hangulatot, plusz a neo-noiros jelleget kiválóan eltalálták, mint ahogy azt a pár akciót is, ami a 100 perc alatt látható. Vizuális téren tehát kitűnően működik a film, ám a történet az nem túl feszes, a rendezés is középszerű, továbbá a 2 főszereplő között sincs valami sok kémia.
Az alkotás érthetően megbukott, vagyis feleslegesen készültek az alkotók egy hosszabb stáblistás jelenettel a folytatásra.

2011-06-27 13:27:55 JeszKar (2) #91

Azért némileg túlzásnak érzem, egy-két lentebbi véleményt.
A film persze szörnyű elég sok tekintetben, at akciók harmatosak és kevés van belőlük, teli van nevetséges jelentekkel (drogos aprítás), karakterek nem nagyon vannak, a hibákkal teli sztori bőven átlag alatti, és Wahlberg-nek semmilyen karizmája sincsen, de még csak nem is nagyon csinál semmit se.
Egyetlen jó eleme van a filmnek, az a látványvilág, de az se mindig.
Viszont csak azért mert nem olyan, mint a játék, még nem lesz rosszabb film. Ezt negatívumnak fölhozni nem lenne szabad. Rossz film, de semelyik elemében sem kirívóan rossz, és azért van benne (egy) pozitív elem is.

2010-05-24 15:13:11 simijohnny (?) #90

I was in Hollywood. Funny as hell, that was the most horrible thing I could think of.

előzmény: Hannibal Lecter (#89)

2010-05-24 15:06:49 Hannibal Lecter (1) #89

Igen, én is ezt sajnálom. És az egészben a legviccesebb, hogy a játékba több spiritusz, kreativitás és drámaiság szorult, mint sok mai filmbe. Ebből aztán tényleg fergeteges neo noir kerekedhetett volna. És csak olaj a tűzre, hogy a készítők határtalan fantáziája nem rekedt meg az első két epizód noiros fantazmagóriájánál: a Max Payne harmadik része már Dél-Amerikában játszódik majd, és Payne úgy fog kinézni benne, mint Willis a Die Hard 4-ben (!!), de hát már a mások által dicséretesen kikapart gesztenye sem kell Hollywoodnak másra, csak arra, hogy gumiízű vacakot gyártson belőle.

2010-05-24 13:16:36 bruce (1) #88

Semmi egyszerűen semmit nem add vissza a játék zsenialitásából úgylátszik a pénzért bármit ma egyre jobban működik.(sajnos)

2009-09-11 22:59:37 myke7 (1) #87

Üres, semmitmondó alkotás. Még akciófilmnek is gyenge.

2009-05-18 18:24:03 robynballantyne (2) #86

Jól van na, ízlések és pofonok.

előzmény: Rorschach (#85)

2009-04-18 10:54:13 Rorschach (1) #85

Egészségedre öcsém...

2009-03-27 12:13:16 Tom85 (5) #84

Én imádom ezt a filmet még akkor is ha volt némi hiányérzetem a játékhoz képest. Mark Wahlberg és a 2 ukrán csaj jó választás volt. Főleg a csajszik akcentusa jön be. :) Lehetett volna több bullet time.

2009-01-31 23:01:23 Cesare Gonzago (1) #83

Hacsak nem narancslekvár és olvasztott csokoládé elegye.

előzmény: cikus (#81)

2009-01-31 22:59:51 Hannibal Lecter (1) #82

Kissé obszcén hasonlat, de igaz. :)

előzmény: cikus (#81)

2009-01-30 16:47:57 cikus (1) #81

hát igen... a sz*rt bármilyen köntösbe öltözteted a szaga attól még megmarad

2009-01-16 13:05:05 bengeeno (1) #80

Ha nem is egyszemélyes, de háború a nézők ellen. Pedig Én kedvelem Mr. Wahberg-et, de ezek után inkább menjen vissza hip hop beszélni az ütem alá és csúnyán nézni kamerának, kosármezben. Csak vicceltem, inkább azt se.

2009-01-16 13:01:54 Hannibal Lecter (1) #79

Inkább agymosás miatt.

2009-01-16 12:55:56 largo (1) #78

Ez csakis pénzmosás miatt jöhetett létre!

