John Adams (2008) ☆ 👁

(Tom Hooper)

amerikai életrajzi film, minisorozat, történelmi film

4,0
★★★★☆
22 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2009-10-07 12:40:17 -senki- (4) #8

Sok nem vontam le az értékéből asszem...:D

előzmény: cucu (#6)

2009-10-07 12:11:27 limupei (?) #7

Életem első minisorozata, amit nem tudtam befejezni...és nem is akarom. Élt három és fél részt. Ráadásul az első még tetszett, úgyhogy különös tehetség kellett hozzá, hogy másfél rész alatt eljussanak a totális érdektelenségig. Szóval nálam ez a tévé Mátrixa, aminek valószínűleg soha nem fogom látni a végét.

2009-10-07 11:55:40 cucu (2) #6

Nagy csalódás volt ez nekem: a sztori meg a színészek alapján valami sokkal jobbra számítottam. Ehhez képest irgalmatlanul hosszú, unalmas, a színészi játék sem valami fergeteges. Nem érzem, hogy bármit hozzáadott volna ahhoz, mintha két oldalban elolvastam volna John Adams életét. Sőt, inkább elvett, mert sokkal több idő volt végignézni, és a Wikipedia alapján nem kevés történelmi tévedés van benne (vagyis többet tudnék a valóságról egy rendes leírásból).

Btw: aki Sarah Polly cicijére vágyik (vö. gaillard), az a 7. és ne a 6. részbe nézzen bele. És számítson rá, hogy épp levágják (leműtik), szóval nincs a szituációban semmi szexi. (Elég enyhe spoiler, -senki- már úgyis lelőtte.)

2009-04-22 22:51:34 -senki- (4) #4

Az első részek kifejezetten meglepően jók voltak. Jó életszagúak a színészek (akik tényleg jól játszanak), díszletek... stb. Megemlítendő még a remek fényképezés és a remek főcím...!

Végig néztem mert érdekel az amerikai történelem, akik hasonlóan vannak szintén érdemes követniük, de a közepétől egyre unalmasabb a sorozat. Túlságosan csapongó, a gyerek mellműtététől kezdve van idő mindenre, csak a címszereplő bemutatására nem volt szerintem elég figyelem. Az ábrázolás túl kisszerű, amerikai közönségnek nyilván John Adams emberszerű bemutatása volt a cél, de a 7 rész alatt alig derült ki nekem mitől nagy államférfi.

A 2. rész után ahol a függetlenségi nyilatkozatba vett részt, a sorozat közepén jó részt Európában követ, ahol nagy részt alig sikerült neki valami, legtöbbször csak franciák nyápickodása megy. Azután érdekesebb lesz, de a legérdekesebbnek ígérkező rész az elnökségében kb. csak a francia-kapcsolattal való veszekedés megy. Következőkben meg már egyből kiöregedett visszaemlékező. Nagyon sok rész inkább magán életi...

A végére elég kiábrándító, gondolkodtam hogy lehúzzam de azért az elejéért talán egy 4 kijár.

2008-07-02 10:50:42 limupei (?) #3

Igazad van, az utolsó kettőre még nem szántam rá magam, mert a legutóbbi (amit láttam) valami kínszenvedés volt.

előzmény: gaillard (#2)

2008-07-02 09:49:05 gaillard (3) #2

Az első néhány rész valóban színvonalas, aztán beáll az unalom. Az életrajzi filmek szokásos zárópasszusát (nyöszörgő félholt ember) bő egy órán át élvezhetjük. A 6. részben még feltűnik Sarah Polley cicije, de ezt leszámítva már érdektelen.

2008-03-25 23:12:04 limupei (?) #1

Az első rész nagyon jó lett, most azt mondom, hogy sokkal jobb mint a Róma, szóval az HBO (megint) betalált. Tom Hooper pedig sokadszor készülődhet az Emmy-re és a Golden Globe-ra kicsinyke színészgárdájával együtt:) Bővebben hat rész múlva, remélem marad a színvonal.