Vratné lahve (2007) ☆ 👁

Csereüvegek
Empties

(Jan Svěrák)

angol-cseh-dán dráma, vígjáték

4,0
★★★★☆
70 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-10-27 21:42:46 josibaba (5) #4

John Anderson, szívem, John - XXI. századi verziója. Őszinte, emberi. Irigylem Josef bátorságát és tartását, belső békéjét, amivel "beleáll" az elmúlás folyamatába. Egyetlen pillanatra sem adja fel, kézben tartja az életét, továbbra is tartalmas és teljes életre vágyik, értelmes feladatra, szeretetre és szerelemre, és közben egyetlen pillanatra sem válik nevetségessé, öniróniája és lelke tisztasága megőrzi a megszégyenüléstől esetlensége, vagy éppen hanyatlása pillanataiban. És az egyszerű történet szerint a példa ragadós, a recept működik... Bátorít, felemel, megerősít. És eközben olyan húsbavágó terepre visz bennünket, hogy szabad-e, érdemes-e együtt megöregedni a társunkkal, kitartani egy megfáradt, kiszámítható torzsalkodások szegélyezte és megszokásokba belefásult kapcsolatban, ahol álmaiban mindkét fél máshová vágyik. Aztán egyikük elővesz egy öngyújtót, és a hőlégballon újra a levegőbe emelkedik... Az élet megy tovább, mindig magasabbra....
20 évvel ezelőtt talán négyesre értékeltem volna, mert messze nem tökéletes a film, mégis, ma csont nélkül jár az ötös.

2023-01-12 10:40:05 budaik (4) #3

Nagyon jó film, valóban a Kolja-tól elmarad. Viszont valóban emberi és nagyon érdekes látni, hogy a vadkapitalizmus mit tett más országokban , "mordor" egyéb helyei is köszködtek ezzel a dologgal, sajnos.

2021-05-08 00:04:27 Danesz99 (5) #2

Emberi, szívhez szóló, olyan szeretni való, köztük a főszereplővel és az összes, a legkisebb szerepet is eljátszó karakterrel együtt. Drámai és humoros... és hogy ez egyszerre működjön ilyen módon, ez annyira.. minek is nevezzem ezt: semminek. Tökéletes! Imádom! 11 év után újráztam és ha most összedobnék egy top 10-et, akkor ez biza beficcenne oda rögvest!

2008-12-06 20:11:46 limupei (4) #1

Nincs olyan jó mind a Kolja, de ez is egy szerethető, emberközeli kis film. Négyes alá.