2009-01-09 19:40:54 Cesare Gonzago (1) #77

És Donaldo atya... Komolyan mondom, látnod kell azt a filmet! Garantált agyhalál, de ha némi türelmet tanúsítasz iránta, még a tetszésedet is elnyerheti.

Ivan/ a legemlékezetesebb idézeteket is összegyűjtötte, bár voltaképpen minden mondata aranyat ér. :D

előzmény: Hannibal Lecter (#76)

2009-01-09 18:55:30 Hannibal Lecter (1) #76

Némi érték? :) Komolyan, csak a szereplők neveit olvasom - Szent Bűnöző -, és remegni kezd a gyomrom.

előzmény: Cesare Gonzago (#74)

2009-01-09 18:54:28 Hannibal Lecter (1) #75

Akkor a Max Payne még gyatrább, mert azzal a hendikeppel indul, hogy egy nívós alapanyagból készült, amit sikerült a legtöketlenebb módon, legúvebólosabban eltolni.

előzmény: Cesare Gonzago (#74)

2009-01-09 18:52:11 Cesare Gonzago (1) #74

Komolyan állítom, A szamuráj útjában legalább felfedezhető némi érték! A Kis Vuk híján van minden értékelhető jellegzetességnek.

előzmény: Hannibal Lecter (#73)

2009-01-09 18:50:04 Hannibal Lecter (1) #73

Azt szerencsére nem láttam, de nem is akarom. Lassan egyébként akkora "nimbusza" van már a Kis Vuknak, mint A szamuráj útjának :)

előzmény: Cesare Gonzago (#72)

2009-01-09 18:36:32 Cesare Gonzago (1) #72

2008 legfelháborítóbb filmje a Kis Vuk mellett.

előzmény: Hannibal Lecter (#71)

2009-01-09 18:14:24 Hannibal Lecter (1) #71

Gyalázat... a méltán nagybecsű videojáték kíméletlen, dilettáns kiherélése. Max Payne eredeti története neonoiros beütésű, gyönyörűen kivitelezett, savanykás hangulatú zsaruballada. A játék kiötlői több fordulatot és drámát vittek a történetbe (ami itt tulajdonképpen az egy-egy level közti intrót jelenti), mint Moore-ék: az ő Payne-jük középszerű akcióhős, Mark Wahlberg kölyökképével pedig inkább néz ki óvóbácsinak, mint meghasonlott kopónak. Annyi, de annyi banalitás, logikai ellentmondás tarkítja ezt a jellegtelen, sablonos okádékot, hogy bele sem fogok ennek ecsetelésébe.

2008-12-29 13:56:13 santac (2) #70

Unalmas, kiszámítható, semmi ötlet, semmi fordulat...harmatgyenge!

2008-12-09 18:40:51 Jereváni Rádió (?) #69

Fatökűek előnyben! :)

előzmény: David (#68)

2008-12-09 17:12:08 David (1) #68

Olgáról jut eszembe, hogy örömlány pályafutása során már a második kosarat kapja a Hitman után :D

2008-12-09 17:07:06 David (1) #67

A játékkal nem játszottam, szóval ahhoz nem tudom hasonlítani.Attól függetlenül mondom, hogy rakás szar, végig se tudtam nézni.Ritkán történik velem ilyen, de az utolsó fél órát nem néztem meg, mert nem érdekelt.A csajszit pedig lassan átkeresztelhetnénk Olga Kurvalenkora :), ez mondjuk nem negatív nálam csak gondoltam megjegyzem...

2008-12-07 14:22:46 Gatyamadzag (2) #66

Szerintem nagyon jól összetették ezt a filmet, persze lehet magyarázni hogy milyen rossz meg hogy a klisék... Szerintem jó lett, a látványvilág és pláne a végén mikor betolja max a kék cuccost az odab@sz. Szerintem jó adaptáció lett, kétségtelenül lehetett volna jobb de jó úton halad...

2008-12-07 12:47:31 Dimitryj (3) #65

Oké még elmegy de elég neccesen (10/4). Láttunk már sokkal jobb adaptációt is (pl.: Silent Hill (10/6)). Mondjuk megerőltethették volna magulat kicsit a látványvilággal jobban, és a sztori sem épp a legjobb. Kiragadtak részleteket a játék sztorijából de nem követték túlzottan. Szal kidolgozatlan az egész és egy kicsit gyenge.

