Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumière s'éteint et que le film commence (2007) ☆ 👁

Mindenkinek a maga mozija avagy ami felvillanyoz, amikor kialszanak a fények és elkezdődik a film
To Each His Own Cinema

(Abbas Kiarostami - Aki Kaurismäki - Alejandro González Iñárritu - Amos Gitai - Andrey Konchalovskiy - Atom Egoyan - Bille August - Chen Kaige - Claude Lelouch - David Cronenberg - David Lynch - Elia Suleiman - Ethan Coen - Gus Van Sant - Hou Hsiao-hsien - Jane Campion - Jean-Pierre Dardenne - Joel Coen - Ken Loach - Kitano Takeshi - Lars von Trier - Luc Dardenne - Manoel de Oliveira - Michael Cimino - Nanni Moretti - Olivier Assayas - Raoul Ruiz / Raoúl Ruiz - Raymond Depardon - Roman Polański - Theodoros Angelopoulos - Tsai Ming-liang - Walter Salles - Wim Wenders - Wong Kar-Wai - Youssef Chahine - Zhang Yimou)

francia dráma, vígjáték

3,4
★★★☆☆
72 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-07-13 22:48:53 offerus (4) #13

Az én lemezemre 32 filmecske került (a Coen testvérek és David Lynch maradtak ki). A témafelvetés jó, a megvalósítás a nagy nevek ellenére vegyes. Azért néhány esetben kiderül, hogy három perc alatt is lehet hangulatot teremteni, egy ötletet, vagy akár egy történetet jól előadni. A 4-es (3,7-es) átlagom így jött ki:

Raymond Depardon - Cinéma d'Eté: 3
Takeshi Kitano - Subarashiki kyûjitsu: 4
Theodoros Angelopoulos - Trois Minutes: 4
Andrey Konchalovskiy - Dans le Noir: 3
Nanni Moretti - Diaro di uno Spettatore: 3
Hsiao-Hsien Hou - The Electric Princess Picture House: 3
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne - Dans l'Obscurité: 5
Alejandro G. Iñárritu - Anna: 4
Yimou Zhang - En Regardant le Film: 5
Amos Gitai - Le Dibbouk de Haifa: 3
Jane Campion - The Lady Bug: 3
Atom Egoyan - Artaud Double Bill: 4
Aki Kaurismäki - La Fonderie: 3
Olivier Assayas - Recrudescence: 3
Youssef Chahine - 47 Ans Après: 3
Ming-liang Tsai - It's a Dream: 3
Lars von Trier - Occupations: 2
Raoul Ruiz - Le Don: 3
Claude Lelouch - Cinéma de Boulevard: 5
Gus Van Sant - First Kiss: 4
Roman Polanski - Cinéma Erotique: 4
Michael Cimino - No Translation Needed: 3
David Cronenberg - At the Suicide of the Last Jew in the World in the Last Cinema in the World: 2
Kar-Wai Wong - I Travelled 9000 km To Give It To You: 3
Bille August - The Last Dating Show: 5
Abbas Kiarostami - Where is my Romeo?: 5
Elia Suleiman - Irtebak: 5
Manoel de Oliveira - Rencontre Unique: 5
Walter Salles - A 8 944 km de Cannes: 4
Wim Wenders - War in Peace: 4
Kaige Chen - Zhanxiou Village: 5
Ken Loach - Happy Ending: 4

Sok a filmtörténeti utalás, egy részüket biztos észre sem vettem. Rövidfilmek kedvelőinek ajánlott, még ha az összes megtekintése itt csak egy tapasztalatot is ér...

És igen, jobb részletekben bekebelezni, mint egyszerre.

Jelenleg magyar felirattal itt.

2021-02-02 16:27:24 oscarmániás (5) #12

Érzelmi hullámvasút a bezárt mozik bolygóján ...

2019-01-25 19:15:53 zéel (5) #11

Lásd ITT!
egyébként olyan ez a (szkeccs)film, mint a jó bor
nem felhajtani/megnézni egyszerre

szerk.
noha magyar nincs a rendezők közt, de magyar vonatkozás van (Claude Lelouch,
David Cronenberg)

előzmény: oscarmániás (#5)

2012-08-29 12:36:44 Frozen (?) #10

nagyon jó rövidfilm csokor!! legjobbak: Anna, Sötétség. nem tudja valaki, van még ilyen rövidfilm pakk ezen, a párizs szeretlek és a new york i love you-n kívül? néznék még sok ilyet! :)

