Glengarry Glen Ross (1992) ☆ 👁

(James Foley)

amerikai dráma

3,9
★★★★☆
293 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ricky Roma: Szart már akkorát, mintha 12 órát aludt volna? Vagy pisált már akkorát?

Ricky Roma: A jó baszások, ha voltak, mire emlékszik belőlük?
James Lingk: Hogy mire emlékszem?
Ricky Roma: Igen. Nem is tudom, hogy én... én megmondom, mire, de tuti nem az orgazmusra. Valami csaj karja a nyakadon, valami, amit a szemében láttam, vagy a hangok, amiket kiadott. Vagy én vagyok. Ágyban vagyok, és másnap hozott nekem egy tejeskávét, adott egy cigarettát. A tököm akár a beton. Szóval, mi is az élet? Hogy hátratekintünk, hogy előretekintünk. Ennyi. Ez az életünk. Hol van a pillanat?
És mitől félünk annyira? Csőd? És még? Bezár a bank, betegek leszünk, a feleségem repülőgépe lezuhan, beüt a tőzsdekrach. Na de mi történt meg ezek közül? Egyik sem. Mégis aggódunk. Vajon miért?

Ricky Roma: Minden vonatfülkének enyhén szarszaga van, egy idő után már fel se tűnik. Ez a legrosszabb, amit megyónhatok. Tudja, milyen soká tartott, míg ezt felismertem? Soká, nagyon soká.

Ricky Roma: Azt hiszi, homokos? Mondok én valamit, mind azok vagyunk. Azt hiszi, tolvaj? Na és? Megzavarja a középosztálybeli erkölcsiség? Ne törődjön vele, szarja ki. Megcsalja a feleségét? Megtörtént. Kislányokat dugott meg? Ám legyen. Létezik abszolút erkölcsiség? Há... talán. És akkor mi van? Ha úgy gondolja, hogy van, rajta, váljon olyanná. A rossz pokolra jut? Szerintem nem. Ha maga igen, viselkedjen is úgy. Létezik pokol a földön? Igen. Én nem fogok abban élni. Ez vagyok én.

Blake: Hogy rosszak a tippek? Rosszak a kibaszott tippek? Maga rossz! Én már tizenöt éve vagyok a szakmában.

Dave Moss: Hogy hívják?

Blake: Kapd be! Így hívnak engem. És tudja miért, miszter? Mert maga Hyundai-jal érkezett ide ma este, míg én egy nyolcvanezer dolláros BMW-vel jöttem. Na így hívnak engem! A maga neve meg hogy gyengeelméjű és ha nem képes állni a férfias versenyt, nem képes üzletet kötni. Akkor menjen haza panaszkodni a feleségének! Mert csakis egyvalami számít ebben az életben! Rábírni őket arra, hogy aláírják a szerződésüket! Értik amit mondok, maguk kibaszott buzik?

Blake: Az az óra többe került, mint a kocsija! Kilencszázhetvenezer dollárt kerestem tavaly. Na és maga? Látod haver, ez vagyok én, te meg semmi vagy! Kedves ember vagy? Szarok rá! Jó apa? Kapd be! Menj haza és játssz a srácokkal! Ha itt akarnak dolgozni, kössenek üzleteket!