2008-11-23 20:28:38 Magnificat (3) #64

basszus, ilyen jó trailer után hogy lehetett ilyen filmet kiadni?... pár ötlet és hangulatfoszlány miatt 4/10

2008-11-19 18:34:07 Olórin (1) #63

...és tényleg olyan rossz, mint a híre. ha nem rosszabb. blöeh.

2008-11-16 22:28:50 limupei (1) #62

Ebben aztán volt minden, csak Max Payne-t felejtették ki belőle. Ráadásul unalmas és felületes, ami az utolsó (két) szög a koporsójában.

2008-11-14 00:52:06 dhfear (2) #61

Azt nem értem hogy a jó rendezőknek miért nem jut eszükbe játékadaptációt csinálni????Ehelyett olyan emberek csinálnak belőle filmet akik sztem még a borítóját se nézték meg nemhogy játszottak volna vele.Akin nagyon ki tudok akadni az Uwe Boll.Az összes jó játékból szar filmet csinál...mér nem lett inkább kőműves?

2008-11-07 23:33:08 deviant (1) #60

szörnyen rossz. a film egy valamiben hasonlít a játékre: megölték may payne feleségét, amiért bosszút áll. ennyi. kár rá pazarolni a szót. 2/10

2008-11-06 16:09:55 metal_face (2) #59

Nekem is az a bajom a filmmel,hogy nem hasonlít a játékra. Vihettek volna bele sokkal többet a játék elemeiből. Hangulatában talán valamennyire hasonlított (hóesés), de nem nagyon emlékeztetett a játékra.

2008-11-05 08:14:32 goromba (2) #58

Teljesen felesleges, hatástalan film.Nagyjából 10 perc után lehet tudni, ki lesz a hunyó-szokásos "fordulat".A film összes alkotóelemét láttuk már itt-ott,semmi új.Mark Wahlbergtől meg valahogy nem tudtam úgy összefosni magam, mint a film összes szereplője.

2008-11-03 14:11:18 carmine (2) #57

Ez számomra egy olyan film, amit a szép operatőri munka, a képi hangulat sem ment meg attól, hogy a középszer alá süllyedjen. Kidolgozatlan történet, nulla fordulat és lassú történet. Sajnálom, mert az előzetes többet ígért.

2008-11-03 00:32:33 spectator (4) #56

Hehe, en nem jatszottam sosem a jatekkal, uhogy nekem kifejezetten semmi bajom.
7/10

2008-11-02 22:06:14 Cesare Gonzago (1) #55

Mark Wahlberg amúgy sem a kedvenc színészem- és akkor még finoman fogalmaztam. Egyetértek a Népszabadságba írogató Fáy kritikussal: ennek a filmnek voltaképpen semmi értelme!

előzmény: Daemiaen (#53)

2008-11-02 21:14:15 gellert01 (3) #54

bullet time lehetett volna több... Többet vártam (a filmtől is)

2008-11-01 10:08:36 Daemiaen (1) #53

Katasztrófa ez a film. Ócska, olcsó hatású - mint a Fox idei éve úgy általában.

előzmény: Cesare Gonzago (#52)

2008-11-01 01:01:58 Cesare Gonzago (1) #52

A játékot - Max Payne 2 - nagyon élveztem, John Moore játékfilmjét egyáltalán nem.