2012-08-27 14:23:19 ChYga (3) #9

Valóban nem könnyű feladat 3 percben kifejteni egy gondolatot, de a legtöbb szösszenet nekem tetszett. Igaz, mindegyik más miatt. Persze nem állítom, hogy nem volt köztük rossz (Cimino, Cronenberg és Lynch valóban eléggé mellényúltak). Ám ha ki kéne 5 kedvencet emelni, a következők volnának:
1. Anna (Alejandro González Inárritu)
2. Occupations (Lars von Trier)
3. Diaro di uno Spettatore (Nanni Moretti)
4. World Cinema (Joel és Ethan Coen)
5. Cinéma Erotique (Roman Polanski)

2012-02-04 17:58:50 Dibon (3) #8

Abban a pár percben, amit egy rendezőre szántak, elég nehéz kifejteni, pláne elmélyíteni a gondolatokat, akár viccesen, akár szívhez szólóan. Szerintem Andrei Konchalovsky, Inárritu, Polanski és Trier voltak a legjobbak ebben. Trier ütött rendesen. :D Viszont Kaurismäkitól és Lynchtől többet vártam volna.

2010-06-27 15:54:20 zephon (2) #7

kár, hogy a Coen tesók rövidfilmje nem került rá, magasan az egyik legjobb. De Lars Von Trier, Polanski, és Cronenberg kisfilmjei is teszettek. A többi számomra túl elvont volt, és valóban nem voltak szórakoztatóak, de valamilyen szinten értékelem a tiszteletadást, a film szeretetét.

2009-08-15 20:38:38 a6notes (2) #6

Háromszori nekifutásra sikerült csak. Nagyon ki kell fogni, hogy milyen hangulatban ül neki az ember.
Az első néhány egyáltalán nem tudott lekötni, nem szórakoztatott. Az volt az érzésem sokszor, hogy vagy egy főiskolában kiadott feladat megoldására tett kísérletet látok (még csak vizsgafilmnek se mondanám), vagy hogy a rendező/író nem képes túllépni a kliséken (számomra Inarritu is ilyen), vagy hogy elég önző módon magának készítette el a filmet, mintsem a nézőknek. És így nem lettem szórakoztatva. Többségük átlagos, néhány pedig szimplán rossz (pl. Cimino, Cronnenberg), de persze akadnak kivételek.
Az első, aki megfogott, Zhang Yimou volt. Aztán vitathatlanul felért egy gyomorszájonvágással Lars von Trier kis epizódja is, nem lehetett nem reagálni rá. Inarritu helyett nekem inkább tetszett Luc és Jean-Pierre Dardenne epizódja, amit kevéssé éreztem erőltetetten magasztosságba csomagoltnak. Elia Suleiman-nek is sikerült kicsit kilógnia a sorból a kínos filmjével.

2009-08-12 20:00:13 oscarmániás (5) #5
2009-07-18 12:32:23 Brumi (2) #4

Imádom a mozit, de ez a 33 szkeccsfilm erőteljesen próbára tette a tűrőképességemet. Alejandro González Iñárritu érzelemdús mini-mesterműve a legjobban sikerült rész, Lars von Trier beteg humora is üdítően hatott az egy kaptafára készülő alkotások között és David Lynch újabb agymenése is az emlékezetes alkotások közé sorolható. A többiek viszont csak közepes vagy felejthető szkeccseket készítettek, még az általam oly nagyra tartott Zhang Yimou sem tudott elkápráztatni, Wong Kar-Wai pedig hozta a szokásos formáját, nézhetetlenségig belassított filmje a leggyengébb az összes közül. Külön-külön biztos élvezhetőbbek a szkeccsek, de így egyben szörnyen unalmasak az ismétlődő momentumok és pár kivételtől eltekintve nagyon nem jött át a mozi feltétel nélküli szeretete.

2009-02-27 17:38:23 Cornelius (4) #3

A felsorolt rendezők közül külön kisfilmje van benne mindenkinek? Mert ha igen akkor biztos nem a teljes verziót láttam, még 2 órás sem volt és például Lynch vagy Coen-ék stilusa csak feltűnt volna...
Nálam Iñárritu-é a favorit, pedig nem tartozik a kedvenceim kőzé, de egyszerüen tökéletes amit, és ahogy bemutat. Wenders és Angelopoulos is üt, és csak pár gyengébb eresztés van benne

2008-03-16 09:11:48 Ivan/ (?) #2

Mondjuk én nem tudok semmit róla, de azért Manoel de Oliveira elött le a kalappal. 100 felett én nem igen láttam még ennyire aktív rendezőt:)

2008-03-15 16:38:47 cucu (?) #1

Erről lehet tudni valamit? Pl jön-e hozzánk? Olyan hosszú a címe és a rendezők listája, hogy érdekel. :-)