Auf der anderen Seite (2007) ☆ 👁

A másik oldalon
The Edge of Heaven

(Fatih Akin)

német-olasz-török dráma

4,1
★★★★☆
135 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-10-12 10:00:17 somogyireka (4) #5

..folytatva még az előző kommentet. Nekem túl tekervényes, túl sok és sűrű a történet, ami a mondandó rovására megy. Az idősíkokkal való játék bravúros, de nem visz közelebb ahhoz, hogy megértsem,mit is szeretett volna elmondani a rendező. Szóval, hogy akkor koccintsunk a halálra, vagy az életre és reménykedjünk, hogy a film végére mindenki, amit már nem F. Akin nem forgatott le, csak sugall, a helyére kerül. De a kettő egyszerre nem megy! Vagy mégis? Nem tudom...inkább sem erre sem arra nem iszom, ez a legfinomabb ital!

2012-10-11 23:18:35 somogyireka (4) #4

Remek, pompás, majdnem ötös, egyet is értek az előttem szólókkal. A történet, a színészek...Az öreg Hanna Schygullát azért sokkoló látni.A szerelem a lányok között finom.
De..valahogy mégsem értem,érzem,hol áll Fatih Akin, melyik oldalon..honnan nézi mindezt. A másik oldalról forgat filmet, de nincs a másik oldalon. Meg nincs is másik oldal.

2011-03-25 00:09:58 HejjaX (5) #3

hogy fatih akin-ba hogyan szorult ennyi tehetség, azt nem tudom, pedig szorult belé, semmi kétség, mert ez a török gyerek újra egy remekművet tett le az asztalra. a Gegen die Wand után az Auf der anderen Seite-nek is muszáj 5-öst adnom. egy leheletnyit talán ez a jobb film, de voltaképpen ez mindegy is, mert ilyen filmekért bármikor hajlandó vagyok beáldozni szűk két órát az életemből. nehéz elképzelni, hogy ezt a szintet képes tartani más filmjeiben is, mégis elhatároztam, hogy végignézem az életművét. ha ezután már csak kis vuk-okat tol a képembe, azt is megbocsátom neki, mert a fent említett két művével engem már megvett kilóra, különösen, hogy a forgatókönyv is az ő munkája mindkét esetben. le a kalappal.

2008-04-15 09:30:42 Daemiaen (4) #2

A másik oldalon (Auf Der Anderen Seite, 2007, forgalmazza: Best Hollywood)

Fatih Akin nagy rendező, Almodóvar mellett az a kizárólag Európában forgató művész, akinek filmjeire még kíváncsiak is az emberek (persze, nem idehaza...). Tavalyi, cannes-i forgatókönyv-díjas alkotása mesterien keveri a mainstream filmnyelvet saját stílusával, és bizony ezúttal ez majdnem kiváló, ugyanis pont a feszültség forrásává válik az az eszköz, amit tengeren innen és túl csupán divatból szokás használni. Az idősíkokkal való finom játszadozásról és az egymás éppen elkerüléséről van szó, amivel Akin már simán megnyerhetné a néző szívét, ám ezen kívül van még mit elmesélnie is. A német-török ellentétek és párhuzamok, a két különböző kultúra szereplőinek merőben eltérő életvitele csap össze, miközben mély érzelmek törnek a felszínre, ahogy haladunk a végkicsengés felé. A rendező meri ütköztetni a mai politikai helyzetet figuráinak sorsával, ám ennek ellenére filmje végig hiteles marad. Noha nem éreztem feltétlen szükségét a külön jelzéssel történő három epizódra bontásnak, A másik oldalon így is az európai mozi remeke.

8/10

2008-04-13 09:42:59 hhgygy (5) #1

Nagyon jó film, fordulatos, multikulti
9/10