2008-10-31 00:31:38 osi (4) #51

Azért nem olyan vészes ez a Max Payne. Már majdnem elvettétek a kedvem a megnézésétől. Kár lett volna érte... Tisztességes munka.
A játékot nagyon szerettem (csak az első részt ismerem!), akkoriban még nem nagyon értettem az angolt, így a sztori csak körvonalakban maradt meg, amiket nagyjából össze tudtam egyeztetni a filmmel. A játék hangulata viszont mélyen nyomot hagyott bennem, és a film alatt párszor lúdbőröztem is emiatt. Főleg egy-egy díszlet, jelenet, lövés, WC ajtó "nyitogatás", Rosco Street Station, stb. volt emlékezetes.
A játék 2 szempontból ütött nagyot számomra. Izgalmas krimis, noir-os történet, hangulat és bullet time.
A rendezőnek fel volt adva a lecke. A játék képregény betétjei miatt egyszerre kellett jó képregény- és jó játékadaptációt letennie az asztalra. Előbbire már láttunk jónéhány sikeres próbálkozást más rendezőktől, utóbbira kevésbé.A Max Payne is inkább az előbbi viszonylatában működik. Nagyon kúlra szűrőzött képek, frankó képbeállítások, narráció, mint a játék átvezetőiben. Mint játékadaptáció: egy-két klassz akciójelenet, bullet time. Utóbbiból még kevesebb, mint az akcióból. De valljuk be ha tele lett volna vele, elvesztette volna a varázsát. Főleg, hogy manapság az összes akciófilm tele van lassításokkal.
Nekem jobban fájt a szinkron. Payne vmi nagyon kiherélt hangot kapott... Teljesen eltorzította a karaktert. Na majd DVD-n, remélhetőleg egy vágatlan változatot tartalmazó DVD-n. Mert milyen az, hogy az új bond lány leveti a felsőt háttal álva és mire előlről mutatják, eltakarja egy lepedővel a cicit... Pedig gyúrtam a jelenetre ;) Plusz ha vkit televernek söréttel, nem igaz, hogy nem fröccsen a vére. Erről jut eszembe, nem is emlékszem vérre a filmből :(
Valaki nehezményezte más fórumon, hogy miért tolják a hippik a cuccot, ha utána csak paráznak tőle? Szerintem csak kipróbálták / beadták nekik, aztán meg jött a függőség.

Összességében a trailer alapján erős 5ös, a filmet nézve gyenge 4es és reménykedve várom a dvd-t.

2008-10-24 13:54:16 Cesare Gonzago (1) #50

A bullet time volna a látvány megkoronázása!

előzmény: [: Azuroo andrew :] (#48)

2008-10-24 13:53:28 Cesare Gonzago (1) #49

Azért egy esélyt adok a filmnek, bár érzem, hogy hatalmas csalódás vár rám. A játék - a napokban újfent belefogtam, hosszú évek után - felülmúlhatatlan "finnikum". :D

előzmény: Zalaba Ferenc (#47)

2008-10-24 09:46:28 [: Azuroo andrew :] (1) #48

összesen egy bullet time jelenetet kínál

És az is elég későn... : (

előzmény: Zalaba Ferenc (#47)

2008-10-24 09:20:23 Zalaba Ferenc (2) #47

eléggé. lehet vitatkozni azon, hogy ez most baj vagy sem, de csak nyomokban emlékeztet a játékra, kevés bebe az akció, összesen egy bullet time jelenetet kínál, a sztorija és a főszereplője pedig végtelenül bárgyú. az angyalok vinnének némi színt a történetre, de sajna ideje korán jelentőségüket vesztik.

2008-10-22 17:02:17 Cesare Gonzago (1) #46

Ennyire rossz ez a film, jamamura? (Bár nem sokat várok a rendezőtől...)

előzmény: Zalaba Ferenc (#45)

2008-10-22 16:58:38 Zalaba Ferenc (2) #45

maximum pain.

2008-09-25 23:13:16 GothMan (1) #44

Marilyn Manson - If I Was Your Vampire (instrumentális verzió)
[link]

előzmény: mohás barnabás (#43)

2008-09-25 17:59:41 mohás barnabás (2) #43

Egy kérdés:nem tudja valaki, hogy mi az a zene az előzetes alatt megy?

2008-09-14 08:41:31 metal_face (2) #42

ja én sem értem,miért kell ezen ennyire kifakadni. a Max Payne úgymond egy "durvább" akciófilm kell hogy legyen a játék alapján. remélem nem lesz elrontva amiatt, hogy R-besorolást kapott és emiatt most újravágják. PG-13 bszolút nem illik a filmhez a játék alapján.

előzmény: ronin07 (#41)

2008-09-14 08:33:20 ronin07 (?) #41

Tiszta hülye ez a Moore, és nincs senki, aki rendesen betanitaná neki a szakmát. Ott is hibádzik már a projekt, hogy nem egy igényesebb dirit kértek fel rá, vagy még jobb: nem egy ilyen igényes alkotó kopogtatott be a stúdióhoz. (pillanatnyilag egy ember se jut eszembe, aki önszántából menne be)
A Payne-hez épp az R-besorolás illik, 13 éveseknek kiadva szerintem elvész a filmből a szükséges rossz ábrázolásából eredő vészterhes atmoszféra. Ha olyan nagyon fáj a foga Moore-nak a PG-13-re és ilyen könnyen korrumpálhatók az MPAA-sek miért nem megy be ő maga leszopni őket, jó ir módra?
A videojáték adaptokról meg még annyit, hogy ma rendre olyan dirik keze közé jutnak, akik marha nagy Finch vagy Woo-epigonoknak tartják magukat, csak mert szűrővel agyondolgozzák a képeket.

