Righteous Kill (2008) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2015-10-20 17:00:26 zetor (?) #32

Jamey Jasta is feltűnik a filmben.

az érdekességekhez akartam, törölnétek kérlek?

2011-12-22 22:18:28 Victor Vance (2) #31

Annak idején nagyon vártam ezt a filmet, mivel a két legkedvencebb színészem játszik benne. Majd elolvastam egy-két kritikát, és secperc alatt világossá vált számomra, nemhogy egy Szemtől szemben, de még egy átlagos akciófilm szintjét sem hozza. Ma végre megnéztem, és valóban nem. Kevés rendezőnek adatik meg hogy ilyen nagy nevekkel dolgozhasson, Jon Avnet-nek esélye volt rá hogy klasszikust teremtsen, de úgy tűnik egy ilyen munka túl sok volt neki. Adva van ugye De Niro és Pacino, akik talán már kicsit kiöregedtek az ilyen zsaruszerepekből, bár teljesítményük itt is nagyon jó, tehetségüket mi sem bizonyítja jobban hogy végülis miattuk lett nézhető a mozi, egyébként ha nem ők játszottak volna benne akkor nyugodtan mehetett volna egyből DVD-re is ez a fércmű. Hiába alakít korrektet a két nagyágyú, valahogy nincs meg köztük az a bizonyos összhang, a karaktereik nincsenek rendesen megírva, a fordulatok pedig ötlettelenek,

a film utolsó néhány percéig megpróbálják elhitetni velünk hogy De Niro a gyilkos, de a cselekmény előrehaladtával annyira erőlködnek és olyan húzásokat vetnek be a forgatókönyvírók, hogy az edzettebb filmnéző hamar rájön honnan fúj a szél, ráadásul elég gáz húzás hogy az írók nem árulják el a karakterek neveit hogy szándékosan higyjük ezt, ennél több kreativitás is lehetett volna bennük

Na meg persze a színészek is kishíján nevetséges helyzetbe hozzák magukat,

pl. ki a fene hiszi el majdnem 70 évesen De Niro önfeledten dugja Carla Gugino-t, a csaj meg még gerjed is rá, ugyanmár

Szó ami szó hiába hoznak korrekt teljesítményt a fiúk, a szerep valahogy nem áll jól nekik, véleményem szerint egyenesen méltatlan hozzájuk mérve a két rendőr jelleme, az átlagot a többi színész sem javítja fel, 50 Cent-et pedig egyenesen kikéne repíteni a filmszakmából, ide még a szokásos "faszagyerek" vagyok című ripacskodás is kevés.

Szerencsére a film azért nem annyira rossz hogy sárba tiporja De Niro és Pacino nevét, csak egy újabb gyenge mozi a mostanában sajnos hanyatlásnak induló karrierjükben, Avnet pedig nyugodtan menjen vissza reklámfilmeket, vagy videoklippeket rendezni mert már a sokadik lehetőséget puskázza el.

2010-12-05 18:58:06 Bruce94 (2) #30

Ma lassan az van, hogy a gyilkos kap 3 évet és az autótolvaj is ennyit kap. Pedig a két bűn között ég és föld a különbség.
Na de vissza a témához: Óriásit csalódtam, láttam alacsony az átlaga, de mivel rajongója vagyok a két főszereplőnek, gondoltam nekem, hátha tetszik. Mellétrafáltam. Unalmas, vontatott, gyenge történet. A két óriás ugyan próbál valamit javítani, de ez kevésbé sikerül nekik. Közülük De Niro alakít egy picivel jobbat. Remelélem látjuk őket együtt valami olyan filmben mint a Szemtől szemben, mert a ott kezdődik az igazi krimi. :)

előzmény: hogyi (#26)

2010-01-09 14:38:49 ronin07 (?) #29

"Valamint ők, hogyan adhatják a nevüket ilyen projekthez?"

Suskáért. A 60 milla oroszlánrészét lefogadom, a két ex-fenegyerek honoráriuma vitte el.

előzmény: Tomiee (#28)

2010-01-09 14:35:52 Tomiee (2) #28

Hihetetlen, hogy lehet ilyen unalmas, sablonos és erőltetett filmet kreálni két ilyen kvalitású színésszel.
Valamint ők, hogyan adhatják a nevüket ilyen projekthez?

