The Legend of Hell House (1973) ☆ 👁

Az ördög házának legendája

(John Hough)

angol horror

3,0
★★★☆☆
27 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-10-18 10:30:31 jackbau33 (3) #5

Nem tudom, szerintem a karakterviszonyok/interakciók sokkal rosszabbul vannak kezelve mint a The Haunting-nál.És pont ezért nem tudott megérinteni az sem, hogy itt meg merik ölni a szereplőket.A hangulat/környezet nagyon eltalált de nekem kb ennyi, ha elátkozott házas film, akkor már sokkal inkább a https://kritikustomeg.org/film/26429/burnt-offerings-remalmok-haza-1976

előzmény: LeoDavidHUN (#4)

2023-10-18 00:40:27 LeoDavidHUN (4) #4

Valóban hasonlít a Hill Ház filmekhez, de jobban működik szerintem, mert bátrabb, plusz saját regényből született. (Hell House-Richard Matheson)

előzmény: jackbau33 (#3)

2022-06-08 18:29:25 jackbau33 (3) #3

Azt leszámítva hogy itt a ház előtörténete nincsen flashback-es képekkel elmesélve,szinte majdnem a Robert Wise "The Haunting" copy-ja.Négy személy(két nő-két férfi) egy sötét múltú kísértetházban vizsgálódik lehetséges természetfeletti események után.Amit sikerült jól megfogni ,az a hangulat.Ködbe burkolózó kastély, pókhálós belső terekkel teremti meg a creepy atmoszférát, tehát a környezet telitalálat.A színészek játéka már szó szó, alaphelyzetben jó az alakításuk de érzelmi kitöréseknél mindenki túltolja egy kicsit…ami pedig a rájuk írt karaktereket illeti,kissé hihetetlen volt hogy mindenki a másikat hibáztatta a bekövetkezett események lavinája miatt.Azonkívül egyikük sincs kifejtve,viszont némelyikükkel kapcsolatban vannak homályos visszautalások korábbi eseményekre,amik inkább csak zavaróak,tekintve hogy ez nem egy második rész.A sztori ígéretes kezdése is egy idő után kezd szétesni mintha több lehetséges feldobott ötlet közül nem is tudná a film hogy mire akarja kifuttatni az egészet.Ez leginkább a záróképnél tettenérhető, akkora banális megoldást dob be csavarnak hogy arra szerintem kár volt ráépíteni másfél órát.De a hangulatot tényleg nem győzőm méltatni,csak egy átgondoltabb sztori se ártott volna.5/10

2011-06-05 13:14:57 manson84 (3) #2

A kísértetházas filmek a legkiszámíthatóbbak a horror műfaján belül. Minden esetben adott egy ház ahol a múltban valami rossz történt és emiatt az új lakóknak, vagy éppen a kíváncsi tudósoknak szembe kell néznie a rémülettel. A pokoli ház legendája az utóbbiakhoz tartozik, a médiumokból és tudósokból álló csoport azt a nemes feladatot kapta, hogy tisztítsa meg az értékes ingatlant a benne lévő paranormális jelenségektől. Megérkezésük után elkezdődnek a különös, félelmetes történések (persze véletlenül se mennének haza ezután) és elszabadul a pokol. Mindegy melyik szellemtanyás filmet nézem, mindig rá kell jöjjek, hogy az összes alapja Robert Wise The Haunting c. mesterműve.

2009-10-02 15:44:38 HejjaX (3) #1

nem indul rosszul, de a macskás jelenetnél számomra összeomlik a film, annyira nevetséges az ötlet és a megvalósítás egyaránt. a film végét meg annyira túljátssza a médium csóka, hogy inkább vicces, mint félelmetes.