előzmény: metal_face (#39)

2008-09-14 00:28:12 deviant (1) #40

ha az alábbi képet veszem alapul, akkor viszont lesznek benne csöcsök! de a valószínűbb, hogy újravágják a videojátékbuzi kölköknek.

2008-09-13 23:07:11 metal_face (2) #39

ja és ettől John Moore rendesen kiborult:

"a Motion Picture Association of America a 'The Dark Knight'-nak PG-13-as besorolást adott, voltaképpen leszopta a Warner Bros farkát" - nyilatkozta.
"Van néhány komoly mondanivalóm az MPAA-val kapcsolatban. Tudod például, hogy önkéntesekből állt össze? Olyan mintha valami bűnözőkből lennének válogatva. Csatlakozhatsz hozzájuk, ha homoszexuális vagy, vagy ha nem volt normális szülői háttered. Menj csak fel a weboldalukra, és olvasd el a szabályzatukat, olyan, mintha a szülök írták volna a gyerekeknek." - mondta Moore, majd folytatta: "Az MPAA sosem hozza nyilvánosságra a szabályait. Soha, egy rendezőnek sem mondták el, mitől kap egy film R, vagy PG-13 besorolást. Úgy változtatják a szabályaikat, ahogy akarják, attól függően hogy éppen milyen filmet akarnak látni a mozikban. Jó érzésem volt a Max Payne film Moziváltozatával kapcsolatban. Azt hittem, nem lesz semmi probléma. És nem így történt."

[link]

előzmény: ronin07 (#38)

2008-09-13 18:12:14 ronin07 (?) #38

Közben visszakapta az R-besorolást.

2008-09-13 08:42:34 metal_face (2) #37

na mégiscsak okt 30-án lesz a bemutató...

2008-08-09 14:07:39 Leslie (?) #36

A játék az egyik kedvencem volt, mindkét részét végigvittem. Az egyik legjobb sztorival rendelkező játék, ezért jó filmet is lehetne belőle csinálni. Ezzel a filmmel kapcsolatban nincsenek illúzióim, de azért kíváncsi vagyok rá.
Ehhez a filmhez egy olyan rendező kellett volna, mint Fincher, Rodriguez vagy Nolan.
Wahlberg szerintem sem illik Payne karakteréhez. A lentebb említett Clive Owent én is inkább el tudnám képzelni. De akár egy még "durvább" Payne is lehetne mondjuk Michael Madsennel. Nekem Payne-ről Madsen ugrott be elsőnek.
Mona szerepére jónak tűnik Mila Kunis, akit mostanában nagyon csípek.

2008-08-03 16:51:59 Cesare Gonzago (1) #35

ZSENIÁLIS!!!

2008-08-03 13:44:21 limupei (1) #34

Ja, jó kis kép, mondjuk erre a filmre éppen nem jó. Mert míg fütyit csak 17 éves kora után láthat az ember, letépett fejű hullát már 14 évesen is, ha talál egy hajléktalant, aki megveszi neki a jegyet egy sörért. Az amerikai prüdéria nevében állj:)

2008-08-03 13:37:58 vadPINGvin (1) #33

Szép egyszerű magyarázat. :)

2008-08-03 13:36:48 deviant (1) #32

szenzációs! :D még sok ilyet kérünk. :)

2008-08-03 13:36:00 Olórin (1) #31

hát ez baromi jó:D

2008-08-03 13:30:11 limupei (1) #30

2008-08-03 13:24:07 Cesare Gonzago (1) #29

Jaj... Tudtam. Van egy rakás külhoni lemezem, és mindegyiken láthatók a jelölések. Nem gondoltam, hogy ez a PG az a PG... :)

előzmény: Tray (#28)

2008-08-03 13:19:14 Tray (1) #28

Itt van leírás a különböző korhatárokról.
Amúgy a stúdiókat mi korlátozza abban, hogy kiadjanak minden filmből egy unrated változatot is, amit csak kizárólag felnőttfilmes mozikban és olyan helyeken árulnának DVD-n, mondjuk a pornórészlegen? Attól nyilvános helyeken mehetne a PG-13-ra vágott.