2009-11-08 01:11:55 Hannibal Lecter (2) #27

Hiába hozott tető alá közös projektet De Niro és Pacino, Jon Avnet videoklipszerűen agyoncizellált, túlbonyolított zsaruthrillere sajnos rendkívül erőltetett, néhol irdatlanul közhelyes (megmosolyogtatóan bornírt párbeszédek) és logikai szempontból számtalan bántó döccenővel szolgáló próbálkozás. Érezzük a tétet, de nem tudunk együtt lélegezni a szereplőkkel, hiszen a főcsavar olyan mesterkélten és következetlenül van előkészítve, hogy egy-két intenzívebb kulminációt leszámítva szinte végig malmozhatnánk filmnézés közben. Azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy mi a helyzet De Niro karakterével, szóval a vörös hering nem vezeti félre a néző szimatát, az erkölcsi mondanivaló pedig olyan maszlagosan elcsépelt, hogy kár is szót vesztegetni rá. A nagy páros színészileg ugyan most is szállítja a kötelezőt, de ez ide marha kevés. Mondom ezt úgy, hogy kurvára szeretem mindkettőt, mondhatni, ők az egyik legnyomósabb érvem amellett, hogy miért érdemes beleszeretni a moziba - és persze titkon reménykedem, hogy találkoznak ők még a vásznon szemtől szemben.

2009-07-04 20:47:54 hogyi (4) #26

Amit eddig leírtatok, azt osztom. Én csak a filmben felvetett kérdés miatt adtam rá jobb értékelést. Miért lehet, hogy az olyan bűnözők, akitől nem biztonságosak az utcáink megúszhatják a büntetést pár év kényelmes börtönnel? Miért van, hogy ha valakiről nyilvánvaló, hogy gazember, de nincs elég bizonyíték ellene, akkor vállat vonva szabadlábra helyezik? És vajon helyes-e (nem jogilag, hanem emberileg), hogy akinek ez hatalmában áll az bíráskodjon a törvény helyett? Hogyan számol el magában a tetteivel? Akiről a bíróságon kimondják, hogy ártatlan, az valóban az? Bennem ezek a kérdések merültek fel a film közben. Szerintem nem könnyű őket megválaszolni.

2009-04-30 13:38:55 Cross (?) #25

Gyenge a történet. Ahhoz, hogy a csavar elképesszen érzék kell. A forgatőkönyvírókat itt elhagyta a múzsa. Talán meg sem volt nekik.
Kár.
Remélem lesz még Pacino De Niro jobb felállásban is.

2009-04-28 10:32:44 "L" (2) #24

Minden tiszteletem a 2 színészóriásé, de kár volt ebben a filmben égetni magukat. A B filmek egész színészarzenálját felvonultató film egy "nagy" csavarra van kiélezve, amit persze előre sejtünk, így unatkozunk és reménykedünk, hogy Carla Gugino hátha mutat magából valamit, ám egy melltartós villanással és pár határozott nyögéssel ezúttal (is) be kell érnünk. Kár a filmért és De Niro-ékért, talán majd még egy nagyobb stúdiófilmben találkozhatnak, de ez itt egy nagy melléfogás. Kegyelem 2-es.

2009-01-14 00:22:51 Ivan/ (2) #23

Elég nehezemre eset végignézni. De Niro és Pacino miatt kap egy kegyelem kettest, de ettől függetlenül egy borzalmasan erőltetett és rosszul megrendezet filmnek tartom. Ha nem készül el, se vesztett volna sokat a világ.

2009-01-08 21:36:25 sztich (3) #22

Ez nem sikerült. Elég gyenge egy film, sajnos, bár a két nagy öreg hozta a kötelezőt, de többet vártam. :(
Pacino és De Niro miatt hármas és nem kettes, de gyenge hármas.

2009-01-08 13:04:30 Oscee (2) #21

Nem haszálják a nevüket közben, csak a végén derül ki.
De ettől függetlenül ritka gyenge, majdnem egyest adtam rá. Marhára nem állt jól a két öregnek ez a zsarnuszerep :S

2009-01-05 08:50:25 Olórin (2) #20

Nekem ez egyáltalán nem rémlik. Mondjuk mindegy, mert egyrészt enélkül is lehet tudni a "fordulatot", másrészt meg így is úgyis szar a film:)

előzmény: Daemiaen (#19)

2009-01-05 08:48:21 Daemiaen (1) #19

Többször is használják a nevüket, még ha nem is ők maguk egymás közt.

előzmény: Olórin (#17)

2009-01-04 22:10:25 dmbm (3) #18

Sajna közepeset kellett adnom erre jó szívvel...Nagyon sajnálom, mert a Heat-ban az egyik legjobb alakítást nyújtották együtt. A forgatókönyv fabatkát sem ér, és ugyanez mondható el a rendezésről, és az operatőri munkáról és... Sajnálom

2009-01-04 21:14:34 Olórin (2) #17

És Pacinóról mikor tudjuk meg, hogy az ő neve David Fisk? Mert a szereplők végig beceneveket használnak.

előzmény: krihu (#13)

2009-01-04 21:04:36 cikus (2) #16

borzasztó

2009-01-03 13:15:39 Daemiaen (1) #15

Amúgy az a durva, hogy nem is igazából tudom, hogyan gondolhattam: attól, hogy a Millennium Films "moziba ment", minőségi filmeket is fog készíteni... Éledezik a Cannon Group méltó utódja. :)

2009-01-03 10:35:12 limupei (2) #14

Ja, most hogy mondod:) Bár ekkor még nem tudhattam a karakter nevét utána meg elfelejtettem, hogy mit mondott.

