If It's Tuesday, This Must Be Belgium (1969) ☆ 👁

Ha kedd van, akkor ez Belgium

(Mel Stuart)

amerikai kalandfilm, szerelmi történet, vígjáték

3,6
★★★☆☆
26 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-16 12:59:55 Jereváni Rádió (4) #1

A film, amelynek a címe – hogy is mondjam – szállóigévé vált, legalább is én a szüleimtől sokszor hallottam annak idején emlegetni, nem is magát a művet, hanem annak címét. Most végre lehetőségem nyílt megnézni, csodálkoztam is, hogy itt is milyen kevesen látták.

Nem sok jóra számítottam, tudjátok, vannak azok a hatvanas évekbeli blődli amerikai vígjátékok, amikben szerintem már akkor is lejárt szavatosságú poénok voltak elrejtve, szóval valami ilyesfélét gondoltam erről a filmről is. És lőn a meglepetés, a blődliség csupán nagyon mérsékelten volt jelen, a karakterek egész jók voltak, bár tény, hogy annyira azért nem voltak frenetikusak. Viszont a sztori szépen fel volt építve, a két főszereplő – Samantha és Charlie – pedig egész rendben volt, némely jelenetben a civakodásukat még sziporkázónak is mondhatnám.

Összességében egy gyenge négyest megérdemel, mert azért úgy elszórakoztatott. Érdekesség, hogy a főszereplőkhöz képest – akik nem voltak akkora sztárok szerintem – milyen cameokat látunk: Anita Ekberg, Vittorio De Sica, Ben Gazzara, John Cassavetes.