2008-08-03 13:00:17 Cesare Gonzago (1) #27

Lehet, hogy ostoba kérdés, de nem vagyok tájékozott: mi az a PG-13?

előzmény: limupei (#26)

2008-08-03 12:42:58 limupei (1) #26

Szerintem itt megint arról van szó, mint a legtöbb ilyen jellegű filmnél (Hitman, Doom stb.). Hollywood kifizetett egy csomó pénzt, hogy használhassa a Max Payne nevet meg egy-két jellegzetesebb dolgot a játékból, és a márkanévvel eladják a saját PG-13-as szemetüket.

2008-08-03 12:33:31 Cesare Gonzago (1) #25

Egy mozijegyet én is megszavazok a Max Payne-nek. (Kétlem, hogy a DVD-t megvenném...)

előzmény: gyilkosvirus (#24)

2008-08-03 12:29:44 gyilkosvirus (?) #24

Na Clive Owen-t én is szívesebben láttam volna. Szerintem, ha csak fele olyan jó lesz a hangulata, mint a játéknak, akkor már sokkal jobb lesz egy átlagos filmnél. Én megszavazok neki egy mozijegyet.

előzmény: Hannibal Lecter (#21)

2008-08-03 07:59:09 ronin07 (?) #23

Nem lesznek ijesztő elemek vagy csak redukált mértékben, ugyanis a hülye producerek PG-13-re vágják a filmet R-kategória helyett.

előzmény: ThomYerk (#22)

2008-08-02 23:14:27 ThomYerk (2) #22

azért én félek h elcseszik ezekkel a bigyókkal. a játékbeli drogos álmok komolyan félelmetesek voltak (kívánom hogy benne legyen a vérhóhullás és alatta a gyereksírásos rész, attól kikészültem). de attól is félek h túl sokat várok majd a filmtől, tényleg iszonyatjó hangulata és látványa volt (nem beszélve a darkos, noiros beütésről)

előzmény: hemill (#18)

2008-08-02 22:07:15 Hannibal Lecter (1) #21

Nemcsak a tehetséggel van bajom, bár a zenészből színésszé avanzsált Wahlberget sosem tartottam modern korunk Brando-jának. De tejfelesszájú kölyökképével sem közelítheti meg a számítógépes főhős komolyságát. Én Clive Owent láttam volna szívesebben, de ő legutóbb a hasonló kaptafára épülő Golyózáporban domborított inkább.

2008-08-02 21:59:28 metal_face (2) #20

én is rohadtul várom már mert a játék az király a filmből meg nemtom mi sült ki szóval várom

2008-08-02 21:35:58 deviant (1) #19

jaj, nem már, az ilyen szerepekkel még a kevésbé tehetséges színészek is megbirkóznak, lásd: bruce willis. a sming és a jelmez majd eljátsszatja a szerepet. engem inkább aggaszt, hogy az első előzetes nem idézi fel a játék borongós hangulatát. valami olyanra számítottam, mint a visszavágó. ehhez képest ez a trailer eléggé steril látvánnyal bír.

előzmény: Hannibal Lecter (#9)

2008-08-02 21:28:40 hemill (3) #18

azt hallottam, hogy azok az "oriásmadarak" Max lelki démonait jelképezik :)
én is csodálkoztam rajta, hogy mit keresnek a filmben ilyen lények, mert a játékban ilyesmi nem volt

nem sokat várok a filmtől, mert úgysem olyan lesz a film hangulata, mint a játékben
de ha mégis, akkor meg grat. nekik

2008-08-02 21:27:16 vadPINGvin (1) #17

Nekem sem igazán jött be a trailer. Ez azon ritka játékok egyike, amikor tényleg nem mindegy milyen lesz a filmváltozat. A madár viszont nem zavar benne. :)
Minthogy a játékban is előfordultak eléggé szürrealista álomjelentek, azzal nyugtatom magam, hogy a madár egy ilyenben fog megjelenni.

