Frida (2002) ☆

(Julie Taymor)

amerikai-kanadai-mexikói dráma, életrajzi film

3,9
★★★★☆
396 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Salma Hayek:Kezdetben ez csak egy kis szerep volt számomra.

PG

Salma Hayek:
Amikor Nicole Kidman megkapta a Golden Globe díjat, nagyon örültem, mert ez volt az első díja és lenyűgöző alakítást nyújtott.

PG

Salma Hayek:
Amikor megtudtam, hogy Golden Globe díjra jelöltek, akkor sokkot kaptam, mert nem éreztem, hogy valóban annyira jó voltam.

PG

Salma Hayek:
Nagyon szerettem ezt a karaktert, így könnyű volt eljátszani a szerepet.

PG

Salma Hayek:
Hét évig készültünk a filmre, mindent elolvastunk és megbeszéltük a karaktereket, kipróbáltuk a viselkedésüket, öltözködésüket, hajviseletüket. Rengeteget tanultam ebből.

PG

Salma Hayek:
Az első kihívás az Edward által írt szereppel azonosulás volt, de Julie Taymorval átírtuk, mert Frida annyira komplex személyiség volt, hogy csak Julie Taymorval tudtuk kihozni.

PG

Salma Hayek:
Julie Taymor és Alfred Molina révén nagyon könnyűvé vált a forgatás, mert mindenben támogattak és biztonságban éreztem magam.

PG

Salma Hayek:
Neki soha nem kellett szerepet játszania, csak hirtelen átalakult és máris azzá a szereplővé vált, akit el kellett játszania.

PG

Salma Hayek:
Hihetetlen volt látni, Ahogy elindult a kamera, Alfred Molina azonnal tökéletesen hozta a szerepet és mindig hiteles volt. Egyszer se hibázott.

PG

Salma Hayek:
Alfred Molinaval nagyon jól megértettük egymást. Nagyon tehetséges, mélyen megbíztam benne.

PG

Salma Hayek:
Amikor a szöveget elolvastam éreztem, hogy neki kellene énekelnie, és mint később megtudtam, Chavella más módon azonnal elkezdte menedzselni magát, elküldte a cd-it Elliotnak és Julie Taymornak, hogy hallgassák meg, és ők is így döntöttek.

PG

Salma Hayek:
Julie Taymor egy héttel az első beszélgetésünk után felhívott, hogy Chavella szerinte a legjobb énekes, és neki kell énekelnie a filmben. Amikor mondtam neki, hogy ne ugrasson, és elmondtam neki, hogy én is rá gondoltam, akkor ő mondta nekem, hogy ne heccelődjek vele.

PG

Salma Hayek:
Korábban Chavella csak egy énekes volt a sok közül, én Párizsban ismertem meg a dalait, mert valaki odaadta a cd-jét és azonnal éreztem, hogy neki kellene énekelnie a filmben.

PG

Salma Hayek:
Elliott hihetetlen úriember, nagyon okos és szórakoztató, mélyen ismeri a mexikói zenét, imádnivaló, azonnal barátok lettünk.

PG

Salma Hayek:
Elliott is kellett, mert musicalra volt szükség, Edward nem volt oda a mexikói zenéért, de Julie Taymor tudta kezelni.

PG

Salma Hayek:
Julie Taymor, Edward és én voltunk benne a forgatókönyvírásban. Edward mindig csak Julie Taymornak mutatta meg, mit írt, aki megbeszélte velem és módosítottuk. Edward dühös volt, de mondtam neki, beszélje meg Julie Taymorval és ők vitatkoztak egymással. Nagyon jó munkakapcsolat volt ez így.

PG

Salma Hayek:
Sok rendező mondja, hogy milyen nagyszerű elképzelései vannak, de később a filmet látva kiderül, hogy más lett az eredmény. Julie Taymor azt mondta, amit később megvalósított, és annyira magabiztos és hiteles volt, hogy azonnal teljesen megbíztam benne. Szerintem az az igazán jó rendező, akiben már az elején meg lehet bízni.

PG

Salma Hayek:
Amikor képeket kellett festenem, akkor megpróbáltam kifejezni az érzéseimet, de a rendező mindig leállított, hogy festés közben teljesen érzelemmentes arckifejezést akar látni. Csak később, a filmet látva értettem meg, hogy pontosan igaza volt.

PG

Salma Hayek:
Az elvetélési jelenet forgatása előtt a rendező hirtelen odajött hozzám, szinte belebújt az arcomba és üvöltött velem, majd amikor már könnyeztem, akkor közölte, hogy most jó, és otthagyott, és kezdődött a felvétel.

PG

Salma Hayek:
Csak nagyon kevés szituációban volt eltérő a véleményünk a szerepről, de a rendező nagyon nyitott volt, és nagyon alaposan meg kellett indokolnom a véleményemet, és egyszer csak azt mondta, hogy már értem, és azonnal magasabb szinten folytatta, amit próbáltam elmondani.

PG

Salma Hayek:
A legnagyobb probléma a megfelelő rendező megtalálása volt, és azt hiszem, Julie Taymor a legjobb választás volt.

PG

Salma Hayek:
Rengeteget tanultam a szerepből és nagymértékben megváltoztatta az életemet.

PG

Salma Hayek:
A mexikói bemutatón nagyon hosszú vörös szőnyeg volt, mindenkivel beszélni kellett, egy óráig tartott, amíg beértünk, jókora késéssel kezdődött a vetítés.

PG

Salma Hayek:
A film mexikói bemutatásakor mindenki szomorú volt, hogy ez nem egy valódi életrajzi film.

PG

Salma Hayek:
Néha nehéz volt mosolygónak maradnom, amikor mindenki üvöltözött körülöttem.

PG

Salma Hayek:
Négy órás volt az első beszélgetésem a rendezővel. Azonnal rájöttem, hogy hasonlóan látjuk a karakter szerepét és sokat segített nekem, mert Frida alapvetően nagyon vizuális típus volt, amit beszéddel nem lehetett kifejezni, csak látvánnyal.

PG

Salma Hayek:
Tökéletes elképzelésem volt a szerepről, de nem volt jogom változtatni, a rendező utasításait kellett követnem.

PG

Salma Hayek:
A rendező nagyon jól érezte a mexikói életstílust, mindent tudott a mexikói történelemről, kultúráról és a népről is.

PG

Salma Hayek:
Csak akkor fejezhettem be a filmet, ha belemegyek, hogy szexjelenetem legyen egy másik nővel. És [Harvey Weinstein] azt kérte, legyünk teljesen meztelenek. Állandóan azt kérte, mutassak többet magamból, hogy legyen több szex.
Salma Hayek: Weinstein azzal fenyegetett, hogy megöl