Walking Tall (2004) ☆ 👁

Emelt fővel

(Kevin Bray)

amerikai akciófilm, dráma, életrajzi film, thriller, vígjáték

3,2
★★★☆☆
162 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-06-16 12:20:47 BonnyJohnny (3) #4

Mi ez a sok négyes osztályzat?
Szerintem korrekt kis keménykedés Rocktól, de azért (z)sablonhegyek és gyenge láng végig. Maximum egy erős hármas.

2013-03-09 22:25:39 Victor Vance (4) #3

A 2000-es évek eleje nem éppen a minőségi akciófilmekről szólt, de azért akadt érdekesebb próbálkozás – még ha ezek nagy része nem is lett nagy kasszasiker. Dwayne Johnson leginkább arról híres hogy nem mindennapi karizmája van, robosztus méretű karjaival kisebb hadsereget tudna elintézni, de még mielőtt erre sok kerülne a zoral nézésével győzne le mindenkit.
Amiért mostanság jobban kedvelem, az a színészi vénája, remélem nem csak én figyeltem meg hogy filmről-filmre tehetségesebb, persze Pacino, vagy De Niro sose lesz belőle, de akár Stallone és Schwarzenegger méltó utódjának sem lesz túlzás kikiáltani. Az Emelt fővel egy tökös, régi hagyományokhoz ragaszkodott kemény akciómozi, előnye pedig hogy nem is akar több lenni, a szokásos drámázást, a főszereplő hazatérését, fogadását kötelezően bemutatja, utána jön a kötelező zúzás, amolyan retro módon, a rövid játékidő alatt unatkozni nem fogunk.
Nagy alakításokat ne ebben az alkotásban keressünk, de mégis egy kellemes próbálkozás, visszahozza a régi öregek mozijainak stílusjegyeit, hangulatát, Johnson pedig jól mutat a vásznon, alakja tekintélyt parancsoló, karizmatikus, róla elhisszük hogy akár a való életben is képes lenne puszta kézzel leverni egy kaszinó biztonsági szolgálatát. Egyszeri fogyasztásra tökéletes, megadja azt, amit az ember elvár egy ilyen kaliberű filmtől, a gyorskaja is tud finom lenni, más kérdés az hogy hosszútávon nem nagyon fogsz emlékezni rá. De nem is azért készítik ezeket.

2010-08-11 18:24:42 copeland (4) #2

Egy kicsit furcsa volt, hogy a seriff egy fadarabbal járt az utcán, de ezt leszámítva akciófilmnek jó volt.

2009-12-21 11:41:56 "L" (4) #1

Tökös akciófilm Rock-kal, nagyon jóóó! :)