2008-08-02 21:17:05 Cesare Gonzago (1) #16

Igen. Nem kedvelem a számítógépes játékokat, de a Max Payne az egyik kivétel... Nagyon ütős történetet írtak a finnek. :) Úgy vélem, a film nem lesz méltó a játék alkotóihoz.

előzmény: ronin07 (#15)

2008-08-02 21:13:54 ronin07 (?) #15

A Max Payne egyébként kivétel. A játéknak bivalyerős drámai töltete van.

2008-08-02 21:13:36 Cesare Gonzago (1) #14

"... és mintha egy óriásmadarat is láttam volna..."

Nem vagy egyedül, nekem is feltűnt az a rettenet. :S

előzmény: ronin07 (#12)

2008-08-02 21:12:19 Cesare Gonzago (1) #13

Köszönöm, csak azért kérdeztem, mert a legtöbb filmnél használhatatlan ez a hivatkozás.

Látva az előzetest, ez a film valóban nem ígérkezik meghatározó élménynek...

előzmény: mohás barnabás (#11)

2008-08-02 21:12:03 ronin07 (?) #12

John Moore-tól eddig csak szar filmeket (Ellenséges terület, Ómen 666 - ez különösen szíven ütött) láttam, és nekem ennyi elég is, hogy messziről kerüljem a filmet. Meg az is közrejátszik, hogy számítógépes játékok adaptációiban megfeledkeznek a történetről, és csak a látvány dominál (Tomb Raider 1-2., Hitman, Alone in the Dark), sőt legtöbb adapt játékváltozata is csak a látványra hajt. Az MP mozi is öncélúnak tűnik a trailer alapján: felesleges lassítások, felesleges lövöldözések, szűrők össze-vissza, és mintha egy óriásmadarat is láttam volna:S

2008-08-02 21:05:39 mohás barnabás (2) #11

jobb felső sarok,jutub felirat

előzmény: Cesare Gonzago (#10)

2008-08-02 21:00:14 Cesare Gonzago (1) #10

Hol látható a trailer?

előzmény: Hannibal Lecter (#9)

2008-08-02 20:18:44 Hannibal Lecter (1) #9

Szerintem sem, egyenesen borzalmas választás. Nem hinném, hogy hitelesen tudná megjeleníteni a kiégett, borostás New York-i zsarut, akit esz a magány. A trailer pedig csak erősíti benyomásaimat.

2008-08-02 20:11:10 deviant (1) #8

mondjuk szerintem wahlberg egyáltalán nem rossz választás. meg aztán ez is csak egy játékadaptáció. a játékokat a játékélményért szeretem, egy filmtől viszont valami teljesen mást várok. mondanom sem kell, hogy a filmeket jobban szeretem.

2008-08-02 19:35:29 Hannibal Lecter (1) #7

A játék mélyen intenzív drámaisága, különleges látványvilága, neonoir hangulata miatt volt pl. számomra maradandó élmény. Moore filmje (a trailer alapján) viszont köszönőviszonyban sincs ezzel az alapkoncepcióval. Mark Wahlberg pedig az utolsó, akire én ráosztottam volna a főszerepet, úgyhogy minden jel arra utal, hogy ez szar lesz.

2008-08-02 19:28:32 Olórin (1) #6

Tökátlagos (vagy rosszabb) trendi, lődözős izének tűnik. A játék sem a sztorija miatt volt jó, akkor ettől mit lehet várni...?

2008-08-02 19:24:51 simijohnny (?) #5

Ettől a rendezőtől én nem várnék túl sokat. Eleget csalódtam már az adaptációkban sajnos...meg szerintem ti is.

2008-08-02 18:54:35 Cesare Gonzago (1) #4

Akkor mi még várhatunk...

előzmény: ronin07 (#3)

2008-08-02 17:58:32 ronin07 (?) #3

USA: 2008. 10. 17.

előzmény: Cesare Gonzago (#2)

2008-08-02 17:31:46 Cesare Gonzago (1) #2

Mikor mutatják be? (A játékot nagyon szerettem, remélem, a film is nézhető lesz. John Moore életművéből egyedül a Behind Enemy Lines című filmet láttam, s az bizony nem tetszett, sőt...)

előzmény: gyilkosvirus (#1)

2008-08-02 17:25:43 gyilkosvirus (?) #1

Az előzetes alapján nagyon ütősnek tűnik, várom már rendesen

(Ui.: kösz h felraktátok)