Viszont így meg a franc se tudja, hogy mi a film célja, mindjárt egyest adok...

előzmény: krihu (#13)

2009-01-03 09:13:40 krihu (3) #13

Kb. ezt: A nevem David Fisk, 30 éve zsaru vagyok, s megöltem 14 embert.
David Fisk pedig Al Pacino karaktere.

előzmény: limupei (#12)

2009-01-03 00:15:01 limupei (2) #12

Ó, ez nem jött le, biztos túl összetett nekem:) Mit mondott?

előzmény: Daemiaen (#11)

2009-01-02 23:16:53 Daemiaen (1) #11

Ebben a filmben nincs fordulat, lévén, hogy De Niro az első mondatában elárulja a film végét.

2009-01-02 23:02:22 limupei (2) #10

Azt árulja már el valaki, hogy ha mindenáron el akarják hitetni, hogy Robert De Niro a gyilkos, akkor mi a büdös francért fordul át a film 25 perc után abba, hogy De Niro után nyomoznak? Így még a hülye is tudja, hogy lesz valami. Pfff

2008-12-28 18:16:48 Olórin (2) #9

Az egész film egy olyan fordulatra épül, amit 10 perc után sejteni, 40 perc után pedig biztosan tudni lehet. Feszültség, történet oda, karakterek nem túl érdekesek, rendezés középszer, maradnak az alakítások, amik jók, de nem kiemelkedők, arra meg végképp nem képesek, hogy megmentsék a filmet.

2008-12-27 14:50:41 Darwin (3) #8

szvsz. a két színésznek ebben a rendőrpár felállásban talán egy vígjáték lett volna jó, amolyan Apádra ütök/Halálos fegyver2 keverék stílusban vagy ha komoly, akkor meg egy olyan film, amiben két egymással hadakozó Keresztapát alakítanának vagy akár az egyikük a Keresztapa, a másik meg belülről törekszik leváltani, ilyesmi

2008-12-25 23:10:32 Hannibal Lecter (2) #7

Ezek hatalmas színészek, de valahogy az elmúlt néhány évben nem találják a helyüket. Pacinótól az Álmatlanság volt az utolsó jó film, amit láttam, De Nirótól pedig talán a Ronin.

2008-12-25 23:04:40 DrSzolon (3) #6

Teljesen középszerű film. Se jót, se rosszat nem tudok róla mondani.

2008-12-09 23:48:24 carmine (2) #5

Az ugyan sejthető volt, hogy anyagilag nem fog kasszát robbantani, hiszen egyik színész sem a hatalmas blockbustereiről volt híres az utóbbi időkben. De reméltem, hogy egy jó kis filmet kapunk, remek színészi játékkal. Ami a színészi játékot illeti, nem is lehet panaszunk. Semmi extrát nem láttunk, de amit kilehetett hozni a karakterekből, úgy érzem kihozták. Talán egy másik rendezővel talán több is lehetett volna a film. Avnet szerintem korrektül levezényelte Pacinoval a 88 perc című filmet. Ám lehet, hogy a két színészóriás már sok volt neki és beletört a bicskája.
Reméltem, hogy a vége megmenti a filmet és nem igazolódik be a gyanú, ami a film közepétől motoszkált bennem. De sajnos igazam lett és a film maradt olyan amilyen.

Nem mondom, hogy az idei legrosszabb, de a közepest csak alulról súrolja nálam.

10/4

2008-11-12 21:16:42 sep (3) #4

Nem, nem ér meg.
Totál középszer.

2008-11-12 20:52:07 Jill (?) #3

Megér egy mozijegyet, vagy izzítsam a torrentet?
Szeretem őket, de már nem a régiek. Hol vannak a szép Heat-es idők...

2008-10-13 13:30:06 ronin07 (?) #2

Én éreztem, hogy bukni fog.

2008-10-13 13:10:00 Ivan/ (2) #1

Valami miatt azt hittem, ez a film nagyot fog kaszálni... Ugy látszik tévedtem ráadásul az imdb-n se áll különösebben jól. Azért kiváncsi vagyok rá, de kezdek félni csalodást fog okozni.