Joan of Arc (1999) ☆ 👁

Jeanne d'Arc, az orléans-i szűz
The Messenger: The Story of Joan of Arc

(Luc Besson)

amerikai-cseh-francia dráma, életrajzi film, háborús film, kalandfilm, történelmi film

3,3
★★★☆☆
468 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-10-17 19:00:57 The Cortez (3) #9

Ez a történelmi háborús film az igényesebb blockbusterek és az igénytelen, TV-re + DVD-re gyártott C-kategóriás művek határmezsgyéjén mozog. Akadnak benne látványos, egyben vérengzős csatajelenetek, félrement poénok, színvonaltalan képi effektek, valamint horrorisztikusabbnak szánt jelenetek, amelyek valamiért Asylum minőségben lettek megrendezve. Mint ahogy már az Az ötödik elemben is, úgy itt Besson láthatóan szintén jó magasról leszarta korábbi önmagát, mivel mindkettő messze elmarad a León, a profi profizmusától. Lényegében egy bő lére eresztett, középszerű közönségmozit gyártott, amin nagyokat lehet ásítozni. Jovovich idegesítően hozza a megszállott főhősnőt, viszont Vincent Cassel & Dustin Hoffman azért dob egy keveset az összképen.

2014-12-13 01:18:48 dikalosz (4) #8

Sikerült is neki!

2014-11-09 19:47:46 BonnyJohnny (3) #7

Nem, Besson direkt creepy Jézust akart.

előzmény: dikalosz (#6)

2014-11-09 19:29:18 dikalosz (4) #6

Gyerekként csak számomra volt ijesztő Krisztus?

2011-11-22 23:41:09 Szívtiproimi (4) #5

A film úgy tűnik Bernard Shaw színműve hangulatában készült. A kommunista Shaw-nak a szent és a vallás lejáratása volt a célja, idiótának beállítva az összes szereplőt, különösen a királyt és Johannát. Ez az ostoba, idegesítő poénkodás van a filmben is. Nem nagyon szoktam ilyen szuperprodukciókat nézni, nem az én műfajom, de töténelmi tévedéseivel együtt szerintem nem rossz film.

2009-08-06 01:23:12 kdi (2) #4

Tortenelmileg kifejezetten rossz film. A perirat alapan teljesen meghamisotottak Jeanne d'Arc alakjat, majdnem a vad mar a perben is tarthatatlan nezetei koszonnek vissza (legszembetunobb tevedes a kard es az erdo tulmisztifikalasa. Mindkettot Jeanne teljesen elvetett, es tagadt a per soran). Ocska pszichologizalo koritessel, sok szenzaciohajhasz veres jelenettel. Milla Jovovich jateka valoszinuleg megfelel a forgatokonyvnek de pont ezert tuljatszott. John Malkovich meg egy rosszul sikerult Hamletet alakitast nyujt.

2008-12-05 18:01:29 DrSzolon (2) #3

Én is pont ezt akartam írni, tetszett, hogy a film egyik változatot (tényleg isten segítette, vagy csak egy őrült volt, akihez hangok szólnak a fejében) sem erőltette, a nézőre bízta, hogy mit gondoljon.
A film egyébként korhű volt, a ruhák, épületek szépek, igényesek voltak, de volt két dolog, ami miatt kettest adtam rá: a helyenként nagyon hülye felvételek miatt, (pl. Milla Jovovich közelről felvett hülye arcai) és a szerencsétlen, B-kategóriába illő poénok, amik sugallták, hogy ezen röhögni kell (pl. szekeres poén az elején, vagy amikor az angol katonát nyilakkal körbelőtték, és egy sem találta el...)

2008-01-04 17:38:56 Film-fan (4) #2

Luc Besson jobb alkotásai között tartom számon a filmet. És bár nekem Milla Jovovich kissé hiteltelen Joan karakterében, de hát izlések és pofonok... Na és mivel akkoriban Milla a rendező felesége volt, így biztos előnyt élvezett a castingnál. :-)
Na, de a rosszindulatú megjegyzéseket félretéve, elég tűrhető és korhű filmet kerítettek az Orleánsi szűz kalandjai köré és ehhez elég jó aktorokat sikerült megnyerniük. Nekem Dustin Hoffman mellett még John Malkovich tetszett a vásznon, bár őt kisebb szerepre kárhoztatták. A látvány is ott van a szeren, de hát Mel Gibson Rettenthetetlenje óta történelmi filmet már csak úgy szabad készíteni, hogy a véres csatajelenetek minél realistábbak és naturalisztikusabbak legyenek. Kapunk itt is mindent az arcunkba: vért, levágott karokat, a csata után a legyőzöttekből fogakat kihúzó győzteseket. Ami dícséretes, hogy a rendező nem ábrázolja egyértelműen, hogy vajon Joan valóban Isteni sugallatra cselekedő, józan eszű stratéga volt-e vagy csak piszkosul szerencsés parasztlány, aki saját vízióit követte.

2007-12-18 13:12:39 GothMan (4) #1

Dustin Hoffman jelenléte és szavai miatt favorit.